Svi nešto pričaju da im ne radi škola ili fakultet, ali niko ne zna tačnu informaciju
Pa ako neko zna, neka javi
Hey Folks, samo da još pitam... Jel' prekasno upisati se sad na Filozofski, pa bar vanredno?bombas_vera wrote:alica.k wrote:jap. a na engleskom je sigurno poslije prava (i farmacije, a bogami i medicine) prelijepo! a tek da vidite arapskiEleanorRigby wrote:Znači, ako dobro uradim prijemni ispit sljedeće godine, tj. skupim dovoljno bodova mogu biti redovna bez obzira što potroših 2 godine na pravo? Thanks![]()
![]()
![]()
![]()
.
ma da je bolje ne bi valjalo hahaha
izasao je spisak nepopunjenih mjesta cak i redovno...na francuskom i njemackom imas mjesta, na orijentalistici dvopredmetno, na slavistici isto par mjesta...moja rodica je nekakvu ispunjavala uplatnicu da se sad upise redovno radi penzije, pa ne znam. u svakom slucaju pozuri s tim ako mislis.EleanorRigby wrote:Hey Folks, samo da još pitam... Jel' prekasno upisati se sad na Filozofski, pa bar vanredno?![]()
Thanksalica.k wrote:izasao je spisak nepopunjenih mjesta cak i redovno...na francuskom i njemackom imas mjesta, na orijentalistici dvopredmetno, na slavistici isto par mjesta...moja rodica je nekakvu ispunjavala uplatnicu da se sad upise redovno radi penzije, pa ne znam. u svakom slucaju pozuri s tim ako mislis.EleanorRigby wrote:Hey Folks, samo da još pitam... Jel' prekasno upisati se sad na Filozofski, pa bar vanredno?![]()
evo liste ovdje. obavezno nazovi studentsku sto prije.
pa nema mjesta.ali bi najbolje bilo da ti vidis direkno u upravi faxa,da ne bi bila nagadjanja,mozda da pitas mozes li se prebaciti,a ne ono upis sa prijemnim i tako toEleanorRigby wrote:Thanksalica.k wrote:izasao je spisak nepopunjenih mjesta cak i redovno...na francuskom i njemackom imas mjesta, na orijentalistici dvopredmetno, na slavistici isto par mjesta...moja rodica je nekakvu ispunjavala uplatnicu da se sad upise redovno radi penzije, pa ne znam. u svakom slucaju pozuri s tim ako mislis.EleanorRigby wrote:Hey Folks, samo da još pitam... Jel' prekasno upisati se sad na Filozofski, pa bar vanredno?![]()
evo liste ovdje. obavezno nazovi studentsku sto prije.. Mene samo anglistika interesuje... Ove "crtice" znače da ipak nema mjesta, izgleda...?
![]()
![]()
vidi ovo sto bombas vera kaze, mi imamo vec dvoje koji su se prebacili sa drugih odsjeka na nas, upisi nest drugo, pa se prebaci. ti imas pravo na prvoj godini da se predomislis u vezi odsjeka i da promjenis (ali samo jednom).EleanorRigby wrote:Thanksalica.k wrote:izasao je spisak nepopunjenih mjesta cak i redovno...na francuskom i njemackom imas mjesta, na orijentalistici dvopredmetno, na slavistici isto par mjesta...moja rodica je nekakvu ispunjavala uplatnicu da se sad upise redovno radi penzije, pa ne znam. u svakom slucaju pozuri s tim ako mislis.EleanorRigby wrote:Hey Folks, samo da još pitam... Jel' prekasno upisati se sad na Filozofski, pa bar vanredno?![]()
evo liste ovdje. obavezno nazovi studentsku sto prije.. Mene samo anglistika interesuje... Ove "crtice" znače da ipak nema mjesta, izgleda...?
![]()
![]()
e toliko daleko ti ne znam jer nisam nista od toga ja radila...EleanorRigby wrote:Hvala vam cure, genijalne ste... Znači, ja sada mogu upisati Bosanski jezik i književnost, i onda se poslije prebaciti? Odmah sutra idem... Samo me još interesuje mogu li se ja prebaciti već u drugom semestru, ili moram čekat sljedeću godinu, i hoće li mi se priznati išta od predmeta koje položim iz navedenog smjera?![]()
P.S- Svejedno opet moram sad na smjeru za Bosanski jezik i književnost polagati prijemni? Moram se raspitati kakav je, šta bude etc...![]()
![]()
Ma sutra idem po dokumente na Pravni fakultet, raspitaću se moram li polagati prijemni, mogu li redovno, vanredno... I kad se mogu prebaciti na Anglistiku... !?alica.k wrote:e toliko daleko ti ne znam jer nisam nista od toga ja radila...EleanorRigby wrote:Hvala vam cure, genijalne ste... Znači, ja sada mogu upisati Bosanski jezik i književnost, i onda se poslije prebaciti? Odmah sutra idem... Samo me još interesuje mogu li se ja prebaciti već u drugom semestru, ili moram čekat sljedeću godinu, i hoće li mi se priznati išta od predmeta koje položim iz navedenog smjera?![]()
P.S- Svejedno opet moram sad na smjeru za Bosanski jezik i književnost polagati prijemni? Moram se raspitati kakav je, šta bude etc...![]()
![]()
medjutim za priznavanje predmeta ti zavisi od profesora, evo meni na arapskom priznase 2 sa engleskog, tako da cu imati samo 3 ispita u prvom semestru.
sretnooo i abd se vidimo na predavanjimaEleanorRigby wrote:Ma sutra idem po dokumente na Pravni fakultet, raspitaću se moram li polagati prijemni, mogu li redovno, vanredno... I kad se mogu prebaciti na Anglistiku... !?alica.k wrote:e toliko daleko ti ne znam jer nisam nista od toga ja radila...EleanorRigby wrote:Hvala vam cure, genijalne ste... Znači, ja sada mogu upisati Bosanski jezik i književnost, i onda se poslije prebaciti? Odmah sutra idem... Samo me još interesuje mogu li se ja prebaciti već u drugom semestru, ili moram čekat sljedeću godinu, i hoće li mi se priznati išta od predmeta koje položim iz navedenog smjera?![]()
![]()
medjutim za priznavanje predmeta ti zavisi od profesora, evo meni na arapskom priznase 2 sa engleskog, tako da cu imati samo 3 ispita u prvom semestru.![]()
![]()
Zasto? ja sam na Historiji Umjetnosti, i dosta je dobro, osim sto se ne pridrzavaju Bologne i imamo ispit svakih 15 danamobbarley wrote:filozofski fakultet FUJ odsjek historija FUJ
Ja studiram Historiju Umjetnsoti doduse s Pedagogijom ali i ta tvoja kombinacija je moguca. Za prijemni na Historiji Umjetnosti se, barem ja, nisam nesto narocito pripremao (ali treba imati na umu da sam imao predznanje iz Srednje Skole Primijenjenih Umjetnosti). Prijemni ti se sastoji iz Bosanskog jezika tacnije pravopisa koji je jako lagan, i gotovo svi prodju, sto se tice Historije Umjetnosti tu je test opceg znanja koji sadrzi pitanja s ponudjenim odgovorima, ali iako je najvise pitanja iz oblasti historije umjetnosti tu su i neka druga pitanja recimo iz opce historije, filma, muzike i slicno. Potom se radi esej na jednu od 3 zadane teme, nama je su bile teme Van Gogh, Picasso i umejtnost renesanse. Ja sam pisao o Van Goghu...Sto se tice ocjena pa treba imat na umu da one svakako donose odredjeni broj bodova, tacnije tvoj konacni uspjeh iz svih razreda plus bodovi iz odredjenih oblasti, npr ako ces upisati Historiju Umjetnosti gledaju ti ocjene iz Historije Umjetnosti ili obicne Historije zavisno od toga sta si imala u srednjoj skoli, plus Bosanski i strani jezik, meni su gledali i ocjene iz filozofije...Mada najvaznije je uraditi prijemni jako dobro tako da onda nema razloga za brigu.inga wrote:pozdrav svima.
htjela bih se upisati sljedeće godine na germanistiku i to kombinirati s historijom umjetnosti.
pa me zanima je li ta kombinacija moguća???
koliko je teško upasti na to s obzirom na konkurenciju??
ocjene iz srednje mi nisu baš bajne, mogu li to nadoknaditi na prijemnom??
Hvala svima koji će se potruditi odgovoriti![]()
ako mi netko može preporučiti literaturu bila bih zahvalna
ne znam kako je na hist. umjetnosti ali je na historiji uzascharrrmed wrote:Zasto? ja sam na Historiji Umjetnosti, i dosta je dobro, osim sto se ne pridrzavaju Bologne i imamo ispit svakih 15 danamobbarley wrote:filozofski fakultet FUJ odsjek historija FUJ
???Lanne wrote:Preletjeh malo preko ove teme i vidim da se žale da na portalu Filozofskog fakulteta su šture informacije, a pe ništa više se ne može saznati ni na studentskoj službi, jer su uposlenice neljubazne užas, za svaku sitnicu, potvrdu, bilo šta prvo čekaš u kilometarskom redu a oni se potrude da za mjesec dana dobiješ što ti treba, drugo za svaki odsjek su napravili vrijeme kada možeš doći na studentsku, kad njima odgovara, kao da smo svi besposleni.
Na svakom fakultetu su postojali apsolventski rokovi samo na ovom ne, ne znam kakva je sad situacija sa bolonjcima (ja sam studirala po starom programu).