Nego imal iko neku tacnu informaciju?
Zadnja 3 sata informacije su dogovoreno, nije dogovoreno, nema plina do Bog zna kada, doci ce posmatraci, nema, ima, i sve tako u krug...
uzas
navodno do ponedjeljka, kada bi se trebalo proglasiti "vanredno stanje"Alhemicarkaa wrote:Pa valjda vrijeme dolaska ovisi o pritisku, tako dok ne puste ne mozemo znati, kao sto i nista ne znamo.
Prema zadnjim informacijama za koliko dana jos toplane imaju mazuta ili sta vec koriste?
I sta znaci to vanredno stanje? Kakve mi koristi od toga imamo, hoce li subvencionirati racune za struju i grijalice ili eto, kao i uvijek, mrtvo slovo na papiru. Meni je vec vanredno stanje, u izbjeglistvu sam ko u ratu.ladyblue18 wrote:navodno do ponedjeljka, kada bi se trebalo proglasiti "vanredno stanje"Alhemicarkaa wrote:Pa valjda vrijeme dolaska ovisi o pritisku, tako dok ne puste ne mozemo znati, kao sto i nista ne znamo.
Prema zadnjim informacijama za koliko dana jos toplane imaju mazuta ili sta vec koriste?
sto nisi napisao..."Zamislite Komsica da proba otici u Mađarsku..."Better Man wrote:Kada se pusti plin trebaće 72 sata, tj. 3 dana da isti dođe do BiH i da se počne distribuirati domačinstvima. Primjer Srbijanskog predsjednika Borisa Tadića je još jedan dokaz koliko mi imamo jadne i nesposobne političare. Dok se naši političari provaljuju po tv programima i valjaju gluposti (npr. Nedžad Branković, Vahid Hećo) i dok organizuju bezvrijedne sastanke zato vrijeme predsjednik Srbije otišao dirkrektno u Mađarsku i dogovorio sa tamnošnjim vlastima da Mađarska ustupio dio rezerve Srbiji za najosnovnije potrebe. Može pričati ko šta hoće za Borisa Tadića i da je ovakav i onakav, ali je on pokazao da je itekako pametan i sposoban političar koji radi u interesu svoje zemlje i ja ga lično više poštujem nego sve naše nesposobne političare. Zamslite Silajadžića da proba otići u Mađarsku, mislim da bi se maksimalno isprovaljivao, a da ne govorim da ga niko nebi htio primiti.Julianna wrote:A šta mislite, kad oni puste plin, koliko će trebati vremena da on doputuje do nas?
Koliko znam trenutno je presjedavajući Silajdžić, a ne Komšić i koliko znam Silajdžić se voli hvaliti kako on ima veze po svijetu. Pa gdje su mu te veze i njegovi saveznici. I koliko znam Silajdžić nas laže sve ove godine i zajedno sa svojim stranačkim lopovima i drugim tajkunima krade, a isto to rade i u SDA.bermiin wrote:sto nisi napisao..."Zamislite Komsica da proba otici u Mađarsku..."Better Man wrote:Kada se pusti plin trebaće 72 sata, tj. 3 dana da isti dođe do BiH i da se počne distribuirati domačinstvima. Primjer Srbijanskog predsjednika Borisa Tadića je još jedan dokaz koliko mi imamo jadne i nesposobne političare. Dok se naši političari provaljuju po tv programima i valjaju gluposti (npr. Nedžad Branković, Vahid Hećo) i dok organizuju bezvrijedne sastanke zato vrijeme predsjednik Srbije otišao dirkrektno u Mađarsku i dogovorio sa tamnošnjim vlastima da Mađarska ustupio dio rezerve Srbiji za najosnovnije potrebe. Može pričati ko šta hoće za Borisa Tadića i da je ovakav i onakav, ali je on pokazao da je itekako pametan i sposoban političar koji radi u interesu svoje zemlje i ja ga lično više poštujem nego sve naše nesposobne političare. Zamslite Silajadžića da proba otići u Mađarsku, mislim da bi se maksimalno isprovaljivao, a da ne govorim da ga niko nebi htio primiti.Julianna wrote:A šta mislite, kad oni puste plin, koliko će trebati vremena da on doputuje do nas?
i za ovo kriv Silajdjic......hahaha
Srbijihomo_sapiens wrote:U Srbiju stiže gas iz Mađarske i Njemačke
8. januar 2009. | 20:10 | Izvor: B92, Beta, Tanjug
Mađarska je počela isporuku dela potrebnog gasa Srbiji, a Boris Tadić kaže i da je sa nemačkom vladom dogovorena isporuka tri miliona metara kubnih gasa dnevno.
Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je i sa Nemačkom dogovorena isporuka gasa, što će višestruko poboljšati energetske kapacitete Srbije. "Već tokom sutrašnjeg dana snabdevanje gasom biće stabilno velikom delom i za domaćinstva, a ne samo za gradove", rekao je Tadić.
On je naveo i da se paralelno vode razgovori i sa ruskom vladom i da postoji mogućnost da u roku od 24 časa krenu određene količine magistralnim gasovodom.
"Vlada je učinila veliku stvar ovih dana i pokazala da je spremna da odgovori na veliku krizu na najbolji način i velikom brzinom, ali ćemo iz ove situacije izvući određene poruke i utvrditi odgovornost zbog čega Srbija nema obezbeđena snabdevanja gasom u ovako teškim momentima", rekao je Tadić za RTS.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=338278
A šta je uradila BiH Vlada ? A odgovornost ?
Better Man wrote:
Koliko znam trenutno je presjedavajući Silajdžić, a ne Komšić i koliko znam Silajdžić se voli hvaliti kako on ima veze po svijetu. Pa gdje su mu te veze i njegovi saveznici. I koliko znam Silajdžić nas laže sve ove godine i zajedno sa svojim stranačkim lopovima i drugim tajkunima krade, a isto to rade i u SDA.