Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
zvornicanin

#626 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zvornicanin »

amrica wrote:@ld
bolje nemoj nista pisatii

Zar ti jedan doktor palestinac predstavlja ono sto @pcelar napise:

"Samo da znaš da su ti isti Palestinci za vrijeme agresije na BiH slali sve zlato i novac koje su imali za pomoć BiH. "

I opet prosipas istu statistiku, koja nema veze sa onimi sta ja pitam, gdje je tu palestinska pomoc? Sta je Arafat uradio ili da li je lobirao za BiH?
Amrice ...mislim da nije finooo pisati o necemu i o nekoj temi koju ne poznajes a jos manje optuzivati nekog da prosipa statistiku samo zbog svog vlastitog neznanja.Dakle imas internet KORISTI GA!!!
Nadi recimo misljenje i vezu izmedu Palestine i Bosne.Ima dosta sajtova koji su uradeni od IDF-a i Mosada koji ukazuju koliko i kakvu pomoc je BiH dobijala od palestinaca.Istina je da su oni imali i druge ciljeve sem voluntalerizma ali primarni je ipak bio pomoci Bosni.
ukucaj axisglobe.com i vidjeces brdo informacija ,cak i onih gdje se govori o izraelskoj aktivonoj pomoci srbima.
Dakle ,fakti su tu samo je bitno dali zelimo vidjeti te fakte ili cemo ih gledati kroz prizmu bilo neke fobije ili interesa bilo koje vrste.
:roll: :roll: :roll:
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/06/2023 19:51, edited 3 times in total.
zvornicanin

#628 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zvornicanin »

Erjavec wrote:
amrica wrote:Ja citiram tebe, ti si napisao:

"Samo da znaš da su ti isti Palestinci za vrijeme agresije na BiH slali sve zlato i novac koje su imali za pomoć BiH"

Nisi pisao o Arapima generalno, Saudijcima, Kuvajcanima,..... napisao si konkretno: Palestinci!
Zato te pitam koji Palestinci, oni iz Gaze, ili oni raseljeni po svijetu, sta su slali, od cega su otkidali da bi nama poslali svo zlato i novac koje imaju, kako su slali...?
I usput, daj bar nadji jedan jedini novInski clanak podrske koji su Palestinci uputili BiH....
Ako vi mladji vec zaboravljate ili ne znate... Jedna od zemalja i naroda uopste koji su najvise pomogli Bosnu kad je trebalo je Izrael:

- Stotine ako ne i hiljade Sarajlija koje su prezivjele opsadu zahvaljujuci hrani i lijekovima iz Jevrejske opstine
- Ogromna moralna i politicka podrska Bosni od samog pocetka... i obicnih ljudi i istaknutih intelektualaca... sjetimo se samo Elie Wiesela koji je na otvaranju Holokaust Muzeja u NY prakticno natjerao Clintona da obeca pomoc Bosni prozivajuci ga javno i uzivo na TV
- Mnogi nasi Jevrejski sugradjani koji su uspjesno razbijali srpsku propagandu da je Bosna toboze Islamska tvorevina

A ova tema je od pocetka iskljucivo mrznja prema Jevrejima i nula sto se tice cinjenica. Samo ste navalili "sto je Arapsko to je dobro"... ne zastajuci ni na sekundu da razmislite zasto se Arapske zemlje ponasaju ovako kako se ponasaju od pocetka bombardovanja. Svima je u interesu da se ukloni Iranska placenicka banda iz Palestine... dovoljno je sto ima jedna u Libanu...
Wow ...vidi vidi ...Pa ovo mi lici na operativca obavjestajne sluzbe sa ciljem klasicne dezinformacije.Pa jos javlja se iz Quatara.
Lawrence

#629 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lawrence »

zvornicanin wrote:
Wow ...vidi vidi ...Pa ovo mi lici na operativca obavjestajne sluzbe sa ciljem klasicne dezinformacije.Pa jos javlja se iz Quatara.
Wow momak malo nauci gradivo ako cemo se vrjedjat'. Ili barem nauci da spelujesh imena zemalja o kojima govorish
Lawrence

#630 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lawrence »

jOFLA wrote: Zanimljivo je vidjeti kako ima ljudi koji se simpatiziraju sa Hamasovim napadima vjerujući valjda da su im takvi napadi dobri ili korisni za Palestince.
I meni nije jasno kako i zasto. Hamasove provokacije trenutno odgovaraju samo Iranu i radikalnim Cionistima tipa Natanjahu. A narod gine i gine.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/06/2023 19:51, edited 2 times in total.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#632 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

Erjavec wrote:
Ako vi mladji vec zaboravljate ili ne znate... Jedna od zemalja i naroda uopste koji su najvise pomogli Bosnu kad je trebalo je Izrael:

- Stotine ako ne i hiljade Sarajlija koje su prezivjele opsadu zahvaljujuci hrani i lijekovima iz Jevrejske opstine
- Ogromna moralna i politicka podrska Bosni od samog pocetka... i obicnih ljudi i istaknutih intelektualaca... sjetimo se samo Elie Wiesela koji je na otvaranju Holokaust Muzeja u NY prakticno natjerao Clintona da obeca pomoc Bosni prozivajuci ga javno i uzivo na TV
- Mnogi nasi Jevrejski sugradjani koji su uspjesno razbijali srpsku propagandu da je Bosna toboze Islamska tvorevina
Pomoglo bi i Sarajevo i Bosanci uopste Izraelu, da im ta pomoc ne daj Boze zatreba.

A ova tema je od pocetka iskljucivo mrznja prema Jevrejima i nula sto se tice cinjenica. Samo ste navalili "sto je Arapsko to je dobro"... ne zastajuci ni na sekundu da razmislite zasto se Arapske zemlje ponasaju ovako kako se ponasaju od pocetka bombardovanja. Svima je u interesu da se ukloni Iranska placenicka banda iz Palestine... dovoljno je sto ima jedna u Libanu...
Znaci tema u kojoj se diskutuje o tonama eksploziva koji pada na Gazu posljednjih dana je "mrznja prema Jevrejima" ? Da te tone eksploziva baca Egipat nesto bi bilo drugacije ?

Sram te bilo.
madner

#633 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

Baca i Hamas tone eksploziva na Izreal, samo nisu precizni.

Ne popustaju ni jedni ni drugi, izgleda da ce ovo biti drugi Liban.
callmethebreeeze

#634 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by callmethebreeeze »

Erjavec wrote:
amrica wrote:Ja citiram tebe, ti si napisao:

"Samo da znaš da su ti isti Palestinci za vrijeme agresije na BiH slali sve zlato i novac koje su imali za pomoć BiH"

Nisi pisao o Arapima generalno, Saudijcima, Kuvajcanima,..... napisao si konkretno: Palestinci!
Zato te pitam koji Palestinci, oni iz Gaze, ili oni raseljeni po svijetu, sta su slali, od cega su otkidali da bi nama poslali svo zlato i novac koje imaju, kako su slali...?
I usput, daj bar nadji jedan jedini novInski clanak podrske koji su Palestinci uputili BiH....

svaka cast i izraelu i sarajevskim jevrejima. takodjer stoji da se u diskusijama slicnoj ovoj uvijek moze naci antisemitizma, ali je, najblaze receno, bezobrazluk tvrditi da je ovo tema gdje se prosipa mrznja prema jevrejima. radi se o najobicnijoj ljudskoj solidarnosti. i zamisli kakve bi reakcije bile da se ovako nesto odigrava bilo gdje drugo na svijetu.

ne znam sta je toliki problem sto se iran uvukao u konflikt, svako trazi svog saveznika, nego ima ameriku, neko iran.

sto se arapskih zemalja tice, vecina su usrane, nazadne diktature i sta je ocekivati od njih.
callmethebreeeze

#635 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

madner wrote:Baca i Hamas tone eksploziva na Izreal, samo nisu precizni.

ma ja svi pucaju ne zna se ko je kriv, zaracene strane, ovo ono...
:run: :run: :sax: :-)
arzuhal

#636 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

Erjavec wrote: Ako vi mladji vec zaboravljate ili ne znate... Jedna od zemalja i naroda uopste koji su najvise pomogli Bosnu kad je trebalo je Izrael:

Kako gnusno podvaljuješ.
-Jel tebe neko kupio za te lijekove i hranu pa sad ne možeš da raspoznaš zločine jedne države i njene politike?
-Vezano za prethodnu rečenicu - radi se o politici države a ne Jevrejima/Izraelcima, sa imenom i prezimenom, među kojima mnogi kritikuju ponašanje vlastite države i vojske.
-Haj pitaj Josefa Atijasa (navodim ti ime i prezime čojka - ne generalizujem), predsjednika jevrejske opštine u Doboju, kakava je bila priroda rata u BiH i ko je najviše zločina počinio, i pitaj ga koliko je pomogao Bošnjacima i Hrvatima u RS-u.
-Nije tačno da je "sve arapsko dobro" - i ti Arapi (Saudijci, Kuvajćani..) su takođe slali i lijekove i hranu i hurme za rakiju. Šta, trebam da se naguzim zbog tih lijekova i hrane, nekome? izraelu? Kraljevini Saudiji?
Latina

#637 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

callmethebreeeze wrote:

:D :sax:
uozo

#638 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by uozo »

Israel killed a Hamas strongman yesterday by dropping a one-tonne bomb on his house, also killing two of his wives and four of his children.
http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/ ... tml?a=3232

Znaci da je Izrael ubio vodju Hamasa, citavu njegovu porodicu i citav komsiluk, bacajuci jednotonku. :roll: Strasno!
Ne znam ko normalan ne bi osudio ovakav cin drzavnog terorizma.
Medjutim, treba jasno razgraniciti kritiku i protest protiv drzavne politike Izraela od antisemitizma koji se provlaci kroz temu. :roll: Mada se Izrael, svojom ludom politikom, svim silama trudi da antisemitizam dobije vise i vise pristalica. :roll:
A Hamas je jedna od najgorih stvari koje su se desile palestinskom narodu.
madner

#639 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

callmethebreeeze wrote:

Da Hamas moze sta bi uradio sa Izrealom i Izrealcima?
Ko je prekino primirje?
callmethebreeeze

#640 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

uozo wrote:
Israel killed a Hamas strongman yesterday by dropping a one-tonne bomb on his house, also killing two of his wives and four of his children.
http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/ ... tml?a=3232

Znaci da je Izrael ubio vodju Hamasa, citavu njegovu porodicu i citav komsiluk, bacajuci jednotonku. :roll: Strasno!
Ne znam ko normalan ne bi osudio ovakav cin drzavnog terorizma.
Medjutim, treba jasno razgraniciti kritiku i protest protiv drzavne politike Izraela od antisemitizma koji se provlaci kroz temu. :roll: Mada se Izrael, svojom ludom politikom, svim silama trudi da antisemitizam dobije vise i vise pristalica. :roll:
A Hamas je jedna od najgorih stvari koje su se desile palestinskom narodu.
hamas je samo neminovna posljedica politike koja se vodi prema palestincima. ja se uzasavam tih vjersko-teroristickih organizacija, ali hamasa vjerovatno ne bi ni bilo da se sprovode rezolucije un-a. ja ne kazem da je arapsko/palestinsko maslo za ramazana, ali ni jednoj se drzavi ne bi tolerisalo sto se tolerise izraelu. svakome je jasno da jedna suverena drzava ne moze tolerisati granatiranje vlastite teritorije, ali ovaj odgovor je da bog sacuva neproporcionalan i, sto je najgore, nece vodice ka samo vise krvoprolica.
callmethebreeeze

#641 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

madner wrote:
callmethebreeeze wrote:

Ko je prekino primirje?
jah, primirja i govana, ljudi zivjeli u najvecem otvorenom zatvoru na svijetu. hamas se deklarativno zalaze za unistenje izraela, ali i oni su svjesni da je izrael realnost. u skoroj buducnosti ce izrael poceti pregovarati s njima, ne zaboravi da je i plo bila terororisticka organizacija, pa arafat dobi nobelovu nagradu za mirs.
trazili su od palestinaca da odrze demokratske izbore i ljudi izabrali hamas. sad ih treba kaznjavati sto su "pogresno" glasali. i za kraj: ne zaboravi da se hamas pojavio na politickoj sceni u vrijeme prve intifade, krajem 1980-ih (ako me sjecanje ne vara). znaci i hamas je produkt tog drustva i situacije.
Lawrence

#642 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lawrence »

Eto, nedajboze da se neko odvazi da raspravlja o cinjenicama umjesto samo, horski, svi u glas.

Da me bude sramota bash i nece, latinice, nece. Da si pola skupila i pomogla u zadnjih 7 dana za djecu Gaze frtalj ko ja, mogla bi da se javljash.

Da "gnusno podvaljujem", e jebi ga. Samo su mi zasmetali postovi, a bilo ih je vecina, koji iskljucivo sa sve krive Jevreje, i to sa mnogo mrznje (ne moze se reci "antisemitizam" jer su i jedni i drugi Semitski narodi)

Nego da vam ne postiram vise. Ne bismo smjeli dozvoliti da nam neke cinjenice, zaboga, pokvare vec steceno misljenje.
Latina

#643 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

Erjavec wrote:Eto, nedajboze da se neko odvazi da raspravlja o cinjenicama umjesto samo, horski, svi u glas.

Da me bude sramota bash i nece, latinice, nece. Da si pola skupila i pomogla u zadnjih 7 dana za djecu Gaze frtalj ko ja, mogla bi da se javljash.

Da "gnusno podvaljujem", e jebi ga. Samo su mi zasmetali postovi, a bilo ih je vecina, koji iskljucivo sa sve krive Jevreje, i to sa mnogo mrznje (ne moze se reci "antisemitizam" jer su i jedni i drugi Semitski narodi)

Nego da vam ne postiram vise. Ne bismo smjeli dozvoliti da nam neke cinjenice, zaboga, pokvare vec steceno misljenje.
Slobodno ti postiraj. I budi hrabar pa diskutuj konkretno sa onima u cijim postovima vidis "antisemitizam", a ne ovako - udari, pa gdje padne.

Kad vec istices - sta si skupio i pomogao za djecu Gaze ? Evo javno - koliko god da si ti ucinio, ja cu uduplati.
madner

#644 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

callmethebreeeze wrote:
madner wrote:
callmethebreeeze wrote:
Ko je prekino primirje?
jah, primirja i govana, ljudi zivjeli u najvecem otvorenom zatvoru na svijetu. hamas se deklarativno zalaze za unistenje izraela, ali i oni su svjesni da je izrael realnost. u skoroj buducnosti ce izrael poceti pregovarati s njima, ne zaboravi da je i plo bila terororisticka organizacija, pa arafat dobi nobelovu nagradu za mirs.
trazili su od palestinaca da odrze demokratske izbore i ljudi izabrali hamas. sad ih treba kaznjavati sto su "pogresno" glasali. i za kraj: ne zaboravi da se hamas pojavio na politickoj sceni u vrijeme prve intifade, krajem 1980-ih (ako me sjecanje ne vara). znaci i hamas je produkt tog drustva i situacije.
Pregovarali bi, kad bi iz ovog deklarativno presli na ovo realno.

Ovako se otvoreno zalazu za unistavanje Izreala.
Sta bi ti uradio da si glavni u Izrealaca?
Latina

#645 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

Imas li neki dokaz da "Baca i Hamas tone eksploziva na Izreal" ? Da nije Hamas napravio zracni udar na Izrael a nama to promaklo ?
uozo

#646 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by uozo »

i to sa mnogo mrznje (ne moze se reci "antisemitizam" jer su i jedni i drugi Semitski narodi)
Zna se u kome kontekstu se ta rijec koristi na ovoj temi. :roll:
hamas je samo neminovna posljedica politike koja se vodi prema palestincima
Slazem se i jos samo da dodam da je ujedno i uzrok. To sto su demokratski izabrani ne umanjuje njihov doprinos povecanju broja civilnih zrtava palestinaca. Niti bi bilo ovakve fasizoidne izraelske politike bez Hamasa niti Hamasa bez nje.
Krug zla iz koga je tesko izaci.
madner

#647 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

Latinica wrote:
Imas li neki dokaz da "Baca i Hamas tone eksploziva na Izreal" ? Da nije Hamas napravio zracni udar na Izrael a nama to promaklo ?
http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7805834.stm

Imas i video kako su pogodili prazan vrtic.
zgembo_sa

#648 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zgembo_sa »

Erjavec wrote:Eto, nedajboze da se neko odvazi da raspravlja o cinjenicama umjesto samo, horski, svi u glas.

Probaj da za pocetak razlucis cioniste od jevreja! Cionisti su fasisti modernog doba! Ovdje ogromna vecina govori protiv njih, a ne protiv jevreja i nemoj da nam podmeces lazi! To sto nam je neko nekad pomogao ne znaci da treba sad da zatvorimo oci i sutimo kad se cine zlocini. Protiv jevreja nemam nista, ali protiv cionista imam itekako, da Bog da im se sve vratilo 1000 puta! Oni su okupatori, oni vrse genocid, oni drze djecu u zatvorima, oni vrse drzavni terorizam, oni su protjerali palestince iz svojih domova i porusili im kuce, oteli im zemlju i ne dozvoljavaju im da se vrate, oni godinama izgladnjuju i muce ljude, oni su napravili zidove oko najvecih koncentracionih logora na ovoj planeti. Jevreji su i prije zivjeli sa palestincima, pa nije bilo problema, jevreji su najbolje bili tretirani u muslimanskim zemljama, kad su ih svi protjerivali i ubijali, tamo su zivjeli ko bubreg u loju. I ti sad meni pricaj o mrznji prema jevrejima! Ja ne mrzim jevreje, ja mrzim cioniste i to iz dna duse. Smrt fasizmu! Smrt cionizmu!
Latina

#649 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

uozo wrote: Slazem se i jos samo da dodam da je ujedno i uzrok. To sto su demokratski izabrani ne umanjuje njihov doprinos povecanju broja civilnih zrtava palestinaca. Niti bi bilo ovakve fasizoidne izraelske politike bez Hamasa niti Hamasa bez nje.
Koliko traje palestinsko izbjeglistvo ? Dvije godine otkad je Hamas na vlasti, ili 41 godinu ?

Nevjerovatno.
Lawrence

#650 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lawrence »

Latinica wrote:

Slobodno ti postiraj. I budi hrabar pa diskutuj konkretno sa onima u cijim postovima vidis "antisemitizam", a ne ovako - udari, pa gdje padne.

Kad vec istices - sta si skupio i pomogao za djecu Gaze ? Evo javno - koliko god da si ti ucinio, ja cu uduplati.
Nisam ti ja kriv sto si se nasla u mom postu. A ako te toliko interesuje, mogu ti poslati na PP, ne pada mi na pamet da se hvalim po forumima. Cifre se ne skupljaju da bi ih neko vidio, samo sam ti napomenuo da mi tu ne tupis da se stidim. Velika je razlika izmedju palamudjenja po forumima i konkretnih djela. Ja zivim u zemlji gdje se moze skupiti velika suma dobrotvornim prilozima prijatelja, i iskreno, za uduplat nase priloge od fundrasera morala bi prodat stan.

No - da se vratimo na temu?
Locked