Zivot u Holandiji

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
iamia

#626 Re: Zivot u Holandiji

Post by iamia »

buahaha.. socijalaC.
nije ni cudo sto si zaradio socijalu u holandiji na mentalnoj bazi.. :lol: ,, kad imas paralelan svijet u svojoj glavi.
to sto si ti mislio da je bilo, nema nista sa realnoscu.
popij lijekove. pa se smiri.
realnost ce doci,, polako.
Micaha

#627 Re: Zivot u Holandiji

Post by Micaha »

iamia ko na iglama, u sekundi odgovara.
Moze li se ovo ikako na zajebanciju okrenut
iamia

#628 Re: Zivot u Holandiji

Post by iamia »

pihh,, ko mi kaze?
nije te ovaj socijalac jednom spomenuo, odmah si odgovorio.. :lol:

nego gdje ti je snuki? sneki,, ?> tako nesto?
ne prezaljena ljubav..
gorgonzola

#629 Re: Zivot u Holandiji

Post by gorgonzola »

iamia wrote:buahaha.. socijalaC.
nije ni cudo sto si zaradio socijalu u holandiji na mentalnoj bazi.. :lol: ,, kad imas paralelan svijet u svojoj glavi.
to sto si ti mislio da je bilo, nema nista sa realnoscu.
popij lijekove. pa se smiri.
realnost ce doci,, polako.

Jarane ovo je vec pocelo ici na vrijedjanje. Ako mislis da sam daleko pa ne mogu ti nista grdno se varas. Samo cu ti reci , ne znas s kim se dopisujes. Bjezat ces u krajinu to ti garantujem a za 20 dana sam dole.

Realnost je da si najebao.
insomnia78

#630 Re: Zivot u Holandiji

Post by insomnia78 »

Apsolutno je moguce
Ja sam u Le Mansu Fr. do prosle godine placo stan 73 m kvadratna, spavaca soba, kuhinja, velika dnevna soba, dva wc-a, dva hodnika, terasa i parking mjesto u podzemnoj garazi 470€

s' moje sokoćalo
Micaha

#631 Re: Zivot u Holandiji

Post by Micaha »

insomnia78 wrote:Apsolutno je moguce
Ja sam u Le Mansu Fr. do prosle godine placo stan 73 m kvadratna, spavaca soba, kuhinja, velika dnevna soba, dva wc-a, dva hodnika, terasa i parking mjesto u podzemnoj garazi 470€

s' moje sokoćalo
Katarina za slican, doduse bez garaze, mjesecno uzme sest stoja. Jebi ga, glavni grad. Da je ne znam kakva recesija
uglavnomja

#632 Re: Zivot u Holandiji

Post by uglavnomja »

bolan gorgo :-)

no sikiriki :-D

ti znas kako ti je, a iamia zna sve ostalo na planeti :D zato igonore ili ga posmatraj kao vicoteku :lol: 90% onoga sto je izjavio raja su pobila cinjenicama, a on i dalje tambura svoje :kontrabas:

vratio se cojk, ubi se dokazujuci sebi kako je ovdje dobro, a vani ne valja :lol:

svi ostali su samo kolateralna steta, zrtve frustracija sto je napravio gresku pa se vratio.

:hmpf:
uglavnomja

#633 Re: Zivot u Holandiji

Post by uglavnomja »

Micaha wrote:

s' moje sokoćalo
Katarina za slican, doduse bez garaze, mjesecno uzme sest stoja. Jebi ga, glavni grad. Da je ne znam kakva recesija
u oslu bez 2.000 eur nema nista ni nalik na pristojan stan.
gorgonzola

#634 Re: Zivot u Holandiji

Post by gorgonzola »

s' moje sokoćalo

ja nemam podzemnu. :lol: zato je kod tebe skuplje 20 eura. :lol:
gorgonzola

#635 Re: Zivot u Holandiji

Post by gorgonzola »

uglavnomja wrote:
Micaha wrote:

s' moje sokoćalo
u oslu bez 2.000 eur nema nista ni nalik na pristojan stan.
Ma nema ni ovdje vise. ja da sad izadjem iz ovog stana i da opet ponovo zelim u isti stan, dosao bi me 1000€. jer oboje radimo i imamo fina primanja. povecali bi oni nama i sad kiriju da smiju ali kirija moze godisnje rasti samo do 6%. i to od ove godine,do prosle je rasla samo 2% godisnje.zato i ne idem nigdje.
gorgonzola

#636 Re: Zivot u Holandiji

Post by gorgonzola »

uglavnomja wrote:bolan gorgo :-)

no sikiriki :-D

ti znas kako ti je, a iamia zna sve ostalo na planeti :D zato igonore ili ga posmatraj kao vicoteku :lol: 90% onoga sto je izjavio raja su pobila cinjenicama, a on i dalje tambura svoje :kontrabas:

vratio se cojk, ubi se dokazujuci sebi kako je ovdje dobro, a vani ne valja :lol:

svi ostali su samo kolateralna steta, zrtve frustracija sto je napravio gresku pa se vratio.

:hmpf:

ma kontam ja sve to. volio bih i ja da je dole sve super da nisam morao dolaziti ovamo.ali samo kad prodjem kroz temu humanitarne akcije sve mi se samo kaze. ne moram cak ni dolaziti dole. a ja sam 2-3 puta godisnje dole i znam da vecina nema, ili zivotari.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#637 Re: Zivot u Holandiji

Post by Chmoljo »

gorgonzola, mjesec

iamia, trajni.

:-)

božesačuvaj oko čega se prepire...
natascha

#638 Re: Zivot u Holandiji

Post by natascha »

Zaista nisam ni slutila do čega će dovesti moj bezazleni komentar, posvađaše se ljudi. Bože sačuvaj!!! Ali ja i dalje ostajem pri svom mišljenu, 1000 % su bolji uslovi za život van BiH. Milion je razloga i dokaza i niko živ me ne može ubjediti da nije tako!
Danguba

#639 Re: Zivot u Holandiji

Post by Danguba »

natascha wrote:Zaista nisam ni slutila do čega će dovesti moj bezazleni komentar, posvađaše se ljudi. Bože sačuvaj!!! Ali ja i dalje ostajem pri svom mišljenu, 1000 % su bolji uslovi za život van BiH. Milion je razloga i dokaza i niko živ me ne može ubjediti da nije tako!
tako je :D
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#640 Re: Zivot u Holandiji

Post by independer »

natascha wrote:Zaista nisam ni slutila do čega će dovesti moj bezazleni komentar, posvađaše se ljudi. Bože sačuvaj!!! Ali ja i dalje ostajem pri svom mišljenu, 1000 % su bolji uslovi za život van BiH. Milion je razloga i dokaza i niko živ me ne može ubjediti da nije tako!
Samo lud covjek ubjedjuje nekoga ko je svoje misljenje vec formirao. Ti si svoje misljenje vec formirala i onda je to tako kako ti kazes. Zato se ja slazem sa tobom. Tako je. :)
jovke189

#641 Re: Zivot u Holandiji

Post by jovke189 »

Evo ovako drustvo. Imam ponudu zenske osobe za fiktivni brak u Holandiji te da na taj nacin napustim Bosnu i odselim se u Holandiju. Pod pretpostavkom da me ta osoba ne zeli prevariti za novac i da mi zeli biti podrska, molim vas realno neke odgovore tipa koliki je rizik kada su drzavni organi u pitanju, moguce provjere od strane drzave, koliko se mora provesti u tom braku godina, pocetnicka plata i slicne informacije i misljenja. Hvala.
amra67

#642 Re: Zivot u Holandiji

Post by amra67 »

jovke189 wrote:Evo ovako drustvo. Imam ponudu zenske osobe za fiktivni brak u Holandiji te da na taj nacin napustim Bosnu i odselim se u Holandiju. Pod pretpostavkom da me ta osoba ne zeli prevariti za novac i da mi zeli biti podrska, molim vas realno neke odgovore tipa koliki je rizik kada su drzavni organi u pitanju, moguce provjere od strane drzave, koliko se mora provesti u tom braku godina, pocetnicka plata i slicne informacije i misljenja. Hvala.
Provjere su onolike koliko vi im prostora ostavite kao vjerovatno svugdje u svijetu..ako im budete sumnjivi provjeravat ce vas svugdje i na svakom nivou..u zivotu je sve rizik. Ali negdje se mora poceti i rizikovati..prije si morao ako se udas :D 3 godine kao biti vezan za nju , ako zivis sa njom kao registrovani partner 5 godina..samo kao reg. partner imas puno vise dokazivati vasu vezu i biti vise provjerovvan nego kad se udas :D pocetna plata? zavisi sta znas i gdje se zaposlis? Puno srece..
jovke189

#643 Re: Zivot u Holandiji

Post by jovke189 »

Sta znaci prije si morao?!
Da li je jos uvijek 3 godine kroz bracni status?
Ako bi se vjencali da li ja mogu odmah ici ili prvo moram da polozim test za jezik?
Kakva su mi ogranicenja za zaposlenje i kad mogu poceti zaradjivati bar za osnovne troskove cim dodjem ili kako?
Kolika je prednost ili nedostatak ako osoba ima ili nema holansko drzavljanstvo?
uglavnomja

#644 Re: Zivot u Holandiji

Post by uglavnomja »

posao ti zavisi od JEZIKA prvenstveno.

u vecini zemalja eu je 3 godine braka do razvoda koji ti omogucava ostanak, odnosno 3 godfine do stalne boravisne dozvole koja ti to omogucava.

dalje, postoji period cekanja, poslije svadbe do dobijanja prve boravisne dozvole, koji varira od zemlje do zemlje. nemoj zamisljati da ces sutra poslije vjencanja dobiti papire i sansu da trazis posao. mislim da je 6 mjeseci minimum. inace, i ti papiri kostaju :-) zahtjev za spajanje porodice.

moraju biti ti podaci na netu, pogledaj po web stranama ambasade, obicno bude neki link koji te vodi na stranicu sa detaljima i bude na engleskom.
amra67

#645 Re: Zivot u Holandiji

Post by amra67 »

jovke189 wrote:Sta znaci prije si morao?!
Ako bi se vjencali da li ja mogu odmah ici ili prvo moram da polozim test za jezik?
Kakva su mi ogranicenja za zaposlenje i kad mogu poceti zaradjivati bar za osnovne troskove cim dodjem ili kako?
Kolika je prednost ili nedostatak ako osoba ima ili nema holansko drzavljanstvo?
prije znaci da nisam sigurna da je jos tako..zakoni se mijenjaju ne pratim..dok ne polozis test holanskog u ambasadi holandije ne mozes doci u holandiju jer to je uslov da ti daju privremeni boravak u holandiji.. imas forum http//:www.buitenlandsepartner.nl na kojem tvoja buduca sve moze da procita i da sazna i ako ne zna moze da postavi pitanje na kojoj ce neko sigurno dati odgovor jer tamo svi znaju sve od igle do lokomotive sto se tice dovodjenja nekog u holandiju .p.s ti razmisljas o poslu a nisi saznao kako da sve to rijesis ili rijesite..rijesi svoj boravak jer moze to da potraje i do godinu dana..samo kad podneses zahtjev za privremeni boravak moze da potraje do 6 mj. kad dobijes boravak na godinu dana bez ogranicenja onda dobijes dozvolu za rad i kad to dobijes nemas nikakvih ogranicenja u vezi posla osim mozda jezika..a cim ne znas jezik 95% je da moras da radis u pocetku one donje poslove mada i tih je sve manje zbog istocnih evropljana iz eu. moj savjet ti je korak po korak ovako previse je odjednom..vjencaj se, onda nek podnese ona zahtjev za spajanje porodice oko koji kosta oko 1000 eura u medjuvremenu dok traje procedura uci holandski, podnesi zahtjev za polaganje testa koji je nekad kostao 330 eura i ako padnes opet moras 330 eura da platis sve dok ne polozis, ako vam odobre spajanje porodice dolazis u holandiju i onda sredjujete sve ostale papire..pa tek onda razmisljaj o poslu..
zemo_online

#646 Re: Zivot u Holandiji

Post by zemo_online »

mora ona imat odgovarajuca primanja. ima neki minimum koji oni traze ciji je cilj da im sirotinja ne dolazi u zemlju. :D
zemo_online

#647 Re: Zivot u Holandiji

Post by zemo_online »

amra67 wrote:
jovke189 wrote:Evo ovako drustvo. Imam ponudu zenske osobe za fiktivni brak u Holandiji te da na taj nacin napustim Bosnu i odselim se u Holandiju. Pod pretpostavkom da me ta osoba ne zeli prevariti za novac i da mi zeli biti podrska, molim vas realno neke odgovore tipa koliki je rizik kada su drzavni organi u pitanju, moguce provjere od strane drzave, koliko se mora provesti u tom braku godina, pocetnicka plata i slicne informacije i misljenja. Hvala.
Provjere su onolike koliko vi im prostora ostavite kao vjerovatno svugdje u svijetu..ako im budete sumnjivi provjeravat ce vas svugdje i na svakom nivou..u zivotu je sve rizik. Ali negdje se mora poceti i rizikovati..prije si morao ako se udas :D 3 godine kao biti vezan za nju , ako zivis sa njom kao registrovani partner 5 godina..samo kao reg. partner imas puno vise dokazivati vasu vezu i biti vise provjerovvan nego kad se udas :D pocetna plata? zavisi sta znas i gdje se zaposlis? Puno srece..

drzava svako malo postavi novu prepreku jer ne zeli imigrante pored svih prisutnih. u zemlji je 21% ljudi imigrantskog porijekla po zavodu.
tesko ce on do papira doci osim ako se ta partnerica bas ne zauzme za njega,da ga bas gotivi :D
zemo_online

#648 Re: Zivot u Holandiji

Post by zemo_online »

bolje da si odabrao bilo koju drugu zemlju nego holandiju. drzava se bavi samo postavljanjem prepreka za imigrante.
-i da ,moras i jezik u zemlji porijekla da polazes. medjutim nakon nekog vremena oni su zakljucili da previse ljudi polaze i da bi trebalo poostrit test jezika. :D to je jedan primjer.
znaci primanja partnera i jezik stim da je jezik na prvom mjestu,a kad ga pocnes kod nas da ucis mogao bi brzo odustat kad svatis koja je to koma. :D
zemo_online

#649 Re: Zivot u Holandiji

Post by zemo_online »

imo sam ja jednog komsiju iz somalije koji je dobio 2 odbijenice. naletio na muriju,rutinska kontrola,i strpali ga u zatvor.
bio u zatvoru nekoliko sedmica ,iako ima 3 male djece,1,2 i 3 godine,svake godine po jedno. :D znas njiha. :D
zena jadna sama ostala sa tako malom djecom.
hocu da kazem ,nemaju oni osjecaja za probleme drugih,nije ih briga vec samo furaju neka svoja pravila koja se kose sa samim zivotom.
a zatvor za ljude bez papira ko konc-logor.
zemo_online

#650 Re: Zivot u Holandiji

Post by zemo_online »

inace sam zivot u holandiji se moze ukratko opisati kao zatvor otvorenog tipa. malo se izlazi vani,osim kad se cucak u setnju vodi i uglavnom se sjedi u autima na koje se placaju veliki porezi. znaci mos uc ili izac kad oces.
ljudi se druze uglavnom preko facebooka i twitera gdje imaju na hiljade prijatelja.
Post Reply