Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Edin 24,5

#626 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Edin 24,5 »

@ madner

Ja se nadam da ne radis kao sudija.
Air Ramiz

#627 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

Edin 24,5 wrote:@ veljaca

Evo da budem sasvim ilustrativan s jednim jednostavnim logickim pitanjem:

Imas les neke osobe.
Hoces li poci od pretpostavke da se radi o osobi koja je ubijena, bez da imas ikakvih dokaza za to, pa bi u slucaju da ne nadjes tragove nasilja posumnjao-la da ipak nije rijec o ubistvu, ili ces ici obrnutim putem, tj. prvo ici na pronalazenje tragova koji bi eventualno upucivali na mogucnost ubistva, pa tek ako ih nadjes posumnjati (a kamoli pretpostaviti) da se radi o ubistvu???
Pa logicno je prvo pousmnjati na paljenje dzamije s obzirom da je nedavno oskrnavljeno i mezarje u Fazlagica Kuli (da ne govorim kako pocinioci nisu procesuirani). A takodjer 1999 godine su na povratnike ispaljivane minobacacke granate. Dakle, sto se tice opcija u istrazi s obzirom na ranije dogadjaje sasvim je opravdano postaviti ovu hipotezu medju kljucnim. Takodjer i nesretan slucaj treba uzeti u obzir kao drugu hipotezu.
Edin 24,5

#628 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Edin 24,5 »

Ponovicu jedan dio svog ranijeg posta da bi replicirao Air Ramizu:

Svaki dogadjaj ima svoj uzrocno-posljedicni odnos i ne moze ga se sagledavati analogijom sa nekog ranijeg dogadjaja. Po toj logici bi se optuzivalo onog ko je jednom ubio, da je svako naredno ubistvo pocinio on, i to bez ikakvih dokaza. To tako ne ide.

Pošalji privatnu poruku Vrh
--------------------------------------------------------------------------------
Air Ramiz

#629 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

Pitaju se da li je rat završen!?

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... at-zavrsen

Nakon niza nerasvijetljenih napada u Trebinju, Gacku, Fazlagića Kuli povratnici traže rješenja od Vlade RS...

11.12.2008. 13:30

Bošnjački povratnici na području Trebinja, Gacka, Foče, Rogatice, Višegrada i njihovih okolnih naselja česta su meta verbalnih i fizičkih napada. Neki od njih proteklih godina kulminirali su i upotrebom teškog naoružanja.

Najžešći incidenti desili su se 1999. u Fazlagića Kuli, kada su na povratnike ispaljivani minobacački projektili. Tada je poginula Majda Džeko, dok su teže ranjeni Edina Džeko i Enes Dženić. Ovaj teški zločin policija RS nikada nije rasvijetlila. Nisu procesuirani ni naredni nemili događaji u Fazlagića Kuli: postavljanje sitnih mina, prijetnje, vrijeđanja.

Mučna iskustva

Džamija u selu Ključ kod Gacka minirana je 2002. Počinioca ovog terorističkog čina "nema". Ozbiljne prijetnje porodici predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Gacko Lutve Fazlagića na proljeće ove godine na Okružnom sudu u Trebinju su završile odlukom da se dvojici optuženih maloljetnika da roditeljska pratnja!

Na tapetu su se maloljetnici našli i zbog paljbe iz vatrenog oružja kojom je totalno oštećeno mezarje u centru Trebinja 1996., ali su na kraju oslobođeni krivice. Pljačkanje bošnjačkih kuća dešavalo se iz godine u godinu i u Foči, Višegradu, Rogatici, gdje su se nakon vijesti o zapaljenoj džamiji u Fazlagića Kuli uznemirenost i strah ponovo uselili.

Povratnici i njihovi malobrojni predstavnici u vlastima ovih gradova jedinstveni su u zahtjevima da počinioci budu otkriveni, jer neefikasnost policije već dugo je jedan od razloga njihove skeptičnosti u pogledu svog opstanka u manjem bh. entitetu. Samo neka od njihovih mučnih iskustava su: bombe bačene na povratnike u Zuboviće, devastiranje kuća u Ocrkavlju, fizičko zlostavljanje starica iz Trbušća, kamenovanje Medžlisa IZ Foča.

Trebinjski imam Husein ef. Hodžić u izjavi za "Dnevni avaz" poziva Vladu RS da pokaže interes i rasvijetli paljevinu džamije u Fazlagića Kuli, kako se ne bi dogodilo da "ostanemo bez ijednog povratnika". Kao veliki problem napominje i to da u narednoj godini, prvi put od početka procesa povratka u istočnu Hercegovinu, neće biti predstavnika bošnjačkog naroda u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti općina Trebinje i Gacko.

Političko pitanje

Prema riječima predsjednika Skupštine općine Foča Lutve Šukala, paljevina džamije u Fazlagića Kuli opet vraća u prošlost i ljudi se pitaju je li rat završen, može li se to sutra desiti i u Foči. Kemo Bradarić, predsjednik Udruženja povratnika u Foču, smatra da je u BiH i previše ministara, vijeća i vlada koji rade za svoje visoke plaće, pa bi barem trebali voditi računa o povratnicima.

Kemo Čamdžija, predsjednik SO Rogatica, jučer se susreo s predstavnicima SJB Rogatica, s kojima je razgovarao o sigurnosti povratnika i dobio uvjeravanja da se nešto slično u ovom gradu neće desiti.

- Policija je sposobna da ovakve slučajeve riješi, ali ovdje se radi o nečemu jačem od policije. Ovo je političko, a ne samo sigurnosno pitanje - konstatira u izjavi za naš list i Bilal Memišević, predsjednik SO Višegrad.

Stankovićevo bjekstvo

- Zločinac Radovan Stanković pušten je iz zatvora u Foči. To je dodatno dolilo ulje na vatru i ljudi su vidjeli da u redovima onih koji treba da njih štite, ima onih koji su spremni štititi njihove zločince iz 1992. godine. Ako u organima policije postoje zaštitnici zločinaca, šta da očekuju povratnici - pita se Lutvo Šukalo.

Promjene u strukturi države

Rasim Bajraktarević, jedan od prvih povratnika u Višegrad, kaže da sigurnosti u BiH nema bez promjena u strukturi države.

- Ovo će se dešavati stalno dok se ne postavi pravna država, dok se s nivoa BiH ne budu regulirala sva pitanja, dok ne bude kako je bilo nekada, kada je čovjek mogao nasred puta leći i spavati, a da ga niko ne dira - dodaje Bajraktarević.

Autor: A. DUČIĆ - Al. BAJRAMOVIĆ
veljaca

#630 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by veljaca »

Edin 24,5 wrote:@ veljaca

Evo da budem sasvim ilustrativan s jednim jednostavnim logickim pitanjem:

Imas les neke osobe.
Hoces li poci od pretpostavke da se radi o osobi koja je ubijena, bez da imas ikakvih dokaza za to, pa bi u slucaju da ne nadjes tragove nasilja posumnjao-la da ipak nije rijec o ubistvu, ili ces ici obrnutim putem, tj. prvo ici na pronalazenje tragova koji bi eventualno upucivali na mogucnost ubistva, pa tek ako ih nadjes posumnjati (a kamoli pretpostaviti) da se radi o ubistvu???
Kao prvo primjer ti nije nesto bogzna ilustrativan...... Ako vec ZELIS da cujes misljenje - ne moje - nego PROFESIONALACA o ovome tvome, ONI kazu sljedece: U otkrivanju nekakvog kriminalnog djela NIKADA, NIKADA dobar ( ovo naglasavam ) istrazitelj NECE ISKLJUCITI sve moguce opcije. Nakon prikupljanja relevantnih dokaza i zavrsetka istrage - onda neke OPCIJE same otpadnu. Ja mislim da ti ( a bogami ni ja ) nisi nikakav istrazitelj - nego dajes samo neke pretpostavke i sto je najgore - SAMO ONE KOJE TEBI ODGOVARAJU. E to vec nije ISTRAZIVANJE - nego PODMETANJE ....
Posto ces vjerovarno replicirati - da kazem da od pocetka ja imam 2 podjednake opcije - ne favorizirajuci ni jednu od njih ... i da zelim doci do ISTINE - a to se moze ako su samo sve opcije ukljucene u razmatranje. Sve ostalo je ISKLJUCIVOST ....a mislim da si i ti protiv toga ....
brinetta

#631 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by brinetta »

Svi ste u pravu, ne zna se ko je zapalio dzamiju, ceka se istraga.....
Moje misljenje je da su to uradili Srbi a voljela bih da grijesim. Nazalost, ja njima vise nista ne vjerujem, pocev od Dodika pa nadalje.
Sto mislim da su oni zapalili dzamiju, pa oni jasno i glasno govore da ne zele s nama zivjeti, da zele RS za sebe, sanjaju o danu kad ce se pripojiti majcici Srbiji i mirno sprovode sve svoje planove. Htjeli mi to priznati ili ne oni mrze dzamije, mrze sve sto je vezano za Islam i nas muslimane smatraju Turcima.
Svi mi znamo da je njihov entitet izgradjen na genocidu i prelazimo preko toga jer nemamo izbora. Gradimo dzamije, obnavljamo kuce koje su nerijetko pokradene i mirimo se sa sudbinom. Rijetki su povratnici u RS, nemojte da racunamo one koji dodju jednom godisnje i provedu mjesec dana. Znate li kakvi su uslovi tih povratnika, mogu li se zaposliti, imaju li pravo glasa, jesu li gradjani drugog ili trceg reda....

Slusamo danima price o ugorzenosti Srba i Hrvata u Sarajevu, potpisujemo peticije za progon vehabija, smetaju nam pokrivene zene, trudimo se na sve moguce nacine da budemo pacifisti ( glede Sarajeva, za ostalo ne znam). I dok mi zivimo u zabludi i vjeri u bratstvo i jedinstvo oni provode svoje. I nece se zaustaviti na ovome, nazalost!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#632 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by mIRCerka »

brinetta wrote:Svi ste u pravu, ne zna se ko je zapalio dzamiju, ceka se istraga.....
Moje misljenje je da su to uradili Srbi a voljela bih da grijesim. Nazalost, ja njima vise nista ne vjerujem, pocev od Dodika pa nadalje.
Sto mislim da su oni zapalili dzamiju, pa oni jasno i glasno govore da ne zele s nama zivjeti, da zele RS za sebe, sanjaju o danu kad ce se pripojiti majcici Srbiji i mirno sprovode sve svoje planove. Htjeli mi to priznati ili ne oni mrze dzamije, mrze sve sto je vezano za Islam i nas muslimane smatraju Turcima.
Svi mi znamo da je njihov entitet izgradjen na genocidu i prelazimo preko toga jer nemamo izbora. Gradimo dzamije, obnavljamo kuce koje su nerijetko pokradene i mirimo se sa sudbinom. Rijetki su povratnici u RS, nemojte da racunamo one koji dodju jednom godisnje i provedu mjesec dana. Znate li kakvi su uslovi tih povratnika, mogu li se zaposliti, imaju li pravo glasa, jesu li gradjani drugog ili trceg reda....

Slusamo danima price o ugorzenosti Srba i Hrvata u Sarajevu, potpisujemo peticije za progon vehabija, smetaju nam pokrivene zene, trudimo se na sve moguce nacine da budemo pacifisti ( glede Sarajeva, za ostalo ne znam). I dok mi zivimo u zabludi i vjeri u bratstvo i jedinstvo oni provode svoje. I nece se zaustaviti na ovome, nazalost!
Ovo boldirano ti je laz da ne moze biti veca.
Dokazi.
Sto se dzamije u Fazlagica kuli tice, kad se identifikuju pocinioci, onda mozemo nastaviti raspravu o tome. Sve ostalo ide pravo off topic.
neprilagodjena

#633 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by neprilagodjena »

brinetta wrote:Svi ste u pravu, ne zna se ko je zapalio dzamiju, ceka se istraga.....

Gdje je peticija za progon vehabija??
Imal tako nesto i na internetu??
brinetta

#634 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by brinetta »

Trazi peticiju pa ces je i naci.
Gora sam ja pa se raspravljam, nesto dokazujem, objasnjavam.
Sorry na komentarima, vi cekajte istragu a ja odoh.....
Edin 24,5

#635 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Edin 24,5 »

@ veljaca

Da, tako je, ja iskljucujem mogucnost podmetanja pozara sve dok se ne pronadju dokazi koji bi upucivali na takav jedan zakljucak. Tacno je da se uzimaju u obzir sve mogucnosti prilikom istrage, ali ako nemas nijednog dokaza da je pozar podmetnut, ne vidim s kojim pravom pretpostavljati, a pogotovo kategoricki tvrditi da je pozar podmetnut??!

Ja sam ovdje napisao svoju verziju dogadjaja na osnovu informacija sa kojima raspolazem (idi par stranica nazad pa procitaj) i svako onaj ko na temelju istih smatra da je pozar podmetnut, moze, krecuci se u okviru toga, logickim kriterijima, isto to razraditi obrazlazuci svoje misljenje da je taj pozar neko podmetnuo.
Nisam vidio da je neko to ovdje napisao, vec se samo prepucava preko politike, teorija zavjere, nekih prethodnih dogadjanja, ukljucujuci i ratnih, bez ikakvog upustanja u analizu uzrocno-posljedicnog odnosa samog dogadjaja.

Kad napises svoju verziju dogadjaja, moci cemo diskutovati vezano za stvari koje sam ja iznio ovdje, a ovako, sve sto radis jeste jedno neargumentirano obezvredjivanje sadrzaja mojih postova. Na to su se sveli, kako tvoji postovi, tako i postovi jos par ljudi ovdje.
karanana

#636 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by karanana »

zna li se dokle je istraga dosla? ovo je sranje. obicno se u prvih par sati moze skontati jeli podmetnuto ili je pozar. skrivaju istinu od nas a to je da su je cetnici zapalili. iako smo mi kao narod vec i zaboravili na ovaj dogadjaj i nista se ne bi desilo proglasili oni ovaj pozar podmetnutim ili slucajnim.
neprilagodjena

#637 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by neprilagodjena »

Nemogu da vjerujem da istraga jos nije zavrsena i da jos nisu ustanovili kako je doslo do pozara :roll: :roll:
madner

#638 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by madner »

Edin 24,5 wrote:@ madner

Ja se nadam da ne radis kao sudija.
Nije osudjen zato sto je osumnjicen :wink:

Krenime od onoga sto je logicno i baziramo akcije na osnovu toga.
vratnik

#639 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by vratnik »

karanana wrote:zna li se dokle je istraga dosla? ovo je sranje. obicno se u prvih par sati moze skontati jeli podmetnuto ili je pozar. skrivaju istinu od nas a to je da su je cetnici zapalili. iako smo mi kao narod vec i zaboravili na ovaj dogadjaj i nista se ne bi desilo proglasili oni ovaj pozar podmetnutim ili slucajnim.
Ja samo da se jasnije vidi pitanje.
Halo zandari? Halo Sax, imate li kakvih novih saznanja? (cekaju valjda da prodje jos i vikend, pa je onda sve zaboravljeno ili sta?...)
sarajevo63

#640 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by sarajevo63 »

istraga je zapela u vinči
vratnik

#641 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by vratnik »

sarajevo63 wrote:istraga je zapela u vinči
U cemu zapela?
Halo Mirci!! Sta kazu kolege? Ima li kakvih novih saznanja?
neprilagodjena

#642 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by neprilagodjena »

a sto je istraga zapela??
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#643 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by grunt »

neprilagodjena wrote:Nemogu da vjerujem da istraga jos nije zavrsena i da jos nisu ustanovili kako je doslo do pozara :roll: :roll:
Naravno da je zavrsena istraga,sada samo kontaju sa cime da izadju u javnost kako bi zadovoljili i bosnjake i srbe!
Jedna od solucija bi mogla biti da je grom za sve kriv.
Last edited by grunt on 11/12/2008 15:24, edited 1 time in total.
mIRCerka

#644 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by mIRCerka »

vratnik wrote:
karanana wrote:zna li se dokle je istraga dosla? ovo je sranje. obicno se u prvih par sati moze skontati jeli podmetnuto ili je pozar. skrivaju istinu od nas a to je da su je cetnici zapalili. iako smo mi kao narod vec i zaboravili na ovaj dogadjaj i nista se ne bi desilo proglasili oni ovaj pozar podmetnutim ili slucajnim.
Ja samo da se jasnije vidi pitanje.
Halo zandari? Halo Sax, imate li kakvih novih saznanja? (cekaju valjda da prodje jos i vikend, pa je onda sve zaboravljeno ili sta?...)
pocinioce nece naci, kao ni one sto su alijin mezar dizali u zrak...
zatalasalo se, sva tri tora se sjedinjuju, a ljude u Fazlagica kuli ce opet zaboraviti vecina onih koji se "zdushno bore"za njih...

kad djeca oskrnave groblja, nadju ih haman isti dan...kad se napadaju bogomolje (oruzjem sto hladnim sto vatrenim), rijetko kad se nadju i identifikuju...
"istraga tapka u mraku"... pa to vise ni na filmovima nema...

Nijednoj mogucoj krivoj strani ne odgovara da se otkrije pocinitelj... a osude putem medija su presmijesne...
niko od prozivatelja nije otisao u Fazlagica kulu...ako jeste, ispravite me slobodno...jer sta nekoga u Sarajevu sa centralnim grijanjem boli koljeno za LJUDE u fazlagica kuli i njihovu sigurnost? Zasto ih obici kad ih mozemo pomenuti u izjavi za stampu...
Svi mi se gade. Od politicara do policije. Da ne preskacem "patriote" koji pozivaju na DRUGO POLUVRIJEME, tj da se nastavi rat pa kom obojci, tom i dzeri...
sarajevo63

#645 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by sarajevo63 »

pa zadnje što smo mogli je saznati da ako ne uspiju svi u nakanama iz rs-a, onda će se pozvati ljudi iz vinče...ma fuj, ne znam ni što se javih...nigdje bih no ljudi iz vinče da utvrde
i da, jeste, treba zamlačivat dalje, pa da se zaboravi
uostalom sve zaboravljamo sa novim kretenlukom koji nas dočeka
daj nam Bože izvlake kakve....
mIRCerka

#646 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by mIRCerka »

sarajevo63 wrote:pa zadnje što smo mogli je saznati da ako ne uspiju svi u nakanama iz rs-a, onda će se pozvati ljudi iz vinče...ma fuj, ne znam ni što se javih...nigdje bih no ljudi iz vinče da utvrde
i da, jeste, treba zamlačivat dalje, pa da se zaboravi
uostalom sve zaboravljamo sa novim kretenlukom koji nas dočeka
daj nam Bože izvlake kakve....
Ali znas sta? Istraga ide, makar tapkala u mraku. I dok se mi sad krvimo ko je zapalio dzamiju, nasi zajednicki dushmani povecavaju sebi plate..cijene skacu...ali mi i dalje trvimo je li bosnjak, hrvat, srbin ili pak rom zapalio dzamiju...ili se neko vozikao, recimo neki slovenac ili madjar, i zapalio, onako u prolazu.
Ali iskreno, i trebaju nas dushmani s vlasti handriti do maksimuma, jer mi im u tome pomazemo svojski.
madner

#647 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by madner »

Inflacija ne ubija, ljudi koji pale dzamije, ispaljivaju granate i velicaju Srebrenicu su malo veci problem od Taje. :roll:
ISKO

#648 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by ISKO »

Edin 24,5 wrote:Pa ovako,

Ja nisam ni kriminolog, ni ovlasteni sudski vjestak, ni neki "strucnjak" ali sam ubijedjen u snagu svojih argumenata. Da nisam, ne bi ni polemizirao na ovu temu.

Nemam namjeru spustati se na nivo nekakvih bezveznih politickih diskusija i teorija zavjere vezano za ovu temu, vec cu se iskljucivo osvrnuti na one replike uvazenih diskutanata na ovom forumu koje su se ticale mog vidjenja uzrocno-posljedicnog odnosa ovog dogadjaja.

Ja nisam ovdje iznosio rezultate istrage, nego informacije o rezultatima predistraznih radnji, tacnije uvidjaja na licu mjesta o kojima su izvijestili mediji. Dakle, to su one informacije koje ne sadrzavaju osvrt autora novinskog teksta ili medijskog priloga, nego iskljucivo informaciju o nekim dogadjajima ili cinjenicama kao takvim, a koja je dostupna svima, pa tako i meni.

Vezano za spocitano prikrivanje dokaza, u smislu da je paljevina bila dobro isplanirana i pripremljena, kazacu prije svega to da se nikoga ne moze sumnjiciti, a kamoli optuzivati prakticki bez ikakvog dokaza, kao u ovom slucaju (izuzetak bi eventualno bio prijetece pismo povratnicima), a zatim bih upitao osobu koja je spomenula to prikrivanje tragova i dokaza da li, ako je stvarno osnovna namjera eventualnih pocinitelja bila zastrasiti povratnike, je po tebi logicno da nisu ostavljeni bas nikakvi tragovi, ili bi se makar pocinitelji "udostojili" primjerice napisati cetiri S na zidovima, ili neki drugi natpis, koji ne bi navodio na konkretne pocinitelje ali bi sadrzavao odredjenu poruku???

Ja koliko znam, kada su cetnici rusili dzamije u ratu, obavezno bi na zidinama ispisali poruke tipa "Balije", "ovo je Srbija", grafite u obliku cetiri S, itd.

Drugom sugovorniku bih rekao da je "fulio" temu, obzirom da je napisao da je "potpuno irelevantno sta je uzrokovalo pozar". Postavlja se pitanje o cemu on zapravo zeli da prica, o sigurnosti povratnika ili o temi iz naslova ??

Naravno da se ne moze smatrati da je prozor razbijen, ako nema nikakvih dokaza koji upucuju na to, ne znam sta je tu sporno??

Nadalje nisam ja jedini koji raspolaze informacijama o rezultatima uvidjaja koje su prenijeli mediji, medjutim tvoj je problem, dragi sugovornice ISKO, sto ti puno vecu paznju pridajes reakciji nekog politicara, koju su prenijeli mediji, nego informacijama o samom dogadjaju. To te dovodi u stanje mentalnog sklopa da ne razmisljas racionalno i logicki, vec se fokusiras na nekakve teorije zavjere, pri cemu te ne zanima ima li ikakvih dokaza ili ne za ono sto si ti sebi unaprijed formirao kao nekakvu nespornu istinu, a pritom s druge strane ironicno se podsmijavas onima koji nastoje upravo racionalnoscu i logickim shvatanjem, neoptereceni glupostima, doci do pravilnih zakljucaka.

Smatram da bismo se manje trebali voditi raspaljujucim reakcijama politicara, a malo vise misliti svojom glavom. Svaki dogadjaj ima svoj uzrocno-posljedicni odnos i ne moze ga se sagledavati analogijom sa nekog ranijeg dogadjaja. Po toj logici bi se optuzivalo onog ko je jednom ubio, da je svako naredno ubistvo pocinio on, i to bez ikakvih dokaza. To tako ne ide.
Ja ne mogu polemisati sa nekim ko sistematske napade na povratnike smatra teorijom zavjere. To je stajaliste pro-cetnickih snaga koje uporno, smisljeno, projektno, cinicno negiraju i zanemaruju ove cinjenice, sto iz meni nepoznatih razloga radis i ti. Kada se pozelim takvih "polemika" oticu do serbian cafe'a.

Ovaj gore boldirani i podvuceni primjer ti je jako los. Jer ovaj nije ubio jednom, nego je serijski ubojica vec 15-tak godina, nije procesuiran, nije u zatvoru nego se slobodno sece po Bosanskim gradovima vrebajuci i svakodnevno prijeteci i podsjecajuci da je tu. Usko suradjuje sa predstavnicima vlasti i policije, zapravo je sastavni dio tih institucija. I kada nadjes les njegove uobicajane i 450-te zrtve sa istim ranama i karakteristikama prethodnih zrtava, hoces li zakljuciti da je on ili kako se taj nekim slucajem sam ubio?

S jedne strane imamo ovakav slucaj, a s druge strane imamo tvoju nestrucnu sugestiju kako ovo nije djelo cetnickih ruku, i koja je bazirana, ponavljam, na osnovu procurenih informacija iz MUP'a RS'a .

Moj Edine (satro Edin)
Edin 24,5

#649 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Edin 24,5 »

@ ISKO

Vec polemises.
I to bez argumenata.

Nivo tvoje polemike sa mnom najilustrativnije pokazuju tvoje posljednje rijeci u postu kojim si mi replicirao : "shatro Edin"

To pokazuje da ti je puno bitnije bilo kako se zove onaj koji pise "izdajnicke" postove, nego sadrzina tih postova, argumenti koje sam upotrijebio i logicka konstrukcija koju sam sklopio. Napominjem da je nijednog momenta nisi osporio nekim kontra-argumentima, vec se na kraju ispostavilo da je tvoj kljucni "argument" to da je takav post napisao neki Edin (ako se uopste tako zove), kao da je to bitno.
Izvini, ali meni je to pomalo jadno.
Air Ramiz

#650 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

Edin 24,5 wrote:@ ISKO

Vec polemises.
I to bez argumenata.

Nivo tvoje polemike sa mnom najilustrativnije pokazuju tvoje posljednje rijeci u postu kojim si mi replicirao : "shatro Edin"

To pokazuje da ti je puno bitnije bilo kako se zove onaj koji pise "izdajnicke" postove, nego sadrzina tih postova, argumenti koje sam upotrijebio i logicka konstrukcija koju sam sklopio. Napominjem da je nijednog momenta nisi osporio nekim kontra-argumentima, vec se na kraju ispostavilo da je tvoj kljucni "argument" to da je takav post napisao neki Edin (ako se uopste tako zove), kao da je to bitno.
Izvini, ali meni je to pomalo jadno.
Pa ako cemo iskreno nikakve logicke konstrukcije nije bilo u tvojim postovima, posto si zanemario takodjer medijski prenesene informacije o prijetnji povratnicima i njihovo misljenje da se radio o napadu na njih.
Locked