Nisrin wrote:Da sam konobarica rekla bih "da li vam je problem da promijenite mjesto, izvinite molim vas, stize nam grupa ljudi", a prije toga bih na stol stavila RESERVED kao sto je bilo na nekim stolovima!!! Ko je to konobar da mene tjera da sjednem gdje on hoce, a ja dosla da tu jedem?! Za svoj novac??!razonoda wrote:Dobro, kako bi Ti reagovala, da je grupa usla u restoran i da bi oni svi sjedili skupa i bili u mogucnosti da jednostavnije komuniciraju, ali TVOJ sto ih razdvaja, konobar nece da vas uznemirava, nezgodno mu , kako god, da vam predlozi da promjenite mjesto......?
Ne znam kako bilo ko moze braniti neljubazne i neprofesionalne ugostitljeske radnike u Sarajevu!!!
Imam dosta prijatelja koji rade kao kuhari/konobari itd i ne biste vjerovali sta sve rade, od toga da KRADU sefa jer imk plata nije dovoljna, do toga da strancima naplacuju duplo vise, da pljuju u hranu, kafu, ostatke od prethodnih gostiju serviraju itd IMA SVEGA! A opet zaposljavaju najvecu bagru, cast izuzecima!
Nisi odgovorila na pitanje. a) pitala konobara da promjenis sto da bi dozvolila grupi da sjede zajedno
b) ostala za svojim stolom
c) napustila restran jer za svoje pare hoces da jedes u tisini
d) prijavila konobara gazdi, sto nije nista ucinio da udovolji vecoj grupi i tako napravi profit za biznis