Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
razonoda

#626 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by razonoda »

Nisrin wrote:
razonoda wrote:Dobro, kako bi Ti reagovala, da je grupa usla u restoran i da bi oni svi sjedili skupa i bili u mogucnosti da jednostavnije komuniciraju, ali TVOJ sto ih razdvaja, konobar nece da vas uznemirava, nezgodno mu , kako god, da vam predlozi da promjenite mjesto......?
Da sam konobarica rekla bih "da li vam je problem da promijenite mjesto, izvinite molim vas, stize nam grupa ljudi", a prije toga bih na stol stavila RESERVED kao sto je bilo na nekim stolovima!!! Ko je to konobar da mene tjera da sjednem gdje on hoce, a ja dosla da tu jedem?! Za svoj novac??!
Ne znam kako bilo ko moze braniti neljubazne i neprofesionalne ugostitljeske radnike u Sarajevu!!!
Imam dosta prijatelja koji rade kao kuhari/konobari itd i ne biste vjerovali sta sve rade, od toga da KRADU sefa jer imk plata nije dovoljna, do toga da strancima naplacuju duplo vise, da pljuju u hranu, kafu, ostatke od prethodnih gostiju serviraju itd IMA SVEGA! A opet zaposljavaju najvecu bagru, cast izuzecima!
:) Zbog@Generala Jacksona....a Ti se opet obracam,

Nisi odgovorila na pitanje. a) pitala konobara da promjenis sto da bi dozvolila grupi da sjede zajedno
b) ostala za svojim stolom
c) napustila restran jer za svoje pare hoces da jedes u tisini
d) prijavila konobara gazdi, sto nije nista ucinio da udovolji vecoj grupi i tako napravi profit za biznis
ladacoko

#627 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by ladacoko »

Da li se "kod kibeta" moze lijepo vidjet zalazak sunca, ili ipak da se odlucim za liberty.Cilj mi je vecera uz zalazak sunca i mogucnosti sarajevo cijelo da vidim
addy_sa

#628 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by addy_sa »

meni je Kibe za strance, odvesti ono ko da malo vide i to je to, neshvatljivo mi je da neko odavde ide tamo pored toliko drugih restorana i dobre hrane i prihvatljivih cijena...
direstraits0078

#629 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by direstraits0078 »

Kod Kibeta sve 5. Hrana jako ukusna, atmosfera prijatna, konobari bi mogli biti profesionalniji. Za preporuku, definitivno.

Hrana 5/5
Toalet 5/5
Konobari i usluga 4/5
m_l

#630 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by m_l »

Nisrin wrote: Imam dosta prijatelja koji rade kao kuhari/konobari itd i ne biste vjerovali sta sve rade, od toga da KRADU sefa jer imk plata nije dovoljna, do toga da strancima naplacuju duplo vise, da pljuju u hranu, kafu, ostatke od prethodnih gostiju serviraju itd IMA SVEGA!
Vjerujemo, zasto ne bi vjerovali.

Koji moralni sunovrat u svim sferama zivota!
medjutim

#631 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by medjutim »

Kad vec pricamo o konobarima, sad konobarise i kunto i panto, prije se (i sada se, ali to nije ni blizu) islo u skolu za konobara, ucile se stvari od pravilnog posluzivanja, pa do odnosa prema gostima. U 90% restorana i kafica u Sarajevu, konobari su katastrofa.
Hemera

#632 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Hemera »

ma ti "konobari" su samo jeftina radna snaga uzeta onako napamet da opslužuju,nisu školovani konobari,jer danas svako misli da može raditi posao konobara,trgovca i sl.
JThomas

#633 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

pravog konobara moraš pravo i platiti. što, jebiga, nije tranzicijski i moderno... :D :D
medjutim

#634 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by medjutim »

JThomas wrote:pravog konobara moraš pravo i platiti. što, jebiga, nije tranzicijski i moderno... :D :D
Ima ti i ta mjesta, mnoge "velike" gazde ugostiteljskih objekata, straznja vrata koriste da se radnici fataju noge kad inspekcija dodje :D
DaffyDuck

#635 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

ladacoko wrote:Da li se "kod kibeta" moze lijepo vidjet zalazak sunca, ili ipak da se odlucim za liberty.Cilj mi je vecera uz zalazak sunca i mogucnosti sarajevo cijelo da vidim
vidi, al trazi gornji sprat uz prozor.
Banksy

#636 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

Nisrin wrote:
Imam dosta prijatelja koji rade kao kuhari/konobari itd i ne biste vjerovali sta sve rade, od toga da KRADU sefa jer imk plata nije dovoljna, do toga da strancima naplacuju duplo vise, da pljuju u hranu, kafu, ostatke od prethodnih gostiju serviraju itd IMA SVEGA! A opet zaposljavaju najvecu bagru, cast izuzecima!
:cry:

Svakako slabo jedem vani, sad ću još manje ...
al-em

#637 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by al-em »

Velika basta ili mala basta na malti?

Odnos cijena, enterijera, zelenilo, privatnost, ljubaznost,..
iTo

#638 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by iTo »

al-em wrote:Velika basta ili mala basta na malti?

Odnos cijena, enterijera, zelenilo, privatnost, ljubaznost,..
Velika basta
mobsterc

#639 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by mobsterc »

Maloprije u drugoj kuci, narucen biftek, medium rare... donesen mi zestoko rare. Ja se pokusao boriti, ali odustanem i vratim, on mi vrati 'dopecen' dok se prilog u medjuvremenu ohladio. :shock:
Nikad vise.
Michun

#640 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Michun »

mobsterc wrote:Maloprije u drugoj kuci, narucen biftek, medium rare... donesen mi zestoko rare. Ja se pokusao boriti, ali odustanem i vratim, on mi vrati 'dopecen' dok se prilog u medjuvremenu ohladio. :shock:
Nikad vise.
Platio?
Da ne povjerujes, ccccccccc!
dobar osjecaj

#641 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by dobar osjecaj »

m_l wrote:
Nisrin wrote: Imam dosta prijatelja koji rade kao kuhari/konobari itd i ne biste vjerovali sta sve rade, od toga da KRADU sefa jer imk plata nije dovoljna, do toga da strancima naplacuju duplo vise, da pljuju u hranu, kafu, ostatke od prethodnih gostiju serviraju itd IMA SVEGA!
Vjerujemo, zasto ne bi vjerovali.

Koji moralni sunovrat u svim sferama zivota!
Konobari i trgovci su uvijek krali i kad su bivali bolje placeni i kad su radili u uredjenijim firmama i zivjeli u boljem drustvu s manje moralnog sunovrata. Naglo sam izgubila postovanje prema jednom poznaniku kad nam je punih usta prepricavao kako je domisljato krao na kafe aparatu u zlatnim uslovima u vrijeme kad je kao konobar u datom mjestu i datim uslovima zivota mjesecno zaradjivao urnebesnu platu.

Lik je to ispricao da nam docara kako je domisljat i sposoban zaboravivsi pri tome da je prepricavao kako je zapravo krao.
Inace, relativno je malo ljudi koji nisu spremni ukrasti. Naci ce bilo kakvo opravdanje ali kradja se mora obaviti.

Mene ne uzasava ideja zaposljavanja bivsih zatvorenika kao konobara. Draze mi je da rade i da se trose u radu.

Inace, cijene u Kimonu nisu neka strasna zara. Kad mi je lijeno da sama kuham ili kad zelim pojesti nesto sto ne znam sama dobro pripremiti, nije mi mrsko platiti kod njih obrok koji kosta izmedju 8 i 14 maraka. Hrana je ukusna, dobra i obroci su meni taman. Ima znatno skupljih restorana u gradu u kojima ne volim bacati novac.
Skyfox

#642 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Skyfox »

Forini na Ciglanama. Prvi put sam dozivio u SA da je kuhar izasao da se upozna s gostima i da preporuci prilog uz naruceno jelo. Usluga, cijene, ambijent sve 5.
Michun

#643 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Michun »

Skyfox wrote:Forini na Ciglanama. Prvi put sam dozivio u SA da je kuhar izasao da se upozna s gostima i da preporuci prilog uz naruceno jelo. Usluga, cijene, ambijent sve 5.
Gdje je to? Ja znam za Fiori...koji je talijanski. Super restorancic.
DaffyDuck

#644 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

I meni se cini da skyfox misli na Fiori na Kosevskom :D
Odlican i pravo osvjezenje u gradu je 4 seasons u Alti :thumbup:
ultima_palabra

#645 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

Meni su dobri sva tri kod Doma policije... Noovi, Začin i Mala kuhinja.
DaffyDuck

#646 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

u Nooviju nisam nikad jela, al Zacin i Mala kuhinja, sve pohvale :D
Michun

#647 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Michun »

DaffyDuck wrote:u Nooviju nisam nikad jela, al Zacin i Mala kuhinja, sve pohvale :D
pJobaj :D
pizza im je odlicna...ima i sa klempom ko voli :D
JanuaryJones

#648 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JanuaryJones »

Ovaj Papermoon, jel ko probo?
DaffyDuck

#649 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

Michun wrote:
DaffyDuck wrote:u Nooviju nisam nikad jela, al Zacin i Mala kuhinja, sve pohvale :D
pJobaj :D
pizza im je odlicna...ima i sa klempom ko voli :D
Ima klempo i u Zacinu, al ne volEm :D

Papermoon... a hrana onakoo, nist spec. Ja se malo i razocarala...
BHF_Manijak

#650 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Noovi, je l' to ono nesto kao mali restorancic, dosta vina ima poredanog? Pica im je dobra, ali zar oni nisu zatvorili? Ja sam jednom, prije nekih pola godine ili vise, krenuo da jedem i bilo zatvoreno. Eh sad da li su renovirali ili nesto trece, nemam pojma...
Post Reply