haman na granici između ovog dvoga dom "Vrela" na Visočici (Tušila, Sinanovići), uredno, hrana ima dobra, smještaj poluhotelski...13km 1.noć. 10 km svaka sljedeća...upravlja njim PD Treskavica.BIONA wrote:Ne znam da li je ovo pravo mjesto za postaviti pitanje: ako neko moze da mi preporuci, a najbolje iz vlastitog iskustva gdje provesti jedan vikend u prirodi? Najvise me zanima smjestaj tako da se moze raditi o planinarskom domu, a moze doci u obzir i neko etno selo? Ne trazim nikakvu sminku, bitno je da je cisto i da se ne pretjeruje puno sa cijenom![]()
Moze biti Bosna, a bgm i Hercegovina![]()
Hvala
Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Moderator: anex
-
hadzun
#626 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
-
kojeime
#627 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Probaj http://www.ecofutura.ba/BIONA wrote:Ne znam da li je ovo pravo mjesto za postaviti pitanje: ako neko moze da mi preporuci, a najbolje iz vlastitog iskustva gdje provesti jedan vikend u prirodi? Najvise me zanima smjestaj tako da se moze raditi o planinarskom domu, a moze doci u obzir i neko etno selo? Ne trazim nikakvu sminku, bitno je da je cisto i da se ne pretjeruje puno sa cijenom![]()
Hvala
Nisma spavao tamo pa za to ne smijem reci nista ali hrana ukusna (nema mesa) i nije skupa, ambijent odlican.
Ali skup je smjestaj.
-
free_spirit
#628 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
BIONA wrote:Ne znam da li je ovo pravo mjesto za postaviti pitanje: ako neko moze da mi preporuci, a najbolje iz vlastitog iskustva gdje provesti jedan vikend u prirodi? Najvise me zanima smjestaj tako da se moze raditi o planinarskom domu, a moze doci u obzir i neko etno selo? Ne trazim nikakvu sminku, bitno je da je cisto i da se ne pretjeruje puno sa cijenom![]()
Hvala
Takodjer predlazem Prokosko jezero, jedino nije lose ponijeti vrece za spavanje iako ima posteljina u vecini katuna. I ujutro ustati i gledati izlazak sunca, osjecaj fantastican
-
BIONA
#629 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Raja, hvala puno na prijedlozima, dali ste mi domacu zadacu preko vikenda da skontam gdje otici 
-
kojeime
#630 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Gdje bi, kako bi?BIONA wrote:Raja, hvala puno na prijedlozima, dali ste mi domacu zadacu preko vikenda da skontam gdje otici
- tesla
#631 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Pozdrav vrli planinari,
volio bih ovog ljeta u jednoj manjoj grupi posjetiti Lukomir. Međutim, područje ne poznajemo nikako. Da li bi takav izlet bio izvodljiv (pješe, ili makar autom), ili to ne biste preporučili?
Hvala unaprijed na pomoći!
volio bih ovog ljeta u jednoj manjoj grupi posjetiti Lukomir. Međutim, područje ne poznajemo nikako. Da li bi takav izlet bio izvodljiv (pješe, ili makar autom), ili to ne biste preporučili?
Hvala unaprijed na pomoći!
- coek
#632 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
...
Last edited by coek on 24/02/2014 09:54, edited 1 time in total.
- tesla
#633 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Odlično, hvala mnogo!coek wrote: http://zone-2000.net/service/gps.htm
Pogledaj track: Umoljani - Obalj - Lukomir - Peruce - Studeni potok
To je kruzna tura preko Oblja. Ako hoces samo Lukomir, interesuje te sekcija Lukomir - Peruća - Studeni Potok (Umoljani) (obratno naravno). Markirano je od dzamije u Umoljanima tj. od vodenica. cca 2h hoda. Nek nemate kondicije - 3h maksimalno. Lijepa tura. Samo pazite kud stajete - mina nema, ali moguce je da se neki poskočić odmara na stazi.
- djigibau
#634 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Ecofutura vise ne radi.kojeime wrote:Probaj http://www.ecofutura.ba/BIONA wrote:Ne znam da li je ovo pravo mjesto za postaviti pitanje: ako neko moze da mi preporuci, a najbolje iz vlastitog iskustva gdje provesti jedan vikend u prirodi? Najvise me zanima smjestaj tako da se moze raditi o planinarskom domu, a moze doci u obzir i neko etno selo? Ne trazim nikakvu sminku, bitno je da je cisto i da se ne pretjeruje puno sa cijenom![]()
Hvala
Nisma spavao tamo pa za to ne smijem reci nista ali hrana ukusna (nema mesa) i nije skupa, ambijent odlican.
Ali skup je smjestaj.
-
hadzun
#635 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Kupio skoro Gojzerice u Alpini. Planinarske!!!
3x hodo u njima na proljece, VaS mokar bio...katastrofa, malo rose i hod po majskom snijegu us razlog da promoči "vrhunska gojzerica"... Reklamirao, uvazili reklamaciju i dobio pare nazad!
Iako nemam nesto posebno zamjeriti radnicima (sam proces povratka love ne ide uz osmjeh kao kod kupovine), nisam siguran da li cu ikad kupiti gojzerice Alpina u koje sam se kleo do prije 2 godine
3x hodo u njima na proljece, VaS mokar bio...katastrofa, malo rose i hod po majskom snijegu us razlog da promoči "vrhunska gojzerica"... Reklamirao, uvazili reklamaciju i dobio pare nazad!
Iako nemam nesto posebno zamjeriti radnicima (sam proces povratka love ne ide uz osmjeh kao kod kupovine), nisam siguran da li cu ikad kupiti gojzerice Alpina u koje sam se kleo do prije 2 godine
- art vandeley
#636 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
ma Salomonke su zakon 
-
pronto5u1
#637 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Planinari li se gdje ovih dana?
- coek
#638 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
...
Last edited by coek on 24/02/2014 09:53, edited 1 time in total.
-
baja
#639 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
+1coek wrote:Ramazanpronto5u1 wrote:
Planinari li se gdje ovih dana?
-
Ljuba Moljac
#640 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Pozdrav planinari
znima me sljedece: Koliko je dobra staza od Turova do Male Cabe ili barem do jezera na Treskavici? Da li su vidljive markacije i je li barem utabano dobro? Cuo sam da je to najsigurnija ruta... Znam da ima mina, ali ne planiramo skretati nigdje mimo te staze...
znima me sljedece: Koliko je dobra staza od Turova do Male Cabe ili barem do jezera na Treskavici? Da li su vidljive markacije i je li barem utabano dobro? Cuo sam da je to najsigurnija ruta... Znam da ima mina, ali ne planiramo skretati nigdje mimo te staze...
- perfect_guy
#641 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
odlična, praktično stalno imaš bar jedan znak u vidnom polju, a jedino na toj turi sam dosad vidio markacije za izvore vodeLjuba Moljac wrote:Pozdrav planinari
-
Ljuba Moljac
#642 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
hvala, drago mi je da je tako.
- coek
#643 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
.
Last edited by coek on 24/02/2014 07:35, edited 1 time in total.
-
shandrprcSA
#644 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
moze li se sa biciklom do ovog jezerceta doci?
- art vandeley
#645 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Moze ako ces ga svo vrijeme nositi na ramenushandrprcSA wrote:moze li se sa biciklom do ovog jezerceta doci?
-
granita
#646 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Ovo me radujecoek wrote:Otidji jedan vikend dan na Tresku pa ces vidjeti desetine planinara, a o beracima borovnica da i ne govorim.Ljuba Moljac wrote:Pozdrav planinari
Staze ne da su utabane - markacije se sad slobodno mogu skloniti ...
Evo ti jedna slika od juce (ako se zagledas, na sred' jezera mozes vidjeti gumeni čamac - toliko o minama)
- coek
#647 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
.
Last edited by coek on 24/02/2014 07:35, edited 1 time in total.
-
Ljuba Moljac
#648 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
hvala ti za informaciju
evo sad gledam da centrotrans od naredne sedmice uvodi liniju za Bjelasnicu, sto je sjajna vijest za planinare
evo sad gledam da centrotrans od naredne sedmice uvodi liniju za Bjelasnicu, sto je sjajna vijest za planinare
- art vandeley
#649 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
gdje za bjelasnicu? stara linija za sinanovice? To bi bilo fenomenalnoLjuba Moljac wrote:hvala ti za informaciju![]()
-
Ljuba Moljac
#650 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
ne znam dokle, ali ici ce preko Velikog polja, dobili su dozvolu...