Abacija wrote: A odatle je direktorica Arzija ukrala ideju da obuce Tetu Novu Godinu u bijelo!
:O vidis u pravu si ! treba je odma smijenit... bijela boja je krscanska boja !
Abacija wrote: A odatle je direktorica Arzija ukrala ideju da obuce Tetu Novu Godinu u bijelo!
cursum_perficio wrote:Lerdi, tebi je najveci prioritet da se opismenis. Od silnih pismenih gresaka, ja ne mogu ni naslutiti sta ti zelis reci.
cursum_perficio wrote:Lerdi, tebi je najveci prioritet da se opismenis. Od silnih pismenih gresaka, ja ne mogu ni naslutiti sta ti zelis reci.
ne odgovori ti na moje pitanje?cursum_perficio wrote:Lerdi, tebi je najveci prioritet da se opismenis. Od silnih pismenih gresaka, ja ne mogu ni naslutiti sta ti zelis reci.
To uopste ne bi bilo niti malo cudno jer u upravi JU Djeca Sarajeva drma vec godinama izvjesni pravnik Hadzimusic kojem takve stvari nisu uopste strane. Inace pojavom tog pravnika koji je negdje poslje rata sljegao u Sarajevo iz okoline Foce i dobio posao u sekundi sa visom upravnom skolom i u ratu izvjesne savjetnice iz Visegrada koja je u ukradenim bundama obilazila obdanista i prijetila otkazom radnicama koja su samo u djecijim pjesmicama spominjale nesto sto je protivno nacelima koje recimo sada propagira Arzija ta ustanova je polako pocela da poprima obilk svega onoga zbog cega danas dolazi na naslovne stranice. Arzija je samo oruzje u ruci IZ-a i provodi ono sto je Reis zamislio. To je bivsa zena ministra Mahmutovica koja je vecinu ili podosta rata provela u Italiji u kojoj ni u mislima nije hodala pokrivena, sto je naravno opet njena licna stvar i njen licni izbor. Ali nije njena stvar da sve to sto ona misli da je ispravno hoce i da prenese u JU. Ovo sve je samo pokazivanje ciste sile ili u prevodu uvodjenje vjere na silu u predskolske i skolske ustanove sa apostrofom na jednu vjeru.valterbranisarajevo wrote:Sada je dnevniku VOA (Glas Amerike) bio prilog o aktuelnim dešavanjima. Bilo je govora o peticiji koju su u organizaciji sindikata J.U. Djeca Sarajeva radnici ove ustanove potpisivali , davali podršku Arziji i tražili od medija "Da ih ostave na miru".
Novinari VOA su provalili da je jedan dio potpisa na peticiji falsifikovan, odnosno da je jedna osoba potpisivala više ljudi...
hrasno38 wrote:To uopste ne bi bilo niti malo cudno jer u upravi JU Djeca Sarajeva drma vec godinama izvjesni pravnik Hadzimusic kojem takve stvari nisu uopste strane. Inace pojavom tog pravnika koji je negdje poslje rata sljegao u Sarajevo iz okoline Foce i dobio posao u sekundi sa visom upravnom skolom i u ratu izvjesne savjetnice iz Visegrada koja je u ukradenim bundama obilazila obdanista i prijetila otkazom radnicama koja su samo u djecijim pjesmicama spominjale nesto sto je protivno nacelima koje recimo sada propagira Arzija ta ustanova je polako pocela da poprima obilk svega onoga zbog cega danas dolazi na naslovne stranice. Arzija je samo oruzje u ruci IZ-a i provodi ono sto je Reis zamislio. To je bivsa zena ministra Mahmutovica koja je vecinu ili podosta rata provela u Italiji u kojoj ni u mislima nije hodala pokrivena, sto je naravno opet njena licna stvar i njen licni izbor. Ali nije njena stvar da sve to sto ona misli da je ispravno hoce i da prenese u JU. Ovo sve je samo pokazivanje ciste sile ili u prevodu uvodjenje vjere na silu u predskolske i skolske ustanove sa apostrofom na jednu vjeru.valterbranisarajevo wrote:Sada je dnevniku VOA (Glas Amerike) bio prilog o aktuelnim dešavanjima. Bilo je govora o peticiji koju su u organizaciji sindikata J.U. Djeca Sarajeva radnici ove ustanove potpisivali , davali podršku Arziji i tražili od medija "Da ih ostave na miru".
Novinari VOA su provalili da je jedan dio potpisa na peticiji falsifikovan, odnosno da je jedna osoba potpisivala više ljudi...
Osoba koja zivi u Bosni ,zemlji sa 30 % 'ortodoksnog' (na bosanskom jeziku se kaze pravoslavnog) stanovnistva a ne zna ni kada je 'ortodoksni' (pravoslavni ) bozic je osoba bez najosnovnije opce kulture,naobrazbe i iskustva i takva osoba se nadze pozvana da sa nekim javno diskutuje i da se ubjedzuje. Ccccc.. jadna majka koja te je rodila.cursum_perficio wrote:LOL. Na ovo zaista ne znam sta da kazem, ali evo recimo da nije taj isti, nego samo se oblaci kao on,Opet ti isto, DM nije krscanski obred Sv.Nikola jeste..on dolazi 6.12 ili 7.12 nisam sigurna..al' DM nije...Malo istrazi prije nego sto pocnes tako nesto tvrditidonosi poklone dobroj djeci kao on, dolazi u isto vrijeme (Santa Claus, iliti SV. Nikola dolazi djeci 25.12 kada je kataolicki Bozic, a vjerovatno dolazi i 7.12 kada je ortodoksni Bozic) kao on, kako ne shvatas da nije pozeljan odredjenim roditeljima/djeci ko god da je i da se ta zelja roditelja mora uzeti u obzir?
Isto tako, posto ti izgledas imas informacije o tom Djedu koji samo skrece na Balkansko podrucje, mozes li mi reci o kome se zaista radi, odakle Djed dolazi, kojim povodom i sta predstavlja? Ako imas kakve reference, dobro bi doslo.
A evo ti malo informacija za pocetak koje ce ti zasigurno biti osvjezavajuce....
http://en.wikipedia.org/wiki/Santa_Claus
Mi u Sarajevu-carsijaneri smo vazda brkali c i c i dj i dz,jebi ga genetski. Ali znaci ti niti zivis u Bosni niti u Sarajevu i niti ti djeca idu ovdje u obdaniste ili skolu i nasla si se prozvana da od tamo daleko iz neke vukojebine,objasnjavas sta mi ovdje sa nasom djecom trebamo raditi.Kako te nije sramota.cursum_perficio wrote:Wow, tvoja doprinos diskusiji je neprocjenjiv.![]()
Nego, niti zivim u Bosni niti je oko mene 30% stanovnistva pravoslavne vjeroispovijesti. To sto si ti zapazila je uoceno davnih dana od drugih i bio je cisti lapsus. Prije nego sto drugom pricas o "naobrazbi", moram ti saopstiti da se u bosanskom jeziku ne kaze "naDZe" i "ubjeDJuje", nego se koristi mehko "dj".O drugim greskama u pisanju, gramatici i strukturi recenice ne bih ni pocinjala. Sta ucite u tim skolama?
Inace, lik i djelo Djeda Mraza su potekli od starog germanskog boga Odina, a tek su se kroz historiju i dolaskom Holanđana na novi kontinent, Ameriku, ti svi pojmovi stopili u ono sto danas zovemo Djeda Mrazom. Prema tome, on NIJE katolička tvorevina (a sasvim sigurno nije ni komunisticka), a vec odavno se ne veze ni za jednu vjeru. Danas on djecu uci velikodusnosti i dijeljenju, i smatram da se to ne protivi NIJEDNOJ vjeri i nicijim moralnim nacelima. Ako smatrate da su te vrijednosti pogresne, nadam se da necete imati djecu kojoj bi ih neko nametao.
Ma teta diom izgleda zivi u Ameriki pa aja sadaAbacija wrote:Teta "diom"![]()
Ko ne konta neka pita na pp.
I puno gleda Foxnews. Iz aviona se vidi odakle je pokupila nacin diskutovanja.to sam ja wrote:Ma teta diom izgleda zivi u Ameriki pa aja sadaAbacija wrote:Teta "diom"![]()
Ko ne konta neka pita na pp.
Da opet ponovim i nadovezem se na ovo iznad!valterbranisarajevo wrote:Sjenka nad sarajevskim vrtićima
Otjeran Djed Mraz
Nakon što je prekjučer posjetio sarajevski „Leptirić“, i to ponajviše zahvaljujući pažnji medija, Djed Mraz, nažalost, nije uspio ući u većinu drugih vrtića. Roditelji djece iz vrtića na Skenderiji ispričali su nam kako, unatoč tvrdnjama direktorice, nisu imali priliku reći žele li Djeda Mraza ili ne.
„Onda je roditeljima rečeno da je sastanak o toj temi odgođen do iza Nove godine, a tete su se u povjerenju izvinjavale roditeljima da iako one nemaju ništa protiv, ne smiju podržati roditelje jer im je direktorica zaprijetila otkazima ukoliko Djed Mraz pređe prag vrtića. Jedan roditelj je tražio telefonske brojeve drugih roditelja da bi pokušao organizovati peticiju, što mu je onemogućeno“, ispričali su roditelji.
Na kraju su, ipak, odlučili samoinicijativno organizovati dolazak Djeda Mraza. Osamdeset mališana s oduševljenjem ga je dočekalo.
„Vaspitačice i pedagogica su ga zamolile da napusti vrtić, što je on odbio. Ipak, nakon što je djeci podijelio simbolične poklone, Djed Mraz brzo je otišao“, ispričali su zgroženi roditelji.
Djed ove godine nije pohodio ni vrtić na Mojmilu.
Ove godine, iako smo to činili svaki put, nismo kontaktirali direktoricu vrtića Arziju Mahmutović. Ona je više puta ponovila kako ne brani Djeda Mraza. Nažalost, djelima nije potvrdila da tako i misli.
J.F.
Oslobođenje 31.12.2008.