HŠK Zrinjski Mostar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bato99

#626 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by bato99 »

Brankovac wrote:
bato99 wrote:nisam znao da je marjan veležovac...konto sam da navija za želju ili sarajevo
Ja sam čitao u jednom intervju da on navija za Galatasaray, ali da gaji simpatije prema još nekoliko klubova. Gradski derbiji u Mostaru se većinom odrade po dogovoru na principu "domaćin pobjeđuje", pa eto za kladioničare da znaju. Istina jedne godine kad su odnosi Zrinjskog i Veleža bili na niskoj razini nije bilo dogovora, pa je Zrinjski pobjedio u oba susreta.
ma bolji je velež trenutno ali derbi je to i evropa u pitanju..nikad nije bio veći ulog,može svašta biti..ali kao što rekoh i bodom bi bio prezadovoljan..
prdimahovina

#627 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by prdimahovina »

bato99 wrote:
prdimahovina wrote:
bato99 wrote:u vrapčiće po sva 3 boda :D navijački :D ..mada bi i bodom bio prezadovoljan sa ovom ekipom :x ..komšije su se dobro spremile i odmorile bitne igrače za derbi
Cujem da su Ultrasi dobili 200 karata, pa nezadovoljni. Je li bio dogovor klubova prošli put 500 za 500, ili 5% od kapaciteta stadiona svakome?
tačno 275 karata ... :x
Čuj 275? Onda je to vjerovatno 5%, a kapacitet Vrapčića je po tome 5500. Red Army prošli put dobio 500 karata, i tada se spominjalo 5%. Onda je to valjda bio dogovor, 5% od kapaciteta stadiona
Brankovac

#628 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by Brankovac »

prdimahovina wrote:Čuj 275? Onda je to vjerovatno 5%, a kapacitet Vrapčića je po tome 5500. Red Army prošli put dobio 500 karata, i tada se spominjalo 5%. Onda je to valjda bio dogovor, 5% od kapaciteta stadiona
To 5% kapaciteta za goste je pravilo koje se može, a ne mora ispoštovati. Wembley pod Bijelim Brijegom prima 20.000, 5% je 1000 ulaznica, a Arena u Vrapčićima prima 7.000, pa je 5% 350 ulaznica. Znači opet nije ispoštovano to pravilo jer su Armijaši dobili 500 ulaznica, a Ultraslije 280 ulaznica.
Zrinjski-Mostar

#629 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by Zrinjski-Mostar »

Po dogovoru iz prošle sezone koji se mora ispoštovati isti broj karata i jednim i drugim.Ako kojim slučajem mi nedobijemo 500 karata nema sigurno više navijačima veleža Pod Bijeli Brijeg.

Idemo po 3 boda...
Brankovac

#630 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by Brankovac »

Zrinjski-Mostar wrote:Po dogovoru iz PROŠLE sezone koji se mora ispoštovati isti broj karata i jednim i drugim.Ako kojim slučajem mi nedobijemo 500 karata nema sigurno više navijačima veleža Pod Bijeli Brijeg.

Idemo po 3 boda...
:-)

E moj prijatelju, gdje ti živiš. Mostarci i poštivanje dogovora i to još iz prošle sezone kad se nije znalo tko je glava, a tko rep policije u HN.
karanana

#631 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by karanana »

nema teorije da se ide po broju nego to mora ici po procentu kapaciteta jer je razlika u velicini stadiona i mogucnostima primanja gostujucih navijaca takva kakva jest.
sumirprimus

#632 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by sumirprimus »

bato99 wrote:nisam znao da je marjan veležovac...konto sam da navija za želju ili sarajevo

Image

Ovo garant,zarad onih prenosa LP,pa jedan drugom izlaze u susret...
klixober

#633 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by klixober »

Zrinjski-Mostar wrote:Po dogovoru iz prošle sezone koji se mora ispoštovati isti broj karata i jednim i drugim.Ako kojim slučajem mi nedobijemo 500 karata nema sigurno više navijačima veleža Pod Bijeli Brijeg.

Idemo po 3 boda...
Koliko znam,prema propisu se treba darri 5% gostujucim navijacima.Znaci broj gostujucih navijaca zavisi od kapaciteta stadiona.
simonese

#634 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by simonese »

ako Zrinjski preseli u 2 ligu hoce li Velez igrat pod "Bilim Brigom" ?
bato99

#635 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by bato99 »

simonese wrote:ako Zrinjski preseli u 2 ligu hoce li Velez igrat pod "Bilim Brigom" ?
naravno :dance:
sumirprimus

#636 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by sumirprimus »

Bez namjere da provociram,a zbog cega velez ne igra na istom stadionu ko i zrinjski?
Mislim koje je zvanicno objasnjenje?
bato99

#637 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by bato99 »

sumirprimus wrote:Bez namjere da provociram,a zbog cega velez ne igra na istom stadionu ko i zrinjski?
brate koji si ti po redu :lol: ..grad Mostar iznajmio Zrinjskom stadion na 100 godina..eto ukratko
klixober

#638 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by klixober »

bato99 wrote:
sumirprimus wrote:Bez namjere da provociram,a zbog cega velez ne igra na istom stadionu ko i zrinjski?
brate koji si ti po redu :lol: ..grad Mostar iznajmio Zrinjskom stadion na 100 godina..eto ukratko
Grad Mostar,ili grad Zapadni Mostar?
sumirprimus

#639 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by sumirprimus »

bato99 wrote:
Aha,znaci politika...
Nista ekonomija,usteda,taj rad,...
Nista ponistit onda taj ugovor i sklopit novi sa oba kluba,i podijelit troskove...
bato99

#640 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by bato99 »

komeba wrote:
bato99 wrote:
Grad Mostar,ili grad Zapadni Mostar?
koji god hoćeš
klixober

#641 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by klixober »

Nije koji god hocu...
Da li je Zrinjskom dodijelio stadion ujedinjeni grad Mostar,ili pola Mostara...to je kljucno pitanje.

p.s. oteto je prokleto...
bato99

#642 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by bato99 »

komeba wrote:Nije koji god hocu...
Da li je Zrinjskom dodijelio stadion ujedinjeni grad Mostar,ili pola Mostara...to je kljucno pitanje.

komeba brate znaš da smo o tome već pisali...pa de živ bio vrati se unatrag na ovoj temi pa se informiši..živio ti meni :thumbup:
klixober

#643 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by klixober »

bato99 wrote:
komeba wrote:Nije koji god hocu...

komeba brate znaš da smo o tome već pisali...pa de živ bio vrati se unatrag na ovoj temi pa se informiši..živio ti meni :thumbup:
Znam ja jako dobro...samo ne zelim da se sire dezinformacije.Nije grad Mostar dodijelio Zrinjskom stadion,nego HVO :P
bato99

#644 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by bato99 »

bravo majstore komeba,komeba,komeba...javi se..javi seeee...javi seeeee :D
simonese

#645 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by simonese »

bato99 wrote:
nemoze 100 godina,samo 99
karanana

#646 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by karanana »

ne krivim hrvatsku komponentu u gradskoj vlasti sto je ovaj ugovor ovakav kakav jeste.
za situaciju su krive balije. oprostite ako sam koga uvrijedio.

i nemojte da se ljudima kvari tema, meni je vise muka sa pricanjima o istoj stvari a znamo da velez jebu ne samo sa hrvatske strane nego itekako i sa bal...pardon bosnjacke strane.
Brankovac

#647 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by Brankovac »

Kao da je važno kome je dodjeljen stadion kad Velež ionako ne bi igrao u HVO dijelu grada, samo u ARBiH. Zna se crta u Mostaru gdje je i zna se čije je šta. Jedino će se dijeliti buduća Gradska dvorana u HVO zoni i buduća/bivša Muzička škola u ARBiH zoni. To je neki kompromis. Zajednička Gimnazija Mostar je na koridoru u tampon zoni, tako da to ne predstavlja ničiji kompromis.
winabike

#648 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by winabike »

karanana wrote:ne krivim hrvatsku komponentu u gradskoj vlasti sto je ovaj ugovor ovakav kakav jeste.
za situaciju su krive balije. oprostite ako sam koga uvrijedio.

i nemojte da se ljudima kvari tema, meni je vise muka sa pricanjima o istoj stvari a znamo da velez jebu ne samo sa hrvatske strane nego itekako i sa bal...pardon bosnjacke strane.
X
Suzie Q

#649 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by Suzie Q »

Brankovac wrote:Kao da je važno kome je dodjeljen stadion kad Velež ionako ne bi igrao u HVO dijelu grada, samo u ARBiH. Zna se crta u Mostaru gdje je i zna se čije je šta. Jedino će se dijeliti buduća Gradska dvorana u HVO zoni i buduća/bivša Muzička škola u ARBiH zoni. To je neki kompromis. Zajednička Gimnazija Mostar je na koridoru u tampon zoni, tako da to ne predstavlja ničiji kompromis.
momak izađi iz 1993. godine i promijeni konačno kalendar ovo je 2010. godina...

btw. molim upućene da mi odgovore, pošto je Velež osnovan 1922. na kojem stadionu je Velež igrao dok nije izgrađen stadion pod BB i gdje je igrao Zrinjski od 1905 do 1945? jesu li tada bila dva stadiona?
bato99

#650 Re: HŠK Zrinjski Mostar

Post by bato99 »

Suzie Q wrote:
Brankovac wrote:Kao da je važno kome je dodjeljen stadion kad Velež ionako ne bi igrao u HVO dijelu grada, samo u ARBiH. Zna se crta u Mostaru gdje je i zna se čije je šta. Jedino će se dijeliti buduća Gradska dvorana u HVO zoni i buduća/bivša Muzička škola u ARBiH zoni. To je neki kompromis. Zajednička Gimnazija Mostar je na koridoru u tampon zoni, tako da to ne predstavlja ničiji kompromis.
momak izađi iz 1993. godine i promijeni konačno kalendar ovo je 2010. godina...

btw. molim upućene da mi odgovore, pošto je Velež osnovan 1922. na kojem stadionu je Velež igrao dok nije izgrađen stadion pod BB i gdje je igrao Zrinjski od 1905 do 1945? jesu li tada bila dva stadiona?
oba kluba su igrala na starom igralištu na strijelčevini
Post Reply