Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
Johny

#626 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Johny »

Karadzic ima psihopatski profil licnosti, to je dokazala i njegova mimikrija u vidu dr. Dabica, samo bolestan covek moze uzivati u tome...

On je dojahao na Milosevicevom talasu nacionalizma koji se prelivao iz republike u republiku, negativna selekcija je birala one najgore, najagresivnije i najkrvolocnije... narod ko narod, tesko je ocekivati neke velike domete, u komunizmu je naucen da veruje tv-u i politicarima, da su znali u kakvu ih katastrofu vodi ne verujem da bi to podrzali, to je veliki psiholoski momenat u glavi svakog jugovica pocetkom 90-ih

BIH je bila ustavom definisana kao drzava 3 naroda,(Hrvatska kao dva, Hrvata i Srba, posle je Tudjman to ukinuo Srbima) u ustavima tih republika SFRJ, mislim da su Srbi u Bosni igrali na kartu ocuvanja Juge, i u tom smislu ista drzave sa Srbijom... to je sve bilo filovano jakim nacionalizmom, ali i sa strane Bosnjaka i Hrvata nije bilo sve tako cisto, mostarac se nasalio na drugoj temi metaforom o raji u farmerkama :) postojao je i jak islamski element u toj prici gde su neki Bosnjacki politicari videli buducnost BIH jako vezan za islam, sto je posle i Hrvatima bio protivargument u borbi za svoja prava...
dallton

#627 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by dallton »

Johny wrote:Karadzic ima psihopatski profil licnosti, to je dokazala i njegova mimikrija u vidu dr. Dabica, samo bolestan covek moze uzivati u tome...

On je dojahao na Milosevicevom talasu nacionalizma koji se prelivao iz republike u republiku, negativna selekcija je birala one najgore, najagresivnije i najkrvolocnije... narod ko narod, tesko je ocekivati neke velike domete, u komunizmu je naucen da veruje tv-u i politicarima, da su znali u kakvu ih katastrofu vodi ne verujem da bi to podrzali, to je veliki psiholoski momenat u glavi svakog jugovica pocetkom 90-ih

BIH je bila ustavom definisana kao drzava 3 naroda,(Hrvatska kao dva, Hrvata i Srba, posle je Tudjman to ukinuo Srbima) u ustavima tih republika SFRJ, mislim da su Srbi u Bosni igrali na kartu ocuvanja Juge, i u tom smislu ista drzave sa Srbijom... to je sve bilo filovano jakim nacionalizmom, ali i sa strane Bosnjaka i Hrvata nije bilo sve tako cisto, mostarac se nasalio na drugoj temi metaforom o raji u farmerkama :) postojao je i jak islamski element u toj prici gde su neki Bosnjacki politicari videli buducnost BIH jako vezan za islam, sto je posle i Hrvatima bio protivargument u borbi za svoja prava...
ako je karadzic psihopata, pa milosevic isto tako, pa i oni u hrvatskoj, zasto su srbi glasali za njih? jel nam to govori nesto o glasacima? ocuvanje juge - to je stara fora, ako se ne sjecas sam je milosevic ukinuo ustav jugoslavije puno prije nezavisnosti hrvatske...al nejse - nego kakva je veza izmedju ocuvanja juge i "muslimane u nestanak" - ako su svi isti kao sto zelis da dokazes, zasto takve izjave nije dao isti alija izetbegovic recimo na istoj sjednici, ili recimo neko od hrvata u BiH? zakljucak - pa nisu jer nisu imali podrsku stanovnistva za tako nesto, niti je bilo politicara koji su tako mislili u BiH - osim karadzica...i to je krucijalna razlika i na tome sve pocinje i zavrsava - a ostale price koje navodis su samo to price - pokazi mi recimo presudu koja kaze "genocid pocinjen u ime stvaranje islamske republike bih" ?

da ne zaboravim - kad ja kazem "srbi ovo ili ono" ti meni imputiras mrznju (koju ja opet negiram) a sad gore sam kazes "ne moze se naroda puno ocekivati" - jel to implicitno potvrdjujes ono sto ja govorim, u svijetlu ovih cinjenica gore? evo primjer: i dan danas izadje npr. ceric (doduse vjersko lice) al nema veze pa kaze "BiH nacionalna drzava bosnjaka" (u prevodu bosnjaci u vecini) sto opet implicira da se srbi iseljavaju - a nije receno "srbe u nestanak" - i odmah se na njega digne kuka i motika u sarajevskim medijima gdje se odmah napise "ceric priziva ovo ili ono" ...eh kako to moze u sarajevu, koje je tri miliona puta vise nagrabusilo, a ne moze recimo u beogradu (ne vidjeh nikog da poslije karadzicevih izjava i zapocinjanja rata pise pamflete protiv njega u toku 1991)? to je stvarno interesantno
Johny

#628 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Johny »

Ja nikad nisam nivelisao i relativizovao krivicu svih naroda u Jugi, mnogo puta sam govorio da na strateskom nivou Srbi su najodgovorniji za rat i najvise su naskodili sebi i svojim interesima time sto su im predstavnici bili nedorasli vremenu i izazovima...

Ali pravim medju njima odredjenu razliku, Mladic i Karadzic su po meni likovi zreli za mentalni pregled, Milosevic je drugaciji tip, vise manipulator nego psiho, narod opet nezreo da prozre njihove prave namere...

Ono sto ti provlacis kroz mnogo postova je da ti svaljujes svu krivicu na narod, ne uzimajuci u obzir sve okolnosti, ja se ostro protivim proglasavanju nekog naroda za zlocinacki, a ti u mnogim postovima upravo ciljas na to.

To je ogromna razlika u nasim stavovima.
Prozor

#629 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Prozor »

Lincoln-Burrows wrote:
Prozor wrote:Pa nije fer @Johny, Beograd nam je svima, i vama i nama i mrskim "Siptarima" bio prijestolnica, a ni Novom Sadu nije manjkalo, polahko, bice Pristina ako Bog da za 50 godina milionski grad, ko zna kako ce izgledat.... a Prizren, za mene licno ljepsi i od Novog Sada i od Beograda, no offense..... :)

Image

alejkumu selam! :)
zanemari ljepotu, to je subjektivno, čuj ljepši od Novog Sada :zjev:

ja znam od osobe sa Kosova koja radi kod mene u brodogradilištu da je Prizren
jedini grad na Kosovu u kojem možeš da pričaš srpski ili hrvatski (njima je to svejedno)
bez da te krivo pogledaju.
eto ti znas od osobe sa brodogradilista :roll: sto ne mogu ove rekla - kazala sto balkanci toliko vole. eto ti znas.
Prozor

#630 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Prozor »

skoro zaboravih, mozda ne moze srpski ili hrvatski ali nisi prob´o sa bosanskim :D
Johny

#631 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Johny »

Prozor wrote:skoro zaboravih, mozda ne moze srpski ili hrvatski ali nisi prob´o sa bosanskim :D
Ma da, kako se ranije nismo setili, sjajna ideja :bih:
Prozor

#632 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Prozor »

opaska je vise bila u smislu da je autor propustio najbrojniji jezik BiH :D tek tako :D
sta mislim o njegovom komentaru sam napisao iznad, sto ce reci rekla kazala - nista relevantno

sto se tice tvoje opaske o crkvama, zlocin svakako, ali sta si sa time htio da kazes? da je srbija ispred kosova po tom pitanju(analogija novi sad - prizren) ili sta?
Johny

#633 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Johny »

Prozor wrote:opaska je vise bila u smislu da je autor propustio najbrojniji jezik BiH :D tek tako :D
sta mislim o njegovom komentaru sam napisao iznad, sto ce reci rekla kazala - nista relevantno

sto se tice tvoje opaske o crkvama, zlocin svakako, ali sta si sa time htio da kazes? da je srbija ispred kosova po tom pitanju(analogija novi sad - prizren) ili sta?
Nista posebno, hteo sam malo da bocnem one koji misle da je Prizren prelep i kosmopolitski pokazujuci sliku srusene crkve sa natpisom "smrt Srbima". I to je zalosna realnost, kao i na svim podrucjima gde su rusene crkve i dzamije...

Na ovo zadnje pitanje mogu samo biti sarkastican pa reci da u Srbiji nema mnogo dzamija tako da i nisu mogle biti srusene :) Salim se, ima ih u Sandzaku i na jugu Srbije, u Bujanovcu i Presevu, i na srecu velika vecina je ostala netaknuta...

Bosna je vec mnogo gora prica u vezi toga...
mmostar

#634 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by mmostar »

Prozor wrote:Pa nije fer @Johny, Beograd nam je svima, i vama i nama i mrskim "Siptarima" bio prijestolnica, a ni Novom Sadu nije manjkalo, polahko, bice Pristina ako Bog da za 50 godina milionski grad, ko zna kako ce izgledat.... a Prizren, za mene licno ljepsi i od Novog Sada i od Beograda, no offense..... :)

Image

a i izgleda europski ,sreća što je noć pa su urbani europljani na sovi :lol:
Prozor

#635 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Prozor »

mmostar wrote:

Image

Evropa = krscanstvo?
Johny

#636 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Johny »

mmostar wrote:a i izgleda europski ,sreća što je noć pa su urbani europljani na sovi :lol:
:D

Mostarac nemoj tako, "podigni" malo ovaj most, zakosi mu lukove, slikaj ga iz "svog" dela i videces svoj grad :razz:
Prozor

#637 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Prozor »

Johny wrote:
Prozor wrote:opaska je vise bila u smislu da je autor propustio najbrojniji jezik BiH :D tek tako :D

Nista posebno, hteo sam malo da bocnem one koji misle da je Prizren prelep i kosmopolitski pokazujuci sliku srusene crkve sa natpisom "smrt Srbima". I to je zalosna realnost, kao i na svim podrucjima gde su rusene crkve i dzamije...

Na ovo zadnje pitanje mogu samo biti sarkastican pa reci da u Srbiji nema mnogo dzamija tako da i nisu mogle biti srusene :) Salim se, ima ih u Sandzaku i na jugu Srbije, u Bujanovcu i Presevu, i na srecu velika vecina je ostala netaknuta...

Bosna je vec mnogo gora prica u vezi toga...
Prizren jeste lijep i divan grad :) i stojim pri tome da mi je drazi od Novog Sada :) a za crkvu se nadam da ce sto brze biti izgradjena :)
mmostar

#638 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by mmostar »

Prozor wrote:
mmostar wrote:

Image

Evropa = krscanstvo?
Da,ali bez onog pravoslavnog dijela.Jbga.tako ti je,svidjelo se to nama ili ne
Prozor

#639 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Prozor »

Johny wrote:
mmostar wrote:a i izgleda europski ,sreća što je noć pa su urbani europljani na sovi :lol:
:D

Mostarac nemoj tako, "podigni" malo ovaj most, zakosi mu lukove, slikaj ga iz "svog" dela i videces svoj grad :razz:
Ma mostarac ne ide tamo, on se drzi evropskih ulica njegovog evropskog mostara, kao evropska Mile Budaka i evropska Jure Francetica, a dzamija eno u Londonu, ako Bog da bice ih vise i tamo i tamo gdje ih je stoljecima :)
Johny

#640 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Johny »

Ja se vise ne nadam, prvo su proglasili sve srpske manastire da su ilirski i vizantijski, ali ni to nije dovoljno, pa su ih usput srusili...

http://www.youtube.com/watch?v=edGaxOU4UAE

Inace, cuo sam i ja da je Prizren lep i autentican grad na Kosovu, moj rodjak je rodjen tamo pocetkom 20. veka,bio je profesor violine tamo, znam da je bio ponosan na taj grad, nazalost tamo je ostalo samo nekoliko Srba, nikad se vise nece vratiti tamo...
Prozor

#641 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Prozor »

[quote="mmostar"Da,ali bez onog pravoslavnog dijela.Jbga.tako ti je,svidjelo se to nama ili ne[/quote]

E pa onda ni Bosna ni Kosovo nisu Evropa, jer Islam je tu da ostane, inshaAllah :)
mmostar

#642 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by mmostar »

Johny wrote:Ja se vise ne nadam, prvo su proglasili sve srpske manastire da su ilirski i vizantijski, ali ni to nije dovoljno, pa su ih usput srusili...

Inace, cuo sam i ja da je Prizren lep i autentican grad na Kosovu, moj rodjak je rodjen tamo pocetkom 20. veka,bio je profesor violine tamo, znam da je bio ponosan na taj grad, nazalost tamo je ostalo samo nekoliko Srba, nikad se vise nece vratiti tamo...
"Nikad ne reci nikad" ;-)
Prozor

#643 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Prozor »

Johny wrote:Ja se vise ne nadam, prvo su proglasili sve srpske manastire da su ilirski i vizantijski, ali ni to nije dovoljno, pa su ih usput srusili...

To je zalosno, svako ima pravo na svoje ognjiste.... A vec je crkava srusenih 2004. godine obnovljenih :) i to od strane Albanaca :) znam bar za jednu takvu. Znas, nisu Albanci takvi primitivni srbomrzci kakvim ih vi prikazujete, to je jako vrijedan i dobar narod, i zelim im svu srecu u njihovoj novoj drzavi. I svim drugim gradjanima iste, takodjer. Pa i neces vjerovati i Srbima. :)
Johny

#644 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Johny »

mmostar wrote:Da,ali bez onog pravoslavnog dijela.Jbga.tako ti je,svidjelo se to nama ili ne
Kenjas sad...

Glavni grad(ah ne, to je Ankara :) ) Turske na Bosforu je nekad bio centar istocnog rimskog carstva i Vizantije, ako Grci, Bugari, Srbi, Rumuni, Rusi nisu evropljani nego samo katolici i protestanti koji su usput u ime svoje religije pocinili takve zlocine da pravoslavci ne mogu ni da im prismrde, onda ja nisam ucio dobru istoriju i geografiju :wink:
mmostar

#645 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by mmostar »

Johny wrote:
mmostar wrote:Da,ali bez onog pravoslavnog dijela.Jbga.tako ti je,svidjelo se to nama ili ne
Kenjas sad...

Glavni grad(ah ne, to je Ankara :) ) Turske na Bosforu je nekad bio centar istocnog rimskog carstva i Vizantije, ako Grci, Bugari, Srbi, Rumuni, Rusi nisu evropljani nego samo katolici i protestanti koji su usput u ime svoje religije pocinili takve zlocine da pravoslavci ne mogu ni da im prismrde, onda ja nisam ucio dobru istoriju i geografiju :wink:
...nekad..nekad je bilo svega :mrgreen: .Ja ti pričam o sadašnjosti.Ponavljam:nažalost
Johny

#646 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Johny »

Prozor wrote:
To je zalosno, svako ima pravo na svoje ognjiste.... A vec je crkava srusenih 2004. godine obnovljenih :) i to od strane Albanaca :) znam bar za jednu takvu. Znas, nisu Albanci takvi primitivni srbomrzci kakvim ih vi prikazujete, to je jako vrijedan i dobar narod, i zelim im svu srecu u njihovoj novoj drzavi. I svim drugim gradjanima iste, takodjer. Pa i neces vjerovati i Srbima. :)
Ovo zadnje mi je najsumnjivije :)

Ja prvi ovde branim tezu da ni jedan narod nije zao, ne mislim ni da su Albanci losi ljudi, vise kritikujem njihovu politiku, i kulturu koja nije dosegnula do nekih evropskih normi...

Problem je sto jako malo Srba uopste zeli da kontaktira sa Albancima, a i obratno, sigurno ima mnogo predrasuda, govorimo totalno razlicitim jezicima i to je ogromna barijera...

Uopste, sta mi znao o svojim susedima, npr Madjarima i Bugarima, sve se svodi na par fraza, dal uopste zna nesto vise o njihovoj istoriji u kulturi, zivimo jedni do drugih a veze nemamo kakve su komsije...

Vama u Bosni je lakse, vi barem svoje neprijatelje dobro razumete :wink:
Prozor

#647 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Prozor »

sta je sumnjivo?

Albanci nisu nista dalji od evropskih normi od Srba....
Johny

#648 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Johny »

Nekad su Bugari i Rumuni bili cvrste clanice istocnog bloka, a danas su punopravne clanice EU, sto katolicima kao sto su Hrvati jos nije poslo za rukom...

NIje religija nikakvo merilo, za mene zadnja stavka u proceni ljudi, istina je da su zemlje zapadne evrope koje su katolicke i protestantske trenutno najuspesnije, ali istina je da je tako tako cenjena evropa u srednjem veku bila ruglo, simbol tiranije i nazadnosti, dok su muslimani bili avangarda u matematici, fizici, astronomiji...

Sve se to menja vremenom, a religija minimalnoo utice na to, mnogo su vazniji neki drugi faktori...
mmostar

#649 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by mmostar »

Prozor wrote:sta je sumnjivo?

:lol: :lol: naučnici,sportisti,umjetnici...sve Šiptar do Šiptara :lol: :lol: :lol: Pretjera ga :lol: :lol:
Johny

#650 Re: Kosovo ALL ABOUT - Saudijska Arabija priznala nezavisnost!

Post by Johny »

Prozor wrote:sta je sumnjivo?

Po cemu se u Evropi i Americi prepoznaju Albanci? Dal imaju ikakav uspeh na medjunarodnoj sceni, dal uopste znas neki albanski film koji je dobio nagradu, dal znas neku njihovu ekipu koja je pobedila i jednu ozbiljnu selekciju...sta uopste definise taj narod u svesti nekih blizih i daljih naroda...

Sad ce dalton sa svojom pricom o Srbima kao genocidnim i fasistickim, ali ajde bar ovde da zaobidjemo rat i govorimo o nekim drugim dostignucima...

Ono sto ja znam je da je Majka Tereza bila Albanka poreklom, ali najmanje je po tome prepoznaju, Ana Oxa je poreklom Albanka, imaju par fudbalera i to je to... voleo bi neko da me prosvetli, samo bez onih teorija da su Karadjordje, Stefan Nemanja i Vuk Karadzic ustvari Albanci :-)
Post Reply