U Sarajevu protest protiv queer festival

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#626 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

GSC wrote:
mIRCerka wrote:
GSC wrote:paranoicna si kakva plata, ovo se odnosilo na udruzenja kewser i sumeja
paranoicna nisam, citirao si moj komentar i napisao LAZ...nisi citirao samo dio za kewser....
sto bi rekla moja prof.geografije NE ZNAM JA STA TI MISLIS ZNAM STA KAZES u tvom slucaju NAPISES...
slazem se sa tobom sto se tice vlasti, ali nije u redu trpati sve u isti kos, uzivaj :zoka:
to sto sam paranoicna ne znaci da me ne prate...nakon svega sto rekoh ovdje, veceras nosim mackama vani da jedu, a lik u bijeloj dukserici u basti stoji..nabio kapuljacu...i poce trcati kroz bastu...

mozda je piskio, mozda je kakio, mozda je kontao obiti shupe vanjske, mozda se drogirao...a mozda je pravio cheku...kontajuci da je mirci niska slabasna zenica...a dosao mu Chuck Norris glavom i bradom! i poce lik slalom trcati kroz bastu...sto dalje od mene...izem ti ja takvu demokratiju, nek neko konacno udune lampu...i ugasi svjetlo.
Babsy

#627 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Babsy »

Kjajević Majko wrote:Je li neko uhapšen? Ne stigoh pogledat vijesti.
Privedeno je nekoliko divljaka. Biće još. :D
GSC

#628 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by GSC »

sarajevac071 wrote:ja sam ponosan na sarajevo od večeras još i više ...
:thumbup:
shuriken

#629 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by shuriken »

Clashes mar Bosnia's first gay festival

36 minutes ago

SARAJEVO (AFP) — Dozens of homophobic hooligans attacked participants of Bosnia's first-ever gay rights festival in Sarajevo on Wednesday, leaving at least two journalists and one police officer injured.

The scuffle broke out at the end of the opening ceremony of the four-day festival in front of the Academy of Fine Arts in downtown Sarajevo.

"When I was getting out of the academy, I was suddenly struck in the back," Pedja Kojovic, a local journalist, told AFP. "Three other people then came running and beat me up."

Emir Imamovic, a journalist who tried to help Kojovic, was severely beaten, police said.

A heavy police deployment prevented more violence from spoiling the event, with a security cordon keeping protestors shouting "kill the gays" and "Allahu Akbar" (a Muslim expression meaning God is Great) at bay.

A police officer on the scene said groups of anti-gay protestors had spread to nearby streets and were attacking people. A police officer was struck in the head during the clashes.

About 50 people participated in the opening day of the festival, which had already prompted fears of violence, with homophobia overriding usual divisions among the country's wartime foes -- Muslims, Serbs and Croats.

The country's Muslim majority is particularly upset about the festival because it opened during the Muslim holy month of Ramadan.

Many, including members of various ethnic political parties, have declared homosexuality an illness and labelled the behaviour deviant.
shuriken

#630 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by shuriken »

Young men attack gay festival in Bosnia
24 Sep 2008 21:41:43 GMT
Source: Reuters
SARAJEVO, Sept 24 (Reuters) - Bosnian police clashed on Wednesday with young men attacking the country's first gay festival in Sarajevo.

Police said at least eight people were injured when attackers dragged some people from vehicles and beat others in the street. A policeman was also injured.

Sarajevo hospital said six people were admitted with head wounds and that a Danish visitor was the most seriously hurt.

Officers pushed dozens of young men away from the Academy of Fine Arts where about the same number of visitors attended the opening of the four-day Queer Festival.

Islamic media campaigned this month against the organisation of the festival during the Islamic holy month of Ramadan and anonymous death threats were made against its organisers and media that supported it.

Organisers said the timing of the indoor festival of art, film and workshops about sexual minorities was coincidental.

In Bosnia, as in most countries in the Balkans, there is zero tolerance for homosexuals.

The young men, with hoods hiding their faces and some with long beards, yelled offensive words and also Allahu akbar (God is Greatest). Police said one attacker was detained.

Sarajevo, known for centuries for the peaceful coexistence of its Muslims, Christians and Jews, became a majority Muslim city after the 1992-95 war.
shuriken

#631 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by shuriken »

World News
Hooligans hurl stones at Bosnia's first gay fest

Print article Print article
Refer this article Refer to a friend
© AP
2008-09-24 23:53:00 -

SARAJEVO, Bosnia-Herzegovina (AP) - Dozens of hooligans have tried to disrupt Bosnia's first gay festival by throwing stones during an opening art exhibition.
The hooligans chanting «death to gays» broke at least one window at Sarajevo's Academy of Art before they were dispersed by police.
No one has been reported hurt.

The Queer Sarajevo Festival is a four-day multimedia event.
It had been criticized by Muslims who objected to its being held during the holy month of Ramadan, but the hooligans Wednesday appeared to be soccer fans acting from other motivations.
100urbanihlegendi

#632 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by 100urbanihlegendi »

Babsy wrote:
Kjajević Majko wrote:Je li neko uhapšen? Ne stigoh pogledat vijesti.
Privedeno je nekoliko divljaka. Biće još. :D
Nadam se i osudjeni na dobru kaznu... par godina.
shalaedin

#633 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by shalaedin »

saban murat wrote:veceras se desilo nekoliko stvari.
prvo, desilo se otvaranje queer festivala u svrhu kojeg je uprilicena izlozba "okreni queer". moram reci da je ovo bila najposjecenija izlozba kojoj sam prisustvovao. desilo se i to da su unutar prostora u kojem se odrzavala izlozba bili ljudi koje znam i ljudi koje ne znam, ljudi za koje znam da imaju konzervativne stavove i ljudi za koje zanam da su mozda cak i pretjerano liberalni. bilo je pedera. lezbejki, trans i interseksualaca ali najvise je bilo tzv straight populacije. ja bih prije rekao da su svi ti "straight" u stvari queer ali o tom po tom. svi ti ljudi su dosli na otvaranje jednog kulturnog događaja, došli su da podrže hrabre i dostojanstvene članice udruženja "Q", došli su jer su ljudi, došli su jer su normalni, došli su da se suprotstave primitivzmu i fašizmu, došli su iako su bilie svjesnie da mogu "popiti" batine, došli su, svjesni gdje žive i s čim dijele grad...dirljiv govor ambasadorice, konkretna ceca, stravstvena boba i zbunjena alma...ljubav, pozitivna energija, radost...normala....
a ono vani...druga stvar...tzv branitelji morala i "obraza države i grada", šaćica plaćenih vjernika, fanatika, fundamentalista. nemam drugih riječi kojima bih nazvao skupinu spodoba koji pljuju na prolaznike, psuju, provociraju, prijete, udaraju, zaudaraju, repetiraju pištolje, vrište, guraju se, nazivaju prolaznike pogrdnim imenima, siju strah. gore sam se osjećao okružen ovim spodobama večeras nego okružen četnicima u ratu.
skupinu od oko 30 ljudi su sačinjavali bradati pseudomuslimani u raji popularno nazvani vehabije, nekoliko pokrivenih žena (koje po mom mišljenju a i po pokazanom večeras mogu komotno gole hodati ulicom, jer od njihovg farza pokrivenosti nema ništa, popljuvale su one islam i svoju vjeru večeras, isto kao što su pljuvale na prolaznike i učesnike/ce festivala), skupina od dvadesetak navijača, uglavnom pitara/uhljupa (momci ograničenog vokabulara već spomenuti u opisu današnjih protesta) te nekoliko ptsp-ovaca, tzv demobilisanih boraca. moram napomenuti da su okupljeni na svaki način pokušavali isprovocirati i najmanju reakciju posjetilaca ne bili izazavli tuču. oni svoju vjeru, svoj ramazan i svoj post mogu mačku o rep okačit. uspjeli su prebiti šestero ljudi. trojicu su sačekali ispred kuće, koliko ja znam prebili su pirketa i kojovića te još jednog mladića koji je od festivala išao ka autu kod vinoteke. prebili su i mladića koji je pozirao za naslovnicu dana kada je jedan od momaka imao come out, njegovog cimera te gosta festivala iz latvije
sve ovo ne bi se baš tako lako desilo da nije bilo treće stvari...policije...
policija je direktni krivac za sve što se dogodilo večeras. tek nakon što je okupljena šaćica plaćenika došla na dva metra do ulaza u alu i nakon što su verbalno i fizički napali desetinu učesnika festivala, policija je mlako reagovala. tek nakon što su došle vijesti o brutalnom premlaćivanju gore pomenutih, murija je povećala aktivnosti. do povećane ažurnosti policije je došlo također nakon što su okupljeni konstatovali da policija ima namjeru da pusti plaćenike da tuku i vrijeđaju raju i kada je to dokumetovano kamerama. zaštitarska agencija je korektno odradila svoj posao, ali samo unutar zgrade. i oni su se malo usrali, jer valja kući ići, i to usred noći lova na vještice.
izgubili su abdest večeras vrli muslimani. izgubili su kompas, izgubili su ramazan, izgubili su dušu a garantujem i mjesto u džennetu, ako takvo nešto postoji.
sa druge strane, mi, ostali, jos smo uvjereniji da je sarajevo radikalna, fašistička, konzervativna, ksenofobna i rasistička sredina. sada sigurno znamo kako se osjećaju krmad u teheranu.
međutim, ono što je najljepše, ovoliku količinu ljubavi, pažnje i pozitivne energije ne bi uspjeli pokvariti ovi plaćeni vjernici pa da ih je ispred alu bilo 100000 a ne pet puta manje nego što je bilo učesnika festivala.
halo kvazidemokrato i neoliberalisto nisam te prepozno... danas festival sutra parada... svako zlo ulazi na mala vrata. Kada sam upozoravao na ovakav moguci sljed dogadjaja... nazvan sam radikalom. Kada sam rekao da se treba ici legalnim sredstvima protiv ovog festa drugi su mi se podsmijavali. Vi svi zanemarujete cinjenicu da je ovo konzervativna sredina u kojoj je do prije rata homoseksualizam bilo kaznjivo dijelo. Kada sam tvrdio da ovaj festival ima prevelik publicitet i da prelazi okvire tolerancije i vrijedja osjecaje ljudi kojima je ovaj mjesec svet opet sam bio radikal. svi su znali da ce se ovo desiti i pustili su da se desava... prvo gradske vlasti i organizatori nisu mogli gori termin uzeti za ovaj fest, drugo mediji su prenapuhali svu ovu pricu, trece organizatori queera nisu pomisljali da odustanu unatoc svim prijetnjama... na kraju su ovakve posljedice bile ocekivane. Sada krivite one koji su iscipelarili dvojicu novinara koji su glumili evropljane i liberale... a da su im prethodno svi o tome festivalu prenapuhali glave. Ko ce na ovome ubrati poene ... ne znam. Pitaj te mircerku ona zna :)

A tvoj govor je slican govor onima koji su stajali pred ALU tako da i ti s njima mozes pod ruku, jer ocito su te emocije ponjele i negovoris tolerantno... O tvojoj demokratiji i tvome rezonu govori ovaj tekst koji je pristrasan, nalik rijecima malog razmazenog dijeteta...i po vrh svega diskrimatoran. Tako da se i ti mozes isto izjednaciti sa svima njima koje u ovome tekstu vrijedjas.
sheilak

#634 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by sheilak »

@ saban murat

Slazem se s tobom kada kazes da Sarajevo ( kao i cijela Bosna ) sve vise postaje konzevativna, fasisticka, ksenofobna, rasisticka sredina, koja se krije pod usiljenim smijeskom lazne tolerancije, laznog merhameta i licemjerstva ( vidimo to i po odnosu prema Romima, na primjer, ali i po odnosu jednih prema drugima ).

Mogu razumjeti da se homoseksualizam za neke ljude kosi sa njihovim zivotnim nacelima, ali braniti ta nacela nasiljem i rigidnim stavovima cini od njih licemjere za ostale jer navodi druge da pomisle kako ta njihova odbrana morala ne znaci nista drugo do postavljanja temelja za razvoj njihove sopstvene vlasti. Uvijek pomislim kad nabasam na neke od " Bozijih cuvara " kako ti ljudi vjeru koriste kao poligon za svoju sopstvenu nadmoc, gdje ce oni biti apsolutni vladari i gdje ce Bozije rijeci koristiti u svoje svrhe. Ovdje mislim na sve vjere.

Ja duboko u sebi osjecam da u Islamu nema fanatizma ni radikalizma, da je islam vjere zlatne sredine, bez obzira kako ga drugi tumacili. Svako ljudsko bice je stvoreno od Boga bez posrednika i svakom ce Bog suditi. Mi ne, jer smo i sami nesavrseni.

Cemu onda takve reakcije na zivot drugih? Ima puno, puno vaznijih pitanja koja se moraju rijesiti i pri cijem bi rjesavanju mozda energicni protesti , poput ovog, bili i pozeljni.
Dioda

#635 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Dioda »

Opet mi u svjetskim vijestima.Nase divno Sarajevo.Bravo.
Moj tata je dao svoj zivot za ovaj grad.
Meni se sad povraca kad vidim za sta je poginuo.
Povraca mi se kad vidim kakvi sad smradovi ovdje zive.
Fuj.Dno.
Ima li bilo sta pozitivno u ovom gradu,ima li iko ovdje normalan???
Fuuuujjjjjj u kojem ku*cu zivim.
GSC

#636 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by GSC »

to sto sam paranoicna ne znaci da me ne prate...nakon svega sto rekoh ovdje, veceras nosim mackama vani da jedu, a lik u bijeloj dukserici u basti stoji..nabio kapuljacu...i poce trcati kroz bastu...

mozda je piskio, mozda je kakio, mozda je kontao obiti shupe vanjske, mozda se drogirao...a mozda je pravio cheku...kontajuci da je mirci niska slabasna zenica...a dosao mu Chuck Norris glavom i bradom! i poce lik slalom trcati kroz bastu...sto dalje od mene...izem ti ja takvu demokratiju, nek neko konacno udune lampu...i ugasi svjetlo.
nazalost to je tako u ovoj drzavi ako si kontra, a sto se tice homoseksualaca stvar je u vjeri islam ne moze biti tolerantan prema njima to mu je u ucenju.
valterbranisarajevo

#637 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by valterbranisarajevo »

Osam povrijeđenih na otvaranju Queer Sarajevo Festivala

Uhapšena su tri osobe a teže su ranjeni gost festivala iz Danske i 27-godišnjak iz Sarajeva

Osam osoba je povrijeđeno nakon otvaranja Queer Sarajevo Festivala u napadima protivnika Festivala na goste i policiju.
Dežurni operativni MUP-a Kantona Sarajevo je rekao za RadioSarajevo da je povrijeđen jedan policajac i sedam civila među kojima i jedna ženska osoba i jedan stranac.
"Uhapšene su tri osobe, jedna od njih zbog prijetnji novinarima," rekao je dežurni operativni.
Tri osobe su povrijeđene nakon što su bile izvučene iz taksija na području opštine Novo Sarajevo, za koje je organizatorica festivala Emina Cumić rekla da se desilo uz prijetnju oružjem.
Biljana Jandrić, glasnogovornica Kliničkog centra, je rekla da su zbrinute četiri osobe sa lakšim povredama glave, među kojima je i jedna ženska osoba.
Teže su povrijeđeni danski državljanin i gost festivala, Andrejs Viskochis, koji je pretrpio posjekotine po licu i povrede oka i grudnog koša, i mladić kojem je slomljen nos.
"Ubij pedera!"
Među povrijeđenima su i književnici i novinari Peđa Kojović i Emir Imamović koji su pretučeni na ulici ali nisu zbrinuti u centru urgentne medicine.
"Dobio sam nekoliko udaraca u tijelo ali nisam teže povrijeđen," rekao je Kojović RadioSarajevu.
Imamović je izjavio za tportal: "Peđa Kojović i ja smo imali dogovor da se nađemo u gradu. Bili smo u kafiću blizu Akademije gdje se sve događalo. Nismo sudjelovali u Queer Festivalu, a kad smo popili piće, odlučili smo otići, ali su nas na ulici napala trojica mladića koja su nas počela udarati i kasnije cipelariti. Na sreću, policija je odmah priskočila u pomoć."
Incidenti su se desili nakon napetog otvaranja festivala pod velikim obezbjeđenjem policije i zaštitara.
Grupa osoba, od kojih su neke imale brade i kapuljače, stajala je na ulazu u Akademiju scenskih umjetnosti i provicirala posjetioce i predstavnike medija.
Oko 21 sat, nakon što je završena ceremonija otvaranja Festivala, grupa koje se i dalje nalazila ispred ulaza je u krenula u jednom momentu prema jednoj osobi uz povike: "Ubij pedera!".
Nakon što je policija intervenisala ispred Akademije, incidenti su se nastavli u sporednim ulicama u kojim su presretani posjetioci koji su izašli na sporedne ulaze, rekla je Cumić.
Zabilježeno je i bacanje kamenja, verbalne uvrede, prijetnje, kao i vrijeđanje policijskih snaga koje su kako su neki izjavljivali "zaslužili džehenem, jer brane pedere".
Okupljeni demonstranti su se "bunili" što ne mogu da uđu u zgradu Akademije, pitajući se zašto toliko obezbjeđenje.
Sa druge strane Miljacke čulo se skandiranje "Ubi, ubi pedera" i "Dobićete batine" od nekoliko desetina mlađih osoba, koji su se razišli nakon intervencije policije.
Podršku organizatorima Festivala dao je svojim prisustvom predsjednik Helsinškog komiteta za ljudska prava u BiH Srđan Dizdarević, koji je kazao da svi imaju pravo da organizuju manifestacije i da se predstave na način na koji misle, javila je Fena.
"Stidim se i žalostan zbog fašistoidnih reakcija na koji je naišla ova manifestacija od jednog dijela naših sugrađana.Stidim se jer je to čisti fašizam i čisti rasizam", kazao je Dizdarević.

radiosarajevo.ba
fidel

#638 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by fidel »

Vehabije su usle na mala vrata, ali izaci ce! Moraju, jer probudice se ovaj narod i otjerati te primitivce, u Saudiju - dole im je i mjesto! Stoka jedna. Opet nas na Reuters i AFP guraju. To je ono sto bi rekao Rambo Amadeus p.č.a - polni organ, p.z.a karakterna osobina! 100 na jednoga. A da li je policija legitimisala grupu? Ima li maloljetnika? Tajo, bojim se!!!

Sretna vam nova "92!!!!
cybertronic

#639 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by cybertronic »

bla bla bla
emra_a

#640 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by emra_a »

komentari po drugim forumima su skroz drugaciji od komentara na sa-x...ljudi se ZALE sto nije bilo vise ljudi da ih prebije

ipak je ovo Bosna i Balkan
Judge_Dread

#641 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Judge_Dread »

BREAKING NEWS !!!

EU odobrila ulazak BiH u punopravno clanstvo Unije
-"Zelim da demantujem da je BiH pustena preko stele i nezasluzeno u EU. To je zemlja primjer demokratije i tolerancije za sve zemlje svijeta. Ko ima takve gradjane moze biti ponosan. Konacno odobrenje prijema BiH u punopravno clanstvo EU na ministarskom nivou ce usljediti nakon sto BiH rjesi jedini preostali sustinski i strukturni problem koji ima, a to je pitanje gay populacije. Nakon toga cemo, od ponedjeljka, istinski moci reci da u BiH tece med i mljeko!" izjavio je komesar EU za pitanja prosirenja Unije Olli Rhen.

R.I.P
Sarajevo / BiH
Last edited by Judge_Dread on 25/09/2008 01:05, edited 2 times in total.
valterbranisarajevo

#642 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by valterbranisarajevo »

To su oni forumi čiji članovi dolaze na sa-x jer tamo nemaju dovoljno "slušatelja" za svoje ideje..
zlatiborka

#643 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by zlatiborka »

I ja sam bila tamo i mogu vam reci da sam se utrtila kad sam izlazila van sa izlozbe. Gomila bradonja i onih u duksericama je stajala odmah tu. 4 ili 5 specijalaca je bilo na vratima i ja krenuh napolje. Reflektori upereni u oci a jedan mi bradonja dovikuje da je klizavo. I stanem i pitam specijalca hoce li nas ovi tuci. Kaze nece i krenem. Stanem sa prijateljicom odmah do zida i pored grupe nepoznatih ljudi i tako smo cekali da bar neko od poznate raje izadje da zejedno odemo.

Zapazila sam da je par minuta poslije dosao do samih vrata bradonja vodeci zenu sa nikabom, skroz crnom tkaninom prekrivenom. Kazem ja mojoj jaranici, vidi ovo dvoje, sta ce oni tu na samom ulazu 2 metra od specijalaca.

Tek tad sam se pocela tresti. Ali, sreca nije dugo trajalo jer smo ugledali jos nekoliko nasih poznanika i pridruzili im se. I nakon 2 cigare krenusmo do mosta kod poste. U susret su nailazili omladinci u duksericama praceni policijom i nekoliko parova zena sa maramama na glavi. Stigosmo do DVA RIBARA i tamo je bio policijski kombi i dosta specijalaca. Dvije deblje gospodje sa maramama na glavi su stajale tamo kod coska one trafike i nesto vikale i mahale rukama. Nisam uspjela cuti to. Predjosmo nas 6-ro preko mosta do skoro pred pozoriste.

Odmah smo otisli u prvu kafanu da se zgrijemo i popricamo.....

Kao zakljucak, ne znam sta da kazem, ovo je vise nego grozno, otisla sam na festival (izlozbu) iz puke radoznalosti i inata. Nisam tamo vidjela cudovista, tamo su bili ljudi mozda malo drukciji od ostalih.

Sad se pitam, ima li neko odgovor na pitanje:

Sta su ove bradonje i njihove zene nindze, ostale hamse (samo marama na glavi) i oni bubuljicavi pubertetlije sa duksericama htjeli da sinoc urade. Ko ih je poslao i nagovorio i sa kojom namjerom?

Ko mi da logican odgovor, castim ga cevapima ili nekim drugim jelom.....
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#644 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by -LIBERO- »

emra_a wrote:komentari po drugim forumima su skroz drugaciji od komentara na sa-x...ljudi se ZALE sto nije bilo vise ljudi da ih prebije

Perfidni fasizam je najgori fasizam.

Makar otvoreno stani iza svojih stavova i poziva na linc..a ne perfidno :- vidi kakav sam plakat nasla,neko poziva nekoga na proteste.."drugi" forumi..i svi znamo koji su ti forumi..i nadaj Boze nikome.... :D :D

p.s :sax:
priroda

#645 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by priroda »

Svasta, one plakate sa statistikama na tv-u nisu ni prikazali, a rekli su da sire mrznju (huskacki), a na njima ne pise ni poziv na protest, nego suha statistika i jos reference, ja zaista cijenim kada ljudi za ono sto tvrde koriste reference i volim se potruditi da ispitam te reference, a danas kada sam se informirala o njima i njihovoj literaturi i pokusala napisati svoja zapazanja i zamjerke kulturno i lijepo, promijenjen je tok rasprave na temi, te su moji postovi s pravom obrisani, ali sam poslije vidjela da se nastavila slicna rasprava, valjda ni moderatori ne mogu stati u kraj... Pa se evo javljam opet :)
Drago mi je sto nije bilo vecih incidenata niti veceg protesta, tipa bacanja kamenja i jaja ili masovnog prebijanja kao u Beogradu, posebno jos Akademiju unakaziti (sjecam se nekoc sam slikala tamo... :) ), a i ovo sto je bilo nazalost je bilo, to nije lijepo i nije civilizirano, ko jos zeli zivjeti u nasilnom okruzenju, ali takodjer nije lijepo presutiti o kakvim se plakatima radi, ili ih bar pokazati ljudima pa da sami zakljuce, one plakate sto pozivaju na smrt su prikazivali svi. Upravo mislim da to ide u korist huskanja, takve vijesti jos vise podizu tenzije i potencijalnog nasilnika izazivaju da zaista pocini nasilje, eto nam veceras sta su mediji uradili, ja licno njih krivim za sve. Umjesto da educiraju ljude... To je ta demokratija o kojoj svi pricaju, a vrlo je malo koriste. Ona je uvijek tu kada je potrebno braniti svoja prava i stavove, a kada su u pitanju tudja prava ili nesto sto se nekome ne svidja, nigdje je nema (svejedno sto su i ta druga prava i to nesto sto se nekome ne svidja isto u opisu demokratije)... Eto, to me ljuti... I ljudi, dzaba me nasikiraste, stvarno ste zaista :)
Ne znam ni sto se vrzmam ovuda, samo se sikiram oko svacega :-) Jeste zaista sve ovo za zabrinuti se, ali... ima vecih problema :-?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#646 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by ladyblue18 »

Sarajevo kada god je top tema svjetskih medija to nikada nije neki fin povod.
Pa ni veceras.
Odoh spavati, dosta mi je za veceras.
Valja sutra proci pored ALU-a, i u blizini alu-a, i spasit zivu glavu
fuj!
ninili

#647 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by ninili »

Mehmed Fatih wrote:
100urbanihlegendi wrote:
Mehmed Fatih wrote:@saban murat

Čaša vode i kocka šećera jarane, nije ti dobro brata mi

Lijep savjet. Taj savjet daj kad vidis sebe u ogledalu.
Bitno je samo da u ogledalu ne vidim genetski poremećeno biće tj. pedera ;)
Cuj genetski poremecen :x Sta ti znas o genetici? Ti samo znas o netoleranciji. Odkud vam pravo da odredjujete ljudima ko ce im biti partner? Sram i stid da vas bude. Jos podrzavas nasilje na nevin narod. Sta su vam oni skrivili? Fuj, gadite mi se! I vi neki vjernici...ma nemate vi pojma sta znaci biti vjernik. Samo se nadam da ce se netolerancija jednog dana istrijebiti putem evolucije. :D
zlatiborka

#648 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by zlatiborka »

Nasi zapadni susjedi pisu ovako i komentarisu naravno......

http://www.index.hr/vijesti/clanak/veha ... 03381.aspx
emra_a

#649 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by emra_a »

-LIBERO- wrote:
emra_a wrote:komentari po drugim forumima su skroz drugaciji od komentara na sa-x...ljudi se ZALE sto nije bilo vise ljudi da ih prebije

Perfidni fasizam je najgori fasizam.

Makar otvoreno stani iza svojih stavova i poziva na linc..a ne perfidno :- vidi kakav sam plakat nasla,neko poziva nekoga na proteste.."drugi" forumi..i svi znamo koji su ti forumi..i nadaj Boze nikome.... :D :D

p.s :sax:
ne znam o cemu ti pricas?`? uopste nisam clan derneka,,a ti si vjerovatno mislio na islambosna..ali ne i ja,.mada nisam ni tamo clan :)

i ja osudjujem nasilje..proteste bi podrzala da su bili mirni
shuriken

#650 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by shuriken »

France24, France - 37 minutes ago
Dozens of homophobic hooligans attacked participants of Bosnia's first-ever gay rights festival in Sarajevo on Wednesday, leaving at least two journalists ...
Special Broadcasting Service, Australia - 38 minutes ago
Dozens of homophobic hooligans attacked participants of Bosnia's first-ever gay rights festival in Sarajevo, leaving at least two journalists and one police ...
Mirror.co.uk, UK - 48 minutes ago
Bosnian police clashed on Wednesday with young men attacking the country's first gay festival in Sarajevo. Police said at least eight people were injured ...
Ninemsn, Australia - 49 minutes ago
Dozens of homophobic hooligans attacked participants of Bosnia's first-ever gay rights festival in Sarajevo, leaving at least two journalists and one police ...
Brisbane Times, Australia - 50 minutes ago
The West Australian, Australia - 50 minutes ago
Sydney Morning Herald, Australia - 52 minutes ago
The Age, Australia - 53 minutes ago
Clashes mar Bosnia gay festival
Adelaidenow, Australia - 56 minutes ago
DOZENS of homophobic hooligans attacked participants of Bosnia's first-ever gay rights festival in Sarajevo today, leaving at least two journalists and one ...
PerthNow, Australia - 59 minutes ago
DOZENS of homophobic hooligans attacked participants of Bosnia's first-ever gay rights festival in Sarajevo today, leaving at least two journalists and one ...
Courier Mail, Australia - 1 hour ago
Melbourne Herald Sun, Australia - 1 hour ago
The Australian, Australia - 1 hour ago
NEWS.com.au, Australia - 1 hour ago
stv.tv, UK - 1 hour ago
SARAJEVO (Reuters) - Bosnian police clashed on Wednesday with young men attacking the country's first gay festival in Sarajevo. Police said at least eight ...
Reuters AlertNet, UK - 1 hour ago
SARAJEVO, Sept 24 (Reuters) - Bosnian police clashed on Wednesday with young men attacking the country's first gay festival in Sarajevo. ...
Daily Telegraph, Australia - 1 hour ago
The Mercury, Australia - 1 hour ago

AFP - 1 hour ago
SARAJEVO (AFP) — Dozens of homophobic hooligans attacked participants of Bosnia's first-ever gay rights festival in Sarajevo on Wednesday, leaving at least ...
Hooligans hurl stones at Bosnia's first gay fest
PR-Inside.com (Pressemitteilung), Austria - 1 hour ago
© AP SARAJEVO, Bosnia-Herzegovina (AP) - Dozens of hooligans have tried to disrupt Bosnia's first gay festival by throwing stones during an opening art ...
ovo je samo u zadnjih sat vremena, samo u Australiji

Draga Majko Sarajeva!

kad vam vas vjerni sluzbenik ovo, i jos hiljade izvjestaja u svjetskim medijima ujutro isprinta
pa kad vam ih jos neko prevede na vas jezik
znat cete da vam na dusi ne lezi samo nekoliko pretucenih ljudi
nego i ugled i obraz ovog grada koji su nasi preci gradili stoljecima
ne pokleknuvsi ni pod zlocinackom opsadom
a vi ste ih ujebali u sekundi

i to s predumisljajem, jer ste i vi licno i policija i tuzilastvo i krimolovci sedmicama unaprijed bili obavijesteni o svim prijetnjama, pa i o imenima organizatora i podstrekaca

niste ucinili nista, osiguranje nije bilo ni priblizno onome koje je vas cuvalo kad su gradjani protestirali za, koje li ironije, vecu sigurnost u gradu. sacica prijestupnika je dahtalo na ulazu u akademiju, sto metara od vase kancelarije, napadalo i prijetilo

sramit ce vas se i unuci vasih unuka, ali to jos vama nije jasno, postat ce vam jasno, vrlo brzo

dali ste argumente onima koji mrze ovaj grad i ovu zemlju da se slatko smiju
a hiljadama ljudi u cijelom svijetu koji ovaj grad vole, razlog da tu svoju ljubav preispitaju

homofobije i huligana ima svuda
kod nas jos i manje nego drugdje
gradjani su opet pokazali svoj obraz i solidarnost
vecina posjetilaca je doslo iz cistog inata
i dolazit cemo i slijedecih dana,
mi znamo bagru i kako treba s bagrom

a vama zelim ugodan cetvrtak, kraj osramocenog mandata i ostatak osramocenog zivota
Locked