Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
emigracija
#626 Re: FK Sarajevo
Ma bogami poslije par neprijatnih situacija (a i sam sam ih dozivio) u vrapcicima, prije bih rekao da i niste bas toliko dobro dosli sutra, ali haj' vidjecemo
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#627 Re: FK Sarajevo
Velez je u Sarajevu imalo najveceg prijatelja ,na period poslije rata mislim.
U svim mogucim diskusijama,lobiranjima..principijelnim stvarima kada smo zrtvovali izlazak u Evropu zbog Veleza,uvijek smo im podrsku davali.
Onda na celo Veleza dolazi garnitura primitivaca mahalskog uskosicarnog rezonovanja,.
Prva dva tri puta kada smo dobijali noz u ledja od Veleza smo i podnosili,hajd' nema veze...to je Velez,ali seljacko i primitivno ponasanje,batinjanje na terenu u nizu utakmica,potkupljivanje sudija u svim nasim gostovanjima u Vrapcicima, i cijelokupnim odnosom prema Sarajevu,za mene oni vise "ne postoje"
Apsolutno ih promatram kao i svaki drugi klub u drzavi,cak sta vise,ni trunke moje simpatije nemaju.
Prizeljkujem tri razlike,minimum
U svim mogucim diskusijama,lobiranjima..principijelnim stvarima kada smo zrtvovali izlazak u Evropu zbog Veleza,uvijek smo im podrsku davali.
Onda na celo Veleza dolazi garnitura primitivaca mahalskog uskosicarnog rezonovanja,.
Prva dva tri puta kada smo dobijali noz u ledja od Veleza smo i podnosili,hajd' nema veze...to je Velez,ali seljacko i primitivno ponasanje,batinjanje na terenu u nizu utakmica,potkupljivanje sudija u svim nasim gostovanjima u Vrapcicima, i cijelokupnim odnosom prema Sarajevu,za mene oni vise "ne postoje"
Apsolutno ih promatram kao i svaki drugi klub u drzavi,cak sta vise,ni trunke moje simpatije nemaju.
Prizeljkujem tri razlike,minimum
- prdimahovina
#628 Re: FK Sarajevo
@emigracija nisam ni očekivao neku dobrodošlicu, takvo nešto ne postoji kada su gostovanja u pitanju. Znam da je bilo par puta nekih koškanja i gluposti, ali...šta da ti kažem, jebiga.
@libero o čemu ti pričaš majke ti? Kakvi noževi u leđa od Veleža? Misliš kada ste nas "prijateljski" pobijedili i kada smo ispali u drugu ligu (u utakmici koja vam nije ni za šta trebala a zepeli ste kao da je finale LP), a poslije ste otišli u Gacko ili tako nešto i u rekreativnoj utakmici zijanili 2-3:0 od ekipe koja nam je bila direktni konkurent. Nemoj o prijateljstvu. Ne kažem da neko treba pustiti, ali nemoj šuplje.
a taj neizlazak u Evropu je bila tadašnja politička odluka koja nema veze sa sportom, a nije to odlučivalo ni Sarajevo ni Velež. A o suđenju pogotovo. Pa pročitaj malo postove gore, falite se da Velež nije dobio Sarajevo godinama, pa kako je to onda suđenje bilo kupljeno (i ako je bilo, nije ga Velež kupovao), ne znam ja na kakvo si ti suđenje navikao inače.
@libero o čemu ti pričaš majke ti? Kakvi noževi u leđa od Veleža? Misliš kada ste nas "prijateljski" pobijedili i kada smo ispali u drugu ligu (u utakmici koja vam nije ni za šta trebala a zepeli ste kao da je finale LP), a poslije ste otišli u Gacko ili tako nešto i u rekreativnoj utakmici zijanili 2-3:0 od ekipe koja nam je bila direktni konkurent. Nemoj o prijateljstvu. Ne kažem da neko treba pustiti, ali nemoj šuplje.
a taj neizlazak u Evropu je bila tadašnja politička odluka koja nema veze sa sportom, a nije to odlučivalo ni Sarajevo ni Velež. A o suđenju pogotovo. Pa pročitaj malo postove gore, falite se da Velež nije dobio Sarajevo godinama, pa kako je to onda suđenje bilo kupljeno (i ako je bilo, nije ga Velež kupovao), ne znam ja na kakvo si ti suđenje navikao inače.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#629 Re: FK Sarajevo
Mi smo se tu utakmicu borili za evropsko takmicenje a vi za opstanak..zar si ocekivao da vas pustimo da pobjedite?
Nemoj mi nista pricati,jer sam ogromnu vecinu(mozda samo par utakmica nisam)bio u Vrapcicima,i svaki put je bilo malo je reci pogibeljno,sa nevjerovatnim startovima i u 90% tih gostovanja imali ste vjetar u jedra od sudija,to odgovorno tvrdim.
O prijateljstu i necu vise,ocito je da jednostavno nije "prirodno" i da se jednostavno sve treba vratiti na onaj period od prije rata,a stariji znaju kakav je tada odnos bio.
A da ste imali simpatije,jeste,od toga da su neki,tada vidjeniji ljudi ,isli sa vasim na derbi sa Zrinjskim,do toga da ste jedini mogli setati po Sarajevu kako vam je cejf sa bilo kojim obiljezjem veleza i RA,cak ste jedina grupa koja je dugo dugo imala svoje "grafite" po gradu,cak i u Titovoj ulici,dugo dugo ne dotaknute..sto dosta znaci.
To na kakvo sam ja sudjenje navikao,posto vidim da si cinican
,ces vidjeti danas u 19.00h ako budes na Kosevu,a to je apsolutno posteno,koliko u nasoj ligi posteno moze biti
I sve je ok,ne patim za nekim boljim odnosima koje smo nekada kao imali
,vjeruj mi
,samo konstatujem da ste mi se zgadili,nista vise 
Nemoj mi nista pricati,jer sam ogromnu vecinu(mozda samo par utakmica nisam)bio u Vrapcicima,i svaki put je bilo malo je reci pogibeljno,sa nevjerovatnim startovima i u 90% tih gostovanja imali ste vjetar u jedra od sudija,to odgovorno tvrdim.
O prijateljstu i necu vise,ocito je da jednostavno nije "prirodno" i da se jednostavno sve treba vratiti na onaj period od prije rata,a stariji znaju kakav je tada odnos bio.
A da ste imali simpatije,jeste,od toga da su neki,tada vidjeniji ljudi ,isli sa vasim na derbi sa Zrinjskim,do toga da ste jedini mogli setati po Sarajevu kako vam je cejf sa bilo kojim obiljezjem veleza i RA,cak ste jedina grupa koja je dugo dugo imala svoje "grafite" po gradu,cak i u Titovoj ulici,dugo dugo ne dotaknute..sto dosta znaci.
To na kakvo sam ja sudjenje navikao,posto vidim da si cinican
I sve je ok,ne patim za nekim boljim odnosima koje smo nekada kao imali
-
emigracija
#630 Re: FK Sarajevo
Ma jebes ligu kas mi nismo uvijek prvi
- prdimahovina
#631 Re: FK Sarajevo
ne spava se 
legendo, ne patim ni ja za dobrim odnosima, a by the way, sjećam se i tih prijeratnih odnosa, pogotovo one godine kada se liga proširila. Te utakmice su bile i fudbalski i navijački praznici. Poenta je bila, i trebala bi biti u rivalitetu. Nisam ni za neko lizanje, a ni za krkanluk.
Ako je baš sve tako crno i fuj u Vrapčićima, zašto je onda velika većina raje aplauzom pozdravila pojavljivanje Hordi prošle godine uprkos glupoj policijskoj zabrani dolaska gostujućih navijača, i zašto se zviždalo policiji kada su vas izveli sa stadiona?
a za gađenje, izgleda da se svak svakome zgadio, i u ovoj ligi i u ovoj državi, previše je frustracija...ali to su druge teme
legendo, ne patim ni ja za dobrim odnosima, a by the way, sjećam se i tih prijeratnih odnosa, pogotovo one godine kada se liga proširila. Te utakmice su bile i fudbalski i navijački praznici. Poenta je bila, i trebala bi biti u rivalitetu. Nisam ni za neko lizanje, a ni za krkanluk.
Ako je baš sve tako crno i fuj u Vrapčićima, zašto je onda velika većina raje aplauzom pozdravila pojavljivanje Hordi prošle godine uprkos glupoj policijskoj zabrani dolaska gostujućih navijača, i zašto se zviždalo policiji kada su vas izveli sa stadiona?
a za gađenje, izgleda da se svak svakome zgadio, i u ovoj ligi i u ovoj državi, previše je frustracija...ali to su druge teme
- Krigla_Sa
#632 Re: FK Sarajevo
Stvarno izbjegavam prepucavanja ,pogotovo na forumima i pogotovo navijacka, ali na ove lazi se mora odgovoriti..prdimahovina wrote: libero o čemu ti pričaš majke ti? Kakvi noževi u leđa od Veleža? Misliš kada ste nas "prijateljski" pobijedili i kada smo ispali u drugu ligu (u utakmici koja vam nije ni za šta trebala a zepeli ste kao da je finale LP), a poslije ste otišli u Gacko ili tako nešto i u rekreativnoj utakmici zijanili 2-3:0 od ekipe koja nam je bila direktni konkurent. Nemoj o prijateljstvu. Ne kažem da neko treba pustiti, ali nemoj šuplje.
Kao sto je vec receno,tada je Sarajevu trebalo za evrope ,medjutim opet vas nije Sarajevo izbacilo , izbacili ste sami sebe jer ste prije Sarajeva gubili kuci od brotnja ( glavni konkurent u borbi za opstanak ),posusja, zelje,sirokog... Niste kuci mogli borca dobiti,jedno orasje ... I onda ste utakmicu protiv Sarajeva iskoristili da nadjete krivca u nama za vase ispadanje i da razjebete prijateljstvo. Takodjer treba napomenuti da ste vi tada do utakmice sa Sarajevom imali samo jos teoretske sanse da opstanete jer su glasinac ili brotnjo morali zadnje tri utakmice izgubiti a velez sve tri pobijediti ( od toga ste imali utakmicu protiv zelje odmah poslije Sarajeva i to na grbavici, a zeljo se ganjao s leotarom do zadnjeg kola za 1.mjesto i u zadnjem kolu zeljo titulu izgubi ) i onda bi ko ostali u ligi... Ako si tada pratio Velez trebao bi to znati,jer utakmica sa Sarajevom je za vas bila samo kraj vasim nadanjima vezano za opstanak, mada sumnjam da ste se vi uopste i nadali jer vase teoretske sanse ( 3 pobjede veleza uz 3 poraza glasinca ili brotnja) su u takvoj ligi bile ravne cudu (ne znam kako bi nazvao takvo cudo) e sad, druga je stvar sto ste vi nas optuzili kao da smo mi krivi za vase ispadanje i na kraju sjebali prijateljstvo.. Ali neka ste, bar ste na vrijeme, jer vjerovatno bi bio budala jos godinama i smatrao Velez kao nekim svojim drugim klubom a onda bi vi opet kad tad pokazali svoje pravo lice...Tada bi se mozda i sjebao al' ovako boli me neka stvar, lagat mozete samo neupucene i sebe, a oni koji prate znaju da ste vi ispali jos u prvom dijelu sezone kad ste kuci kamaru bodova izgubili, jer kod nas nema vadjenja u drugom dijelu sezone kada svima kuci treba...
p.s.
Poslije nismo otisli u gacko kao sto ti kazes i izgubili s 2-3:0 vec smo poslije vas mlatnuli zrinjskog sa 2-0 u mostaru i razbili kuci jedinstvo.
Last edited by Krigla_Sa on 25/04/2009 06:30, edited 3 times in total.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
-
JEDAN JE HASE
#634 Re: FK Sarajevo
Sutra ocekujem jedno 5-6 komada najmanje,moraju se iskupiti za lose izdanje protiv skretnicara,pa onda aBd zadnje kolo u lukavici,opet ce imati ogromnu podrsku hordi zla,to ce im biti popravni,evropa je u njihovim rukama,samo hrabro momci, IGRAJ SARAJVO NEMA VEZE,IGRAJ SARAJVO NEMA VEZE 
-
Fordas
#635 Re: FK Sarajevo
ja sam ubjedjen da cemo danas znati imena putnika u Evropu! Naravno, ako slavija uzme bod Borcu..... 
- M-16
#636 Re: FK Sarajevo
radio spiker: "manje od hiljadu gledalaca" LOL
UVJEK VJERNA BORDO ARMIJA....
- karanana
#637 Re: FK Sarajevo
vidi slavije sto ga smjesti braci banjalucanima.
- GandalfSivi
#638 Re: FK Sarajevo
4:0, kraj
Treba sada opet vize vaditi

Treba sada opet vize vaditi
- slucajan
#639 Re: FK Sarajevo
Bice ovo opet jedno lijepo ljeto
Sve cestitke strucnom stabu i igracima, bilo je oscilacija, ali na kraju krajeva, na pocetku sezone nisam se ni nadao ovakvom ishodu na kraju. Sada je samo pitanje... Drugi, treci ili cetvrti. Sto se mene tice najbolje je biti cetvrti, da idemo od prvog pretkola, imamo lakse protivnike, nadam se i lagan prolazak kao u predhodnih nekoliko sezona, a onda samaranje nekoga jaceg "ala Genk".
Nanananaprijed Saraj'vo!!!
Sve cestitke strucnom stabu i igracima, bilo je oscilacija, ali na kraju krajeva, na pocetku sezone nisam se ni nadao ovakvom ishodu na kraju. Sada je samo pitanje... Drugi, treci ili cetvrti. Sto se mene tice najbolje je biti cetvrti, da idemo od prvog pretkola, imamo lakse protivnike, nadam se i lagan prolazak kao u predhodnih nekoliko sezona, a onda samaranje nekoga jaceg "ala Genk".
Nanananaprijed Saraj'vo!!!
- slucajan
#640 Re: FK Sarajevo
Da nisu oni njima, visili bi i sami. Jer bi morali dobiti Sarajevo u zadnjem kolu, a u Kupu im je zijan 99%.karanana wrote:vidi slavije sto ga smjesti braci banjalucanima.
Bilo kako bilo, svi zadovoljni
-
shadow
#641 Re: FK Sarajevo
Evropu ste obecali, Evropu ste ispunili. Cestitke strucnom stabu i igracima
HZ opet u Evropu, medvjedici opet pred male ekrane a Boga mi i u podrume kad se ulicama sehera bude slavilo.
HZ opet u Evropu, medvjedici opet pred male ekrane a Boga mi i u podrume kad se ulicama sehera bude slavilo.
- KPNCTNJAH
#642 Re: FK Sarajevo
To dokazuje ko spada u te radio navijace... bilo nas je preko 1000 sigurno, ali nije bitno ... toliko ce nas biti i sljedece koloM-16 wrote:radio spiker: "manje od hiljadu gledalaca" LOL
-
Fordas
#643 Re: FK Sarajevo
Adnane Ljubovicu, jesi to ti???M-16 wrote:radio spiker: "manje od hiljadu gledalaca" LOL
Ahhh, provalili smo te, bez dezinformacija molim
- M-16
#644 Re: FK Sarajevo
bogami cojek rece "manje od 1000"
eto nek je i 1200, jel to bruka za nekog ko ganja evropu???
bice da je poraz od gradskog rivala ohladio one sto pjevaju"...UVJEK VJERNA BORDO ARMIJA..."
bice da je poraz od gradskog rivala ohladio one sto pjevaju"...UVJEK VJERNA BORDO ARMIJA..."
-
Bijeli_sa
#645 Re: FK Sarajevo
ja da sam na vasem mjestu ja bih fakat sutio, jer realno nama niko nema sta da kaze, brate moj shvati da su HZ sada u rangu mnogo vecih navijackih skupina nego sto ste vi ikada bili, mi smo klub ili bar licimo na klub, mi smo navijacka skupina koja osvjetlava obraz cijele BIH, mi smo klub koji igra svake godine evropu i koji nesto u njoj uradi, vi ste spali da se borite za opstanak iz godine u godinu, da zavrsavate bodove kuci, o navijacima necu ni da govorim, u sumarku skrivenom medvjeda je mali dom....M-16 wrote:bogami cojek rece "manje od 1000"![]()
-
Fordas
#646 Re: FK Sarajevo
M-16
Znam ja sta je reporter rekao, slusao sam i nisam mogao vjerovati, ali covjek navija za zeljeznicar pa nije nista cudno...
Vidi majstore, sta se dogadja sa pitarima i simpatizerima to moras njih pitati, oni jesu 'zatajili' na ovoj utakmici. Ja samo znam da je kop Hordi opet bio dobro popunjen i da je podrska opet bila na nivou bez obzira sto je u gostima nekakvo Posusje. Meni je to najbitnije
Znam ja sta je reporter rekao, slusao sam i nisam mogao vjerovati, ali covjek navija za zeljeznicar pa nije nista cudno...
Vidi majstore, sta se dogadja sa pitarima i simpatizerima to moras njih pitati, oni jesu 'zatajili' na ovoj utakmici. Ja samo znam da je kop Hordi opet bio dobro popunjen i da je podrska opet bila na nivou bez obzira sto je u gostima nekakvo Posusje. Meni je to najbitnije
-
JEDAN JE HASE
#647 Re: FK Sarajevo
Joj jest mi zao ove strumfove,opet ce nas morati gledati u evropi,kako je lijepo biti navijac Sarajeva,umrite od muke strumfici mali,i sretno vasem melji na turniru u ilijasu,popularnom kupu rezdelija,cuo sam da je ozren ove godine pravo jak

- Bloodflow
#648 Re: FK Sarajevo
Vidim neka prozivka na naš račun. Dao bog d'o da nešto napravite u kupu, al' vi od onako očajnog Želje fasovaste. Pa albanska Partizanija je za fk Sarajevo, i za Želju ovakvog, isto što i Milan, da ima kakav kup šumskih jagoda e tu bi mogli. No sikiriki, igraj Škoro alee...
- strong69
#649 Re: FK Sarajevo
Sekiras li se mnogo oko toga? Nemoj, kako ces spavati?M-16 wrote:bogami cojek rece "manje od 1000"![]()
I jeste...
Mi smo Horde Zla sa Sjevera
Uvijek vjerna bordo armija...
Koji je to vas racun? I ko je ta da prostis Partizanija? Mozda Partizani... Previse ti je postao turbulentan blood flow gledajuci Zeljeznicar pa se nama posvetio?Bloodflow wrote:Vidim neka prozivka na naš račun. Dao bog d'o da nešto napravite u kupu, al' vi od onako očajnog Želje fasovaste. Pa albanska Partizanija je za fk Sarajevo, i za Želju ovakvog, isto što i Milan, da ima kakav kup šumskih jagoda e tu bi mogli. No sikiriki, igraj Škoro alee...
- Bloodflow
#650 Re: FK Sarajevo
Tačno MI kao tim jesmo očajni, a vi ste fasovali od NAS, zamisli kakvi ste onda vi!!! I nešto se nadaš u kupu? Kazni se sam
I ne citiraj me bolan, k'o da si kakav advokat, sve što sam rek'o stojim iza toga. Mi smo loši, a vi još gori, vidjelo se na terenu, šta ti je bolan nejasno? Ili si pohađao Mjedenicu pa ti treba crtat'
I ne citiraj me bolan, k'o da si kakav advokat, sve što sam rek'o stojim iza toga. Mi smo loši, a vi još gori, vidjelo se na terenu, šta ti je bolan nejasno? Ili si pohađao Mjedenicu pa ti treba crtat'