Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
nevenkagaragic

#626 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

nevenkagaragic wrote:Secam se da je i ranije bilo ovakvih incidenata.
Kako li je tek pacijentima kad se ovi medjusobno tuku? Fuj!

Srebrenica: Tuča u Domu zdravlja

Srebrenički Dom zdravlja poznat je po incidentnim situacijama i stranačkoj netrpeljivosti zaposlenih.
Svasta! I ova da "leci" nekoga?? Jos pedijatar!

08-09-2010 02:00
Doktorica upućena psihijatru

Pedijatar Branka Čupić - Vržina iz Doma zdravlja u Srebrenici nije suspendovana iako je prošle sedmice u ovoj zdravstvenoj ustanovi izazvala skandal - napala je i tukla direktoricu Ljiljanu Ivančić. Odlukom direktorice, predstavnika policije, opštinskih vlasti i Centra za socijalni rad ona je vraćena na posao.Prema riječima direktorice Ivančić, dr. Čupić - Vržina nije suspendovana zato što nije usvojen statut Doma zdravlja pa ova ustanova nema - disciplinsku komisiju!

Doktorica Čupić-Vržina ne bi smjela da liječi djecu zbog zdarvstvenih problema koje ima i odlučili smo da je pošaljemo na psihijatrijsku procjenu - izjavila je direktorica Ivančić.

Nedavno je ta doktorica bez ikakvog razloga jednom policajcu iz Srebrenice napisala uputnicu za psihijatrijsko liječenje što je također izazvalo buru u ovom gradu.
S.I. (San)
http://www.san.ba/index.php?id=13532
nevenkagaragic

#627 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

A kada lekari pogrese, sta radi pravosudje?
Jedan svez primer sprege "lekari - tuzioci"?
"Nezavisno", "profesionalno", "azurno" BH pravosudje (ne samo u Tuzli).
Baska sto je ovaj tuzilac vec prozvan i vrlo "profesionalan" i "nezavisan"...

("San", 04.09.2010.)
http://img189.imageshack.us/img189/6632 ... iciprl.png

08-09-2010 02:00
Banjalučani ogorčeni na tužioca Soldata

Image

Porodica Benović podnijela je Tužilaštvu Republike Srpske tužbu protiv Vitomira Soldata, glavnog tužioca Okružnog tužilaštva u Banjaluci, jer je iz kancelarije izbacio Vesnu Benović i njenu majku Milicu Aleksić. Ovo je izazvalo burne reakcije Banjalučana koji ogorčeni ponašanjem i bahatošću tužioca Soldata.

Vesna Benović je s majkom otišla u Okružno tužilaštvo kako bi se informisala dokle je došla istraga o smrti njenog sina Aleksandra. Ovaj 19-godišnjak preminuo je 30. decembra prošle godine u banjalučkom Kliničkom centru pod sumnjivim okolnostima. Naime, 20. decembra 2009. ispred Sokolskog doma u Banjaluci 17-godišnji Danijel Ninković bacio je bombu i tada je, osim Benovića, ranjeno još pet mladića. Benović je prebačen u bolnicu i deset dankasnije on je umro.

Prošlo je osam mjeseci od smrti Aleksandra, a istraga i dalje tapka i još nije utvrđeno ko je napravio propuste u liječenju mog sina. Vještačenjem stručnjaka iz Zavoda za sudsku medicinu RS dokazano je da je Aleksandar preminuo zbog propusta ljekara. Moja kćerka Vesna i ja ušle smo u kancelariju glavnog tužioca Soldata i tražile informaciju o istrazi, a on nas je istjerao riječima:"Ko ste vi da me pitate, izlazite iz kancelarije, nemam šta s vama razgovarati". Nakon toga se Vesni unio u lice i rukom pokazao prema vratima. Bilo je to teško poniženje - izjavila je Milica Aleksić i dodala da sve govori kako se cijeli slučaj nastoji zataškati.

Porodica Benović angažovala je advokata Saliha Hodžića koji je najavio da će službenim putem zatražiti informaciju o tome u kojoj fazi je istraga o smrti Aleksandra Benovića.
D.D. (San)
http://www.san.ba/index.php?id=13533
maya83

#629 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by maya83 »

nevenkagaragic wrote:Ovo je katastrofa! Slazete li se? Koliko je do NAS?

Sarajevski GAK: Samo jedan od deset ljekara odbio je mito!
nevenka, mi smo ih navikli na ovo...
djana h

#630 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by djana h »

maya83 wrote:

Tako je,dobro velis,mi smo ljekare navikli na novac i razne poklone.tako da danas imamo situaciju takva kakva jeste.Ja,licno nikad nemam obicaj bilo sta davati ili poklanjati ljekarima,smatram da oni obavljaju svoj posao i da primaju placu za to.Naravno da sam zahvalna na svemu sto ucine za mene ili bilo kojeg drugog pacijenta,ali zar treba sada da se svaki pacijent osjeca obaveznim da daje koverte zato sto su neki ne razmisljajuci jednostavno navikli doktore i sestre na to.
Kad sam rodila prvo dijete,prvi put mi se desilo da je doktor bez uvijanja trazio novac,nije naveo odredjenu cifru,ali jeste na neki nacin dao do znanja da cu dobiti otpusnicu kad navratimo do njegove kancelarije sa koverticom :shock:
Bila sam sokirana u svakom pogledu.Naravno,odredjeni iznos je dobio,a moram reci da i nije toliko zasluzio jer je stigao "na gotovo",ljekara koji je sa mnom proveo noc hrabreci me,kao i sestru,nisam vise vidjela da bih se barem zahvalila.
Nikad vise nisam dozivjela bas tako upadno trazenje novca,ali je i doktorica koja me porodila sa drugom bebom napravila malo razocaranu facu kad je umjesto ocekivanog izdasnog iznosa dobila buket cvijeca i bombonijeru.
Bas na ovakvim primjerima se vidi,a vjerujem i da vecina drugih ima slicna,ako ne i gora iskustva,da je postala normalna stvar da doktori jednostavno smatraju da trebaju dobiti novac za lijecenje koje su vam pruzili,mada sa druge strane primaju za to platu u ustanovi u kojoj rade.
Moram ipak pomenuti i da imam stalnog lijecnika kod kojeg idem godinama,pa zatim zubarku kojoj vodim djecu i jos par njih kod kojih nikad nisam primjetila da bilo sta ocekuju za uzvrat,a ipak su uvijek jednako ljubazni i mogu se osloniti na njih i nazavti ih u svako doba dana ili noci.
nevenkagaragic

#631 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

maya83 wrote:

Da, znam...zato sam i pitala koliko je do nas.
Ja moram priznati : nikada ni jedan lekar nije trazio od mene mito (ili ja mozda nisam znala da ipak trazi?), niti sam ikada ijednom lekaru pruzila mito.
Zato se jos uvek pitam da li bi moj Denis danas bio ziv?
I opet necu nikada!
nevenkagaragic

#632 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Da li je ovde u pitanju mito ili diletantska "banda nezainteresovana i bahata"?
Zar ima i gorih od onih cetvero (Krizic, Azapagic, Hasic, Barakovic) diletanata sa Interne klinike UKC-a Tuzla?
Ovo je necuveno, pravi horor!
11 lekara nije znalo (ili nije htelo?) uspostaviti dijagnozu?! Pet meseci!
Koji su to diletanti...koji je ovo vek?
Hipokrate, Hipokrate, prevrces li se u grobu?

Image
http://img268.imageshack.us/img268/5070/8avaz10091011lekaranije.jpg
Dnevni avaz, 10.09.2010.
Ductus Holedocus

#633 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by Ductus Holedocus »

Ljudi misle,ako doktoru donesu bombonjeru da ce ih bolje paziti..ili bolje obaviti pos'o..
Cemu to? Njegova je duznost da obavi kako najbolje zna,bez ili sa bombonjerom!
Ja vjerujem da koliko bezobraznih doktora ima,,toliko i ljudi..koji su ih naucili tome..U skoli ih sigurno nisu ucili kako da primaju! Kriv je i onaj ko daje,da nema tih..ne bi bilo ni primaoca :D

Ima svega,ali ljudi to vise nego sto treba napusu..
Imala sam u porodici slucaj,da je zena lezala mjesec dana na internom..i da joj niko ni rijeci nije reko,a kamo li zatrazio...Uz to,zena nije iz sa,nema veze ni vezice s bilo kim..
Jedino smo portira podmitili sokom i keksom :lol: ,da ne bi rondo(nije bilo vrijeme posjete)
ira.m

#634 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by ira.m »

...
Last edited by ira.m on 23/09/2011 04:49, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#635 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by PipiDugaDevetka »

idicaa wrote: pipi....to sto si cuo u DZ Ilidza da nemaju zuba je tacna informacija....sigurno....
Pošto moja sestra trenutno pravi zube, ali na Fakultetu, nisu me upozorili da ne mogu napraviti zbog nedostatka zuba, a otpočeli su pripremu za pravljenje nadomjestaka.
Znam da nije ista firma Fakultet i Domovi zdravlja.
Očigledno, nešto je u sistemu truHlo!
Dabogda otpočeo takav rad da se i ''na knjižicu'' mogu dobiti usluge kod privatnika!
nevenkagaragic

#636 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

nevenkagaragic wrote:Vrlo zanimljivo, rasprostranjeno u celoj BiH, a NAROCITO kad su u pitanju (eventualne) greske lekara (i politicari, naravno).
Ovaj tekst to potvrdjuje, samo sto se moze primeniti na kompletnu BiH, ne samo TK.
Avdić: ˝U Tužilaštvu TK postoji ˝debela˝ korupcija˝

U slucaju smrti Nadje Arifovic 6 (sest) meseci NEMA nalaza sudskog vestaka...ili su pravi "strucnjaci"...
O cemu se ovde zapravo radi? O TRAZENJU PRAVE ISTINE ili SAKRIVANJU KRIVCA (ako bi to bio doktor)?
Zar je tuzilastvo bas toliko nesposobno (pa da se setimo slucajeva od pre godina i godina - na primer ubistva Joze Leutara)...
Cudno, kako god okrenes...
http://img835.imageshack.us/img835/3307 ... jaarif.jpg[/url]

"Dnevni avaz", 21.07.2010.
Cudno i dalje... "Dnevni avaz" je jedina novina koja prati slucaj iznenadne smrti Nadje Arifovic, sudije Opstinskog suda u Sarajevu. Neverovatno i vrlo cudno : 9 (devet) meseci sarajevsko Tuzilastvo utvrdjuje uzrok i okolnosti koje su dovele do smrti ove mlade zene, i da li je u ovom slucaju bilo greske lekara.

A kako je BH pravosudje "nezavisno", "profesionalno", "nepristrasno", a posebno "pravedno" (slucaj novinar Kaletovic-ombudsmen Popovic i njegov "metak u celo"), cini se da ce proci jos 3 puta po 9 meseci...
Zasto? "Obimna dokumentacija"? Cudno svakako...

Image
http://img256.imageshack.us/img256/7149 ... rifovi.jpg
"Dnevni avaz", 12.09.2010.
ira.m

#637 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by ira.m »

.
Last edited by ira.m on 03/10/2011 08:54, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#638 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by PipiDugaDevetka »

idicaa wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
idicaa wrote: pipi....to sto si cuo u DZ Ilidza da nemaju zuba je tacna informacija....sigurno....
Pošto moja sestra trenutno pravi zube, ali na Fakultetu, nisu me upozorili da ne mogu napraviti zbog nedostatka zuba, a otpočeli su pripremu za pravljenje nadomjestaka.
Znam da nije ista firma Fakultet i Domovi zdravlja.
Očigledno, nešto je u sistemu truHlo!
Dabogda otpočeo takav rad da se i ''na knjižicu'' mogu dobiti usluge kod privatnika!
Domovi zdravlja za uslugu totalne proteze naplacuju od pacijenta 300km a od socijalnog 200km....a materijala nemaju nego pacijenti cesto sami kupe zube i donesu.....viska osoblja imaju a taj visak je direktor za fine svote novca zaposlio...tu je problem kako navuci ali bukvalno navuci za plate....eh iz tih usluga koje se naplate idu za plate...tako da novca nema....posebna je prica kada se ti protetski radovi zavrse pa dosta pacijenata i ne trazi racun nego doktor i tehnicar to fino podjele...a vecinom doktor za sebe naravno uzima veci dio....sve je to jadno da ne moze vise...
UŽAS! Sve je do politike, nemamo pravo na kuknjavu, nego samo akcija! Priliku imamo 3. oktobra / listopada, a onda,...
nevenkagaragic

#639 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Rutinska operacija, pa i "rutinska" zaboravnost...
I GAZE i CT-a...

Image
http://img52.imageshack.us/img52/1374/1 ... iligaz.jpg

"Dnevni avaz", 16.09.2010.
djana h

#640 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by djana h »

nevenkagaragic wrote:Rutinska operacija, pa i "rutinska" zaboravnost...
I GAZE i CT-a...

Image

Nevjerovatno,strahota je i neoprostivo kad zaborave i cenat gaze,a ne ovoliku komadinu :shock:
Prosle zime sam izvadila zub i u rani je ostao koncic od gaze,jedva vidljiv prostim okom ,pa me boljelo mjesec dana i rana nije htjela zarasti,mogu zamisliti koje je bolove ova nesretna zena trpila.
nevenkagaragic

#641 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Neverovatno! Ovaj sukob na neurohirurgiji KCUS traje godinama...
Kemal Dizdarevic - Faris Gavrankapetanovic (Naim Kadic trenutno u "autu" zbog bolesti), ko je ovde profesionalac, a ko politicar (a "narod zna" politicare)...
Ko li ispasta, sta mislite? GODINAMA...

Image
http://img835.imageshack.us/img835/3177 ... revici.jpg

Dnevni avaz", 17.09.2010.
denis.istok

#642 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by denis.istok »

Nije ovdje ni kemino "maslo za ramazana", on jeste strucnjak ali je kao covjek jako los i nadobudan, da ne kazem egocentričan. Vidite mu samo izjave zadnjih godina, kao i nastupe na TV-u. Kao malo djete kome se uzme igracka.

Ovo traje godinama i kada se vec uplice politika - pa kemalova majka je prof dr zehra dizdarevic, jedan od temelja SDA i dugogodisnja (bar 8god) ministrica zdravlja u kantonu sarajevo, koja mu i jeste omogucila da jos prije 7-8god postane najmladji sef neurohirurgije u historiji i to upravo dok je faris stolovao mislim prvi mandat.

Tako da ne treba bas uzimati ni gebelsovsku predizbornu propagandu zdravo za gotovo jer njima je uzrok svega SDA i SBIH, tj upravno oni koji su utemeljitelju dali prve milione da postane to sto jeste.

A najgore je pacijentima koji su upućeni na njih a ovo citaju :(
zonbirile

#643 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by zonbirile »

nevenkagaragic wrote:Neverovatno! Ovaj sukob na neurohirurgiji KCUS traje godinama...
Kemal Dizdarevic - Faris Gavrankapetanovic (Naim Kadic trenutno u "autu" zbog bolesti), ko je ovde profesionalac, a ko politicar (a "narod zna" politicare)...
Ko li ispasta, sta mislite? GODINAMA...

Image
http://img835.imageshack.us/img835/3177 ... revici.jpg

Dnevni avaz", 17.09.2010.
----------------------------------------
sreća pa je glava u pitanju,mozak,ništa lakše
Female_Sa

#644 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by Female_Sa »

djana77 wrote:
nevenkagaragic wrote:Rutinska operacija, pa i "rutinska" zaboravnost...
I GAZE i CT-a...

Image

Nevjerovatno,strahota je i neoprostivo kad zaborave i cenat gaze,a ne ovoliku komadinu :shock:
Prosle zime sam izvadila zub i u rani je ostao koncic od gaze,jedva vidljiv prostim okom ,pa me boljelo mjesec dana i rana nije htjela zarasti,mogu zamisliti koje je bolove ova nesretna zena trpila.
Meni je dr. izvadila zub ("čupanje" zuba bukvalno trajalo cijeli sat), a da prethodno nije procijenila da se radi o korijenu koji je u sinusu (za takvo nesto treba obaviti operaciju). S obzirom da sam uzasno krvarila jer je rana bila duboka, dva sata nakon vadjenja zuba i "potoka" krvi otisla sam joj da bi mi hladno rekla "Nista vam vishe ne mogu pomoci, vjerovatno ste bolesni (misleci da imam problem sa zgrusavanjem krvi), idite u hitnu, izvadila sam vam zub i to vishe nije moj poroblem". Uzas. U hitnoj su mi rekli da je rana ogromna i da je trebala biti zasivena, a ne tek tako ostavljena. Btw. u hitnoj su me jedva primili jer nisu zeljeli preuzeti odgovornost privatnog zubara na sebe. Tesko onome ko mora doktoru. A sad su se još i privatnici "pohasili". NArucis se putem tel. i opet cekas po sat vremena da te prime, a onda imas osjecaj kako jedva ceka da mu "ispadnes iz ruku", tj. da te se rijesi i uzme lovu.
zonbirile

#645 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by zonbirile »

poslije 27 stranica opet ću se ponoviti,ovaj put kraće.Ako je licenca za taxi vozilo/vozaća 25 000 KM,pa za doka mora biti bar 100 000 KM.Fino platiš,te pare idu u odštetni fond,komoru i tome sl.Napraviš sranje,pacijent bez sudske odluke biva obeštečen,jer posljedica po zdravlje pacijenta nije predmet sudskog presuđivanja.U sudskom postupku se dokazuji elementi nemara,nestručnosti i drugi kriminalni elementi.U slućaju presude za nesavjesno/nestručno liječene sa teškim posljedicama po pacijenta gubiš licencu (100 000 KM baj baj),pravo na posao i privatnu praksu.Gdje to ima.Pa u civiliziranom svijetu,mi smo dobacili tek do taxi drajvera,s time što mu je niko ne može oduzeti iako su neki i silovali i ubili.
nevenkagaragic

#646 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

denis.istok wrote:Nije ovdje ni kemino "maslo za ramazana", on jeste strucnjak ali je kao covjek jako los i nadobudan, da ne kazem egocentričan. Vidite mu samo izjave zadnjih godina, kao i nastupe na TV-u. Kao malo djete kome se uzme igracka.

Ovo traje godinama i kada se vec uplice politika - pa kemalova majka je prof dr zehra dizdarevic, jedan od temelja SDA i dugogodisnja (bar 8god) ministrica zdravlja u kantonu sarajevo, koja mu i jeste omogucila da jos prije 7-8god postane najmladji sef neurohirurgije u historiji i to upravo dok je faris stolovao mislim prvi mandat.

Tako da ne treba bas uzimati ni gebelsovsku predizbornu propagandu zdravo za gotovo jer njima je uzrok svega SDA i SBIH, tj upravno oni koji su utemeljitelju dali prve milione da postane to sto jeste.

A najgore je pacijentima koji su upućeni na njih a ovo citaju :(
Da, poznata mi je od pocetka ova "prica" u pozadini koje je mamica "gospodja ministarka"...
A zasto sukobi traju godinama? Zna se na ciju stetu - stetu pacijenata (UVEK).

Nazalost, bice nam (gradjanima, potencijalnim pacijentima) sve gore i gore.
Postala je moda po onoj staroj "videla zaba da se konj potkiva, pa i ona digla noge"...svi trce u (ocito profitabilnu) politiku.

Licno mi se zgadio pogled na ove dzambo plakate sa usminkanim likovima iz tuzlanskog zdravstva i to samo na potezu stan - posao, znaci na 2 bus stajalista..
Zar ovi doktori misle ozdraviti BH drustvo? A pacijenti, kome su oni prioritet?
Kada ce se ljudi poceti baviti SVOJIM poslom?
Osim toga, jedan dzambo plakat 2007.godine je kostao 600KM za mesec (to znam).
Koliko je novca BACENO (uzalud)? A koliko se moglo skupiti za lecenje najmladje populacije (o apelima citamo svakodnevno)...
No, nije to njihova briga...

Hadzigrahic, Praso
Image
http://img178.imageshack.us/img178/8302 ... ipraso.jpg

Hadzigrahic, Arnautovic, Praso
Image
http://img214.imageshack.us/img214/8267 ... utovic.jpg

Kabil, Azabagic
Image
http://img440.imageshack.us/img440/8563 ... abagic.jpg
inspektorica javert

#647 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by inspektorica javert »

Uh,mamu im njihovu nesposobnu :x sestru mi zabolio stomak,znoji se,opća slabost..naravno vodimo je doktoru i tamo je tuka pita : ''Pa šta sad da ti dam,kad ne znam šta ti je?'' :shock: Pa da zna ne bi ni dolazila k tebi retardu jedan :x tu stari pukne galamiti i dođe neki ušminkani glavonja kao da i on pogleda i sav šokiran je odmah šalje na Koševo,da odmah,ali odmah vade slijepo crijevo jer je kao na granici pucanja. Naravno idemo svojim autom,kakva hitna i bakrači :roll: na Koševu je neki doktor (na svu sreću) pregleda pa da može u operacionu salu i ispade da je trovanje hranom,pojela nešto pokvareno, niđe veze sa slijepim crijevom a već je počeli pripremati za operaciju :x znači,od troje doktora jedan je uspio potrefiti dijagnozu..ovo drugo dvoje bi je odmah pod nož :roll:
a o ljubaznosti da ne pričam ,tu im nema ravnih :roll: stoka ba,sve odreda :x
nevenkagaragic

#648 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

inspektorica javert wrote:Uh,mamu im njihovu nesposobnu :x sestru mi zabolio stomak,znoji se,opća slabost..naravno vodimo je doktoru i tamo je tuka pita : ''Pa šta sad da ti dam,kad ne znam šta ti je?'' :shock: Pa da zna ne bi ni dolazila k tebi retardu jedan :x tu stari pukne galamiti i dođe neki ušminkani glavonja kao da i on pogleda i sav šokiran je odmah šalje na Koševo,da odmah,ali odmah vade slijepo crijevo jer je kao na granici pucanja. Naravno idemo svojim autom,kakva hitna i bakrači :roll: na Koševu je neki doktor (na svu sreću) pregleda pa da može u operacionu salu i ispade da je trovanje hranom,pojela nešto pokvareno, niđe veze sa slijepim crijevom a već je počeli pripremati za operaciju :x znači,od troje doktora jedan je uspio potrefiti dijagnozu..ovo drugo dvoje bi je odmah pod nož :roll:
Imala je srecu sto se pojavio 1 DOKTOR od troje.
U slucaju mog sina Denisa 4 dilatanta Interne klinike UKC-a su ga 3 dana "posmatrala" dok nije pukla aorta (aneurizma)...Prokleti da su! Nikada necu odustati, proganjacu ih do kraja zivota, SVIM mogucim sredstvima.
nevenkagaragic

#649 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Vezano za moj raniji komentar o doktorima u politici i bacanju novca za silne dzambo plakate, evo kako politicari (vlast) i "gospodja ministarka" Mirzeta Hadzic-Suljkic "brinu" o mladoj populaciji…
Poslusajte pazljivo!
Sram ih bilo, oni bi ovog odlicnog djaka u specijalnu skolu! Fuj! Fuj!

Iako je tema o "bandi nezainteresovanoj", evo jednog pozitivnog primera : dr Osmanu Sinanovicu svaka cast! Zna covek kako je malom Edinu Smajicu.

inspektorica javert

#650 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by inspektorica javert »

nevenkagaragic wrote:
inspektorica javert wrote:Uh,mamu im njihovu nesposobnu :x sestru mi zabolio stomak,znoji se,opća slabost..naravno vodimo je doktoru i tamo je tuka pita : ''Pa šta sad da ti dam,kad ne znam šta ti je?'' :shock: Pa da zna ne bi ni dolazila k tebi retardu jedan :x tu stari pukne galamiti i dođe neki ušminkani glavonja kao da i on pogleda i sav šokiran je odmah šalje na Koševo,da odmah,ali odmah vade slijepo crijevo jer je kao na granici pucanja. Naravno idemo svojim autom,kakva hitna i bakrači :roll: na Koševu je neki doktor (na svu sreću) pregleda pa da može u operacionu salu i ispade da je trovanje hranom,pojela nešto pokvareno, niđe veze sa slijepim crijevom a već je počeli pripremati za operaciju :x znači,od troje doktora jedan je uspio potrefiti dijagnozu..ovo drugo dvoje bi je odmah pod nož :roll:
Imala je srecu sto se pojavio 1 DOKTOR od troje.
U slucaju mog sina Denisa 4 dilatanta Interne klinike UKC-a su ga 3 dana "posmatrala" dok nije pukla aorta (aneurizma)...Prokleti da su! Nikada necu odustati, proganjacu ih do kraja zivota, SVIM mogucim sredstvima.
:( :( moja iskrena sućut :( i ni u kom slučaju ne odustajte dok krivci ne plate, da je njihovo dijete u pitanju ne bi sigurno samo 'posmatrali' pa naknadno davali dijagnoze :x svaka Vam čast na snazi i hrabrosti koju imate, nadam se da će to troje doživjeti najtežu presudu koja postoji..
Post Reply