Oprostiti prevaru
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Bellydancesuperstar
#626 Re: Oprostiti prevaru
Definitivno je istina da djeca čiji su roditelji u braku kakvom god su sretnija od onih čiji su roditelji rastavljeni.
-
Zoya
#627 Re: Oprostiti prevaru
Cuj to? A cime bi to potkrijepila?Bellydancesuperstar wrote:Definitivno je istina da djeca čiji su roditelji u braku kakvom god su sretnija od onih čiji su roditelji rastavljeni.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#628 Re: Oprostiti prevaru
cime to mozes dokazati?Bellydancesuperstar wrote:Definitivno je istina da djeca čiji su roditelji u braku kakvom god su sretnija od onih čiji su roditelji rastavljeni.
edit: zoya me preduhitrila
- Bellydancesuperstar
#629 Re: Oprostiti prevaru
Istraživanja su pokazala, a i vidim svojim očima.
Ne računam tu teška zlostavljanja u porodici...u takvim slučajevima je za sve bolje rastava.
Ne računam tu teška zlostavljanja u porodici...u takvim slučajevima je za sve bolje rastava.
- Lorena28
#630 Re: Oprostiti prevaru
Bellydancesuperstar wrote:Definitivno je istina da djeca čiji su roditelji u braku kakvom god su sretnija od onih čiji su roditelji rastavljeni.
Naravno da su djeca sretnija ako su roditelji zajedno.
Ja ču pokušat što manje nabijat na nos sve to ali samo radi njih da imaju miran i sretan život,JER KAD SI MAJKA PRVO MISLIŠ NA DIJECU ONDA NA SEBE i manje mi je bitno hočemo mi opet biti kao nekad jer za klince živim a moja sreča je manje važna.
Jer da nema klinaca nebi sigurno bila i dalje sa njim.
-
Zoya
#631 Re: Oprostiti prevaru
Joj Besana zivota ti, misli na djecu... Ta ista djeca ce je za par godina "shutnuti" i nekad u ljutnji reci" sta si ti u zivotu za mene uradila"? Ma ja, istrpi jos pedesetak godina pa kasnije ionako nece vise moci
@bellydans, istrazivanja svasta nesto pokazuju
Jedino mi je zao sto si ti na svojoj kozi to iskusila. Zar zlostavljanje treba da bude jedini pokazatelj razvoda? 
@bellydans, istrazivanja svasta nesto pokazuju
- Sherbatsky
#632 Re: Oprostiti prevaru
To nikako nije istina. Moji roditelji su imali loš brak i bilo je užasno živjeti u takvoj porodici. Danas, kad su razvedeni, imaju normalnu komunikaciju i meni je život puno bolji, a znam da je i njima. Normalno su nastavili dalje.Bellydancesuperstar wrote:Definitivno je istina da djeca čiji su roditelji u braku kakvom god su sretnija od onih čiji su roditelji rastavljeni.
- Sherbatsky
#633 Re: Oprostiti prevaru
Djeca ne mogu biti sretna ako vide da brak njihovih roditelja ne funkcionira. Ti ako nisi sretna s njim, nema razloga da ostaneš u takvom braku.Lorena28 wrote:Bellydancesuperstar wrote:Definitivno je istina da djeca čiji su roditelji u braku kakvom god su sretnija od onih čiji su roditelji rastavljeni.
Naravno da su djeca sretnija ako su roditelji zajedno.
Ja ču pokušat što manje nabijat na nos sve to ali samo radi njih da imaju miran i sretan život,JER KAD SI MAJKA PRVO MISLIŠ NA DIJECU ONDA NA SEBE i manje mi je bitno hočemo mi opet biti kao nekad jer za klince živim a moja sreča je manje važna.
- Lorena28
#634 Re: Oprostiti prevaru
Ne nemora biti zlostavljane razlog za razvod,ali kakao djeci uzeti priliku da imaju mamu i tatu?????????Zoya wrote:Joj Besana zivota ti, misli na djecu... Ta ista djeca ce je za par godina "shutnuti" i nekad u ljutnji reci" sta si ti u zivotu za mene uradila"? Ma ja, istrpi jos pedesetak godina pa kasnije ionako nece vise moci![]()
@bellydans, istrazivanja svasta nesto pokazujuJedino mi je zao sto si ti na svojoj kozi to iskusila. Zar zlostavljanje treba da bude jedini pokazatelj razvoda?
-
*mima*
#635 Re: Oprostiti prevaru
Lorena28 wrote:Pozdrav svim prevarenima i prevarantima,,,,,,,
Nova sam tu i odmh na ovu temu naletila.
Ja sam sviježe prevarena prije nekih mjesec dana.
U braku smo 5god. a sve ukupno 10god.
Imamo dvoje dijece i misla sam idealan brak.
Dok se nije desila njemu "avantura " sa drugom.
I sad sama neznam šta bi?
Boli me,izgubila sam povjerenje u njega , ljuta sam i nevidim više ovaj brak kao nekada.
On radi po terenu stalno tako da sam tako šta mogla i očekivati.
Ali opet misla sam da neče nikada.
I da nikada se neču naći u ovoj situaciji,jer bila sam uvjerena da prevaru nebih nikada oprostila,a sad ni sama neznam...
Pokušat ču mu dati drugu šansu ,jer tu je 10god zajedništva ,dvoje dijece i da volim ga i dalje nakon svega.
I sad plaćem dok ovo pišem jer me boli.
Osječam se da sam ja kriva ,da nisam bila dobra žena pa je to napravio, guši me taj osječaj i neznam kako da ga se riješim,,pokušavam nemislit na to zaboravit ali mi neide .
I jednostavno neznam šta bi on i dalje radi tamo gdje je ona svaku večer mislim da je sa njom mada on tvrdi da nije a ja mu nevjerujem.
prijavi se u realiti veliki brat
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#636 Re: Oprostiti prevaru
Eh, .... posto prvo mislis na djecu, (sto opravdavan i uvazavam) a tek onda na sebe, .... onda ti ne preostaje nista drugo, nego da mu to sto manje nabijas na nos.Lorena28 wrote: Naravno da su djeca sretnija ako su roditelji zajedno.
Posto si zensko, a one ne nikada ne pomire sa prevarom, .... kad to sve "malo legne", .... pronadjes muzjaka za jednu noc i dobro se "izorgijash".
Bit ce ti lakse, ...
- eluna
#637 Re: Oprostiti prevaru
glupost ...... kod mene nij ebilo teškog maltretiranja, tuče, pijanastva i takvih stvari ..... ali i dan danas mislim da su se moji trebali razvest i da bi tada svi bili sretniji ....Bellydancesuperstar wrote:Istraživanja su pokazala, a i vidim svojim očima.
- hadzinicasa
#638 Re: Oprostiti prevaru
pape wrote:Eh, .... posto prvo mislis na djecu, (sto opravdavan i uvazavam) a tek onda na sebe, .... onda ti ne preostaje nista drugo, nego da mu to sto manje nabijas na nos.Lorena28 wrote: Naravno da su djeca sretnija ako su roditelji zajedno.
Posto si zensko, a one ne nikada ne pomire sa prevarom, .... kad to sve "malo legne", .... pronadjes muzjaka za jednu noc i dobro se "izorgijash".
Bit ce ti lakse, ...
jooooooooj pape
- Lorena28
#639 Re: Oprostiti prevaru
mima ovo nije kafana da se sprdamo...ok*mima* wrote:
prijavi se u realiti veliki brat
ti se prijavi ako hočeš ja neću .........
- Lorena28
#640 Re: Oprostiti prevaru
pape wrote: Eh, .... posto prvo mislis na djecu, (sto opravdavan i uvazavam) a tek onda na sebe, .... onda ti ne preostaje nista drugo, nego da mu to sto manje nabijas na nos.
Bit ce ti lakse, ...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#641 Re: Oprostiti prevaru
razvod je nuzno zlo, i hvala Bogu da postoji
i to ne samo u slucajevima zlostavljanja
neki ljudi jednostavno ne mogu opstati zajedno..a ostajuci zajedno, kao zbog djece, izlazhu tu djecu traumama i jos im kasnije nabijaju na nos zrtvu koju su kao podnijeli zbog njih, ostajuci u losem braku
i to ne samo u slucajevima zlostavljanja
neki ljudi jednostavno ne mogu opstati zajedno..a ostajuci zajedno, kao zbog djece, izlazhu tu djecu traumama i jos im kasnije nabijaju na nos zrtvu koju su kao podnijeli zbog njih, ostajuci u losem braku
-
Zoya
#642 Re: Oprostiti prevaru
A sad ono klasicno pitanje koje je od krucijalne vaznosti
Koliko je vama godina? Sa koliko si se ti udala?
- Lorena28
#643 Re: Oprostiti prevaru
Meni 28 njemu 35,udala se mlada sa 20 hebiga poletila koda ču gdje zakasnit.....Zoya wrote:A sad ono klasicno pitanje koje je od krucijalne vaznostiKoliko je vama godina? Sa koliko si se ti udala?
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#644 Re: Oprostiti prevaru
Pa hadzinice draga, ... sta drugo?hadzinicasa wrote:pape wrote:Eh, .... posto prvo mislis na djecu, (sto opravdavan i uvazavam) a tek onda na sebe, .... onda ti ne preostaje nista drugo, nego da mu to sto manje nabijas na nos.Lorena28 wrote: Naravno da su djeca sretnija ako su roditelji zajedno.
Bit ce ti lakse, ...
jooooooooj pape![]()
![]()
![]()
Zeli ostati sa njim zbog djece, sto je sasvim OK.
U odnosu sa njim, sve ce joj biti drugacije, .... kod svakog lijeganja u krevet ce joj "ona kucka" pasti na pamet, ...
Pa ako vec hoce tako da se muci, .... puno lakse ce joj biti kad mu vrati istom mjerom. On za to nece znati, a ona ce nakon svakog seksanja moci povlaciti paralelu, .... u kojim je stvarima njen svaler za jednu noc bio bolji.
- El Vanjcho
#645 Re: Oprostiti prevaru
U pogresnoj se crkvi molis, kako se onovec kaze. Ili ako ti je draze, dzamiji.Lorena28 wrote:Pozdrav svim prevarenima i prevarantima,,,,,,,
Nova sam tu i odmh na ovu temu naletila.
Ja sam sviježe prevarena prije nekih mjesec dana.
U braku smo 5god. a sve ukupno 10god.
Imamo dvoje dijece i misla sam idealan brak.
Dok se nije desila njemu "avantura " sa drugom.
I sad sama neznam šta bi?
Boli me,izgubila sam povjerenje u njega , ljuta sam i nevidim više ovaj brak kao nekada.
On radi po terenu stalno tako da sam tako šta mogla i očekivati.
Ali opet misla sam da neče nikada.
I da nikada se neču naći u ovoj situaciji,jer bila sam uvjerena da prevaru nebih nikada oprostila,a sad ni sama neznam...
Pokušat ču mu dati drugu šansu ,jer tu je 10god zajedništva ,dvoje dijece i da volim ga i dalje nakon svega.
I sad plaćem dok ovo pišem jer me boli.
Osječam se da sam ja kriva ,da nisam bila dobra žena pa je to napravio, guši me taj osječaj i neznam kako da ga se riješim,,pokušavam nemislit na to zaboravit ali mi neide .
I jednostavno neznam šta bi on i dalje radi tamo gdje je ona svaku večer mislim da je sa njom mada on tvrdi da nije a ja mu nevjerujem.
Vecina ce te savjetovati da ga ostavis, kako je on fuj gad, a same to nikada nebi uradile. Neke osobe jedno govore, drugo rade a trece misle.
Inace, sa prevarom nestaje povjerenja, ti njemu mozes mozda oprostiti, ali zaboraviti sumnjam... mozda da pokusas onom logikom "prevari me jednom, ti si kriv, prevari me drugi put, ja sam kriva".
Ako mozes, oprosti mu, ali... ti najbolje znas zasto je on to uradio, kakav je covjek, koji je razlog, mozda je samo doslo do zasicenja ili... prica, moj otac je umro prije 20 i vise godina, i tek prije par godina mama je saznala da mu se opasno, ali opasno, nabacivala jedna njena "dooobra" prijateljica, nerazdvojna "prijateljica".. i da je tata odbio, iako je bila vise nego napadna. To joj je ispricao zajednicki prijatelj, i kune se da tata nije prevario mamu, ali tata joj nikada nije top rekao jer se bojao da mu nece vjerovati.. samo je mama imala "naknadnu pamet" pa se sjetila kako ju je tata u jednom momentu poceo nagovarati da se prestane druziti sa tom "prijateljicom", kako je izbjegavao zajednicka druzenja sa "prijateljicom", kako je naprosto bjezao od nje.
Znas, neke zene pate, imaju ili nesretan brak ili su nesretne same po sebi, pa im je opsesija razarati tudje brakove, takva je bila ova mamina "prijateljica" (nije moj otac jedini kojem se nabacivala, par brakova je uspjela uzdrmati, cak i rasturiti, sv zbog toga jer je njen brak bio nikakav i ocito je strasno zavidila sretno udatim prijateljicama)
Sve je do karaktera pojedinca, neko nasjedne na nabacivanje, neko ne... ne tvrdim sada apsolutno nista, da me nebi razapinjali ovi sto ce u ovome prepoznati "opet su krive zene", samo navodim primjer.
Ti znas najbolje kakav je on covjek, pa vidi vrijedi li jos jedne sanse ili ne. Mozda je gad, a mozda je samo pao u iskusenje, ti najbolje znas.
Vjeruj mi da bi mnoge dale i drugu i trecu i petnaestu sansu tipovima koji to nicim zasluzili nisu. A one koji su korektni prema njima, odbace kao ispusenu cigaretu.
Tako da, ne slusaj ti nicije savjete vec pamet u glavu. Isplaci se i gledaj sta ti je ciniti.
- hadzinicasa
#646 Re: Oprostiti prevaru
ma ja se slazem s tobom. ako ce oprostiti, neka oprosti i neka to vise nikada ne pominje. to mora sama sa sobom rascistiti. (i s njim)pape wrote:Pa hadzinice draga, ... sta drugo?hadzinicasa wrote:
jooooooooj pape![]()
![]()
![]()
Zeli ostati sa njim zbog djece, sto je sasvim OK.
U odnosu sa njim, sve ce joj biti drugacije, .... kod svakog lijeganja u krevet ce joj "ona kucka" pasti na pamet, ...![]()
Pa ako vec hoce tako da se muci, .... puno lakse ce joj biti kad mu vrati istom mjerom. On za to nece znati, a ona ce nakon svakog seksanja moci povlaciti paralelu, .... u kojim je stvarima njen svaler za jednu noc bio bolji.
ako ne moze, nek' se rastane. svima ce biti bolje nego da zive svi u dozivotnoj gorcini. i oni i djeca.
- Lorena28
#647 Re: Oprostiti prevaru
Nikada nismo imali problema u braku sve smo riješavali u hodu ,slabo se svađali i imali idealan brak.El Vanjcho wrote:Lorena28 wrote: U pogresnoj se crkvi molis, kako se onovec kaze. Ili ako ti je draze, dzamiji.
Vecina ce te savjetovati da ga ostavis, kako je on fuj gad, a same to nikada nebi uradile. Neke osobe jedno govore, drugo rade a trece misle.
Inace, sa prevarom nestaje povjerenja, ti njemu mozes mozda oprostiti, ali zaboraviti sumnjam... mozda da pokusas onom logikom "prevari me jednom, ti si kriv, prevari me drugi put, ja sam kriva".
Ako mozes, oprosti mu, ali... ti najbolje znas zasto je on to uradio, kakav je covjek, koji je razlog, mozda je samo doslo do zasicenja ili... prica, moj otac je umro prije 20 i vise godina, i tek prije par godina mama je saznala da mu se opasno, ali opasno, nabacivala jedna njena "dooobra" prijateljica, nerazdvojna "prijateljica".. i da je tata odbio, iako je bila vise nego napadna. To joj je ispricao zajednicki prijatelj, i kune se da tata nije prevario mamu, ali tata joj nikada nije top rekao jer se bojao da mu nece vjerovati.. samo je mama imala "naknadnu pamet" pa se sjetila kako ju je tata u jednom momentu poceo nagovarati da se prestane druziti sa tom "prijateljicom", kako je izbjegavao zajednicka druzenja sa "prijateljicom", kako je naprosto bjezao od nje.
Znas, neke zene pate, imaju ili nesretan brak ili su nesretne same po sebi, pa im je opsesija razarati tudje brakove, takva je bila ova mamina "prijateljica" (nije moj otac jedini kojem se nabacivala, par brakova je uspjela uzdrmati, cak i rasturiti, sv zbog toga jer je njen brak bio nikakav i ocito je strasno zavidila sretno udatim prijateljicama)
Sve je do karaktera pojedinca, neko nasjedne na nabacivanje, neko ne... ne tvrdim sada apsolutno nista, da me nebi razapinjali ovi sto ce u ovome prepoznati "opet su krive zene", samo navodim primjer.
Ti znas najbolje kakav je on covjek, pa vidi vrijedi li jos jedne sanse ili ne. Mozda je gad, a mozda je samo pao u iskusenje, ti najbolje znas.
Vjeruj mi da bi mnoge dale i drugu i trecu i petnaestu sansu tipovima koji to nicim zasluzili nisu. A one koji su korektni prema njima, odbace kao ispusenu cigaretu.
Tako da, ne slusaj ti nicije savjete vec pamet u glavu. Isplaci se i gledaj sta ti je ciniti.
A kad on me prevari....i sad mi je pakao u glavi..
on se trudi da popravi sve ali ja nemam povjerenja jer treba vremene za to......
pape slažem se sa tobom da može pomislit na nju dok se samnom seksa šta misliš da ja to nisam pomisla odmah nakon što sam saznala prvo mi je to palo na pamet na koga je mislio onda dok je bio samnom....
ja ču pokušat jer mislim da zaslužuje ali če se hebeno potruditi da isparavi tu grešku...
a o osveti uopče ne razmišam jer ja imam svoje JA i negazim ga radi nikoga .....
ko je imo iskustva da je oprostio prevaru i kako je sve to prošlo to me zanima neka mi odgovori?
- El Vanjcho
#648 Re: Oprostiti prevaru
Idealan brak iz tvoje perspektive, ali ocito ne i iz njegove
Zato uvijek treba komunicirati, razgovarati, inzistirati na razgovoru i kada se bojis odgovora... ali dzaba, kad neki ljudi vise vole sutiti, valjda im je tako lakse.
Razumijem da suti ako mu se ne svidja tvoja sarma ili buranija sa teletinom, ali ako nije sretan u braku, valjda je normalno sjesti pa razgovarati.
Postoje ljudi kukavice, koji nadju drugu, osiguraju se, i onda vagaju na koju ce stranu. Mozda je i on... pa pitaj ga jebiga, zasto je to uradio.
Zasto pakao u tvojoj glavi, izlozi mu sve, pripremi srce na nezgodne odgovore, progutaj gorku pilulu ako moras, ali ces bar biti nacisto sta je na stvari.
Zato uvijek treba komunicirati, razgovarati, inzistirati na razgovoru i kada se bojis odgovora... ali dzaba, kad neki ljudi vise vole sutiti, valjda im je tako lakse.
Razumijem da suti ako mu se ne svidja tvoja sarma ili buranija sa teletinom, ali ako nije sretan u braku, valjda je normalno sjesti pa razgovarati.
Postoje ljudi kukavice, koji nadju drugu, osiguraju se, i onda vagaju na koju ce stranu. Mozda je i on... pa pitaj ga jebiga, zasto je to uradio.
Zasto pakao u tvojoj glavi, izlozi mu sve, pripremi srce na nezgodne odgovore, progutaj gorku pilulu ako moras, ali ces bar biti nacisto sta je na stvari.
- Lorena28
#649 Re: Oprostiti prevaru
imali smo mi dobru komunikaciju ali nas je posao razdvojio,5god je več na terenuZato uvijek treba komunicirati, razgovarati, inzistirati na razgovoru i kada se bojis odgovora... ali dzaba, kad neki ljudi vise vole sutiti, valjda im je tako lakse.
15dana tamo 3 kuči ,,,
Code: Select all
Zašto?Zasto pakao u tvojoj glavi, izlozi mu sve, pripremi srce na nezgodne odgovore, progutaj gorku pilulu ako moras, ali ces bar biti nacisto sta je na stvari.
to se i ja pitam?
zašto sebe okrivljujem ?
Neznam uvijek sam misla da če netko nekoga prevariti ako nevalja a ne bez razloga i sad tražim taj razlog ali ga nemogu naći nikako,,
-
PalaSa Marsa
#650 Re: Oprostiti prevaru
Uh Lorena..