KK Bosna - 2008/2009
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
gold'n'brown
#626 Re: KK Bosna - 2008/2009
Odlicna vijest!
Ja duboko vjerujem da cemo mi dobiti utakmicu u Sirokom, Vlada ce dobro pripremiti ekipu.
Ja duboko vjerujem da cemo mi dobiti utakmicu u Sirokom, Vlada ce dobro pripremiti ekipu.
- nokia6170
#627 Re: KK Bosna - 2008/2009
nisam bas siguran. siroki je dobra ekipa i osvojice ove godine sampionat.gold'n'brown wrote:Odlicna vijest!
-
nelo
#628 Re: KK Bosna - 2008/2009
Pobijedili su na pecari vec jednom, pa zasto ne opet?nokia6170 wrote:
nisam bas siguran. siroki je dobra ekipa i osvojice ove godine sampionat.
To ce bit vrlo lako ako se podigne atmosfera na nivo od prije par sedmica, ali sad kako jest.......?????
- nokia6170
#629 Re: KK Bosna - 2008/2009
ono sto su pobijedili u sirokom je bilo vise slucajnost nego pravilo. bosna je propustila svoju sansu u skenderiji, a siroki je oderao guzove bosni u toj guzici i pokazao prepotetnim zvjezdicama kako se igra kosarka.nelo wrote:Pobijedili su na pecari vec jednom, pa zasto ne opet?nokia6170 wrote:
nisam bas siguran. siroki je dobra ekipa i osvojice ove godine sampionat.
To ce bit vrlo lako ako se podigne atmosfera na nivo od prije par sedmica, ali sad kako jest.......?????
-
nelo
#630 Re: KK Bosna - 2008/2009
e vidis ja gledam malo drugacije na tu istu stvar.nokia6170 wrote: ono sto su pobijedili u sirokom je bilo vise slucajnost nego pravilo. bosna je propustila svoju sansu u skenderiji, a siroki je oderao guzove bosni u toj guzici i pokazao prepotetnim zvjezdicama kako se igra kosarka.
po meni siroki je imao srecne okolnosti i iskoristio neobjasnjiv pad igre ekipe bosne, i pobijedio sasvim "slucajno". jer nije pobjedio siroki sto je on zmaj nego sto su nabili ionako vec slomljenu bosnu (sto je slomljena ja ne znam zna vlado v.)
Ako si upratio bosna je bila superiorna ove sezone u BH ligi 8, a i u NLB izborila mjesto za jos jednog iz Bih a to je bas siroki (da ne bi bosne ne bi ni u evropu izaso).
I dalje tvrdim da postoje sanse da bosna dole uzme iako me boli djon, jer su me totalno razocarali i onakvi kakvi su bili i ne treba da uzmu.
A ako ces iskreno i igokea ima bolji tim od listicana, samo onaj celo nije to bas najbolje poslozio......
- DobroJutroKolumbo
#631 Re: KK Bosna - 2008/2009
U jednom grijesis, Horde Zla , organizovano vise ne prate KK Bosna , zato sto im je uprava rekla da im ne trebaju i da ne zele takav nacin navijanja... Otjerali su oni Horde... Horde Zla samo prate FK Sarajevo! Kao pojedinci vjerujem da mnogi idu gledati KK Bosna...meme pitar wrote:Naravno da li si @Ars ili ne ja to ne mogu dokazati niti imam namjeru ali tvoji textovi ovdje su identicni Arsovim na sportsport i naravno javio si se kao i @Ars samo onda kad Bosna izgubi da bi se navalio na kosti Vladi Vukoiciu. Nigdje te nije bilo svih ovih zadnjih mjeseci kada je Bosna redala uspjehe kao sto te nije bilo ni u protekloj sezoni nikada kada je Bosna pobjedjivala. Dalje tvoje poznavanje kosarke je iskljucivo statisticko i da ista znas o kosarci skontao bi da je Bosna bez obzira na titulu sa najslabijom ekipom u zadnjih nekoliko godina napravila najveci uspjeh. Igrace nije dovodio VV izuzev Rakica nego uprava Bosne i covjek je trebao od govana da napravi pitu i napravio je i to izvrsnu. Otprilike ti me podsjecas na Branimira Tulica koji je statisticki i kada treba pricati najjaci a kad treba napraviti rezultat sa ekipom nigdje ga nema. O kojim ti pricas mladim igracima?? Suljagic jos uvijek nije naucio posteno da hoda a sto se tice Pasalica davno sam napisao a ti si to procitao da se igrac nije nikada postalo tako sto se treneru pokusavas uvuci u supak. Pasalic je igrac koji kada udje u igru Bosna momentalno pada a ti bi to statiscki i te kako mogao da primjetis. Momak ima odlican sut ali kada suta sam na treningu ili kada nema niko ispred njega. Dalje u cijeloj sezoni nije imao 10 ulazaka ispod kosa. Dalje kada uzme loptu ne zna sta ce sa njom i u zadnjim sekundama ili gubi loptu ili uvali svoga suigraca da mora sutati iz nemoguce pozicije. Ovcina, prije svega nije nikada bio klasicni centar ali ono koliko je odigrao ove sezone je odigrao vise nego korektno. Da je Emir Zimic makar upola statisticki uradio kao Ovcina vec sada bi se mogao zvati kvalitetnim centrom. I Pasalic i Zimic su igraci kojima je rijec eksplozivnost i energicnost cista nepoznanica. Kada gledas Zimica u igri kontas da ce zaspati nakon par koraka. I sam je priznao da mu je u zivotu najdraze spavanje sto odudara od profila jednog vrhunskog igraca. Vlada Vukoicic je ove sezone dobio neke utakmice koje su se trebale dobiti samo u sferi SF-a. Ovu zadnju utakmicu nije izgubio VV nego igraci i generalno utakmice dobijaju i gube iskljucivo igraci a trener je tu da samo ustimuje zice. Uprava Sirokog iz godine u godinu pokazuje da zna sta hoce i ne libi se da zarad uspjeha i titule promjeni ako treba i cijeli tim. Bosna cijele sezone kuburi sa silnim povredama najvaznijih igraca i pored toga su ostvarili do sada sve zacrtano i nisam siguran da se i Siroki ne moze dobiti na Pecari.
Dakle @Ars ubudece nemoj se javlajti samo kada Bosna biljezi neuspjehe jer tada tvoji postovi izgledaju iskljucivo kao placenicki ili u prevodu postovi koje je neko narucio i kome nije drago sto je VV na klupi Bosne. Bosna do sada nije imala jaceg trenera i daj boze da ce u skorijoj buducnosti i imati jaceg. Ubuduce ako mislis da pises nesto sa razumom pocni da se bavis ovim sportom kao ucesnik a ne samo kao gledalac.
Podržavam tvoj post i slažem se sa gotovo svim što si naveo.
Mislim da Bosna nije imala kvalitetnijeg stručnjaka od VV u klubu još od vremena Boše Tanjevića. Možda će neki reći da pretjerujem ali Pogledajte ko je sve igrao u zadnjih par sezona a bosna nije imala ovakve rezultate. Mislim da bih i ja sa Nenom Markovićem i Kenanom Bajramovićem i Lensom Viliamsom ,Barelom i ... Osvojio i NLB aneki nisu ni titulu bIH ili Kup. Sad je čovjek došao i bez i jednog amerikanca ili poznatijeg igrača dođe do najboljeg rezultata u NLB.u osvoji kup u Mostaru gdje je isprašio Široki, osvoji ligu 8 uđe u finale za prvaka i u finalu izgubi samo jednu utakmicu i već se nađe neko pametan da kaže "onaj trener je bezveze"
Nigdje na svijetu Đurasović i Zimić i Šehović nebi imali ovoliko minutaže koliko imaju kod VV.Šeha je do dolaska VV uglavnom bio na klupi, Đurasović ni na klupi a Zimara je imao povredu leđa i kad nije povrijeđen ima veliku minutažu kod "VV. Pa neznam šta ljudi hoćete. Pa prije početka prvenstva sa ovim sastavom sam mislio da ćemo biti zadnji u NLB i nisam računao niti na jedan trofej. Pa Bosna nema zvučnog imena, igrači nemaju redovna primanja, neznaju u kojoj sali će igrati.
Još da se vratim na navijače. Sarajevo hoće imena. Navijači će dolaziti da gledaju Zvijezdu, Partizana, Zadra, Cibonu...
ili igarče kao što je Neno Marković. Sarajevo slabije prati Igokeu, Slobodu... i mislim da je napravljena greška u marketingu ili upravi što se ne dogovori neki popust Hordama koje onako prate svojim navijanjem FK Sarajevo. Takva atmosfera bi nosila i igrače i trenera i ljudi bi rado dolazili na te predstave. Jer jedno je doći u Skenderiju kao u Narodno pozorište gdje je 14 škripara bučnije a jedno u napaljenu skenderiju gdje te nosi euforija navijanja 4 četvrtine.
Možda sam malo pretjerao sa pametovanjem ali vidite da nemam puno postova i malo mi je krivo na ovog "navijača Bosne" koji ovako komentariše prvi poraz Bosne u Skenderiji u zadnjih milion godina. Bolje da Bosna izgubi prvu nego treću utakmicu finala.
POBJEDA bOSNE U ŠIROKOM 99%
- hepek071
#632 Re: KK Bosna - 2008/2009
Odlična vijest da je trener produžio ugovor....uzimam godišnju za narednu sezonu.
Super je što Đorđević odlazi...vidljivo je po igru u posljednjih par utakmica da je mislima van Bosne. Nadam se da će biti pametni i klepiti onog malog iz Slobode Jovanovića, kojem ističe ugovor na kraju sezone. To bi bilo kvalitetno pojačanje.
Trebamo još tražiti solidnog centra jer nakon utakmice sa Širokim u Skenderiji, gdje nam je Grgat utrpao skoro 30 poena, vidljivo je da imamo rupu pod košem. Nadam se da će "velike nade" : Suljagić, Zimić i Pašalić isto napustiti klub, čak mislim da im treba platiti da idu. Ako su oni najbolje iz omladinskog pogona Bosne mislim da se uprava mora pod hitno pozabaviti omladinskim pogonom. Ovčina može proći jedino kao ali kao back up igrač drugi ili treći centar.
Ako uspijemo zadržati Šehovića i Ivanovića uz pojačanja imamo super ekipu naredne sezone i razlog da Skenderija bude puna.

PS
da dodam vezano za navijače....bolje i da ne dolaze masovno ako će to biti parada fašističkog divljanja na tribinama. Prije ove sezone posljednja košarkaška utakmica na kojoj sam bio je bila BiH-Hrvatska (nekada davno u Skenderiji) kada me zgrozilo ponašanje publike prema svjetskim igračima , čije sam sličice skupljao kao dijete. Vjerujte trebalo je puno ubjeđivanja mojih kolega da opet kročim nogom u Skenderiju. Ovu sezonu sam pratio Bosnu i svaka čast ljudima koji sada dolaze da gledaju KK Bosnu.
Ovo govorim zbog toga, jer sutra trebam dovesti dijete na utakmicu i šta trebam gledati kad ćemo zaginuti u dvorani?! Horde i Manijaci puno hvala ali ne dolazite!
Super je što Đorđević odlazi...vidljivo je po igru u posljednjih par utakmica da je mislima van Bosne. Nadam se da će biti pametni i klepiti onog malog iz Slobode Jovanovića, kojem ističe ugovor na kraju sezone. To bi bilo kvalitetno pojačanje.
Trebamo još tražiti solidnog centra jer nakon utakmice sa Širokim u Skenderiji, gdje nam je Grgat utrpao skoro 30 poena, vidljivo je da imamo rupu pod košem. Nadam se da će "velike nade" : Suljagić, Zimić i Pašalić isto napustiti klub, čak mislim da im treba platiti da idu. Ako su oni najbolje iz omladinskog pogona Bosne mislim da se uprava mora pod hitno pozabaviti omladinskim pogonom. Ovčina može proći jedino kao ali kao back up igrač drugi ili treći centar.
Ako uspijemo zadržati Šehovića i Ivanovića uz pojačanja imamo super ekipu naredne sezone i razlog da Skenderija bude puna.
PS
da dodam vezano za navijače....bolje i da ne dolaze masovno ako će to biti parada fašističkog divljanja na tribinama. Prije ove sezone posljednja košarkaška utakmica na kojoj sam bio je bila BiH-Hrvatska (nekada davno u Skenderiji) kada me zgrozilo ponašanje publike prema svjetskim igračima , čije sam sličice skupljao kao dijete. Vjerujte trebalo je puno ubjeđivanja mojih kolega da opet kročim nogom u Skenderiju. Ovu sezonu sam pratio Bosnu i svaka čast ljudima koji sada dolaze da gledaju KK Bosnu.
Last edited by hepek071 on 29/05/2009 16:43, edited 2 times in total.
-
lolo_lolo
#633 Re: KK Bosna - 2008/2009
meni nije jasno gdje izvukose klinca i suljagica,pa mi fakat imamo djece koji znaju igrati kosarku,i oni nam nadju kloceve neke,ovo se i na pasalica odnosi,vozdra iz kluba
-
meme pitar
#634 Re: KK Bosna - 2008/2009
i mislim da je napravljena greška u marketingu ili upravi što se ne dogovori neki popust Hordama koje onako prate svojim navijanjem FK Sarajevo. Takva atmosfera bi nosila i igrače i trenera i ljudi bi rado dolazili na te predstave. Jer jedno je doći u Skenderiju kao u Narodno pozorište gdje je 14 škripara bučnije a jedno u napaljenu skenderiju gdje te nosi euforija navijanja 4 četvrtine.
Možda sam malo pretjerao sa pametovanjem ali vidite da nemam puno postova i malo mi je krivo na ovog "navijača Bosne" koji ovako komentariše prvi poraz Bosne u Skenderiji u zadnjih milion godina. Bolje da Bosna izgubi prvu nego treću utakmicu finala.
U jednom grijesis, Horde Zla , organizovano vise ne prate KK Bosna , zato sto im je uprava rekla da im ne trebaju i da ne zele takav nacin navijanja... Otjerali su oni Horde... Horde Zla samo prate FK Sarajevo! Kao pojedinci vjerujem da mnogi idu gledati KK Bosna
Nisi me shvatio. Znam da Horde organizovano ne prate Bosnu. To sam i napisao i napisao sam da je šteta što su horde otjerane. Isto se slažem da nam netrebaju huligani. Ali ko prati utakmice Sarajeva zna da nema niti jedne psovke od Hordi nego samo navijanje 90 minuta.
U jednom grijesis, Horde Zla , organizovano vise ne prate KK Bosna , zato sto im je uprava rekla da im ne trebaju i da ne zele takav nacin navijanja... Otjerali su oni Horde... Horde Zla samo prate FK Sarajevo! Kao pojedinci vjerujem da mnogi idu gledati KK Bosna
Nisi me shvatio. Znam da Horde organizovano ne prate Bosnu. To sam i napisao i napisao sam da je šteta što su horde otjerane. Isto se slažem da nam netrebaju huligani. Ali ko prati utakmice Sarajeva zna da nema niti jedne psovke od Hordi nego samo navijanje 90 minuta.
-
red01
#635 Re: KK Bosna - 2008/2009
Još treba da zahvalimo Lištičanima sto nas dobiše, ode VV u pola cijene...
Trebao u Igokeu kod braće, međutim obzirom da su ispali od Lištice, skonto VV da je ipak bolje biti u metropoli nego u selu i to opet u Ligi 13, svakako čovjek iz druge metropole došao, teško bi se snašao u Aleksandrovcu ili Laktašima....
, a u Srbiji je najbolja opcija bio SL iz Vršca obzirom da ga Rašo ne miriše specijalno...
Ako već moramo da biramo između MB,Prodanovića, Zdovca i njega , ovaj je definitivno daleko bolji,,,

Trebao u Igokeu kod braće, međutim obzirom da su ispali od Lištice, skonto VV da je ipak bolje biti u metropoli nego u selu i to opet u Ligi 13, svakako čovjek iz druge metropole došao, teško bi se snašao u Aleksandrovcu ili Laktašima....
Ako već moramo da biramo između MB,Prodanovića, Zdovca i njega , ovaj je definitivno daleko bolji,,,
- Edin H.
#636 Re: KK Bosna - 2008/2009
To su zaista zlatni momcimeme pitar wrote:i mislim da je napravljena greška u marketingu ili upravi što se ne dogovori neki popust Hordama koje onako prate svojim navijanjem FK Sarajevo. Takva atmosfera bi nosila i igrače i trenera i ljudi bi rado dolazili na te predstave. Jer jedno je doći u Skenderiju kao u Narodno pozorište gdje je 14 škripara bučnije a jedno u napaljenu skenderiju gdje te nosi euforija navijanja 4 četvrtine.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#637 Re: KK Bosna - 2008/2009
Taman kad covjek pomisli da ti ne mozes ici nize sa svojim postovima ti to demantiras..Ali sad mores mirno da spavas sljedece 3+1 godinu.red01 wrote:Još treba da zahvalimo Lištičanima sto nas dobiše, ode VV u pola cijene...![]()
![]()
![]()
Trebao u Igokeu kod braće, međutim obzirom da su ispali od Lištice, skonto VV da je ipak bolje biti u metropoli nego u selu i to opet u Ligi 13, svakako čovjek iz druge metropole došao, teško bi se snašao u Aleksandrovcu ili Laktašima....![]()
![]()
, a u Srbiji je najbolja opcija bio SL iz Vršca obzirom da ga Rašo ne miriše specijalno...
![]()
![]()
Ako već moramo da biramo između MB,Prodanovića, Zdovca i njega , ovaj je definitivno daleko bolji,,,![]()
-
Kenan-sa
#638 Re: KK Bosna - 2008/2009
Vukoicic je jedan o dnajboljih trenera u ovom dijelu Evrope,i sigurno poslije Tanjevica i Pesica najbolji Bosnin trener u njenoj dugogodisnjoj historiji! Svaka cast upravi na produzenju saradnje,sada treba krenuti u pojacanja!
Sto se tice utakmice u Sirokom,nasi su titulu prokockali u Skenderiji,nazalost!..
Sto se tice utakmice u Sirokom,nasi su titulu prokockali u Skenderiji,nazalost!..
- IH!
- hidrant
#640 Re: KK Bosna - 2008/2009
Veceras treba pokazati pravu snagu i natjerati seljake da placu!
Budi Bosna!
Budi Bosna!
- Edin H.
#641 Re: KK Bosna - 2008/2009
U koliko sati je utakmica?hidrant wrote:Veceras treba pokazati pravu snagu i natjerati seljake da placu!
Budi Bosna!
- hidrant
#642 Re: KK Bosna - 2008/2009
U osam.
- Edin H.
#643 Re: KK Bosna - 2008/2009
Gotovi su 
- sesalmir
#644 Re: KK Bosna - 2008/2009
X2 koeficijent 3,00 eto sigurne love za kladionicare 
- rado_vidjen
#645 Re: KK Bosna - 2008/2009
ja sam nedavno ladno stavio dvicu protiv slobode
...ovo danas je ipak
misljenja sam da siroki ne moze ponoviti onakvu partiju iz skenderije; oni fulaju, iz doskoka neko zabije, oni naprave faul u napadu, mi napravimo korake, mi zabijemo tricu, oni vrate tricu...
potajno se nadam
ali nisam siguran...sigurno ce i suci ici na nasu stetu
misljenja sam da siroki ne moze ponoviti onakvu partiju iz skenderije; oni fulaju, iz doskoka neko zabije, oni naprave faul u napadu, mi napravimo korake, mi zabijemo tricu, oni vrate tricu...
potajno se nadam
- hidrant
#646 Re: KK Bosna - 2008/2009
Treba igrat playoff kosarku.
ne dopustiti lagane poene i ne praviti glupe faulove,nego jake faulove pod kosem,ako je potrebno.
Naravno mnogo kretanja kako u odbrani,a pogotovo u napadu jer one dede to ne mogu izdrzati.
Budi Bosna!
ne dopustiti lagane poene i ne praviti glupe faulove,nego jake faulove pod kosem,ako je potrebno.
Naravno mnogo kretanja kako u odbrani,a pogotovo u napadu jer one dede to ne mogu izdrzati.
Budi Bosna!
-
vjecnobordo
#647 Re: KK Bosna - 2008/2009
Široki glatko uzima.
- hidrant
#648 Re: KK Bosna - 2008/2009
E,nek su vas vala otjerali sa utakmica.vjecnobordo wrote:Široki glatko uzima.
Kosarka je gospodski sport,tako da nema mjesta za sabanska navijanja.
-
nelo
#649 Re: KK Bosna - 2008/2009
počelo je prilično izjednačeno, mada se kod bosne osjeti slabost pod košem........al 4x3 poena a 15-16 je sad....
sorry
5x3 od 19 bosne....

sorry
5x3 od 19 bosne....
- Mikado
#650 Re: KK Bosna - 2008/2009
1/4 19:26