Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- radiša
#626 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ne ide on u taj u onaj drugi. 
- mayab
#627 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Haj ti kod Zmaja i naruči kombinaciju pilecih fileta i telećih bubrega, pa da vidiš što je somun natopljen!dječak sa šibicama wrote:Ja stvarno mogu pojesti, pola vola, ali Zmajeve cevape nikada nisam uspio pojesti do kraja. Kolicinski je to puno, ali meni neukusno, somun suh i cesto slabo podgrijan, cevapi ogromni ali kao od kartona.
Inace ne kontam tu zaludjenost cevapima u Sarajevu, mogu ih pojesti jednom u 2 mjeseca, ako i toliko.
Inače, Zmaja izbjegavam jer pravi ogroman promet, a računa ni za lijeka, neko "plećat" stoji iza njega, e nećeš majci...
- karanana
#628 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ma kakvi mcdovi, zelja nam u papucama sidje do beska da se namiri. Jedino ponekad sa skijanja prodje kroz drive thru mcda.
- zateznistub
#629 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
I dark side zna gdje valjju...

J'bo li ga Yoda, sto ne ode kod ŽeljA tamo su bolji...

J'bo li ga Yoda, sto ne ode kod ŽeljA tamo su bolji...
- tututuuuu
#630 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Naravno da ima odlicnu lokaciju i ime koje prodaje, cevapi i nisu nesto, bar u posljednje vrijeme. Za zapaliti se odnosi nakon jela. A ono cigancenje konobara "evo ovdje mozete sjesti", sto opet meni ne bi smetalo da ne kvari moj ugodjaj pa sve natrpa za isti stol. To sam samo kod Zelje vidio, i skuplji je nego Zmaj recimo.Fudo Bosna wrote:Upravu si lokacijatututuuuu wrote:Nemaju najveci promet zbog kvalitete, vec lokacije. Meni kad god neko dodje vodi ga kod Zelje i gotovo, nista drugo i ne zna. A ne mogu ja njih sad voditi na stanicu na cevape bas ili kod Zeljinog na pitu, nije to to, al da su ukusniji jesu. Zeljo je srednja zalost odavno. Sudzukice su im zato uvijek bolji izbor.Fudo Bosna wrote:Koji "stručnjaci" , eto Željini ćevapi,"ne valjaju", pa ljudi 5-ca je,nažalost , skroz devalvirala,Kurto očajan, Sporta, meni nekada drage ćevabdžinice i 9-ke, nažalost više nema,a naveo sam u ranijim postovima šta jedan od Ferhatovića kaže i nije bio jedini, da su najjači bili prije rata u prodaji , taj Željo 1 i da su imali kvalitet i recepturu Ferhatovića, ali eto ne "valjaju". Pa jedite gdje hoćete, ko Vam brani?
Zato su valjda ćevabdžinica sa največim prometom na Caršiji, jer su ljudi koji su im mušterije , "levati" , pa ne znaju da su ćevapi "loši"
Ija koji sam rođeni sarajlija sam "levat" i "ne znam", i kome je mati sarajka i dedo i nana sarajlije , koji sam jeo u 9-ki kada se pola ovih što "lupetaju", nije ni rodilo? Ali,nažalost: 9-ke nema, Sport zatvoren, Kurto ni blizu onom predratnom, meni Željo sasvim dobar ,kome nije ima druge ćevabdžinice, pa neka jede gdje voli ...
I jos jedna stvar sto mene tamo nervira pa da im je najbolja hrana je sto ne mogu ni zapaliti poslije kao covjek vec odmah konobar doleti pobrisu stol i kao gubi se. Ili ti uvijek nekog uvale za stol itd... jebo to. Za svoj novac hocu da jedam kao covjek a ne da me konobar nabrzava.![]()
Zato Mrkva, 5-ca, Kurto, Ramiz, Sovrlicka, itd ...imaju "loše" lokacije?![]()
A ovo da ne možeš zapaliti slažem se, "nemaš kada", samo što si naručio, ljeti kada je stotinjak gostiju, ćevapi gotovi za 5 minuta, imam "rješenje" problema, otiđi u neku drugu ćevabdžinicu na Čaršiji i za pola sata dok budeš čekao, imaš vakta da 3 cigare ispušiš i kahvu pride popiješ dok se zagrije roštilj i dok dobiješ ćevape
Sve u svemu ja ga ne napadam, al da je najbolji daleko od tog. Ali eto zato za racune sve pohvale, tu su max. uredni.
- tututuuuu
#631 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ne znam za unutra, ali vani sigurno mozes zapaliti.Better Man wrote:
Koliko znam u Želji je zabranjeno pušenje, pa ne možeš sve i da hočeš.
- Edin H.
#632 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ne kontam uopste sto ne ukinu stolove - em se gosti ne zadrzavaju, em ti ne trebaju konobari da ih placas bez vezetututuuuu wrote:
Naravno da ima odlicnu lokaciju i ime koje prodaje, cevapi i nisu nesto, bar u posljednje vrijeme. Za zapaliti se odnosi nakon jela. A ono cigancenje konobara "evo ovdje mozete sjesti", sto opet meni ne bi smetalo da ne kvari moj ugodjaj pa sve natrpa za isti stol. To sam samo kod Zelje vidio, i skuplji je nego Zmaj recimo.
Sve u svemu ja ga ne napadam, al da je najbolji daleko od tog. Ali eto zato za racune sve pohvale, tu su max. uredni.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#633 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Sve je to kod Želje praksa već dvadeset godina....nije problem...Edin H. wrote:Ne kontam uopste sto ne ukinu stolove - em se gosti ne zadrzavaju, em ti ne trebaju konobari da ih placas bez vezetututuuuu wrote:
Naravno da ima odlicnu lokaciju i ime koje prodaje, cevapi i nisu nesto, bar u posljednje vrijeme. Za zapaliti se odnosi nakon jela. A ono cigancenje konobara "evo ovdje mozete sjesti", sto opet meni ne bi smetalo da ne kvari moj ugodjaj pa sve natrpa za isti stol. To sam samo kod Zelje vidio, i skuplji je nego Zmaj recimo.
Pohvale za tradiciju.....Željo postoji jaaako dugo...možda s kraja šezdesetih....
Ogroman ali ogroman minus , toalet....nema ga
- muha_sa
#634 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
sve obaviš pa dodješ na cevapesabina1 wrote:
Sve je to kod Želje praksa već dvadeset godina....nije problem...
Pohvale za tradiciju.....Željo postoji jaaako dugo...možda s kraja šezdesetih....
- sabina1
#635 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ma i to ok.muha_sa wrote:sve obaviš pa dodješ na cevapesabina1 wrote:
Dovedeš goste....bruka zar ne
- zateznistub
#636 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
sabina1 wrote:
- muha_sa
#637 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
šalim se sabina
ne zamjeri 
- jao_situacije
#638 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
kod muhe su najbolji ćevapi, provjereno 
- sabina1
#639 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Željo postoji dugo , ako ne s kraja šezdesetih onda sigurno s početka sedamdesetih.zateznistub wrote:sabina1 wrote:
Ogroman ali ogroman minus , toalet....nema ga![]()
![]()
Muha help
- zateznistub
#640 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
čitavu deceniju kasnijesabina1 wrote: Željo postoji dugo , ako ne s kraja šezdesetih onda sigurno s početka sedamdesetih.
Muha help
- muha_sa
#641 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
sabina1 wrote:Željo postoji dugo , ako ne s kraja šezdesetih onda sigurno s početka sedamdesetih.zateznistub wrote:sabina1 wrote:
Ogroman ali ogroman minus , toalet....nema ga![]()
![]()
Muha help
znam kad je Šahin otišo od Mrkve i sjecam se kad je otvorio "Želju" a da me ubiješ ne sjecam se koja je godina
- sabina1
#642 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Tesko.zateznistub wrote:čitavu deceniju kasnijesabina1 wrote: Željo postoji dugo , ako ne s kraja šezdesetih onda sigurno s početka sedamdesetih.
Muha help
Pokusacu saznati tacnu godinu ali ako nije kraj sezdesetih onda ipak pocetak sedamdesetih.
- zateznistub
#643 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
mislim da je u najboljem slucaju pocetak '80.sabina1 wrote:Tesko.zateznistub wrote:čitavu deceniju kasnijesabina1 wrote: Željo postoji dugo , ako ne s kraja šezdesetih onda sigurno s početka sedamdesetih.
Muha help
Pokusacu saznati tacnu godinu ali ako nije kraj sezdesetih onda ipak pocetak sedamdesetih.
- muha_sa
#644 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
sabina--nije 100% pocetkom 70-ihsabina1 wrote:Tesko.zateznistub wrote:čitavu deceniju kasnijesabina1 wrote: Željo postoji dugo , ako ne s kraja šezdesetih onda sigurno s početka sedamdesetih.
Muha help
- zateznistub
#645 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
pa mrkva je poceo 60 i neke a šahin nekad u vaktu radio kod njega, pa dok je naklepao nije mogao za par godina...
- muha_sa
#646 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
74. je radio kod Mrkvezateznistub wrote:pa mrkva je poceo 60 i neke a šahin nekad u vaktu radio kod njega, pa dok je naklepao nije mogao za par godina...
- zateznistub
#647 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Pa ja, to i govorim...muha_sa wrote:74. je radio kod Mrkvezateznistub wrote:pa mrkva je poceo 60 i neke a šahin nekad u vaktu radio kod njega, pa dok je naklepao nije mogao za par godina...
- sabina1
#648 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Momci smjela bih se kladiti da Zeljo postoji jos s kraja sezdesetih.....to sam cula davno i bas mi se urezalo u pamcenje jer znam da je "cevabdzijski bum" nastao krajem sedamdesetih do Olimpijade pa se Zeljo isticao tradicijom.muha_sa wrote:sabina--nije 100% pocetkom 70-ihzateznistub wrote: čitavu deceniju kasnijeto ne mislim vec tvrdim
Bas kao sto je nekadasnji Gong najstariji kafic u gradu.
U svakom slucaju pokusacu provjeriti ovo za Zelju.
Hvala obojici
- Better Man
#649 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Unutra je 100% zabranjeno pušenje i tako treba da bude svugdje. Eno u BBi na 4 spratu na svakom koraku znak zabrane pušenja, ali retardirani debili to ne jebu ni 2% i i dalje puše.tututuuuu wrote:Ne znam za unutra, ali vani sigurno mozes zapaliti.Better Man wrote:
Koliko znam u Želji je zabranjeno pušenje, pa ne možeš sve i da hočeš.
-
kakonako
#650 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Sabina,ako skontas kad je Pike ortvorio kafic u onoj stolariji,skontaces da je Sahin jos bio pripravnik kod Mrkve.