27"zoom66 wrote:novi mishonja je pravo kulaj mast hev it
novi imac 27ica sa kvad korom je primamljiva zvjerkaprihvatljive cijene
i mac mini je obnovljen - ima chak i server varijantamalo paprena dodushe
2000$ - i nije neka zavala.
Moderator: Benq
27"zoom66 wrote:novi mishonja je pravo kulaj mast hev it
novi imac 27ica sa kvad korom je primamljiva zvjerkaprihvatljive cijene
i mac mini je obnovljen - ima chak i server varijantamalo paprena dodushe
sjoj. razocmaranje totalno. nemoj ih vadit majketizoom66 wrote:backup or diehakazvaka wrote:dobro hajd, znao sam uvijek da je ovaj itunes GLUP, ali da je ovoliko glup, pa stvarno. ma nisam ni ljut, place mi se
valjda se je pametnica updateovala, ili sta li vec, i cijelu bazu od 4500+ pjesama mi, obrise u obliku playliste na onom Music![]()
to je sve bilo sortiranoooooooo... mrzim ga
edit.
da, i sve playliste su mi obrisane.
"samo" listeŠeha wrote:Jel ti obrisao pjesme ili samo liste?

a sto ga ti posteno zakomplikovaDYD666 wrote:@Haka
"valjda se je pametnica updateovala, ili sta li vec" - sto se tice update-a, to samo po sebi nebi smjelo da spsolutno stvara ni najmanji problem, cak ni sa aplikacijama sa iPhone kamo li sa Mp3 fileovima, prvi put cujem za nesto takvo a radio sam bezbroj update-a iTunesa. A ovaj drugi dio koji opisujes "ili sta vec" je zanimljiv jer ako si nesto cackao napamet to je druga stvar.
Jedno je sigurno, iTunes ti nece nikada sam od sebe iz ma kakvog razloga tek tako pobrisati nista, ni liste, a kamoli isprazniti library.
Mozes li malo pojasniti sta znaci "obrise u obliku playliste na onom Music" ? Jesu li ti orginalni Mp3 fileovi obrisani isto tako sa HDD-a ili ih samo iTunes ne pokazuje vise?
Ovaj defaulti folder...user/MyMusic/iTunes/iTunesMusic ili kako je vcc kod koga na Win...je tricky, ako se u ovom folderu nalazi orginalni Mp3 koji library pokazuje, kad brises taj song iz iTunesa, ipak ce te uvijek upitati;
I ako ne kazes "keep file" ode ta Mp3 u kantu. Naravno bio si upozoren korektno. Ne desava se ovo samo od sebe tek tako. A i dalje je u kanti i sve dok neoprezno ne ispraznis trash, nisi izgubio pjesmu
Zato uopste Mp3 ce ne drzim u iTunesMusic folderu, i niti je taj folder "organized" pa da mi pravi podfoldere tipa artist/album, niti se bilo sta u njega dodaje pri ubacivanju u library, kao sto sam na slici 1 i chekirao.
Kako su kod tebe te opcije podesene?
Mada bez obzira, ako su pjesme bile iole uredno tagovane, pri vracanju istih u tunes, nakon ovakve eventualne zavrzlame, trebalo bi sve doci na svoje mjesto.
ne sjecam se. stajale su neke 2 ili 3 velike ikone. ja samo minimizirao i pokrenuo jednu pjesmu iz foldera i on je ubacio tamo u Music kao i inace, ali samuDYD666 wrote:Te "opcije za dodavanjem muzike blabla" kad ti je ponudio...kakve su tacno bile i sta si mu ti kliknuo/odgovorio?
sta's goreKruler wrote:Danas sam se BBI Centru raspitivao za novi Mac mini sa Snow Leopard serverom. Uglavnom, nemaju ga i kažu da ge neće imati još jedno mjesec dana. Čak mi nisu mogli reći ni cjenu,
Bojim se da tu lezi zackoljica, ali bez vise detaljahakazvaka wrote: ne sjecam se. stajale su neke 2 ili 3 velike ikone. ja samo minimizirao i pokrenuo jednu pjesmu iz foldera i on je ubacio tamo u Music kao i inace, ali samu
M i meni ovaj logitech pravo lezi,samo jos da je u bijeloj boji (koja mu je jedina mana).Šeha wrote:Ma ne lezi lose u ruci... Ergonomicniji je od proslog Appleovog misa. Takodje lag se manje primijeti nego sa proslim misem.
Ipak ja ga ne namjeravam kupovati. Ovo je doslo uz novi IMac koji je firma kupila i za sada koliko kontam radi samo sa Imacom. Na mom MBP ne rade gestures jos. Valjda ce biti firmware update uskoro. Ja se navikao na ove Logitech-ove i nemam razloga da ih mijenjam.
e vaka istazoom66 wrote:koja tastatura? aluminum - sa ili bez num tipki ili pak ona g5?hakazvaka wrote:sta ovo ova apple-ova tastatura kada je spojim na PC, nece da pušča ove USB portove da rade
nesto preopterecenjejel to znaci da je na macu brzi usb
![]()
![]()

ne znaci da je brzi vec mozda pusta vise struje tako da moze napajati i ostale uredjaje, mada ne vjerujem da je tohakazvaka wrote:sta ovo ova apple-ova tastatura kada je spojim na PC, nece da pušča ove USB portove da rade
nesto preopterecenjejel to znaci da je na macu brzi usb
![]()
![]()