Ma ne radi se o tome, svako realan ce priznati da vas stadion ispunjava minimum uslova za PLBIH. Realno jedan od zapustenijih stadiona u regionu, ali radi se o tome da se i u takvim nikakvim kurcevim uslovima treba naci nacin kako da ti komsija, brat ili najbolji haver ne umru pribijeni uz nekakvu ogradu boreci se da uzmu vazduha. Pa kakvi ste vi sadisti jebote? Ja ti kazem da se moze i treba, jer ces dozivjeti u uzvratu takav cirkus od gostovanja da ce se pricati godinama o tome. Jel' to nekome treba? Jel' to treba nasem sarajevskom derbiju? Dajte malo ljudskosti u pizdu materinu, uvijek neka bolesna prepucavanjaŠibicar wrote:Dakle,svako realan će priznati da Grbavica ovakva kakva je ne može pružiti bolje uslove za odigravanje derbija od trenutnih.
Bh. navijačka scena
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- emigrazione
#626 Re: Bh. navijačka scena
- Urban B.
#627 Re: Bh. navijačka scena
a stani malo ba,vi dobijete dio sjevera i istok,samo sto vecina vas hoce na sjever jer je nadkriveno,jer na istoku ipak valja pokisnuti,ako nema mjesta vise na sjeveru fino na istok i nema guranja!Ne razumijem zbog cega ta vasa diskusija oko prostora odredjenog za gostujuce navijace!Sve navijacke grupe dobiju isti prostor,tako da je za sviju isto,i vi bi nama dali samo 2% juga na hadisonu al vam se finansiski ne isplati i nema potrebe za daljom diskusijom oko toga!emigrazione wrote:Ma ne radi se o tome, svako realan ce priznati da vas stadion ispunjava minimum uslova za PLBIH. Realno jedan od zapustenijih stadiona u regionu, ali radi se o tome da se i u takvim nikakvim kurcevim uslovima treba naci nacin kako da ti komsija, brat ili najbolji haver ne umru pribijeni uz nekakvu ogradu boreci se da uzmu vazduha. Pa kakvi ste vi sadisti jebote? Ja ti kazem da se moze i treba, jer ces dozivjeti u uzvratu takav cirkus od gostovanja da ce se pricati godinama o tome. Jel' to nekome treba? Jel' to treba nasem sarajevskom derbiju? Dajte malo ljudskosti u pizdu materinu, uvijek neka bolesna prepucavanjaŠibicar wrote:Dakle,svako realan će priznati da Grbavica ovakva kakva je ne može pružiti bolje uslove za odigravanje derbija od trenutnih.
-
LSD
#628 Re: Bh. navijačka scena
Ne znam cime više prijetišemigrazione wrote:Ma ne radi se o tome, svako realan ce priznati da vas stadion ispunjava minimum uslova za PLBIH. Realno jedan od zapustenijih stadiona u regionu, ali radi se o tome da se i u takvim nikakvim kurcevim uslovima treba naci nacin kako da ti komsija, brat ili najbolji haver ne umru pribijeni uz nekakvu ogradu boreci se da uzmu vazduha. Pa kakvi ste vi sadisti jebote? Ja ti kazem da se moze i treba, jer ces dozivjeti u uzvratu takav cirkus od gostovanja da ce se pricati godinama o tome. Jel' to nekome treba? Jel' to treba nasem sarajevskom derbiju? Dajte malo ljudskosti u pizdu materinu, uvijek neka bolesna prepucavanjaŠibicar wrote:Dakle,svako realan će priznati da Grbavica ovakva kakva je ne može pružiti bolje uslove za odigravanje derbija od trenutnih.
Doživio sam da nam šumljaci iz lukavice ogranicavaju broj na 700 uz cijenu ulaza o 10 KM, nigdje stolice vec goli beton, preko blata i livada i kroz kordone entitetske murije koja usput šiba i na pogled.
Doživio sam SKELU u vrapčićima ,dakle sklepana i improvizovana od daske, i oni građevinari i moleri sigurnije prave...uz još lole traže 10 KM za party na SKELI.
Vas i vašu upravo koji su nam udarili takve nehumane cijene sa izbojkotovali, bojkot je bio i sad što se tice lukavice, nismo htjeli platiti upad na skelu u selu zvanom vrapčići.
Prema tome, ne znam cemu ove tvoje prijetnje i kome su one upucene
- svakako_lud
#629 Re: Bh. navijačka scena
Ama nije problem ako se bude počelo ganjati sa zavaljivanjem, kad vas na 4,5 derbija zaredom hitna bude iznosila od gušenja, i padanja raje u nesvijest onda će te i vi valjda početi drugačije razmišljati...LSD wrote:Ne znam cime više prijetišemigrazione wrote:Ma ne radi se o tome, svako realan ce priznati da vas stadion ispunjava minimum uslova za PLBIH. Realno jedan od zapustenijih stadiona u regionu, ali radi se o tome da se i u takvim nikakvim kurcevim uslovima treba naci nacin kako da ti komsija, brat ili najbolji haver ne umru pribijeni uz nekakvu ogradu boreci se da uzmu vazduha. Pa kakvi ste vi sadisti jebote? Ja ti kazem da se moze i treba, jer ces dozivjeti u uzvratu takav cirkus od gostovanja da ce se pricati godinama o tome. Jel' to nekome treba? Jel' to treba nasem sarajevskom derbiju? Dajte malo ljudskosti u pizdu materinu, uvijek neka bolesna prepucavanjaŠibicar wrote:Dakle,svako realan će priznati da Grbavica ovakva kakva je ne može pružiti bolje uslove za odigravanje derbija od trenutnih.šta ti znaci ova prica
...doživio sam da mi taj isti komšija udara cijenu od 20 KM ,a sebi za istu istu utakmicu i gotovo identicnu tribni (u pitanju su sjever i jug) stavlja cijenu od 3 KM....dakle, sa 7 puta vecom cijenom nego sebi - nas bajni komšija pripazio.
Doživio sam da nam šumljaci iz lukavice ogranicavaju broj na 700 uz cijenu ulaza o 10 KM, nigdje stolice vec goli beton, preko blata i livada i kroz kordone entitetske murije koja usput šiba i na pogled.
Doživio sam SKELU u vrapčićima ,dakle sklepana i improvizovana od daske, i oni građevinari i moleri sigurnije prave...uz još lole traže 10 KM za party na SKELI.
Vas i vašu upravo koji su nam udarili takve nehumane cijene sa izbojkotovali, bojkot je bio i sad što se tice lukavice, nismo htjeli platiti upad na skelu u selu zvanom vrapčići.
Do tad, ovako nam je kako nam je, a vama kako bude jbg...
-
LSD
#630 Re: Bh. navijačka scena
Kakve su ovo djecije / forumske prijetnje
hahaha aaaaaa price i cirkusa 
- Urban B.
#631 Re: Bh. navijačka scena
Tako vam je kako je,mozete vi pricat po forumu i prijetit ne znam ni ja cim al to su sve djecije price!Organizujte se malo bolje,malo vise na istok nek vas ode i rijesit ce te problem!
- svakako_lud
#632 Re: Bh. navijačka scena
Bolan ne bio hajde malo razmisli šta piše pa onda citiraj...LSD wrote:Kakve su ovo djecije / forumske prijetnje![]()
Sjećaš li se možda nekog derbija da hitna nije radila na sjeveru grbavice ?
Dođi malo pameti, koji ti je đavo...
-
LSD
#633 Re: Bh. navijačka scena
Halo decko, vidiš li kakve gluposti pišeš i šta prijetišsvakako_lud wrote:Bolan ne bio hajde malo razmisli šta piše pa onda citiraj...LSD wrote:Kakve su ovo djecije / forumske prijetnje![]()
Dođi malo pameti, koji ti je đavo...
pogledaj šta javno po forumima pišeš:
"Ama nije problem ako se bude počelo ganjati sa zavaljivanjem, kad vas na 4,5 derbija zaredom hitna bude iznosila od gušenja, i padanja raje u nesvijest onda će te i vi valjda početi drugačije razmišljati...
Do tad, ovako nam je kako nam je, a vama kako bude jbg..."
Gledaj price
- svakako_lud
#634 Re: Bh. navijačka scena
Hajde da ti nacrtam kad već ne kontaš...LSD wrote:Halo decko, vidiš li kakve gluposti pišeš i šta prijetišsvakako_lud wrote:Bolan ne bio hajde malo razmisli šta piše pa onda citiraj...LSD wrote:Kakve su ovo djecije / forumske prijetnje![]()
Dođi malo pameti, koji ti je đavo...![]()
pogledaj šta javno po forumima pišeš:
"Ama nije problem ako se bude počelo ganjati sa zavaljivanjem, kad vas na 4,5 derbija zaredom hitna bude iznosila od gušenja, i padanja raje u nesvijest onda će te i vi valjda početi drugačije razmišljati...
Do tad, ovako nam je kako nam je, a vama kako bude jbg..."
Gledaj price![]()
![]()
kakve su ti ovo ofirne prijetnje
Hitna pomoć, čike u crveno bijelim uniformama su oni koji imaju ona bijela auta sa crvenim krstom,križem,plusom ili zovi ga kako god hoćeš. Oni su tu da pomognu ako nekom pozli, dobije batine, treba da se porodi ili šta god iz tog repertoara poslova koji njima spadaju u domenu.
Na sjeveru Grbavice, iz razloga već gore spomenutih (sardine u konzervi) svaki derbi već duže vrijeme barem jedan od navijača ili padne u nesvijest, ili mu pozli od gužve... Tada te čike u crveno bijelom, a bude ponekad i neka teta, dođu i odnesu "mušteriju"...
Ako se nastavi praksa koju vaša uprava praktikuje, prodaji ulaznica dok god ima zainteresovanih i samo guraj na tribinu, moglo bi se vrlo lako desiti da zatražimo da iste uslove dobijete i vi na koševu...
E razlika je da bi tada čike i tete izvodile vas vani i živo me interesuje bi li ti tada to smetalo.
Ostaj mi pozdravljen i molim te razmisli opet prije nego citiraš nešto.
-
LSD
#635 Re: Bh. navijačka scena
Zamoljen sam korektno od strane Bureka, tacnije Opomenut pa necu da granam sa pricom ,ali ovo što citam nisu istine
jer ja ne mogu da vjerujem šta pojedinci sve mogu pisati
nemam rijeci.
- emigrazione
#636 Re: Bh. navijačka scena
Ma treba pricati o tome, samo mi znamo kako nam je vjeruj mi, rijesenje se mora postici jer ovo vise ne moze ovako. Niti mogu niti zelim da se petljam u posao administracije ali za price o rusenju grbavice ili koseva ili nekakvom paljenju ja bih dozivotne banove dijelio jer je to bolesno, problem adekvatnih uslova na grbavici za zavijace FKS je vise nego evidentan. Da nas dodje koliko i onih iz Zenice ili, sta ja znam, Banja Luke onda ok ali porediti par hiljada sa par stotina ljudi na par metara kvadratnih i nije bas za porediti, slazes se. Istok nije rjesenje jer ta ''tribina'' u katastrofalnom stanju i dosta je mala za nase potrebe, opet blizina juga dovodi do opasnosti od kojekakvih kamenica i mogucih belaja. Jedino rjesenje, sad za sad, je da se pomjeri ta famozna tampon zona na sjeveru jedno 10-tak metara, opet kazem ne da bi se jos vise raje naguralo nego da ovi sto vec udju mogu bar da prezive do kraja utakmiceLSD wrote:Zamoljen sam korektno od strane Bureka, tacnije Opomenut pa necu da granam sa pricom ,ali ovo što citam nisu istinejer ja ne mogu da vjerujem šta pojedinci sve mogu pisati
nemam rijeci.
- burek_in_space
#637 Re: Bh. navijačka scena
Komentari od strane forumasha @fosil i @Urban B. obrisani, a oni su opomenuti.
Ovo radim samo iz razloga shto je pred nama derbi, ali ukoliko se slichne stvari ponove, necu se uopshte dvoumiti dodijeliti banove na duzhi period, pa da je 5 derbija josh pred nama. Ovo je ujedno upozorenje i ostalima da pripaze shta pishu i na koji nachin komuniciraju sa ostalim forumashima.
Ovo radim samo iz razloga shto je pred nama derbi, ali ukoliko se slichne stvari ponove, necu se uopshte dvoumiti dodijeliti banove na duzhi period, pa da je 5 derbija josh pred nama. Ovo je ujedno upozorenje i ostalima da pripaze shta pishu i na koji nachin komuniciraju sa ostalim forumashima.
- Urban B.
#638 Re: Bh. navijačka scena
E da ti pokusam opet objasnit,znaci imate istok i podjelite se normalno,napunite istok ako mozete i necete se morat gurat na sjeveru!Hajde da ti nacrtam kad već ne kontaš...
Hitna pomoć, čike u crveno bijelim uniformama su oni koji imaju ona bijela auta sa crvenim krstom,križem,plusom ili zovi ga kako god hoćeš. Oni su tu da pomognu ako nekom pozli, dobije batine, treba da se porodi ili šta god iz tog repertoara poslova koji njima spadaju u domenu.
Na sjeveru Grbavice, iz razloga već gore spomenutih (sardine u konzervi) svaki derbi već duže vrijeme barem jedan od navijača ili padne u nesvijest, ili mu pozli od gužve... Tada te čike u crveno bijelom, a bude ponekad i neka teta, dođu i odnesu "mušteriju"...
Ako se nastavi praksa koju vaša uprava praktikuje, prodaji ulaznica dok god ima zainteresovanih i samo guraj na tribinu, moglo bi se vrlo lako desiti da zatražimo da iste uslove dobijete i vi na koševu...
E razlika je da bi tada čike i tete izvodile vas vani i živo me interesuje bi li ti tada to smetalo.
Ostaj mi pozdravljen i molim te razmisli opet prije nego citiraš nešto.
a druga stvar,mozete vi trazit od upravu sta god hocete,al znas i sam da uprava ganja pare i da im ne pada napamet da zabrani nama na jug hadisona,jer odmah rupa u kasi nastaje,isto kao kad su se napravili pametni pa stavili jug cvaju!
Za nas je fudbal ljubav,a za njih je biznis
burece vama poraz ne gine
- veljaca
#639 Re: Bh. navijačka scena
Mislim da se bez veze ovdje prijeti u stilu - ako vi nama ovako - mi ce mo vama ovako. Kao da ste djeca .... Ali bolje i ovdje - nego u stvarnom zivotu - mada te prijetnje iz virtualnog svijeta - lako mogu da predju u stvarni ....
Stadion Kosevo ( neka se ne uvrijede oni koji trenutno igraju na njemu : FK Sarajevo i FK OlimpiC ) nije fudbalski u smislu stadiona u vecini evropskih zemalja. To je stadion napravljen u socijalisticko doba i sluzio je i za sletove ( da se pokaze masovnost ). Ja ( a Bogami, vjerovatno, i ostali ) kada odem na Jug Koseva - imam tako los pogled na utakmicu. Suprotan gol mi je tako daleko - da moram koristiti dvogled. Zbog atletske staze - a to je i zbog ranije napomenutog socijalistickog pristupa - nema se utisak fudbalske atmosfere. Da ne pomisle sada neki da mrzim Kosevo - nije tako - pogotovo poslije Zuban dana ....
Stadion Grbavica - je u protekloj agresiji dozivio destrukciju. Sada ima Jug i Sjever - kao normalne tribine, na Zapad idu samo "guzonje" a Istok se ne koristi - osim kada dolazi FK Sarajevo .... U planu je da se napravi moderan stadion ( u talu sa Nijemcima ) i do te nove Alians-Grbavica Arene - valja svima nam trpiti ovo sto je sada.
Nekorektno je, ako neko kupi kartu za Sjever ( od navijaca FK Sarajevo ) da mora ici na Istok. Ja sam to isto dozivio kada je igrala Repka sa Katarom i imao sam kartu za Sjever - ali su se kapije zatvorile i morao sam na Sjevero-istok. to nije korektno ...
Ovi navijaci FK Sarajevo - tebaju znati da ne mali broj navijaca FK Zeljeznicar ( vecinom "veterana", djece i zena, mada ima i dosta mladjih ) UVIJEK ide na Sjever. Kada je derbi sa Sarajevom - dodje i puno vise nego na "obicne" utakmice i oni zele na SVOM stadionu da se osjecaju kao domacini. Slazem se, za dobrosudsjedske odnose ( mada su nekad i bratski, rodbinski, jaranski, ljubavni, komsijski i td. ) treba uciniti i ustupke navijacima FK Sarajevo.
Ja sam na zadnjem derbiju dozivio da neki kreteni ( ovim ih ne izjednacavam sa NORMALNIM navijacima FK Sarajevo - kojih je u velikoj vecini ) bacaju petarde i topovske udare na zene i djecu ( a i ostale ) na Zeljinom Sjeveru. Zato mora ostati tampon zona izmedju.
Procjenu gdje ce ona biti - odredjuje domacin ali i POLICIJA i sigurnosne strukture zaduzene za utakmicu.
Ja sam rekao i ponavljam - da se ja pitam - ja bih svim gostujucim navijacima dao Istok ( ali se ne pitam ) - sa razmisljanjem kada su navijaci FK Sarajevo u pitanju.
Jednom kada se napravi Alians-Grbavica Arena - vecina nas navijaca ( ja prvi ) cu otici na Istok ( jer je odatle najbolji pogled ) ....
Proci ce i derbi. Ako pobijedi FK Zeljo - pojedinci ( ne svi ) ce "prcati" one koji navijaju za FK Sarajevo. Ako pobijedi FK Sarajevo - pojedinci ( ne svi ) ce "prcati" one koji navijaju za FK Zeljeznicar. Ako bude nerijeseno - bice samo zal za pobjedom jednih ili drugih. Zato misli da u svakom derbiju svi idu na to da ne izgube - prvenstveno ...
A nakon 7-10 dana - pocece se razmisljati o narednom derbiju.
Zato sam rekao na drugoj temi - ne treba dizati tenzije do usijanja ( treba ona pozitivna rivalska atmosfera ) - jer jedan ljudski zivot je vredniji od 1000 pobjeda u derbiju .... ( znaju to Anerovi, Vedranovi i Admirovi - najblizi ) ...

Stadion Kosevo ( neka se ne uvrijede oni koji trenutno igraju na njemu : FK Sarajevo i FK OlimpiC ) nije fudbalski u smislu stadiona u vecini evropskih zemalja. To je stadion napravljen u socijalisticko doba i sluzio je i za sletove ( da se pokaze masovnost ). Ja ( a Bogami, vjerovatno, i ostali ) kada odem na Jug Koseva - imam tako los pogled na utakmicu. Suprotan gol mi je tako daleko - da moram koristiti dvogled. Zbog atletske staze - a to je i zbog ranije napomenutog socijalistickog pristupa - nema se utisak fudbalske atmosfere. Da ne pomisle sada neki da mrzim Kosevo - nije tako - pogotovo poslije Zuban dana ....
Stadion Grbavica - je u protekloj agresiji dozivio destrukciju. Sada ima Jug i Sjever - kao normalne tribine, na Zapad idu samo "guzonje" a Istok se ne koristi - osim kada dolazi FK Sarajevo .... U planu je da se napravi moderan stadion ( u talu sa Nijemcima ) i do te nove Alians-Grbavica Arene - valja svima nam trpiti ovo sto je sada.
Nekorektno je, ako neko kupi kartu za Sjever ( od navijaca FK Sarajevo ) da mora ici na Istok. Ja sam to isto dozivio kada je igrala Repka sa Katarom i imao sam kartu za Sjever - ali su se kapije zatvorile i morao sam na Sjevero-istok. to nije korektno ...
Ovi navijaci FK Sarajevo - tebaju znati da ne mali broj navijaca FK Zeljeznicar ( vecinom "veterana", djece i zena, mada ima i dosta mladjih ) UVIJEK ide na Sjever. Kada je derbi sa Sarajevom - dodje i puno vise nego na "obicne" utakmice i oni zele na SVOM stadionu da se osjecaju kao domacini. Slazem se, za dobrosudsjedske odnose ( mada su nekad i bratski, rodbinski, jaranski, ljubavni, komsijski i td. ) treba uciniti i ustupke navijacima FK Sarajevo.
Ja sam na zadnjem derbiju dozivio da neki kreteni ( ovim ih ne izjednacavam sa NORMALNIM navijacima FK Sarajevo - kojih je u velikoj vecini ) bacaju petarde i topovske udare na zene i djecu ( a i ostale ) na Zeljinom Sjeveru. Zato mora ostati tampon zona izmedju.
Procjenu gdje ce ona biti - odredjuje domacin ali i POLICIJA i sigurnosne strukture zaduzene za utakmicu.
Ja sam rekao i ponavljam - da se ja pitam - ja bih svim gostujucim navijacima dao Istok ( ali se ne pitam ) - sa razmisljanjem kada su navijaci FK Sarajevo u pitanju.
Jednom kada se napravi Alians-Grbavica Arena - vecina nas navijaca ( ja prvi ) cu otici na Istok ( jer je odatle najbolji pogled ) ....
Proci ce i derbi. Ako pobijedi FK Zeljo - pojedinci ( ne svi ) ce "prcati" one koji navijaju za FK Sarajevo. Ako pobijedi FK Sarajevo - pojedinci ( ne svi ) ce "prcati" one koji navijaju za FK Zeljeznicar. Ako bude nerijeseno - bice samo zal za pobjedom jednih ili drugih. Zato misli da u svakom derbiju svi idu na to da ne izgube - prvenstveno ...
A nakon 7-10 dana - pocece se razmisljati o narednom derbiju.
Zato sam rekao na drugoj temi - ne treba dizati tenzije do usijanja ( treba ona pozitivna rivalska atmosfera ) - jer jedan ljudski zivot je vredniji od 1000 pobjeda u derbiju .... ( znaju to Anerovi, Vedranovi i Admirovi - najblizi ) ...
- Urban B.
#640 Re: Bh. navijačka scena
ako bude nerjeseno prepucavat ce se koje imao bolju sansu i koj je koga razvalio al nije imao srece
i naravno koji navijaci su bolji bili
sve je to dio derbija,i da nije tako utakmica bi bila zanimljiva isto kao kad se igra sa drinom iz zvornika
i naravno koji navijaci su bolji bili
sve je to dio derbija,i da nije tako utakmica bi bila zanimljiva isto kao kad se igra sa drinom iz zvornika
- smurf
#641 Re: Bh. navijačka scena
Ja sam takodjer misljenja da je problem u dijeljenju tribine, kada kupis ulaznicu za sjevernu tribinu mozes uci na bilo koji ulaz (ne posjecujem istu pa me ispravite ako grijesim) i vjerovatno radi toga dolazi do "krkljanca". Znaci i da damo komsijama odredjeni broj ulaznica, oni uvijek mogu kupiti i na "nasim" biletarnicama i uci na dio tribine namjenjen za njih. To o stampanju veceg broja ulaznica - nesto i ne vjerujem, godinama se pricaju te price ali godinama vec nemamo niti atmosfere niti posjete gradskih derbija. Zasto je to tako - druga prica 
JEDVA CEKAM DA POCNE PA DA ZAGALAMIM
ZELJO! ZELJO! ZELJO TO JE MOJ TIM!
- svakako_lud
#642 Re: Bh. navijačka scena
Hm, ne znam je li kome u željinoj upravi ikad palo na pamet da umjesto da gubi taj dio na tampon zonu, da se nabavi mreža koja se okači na konstrukciju i dole je onda dovoljno da iza one montažne ograde stoji red policajaca i recimo 4,5 redova praznih...
Mada sumnjam da bi im to išta značilo jer i onako puste karti kao da je svako mjesto slobodno pa to u svakom slučaju naplate...
Mada sumnjam da bi im to išta značilo jer i onako puste karti kao da je svako mjesto slobodno pa to u svakom slučaju naplate...
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#643 Re: Bh. navijačka scena
Samo mi je pravo drago da se opet u grad vraca ova eufoija oko derbija.
Prognoza rezultata 1:2
Za bordo bijele
Za bordo bijele...
Prognoza rezultata 1:2
Za bordo bijele
Za bordo bijele...
- svakako_lud
#644 Re: Bh. navijačka scena
A jbg, i da ne odštampaju višak, kad odbiješ da tampon uzima nekih 10-15 % plus to da se na vašem dijelu ne napuni onaj dio prema zapadu , ispada da na 70% stadiona stane 100% prodatih karti, plus što je pola karti stalo na manje od trećine tribine...smurf wrote:Ja sam takodjer misljenja da je problem u dijeljenju tribine, kada kupis ulaznicu za sjevernu tribinu mozes uci na bilo koji ulaz (ne posjecujem istu pa me ispravite ako grijesim) i vjerovatno radi toga dolazi do "krkljanca". Znaci i da damo komsijama odredjeni broj ulaznica, oni uvijek mogu kupiti i na "nasim" biletarnicama i uci na dio tribine namjenjen za njih. To o stampanju veceg broja ulaznica - nesto i ne vjerujem, godinama se pricaju te price ali godinama vec nemamo niti atmosfere niti posjete gradskih derbija. Zasto je to tako - druga prica
I to je u najboljem slučaju tako...
- Urban B.
#645 Re: Bh. navijačka scena
Ajmo mali razglabat o utakmici
to oko karata niko od nas nece rijesit pa je glupo jos 5 strana punit tom pricom kad od nje nema nikakve koristi
posto je beslija opet tu,strah me da vam opet ne bude neki sudar u odbrani
to oko karata niko od nas nece rijesit pa je glupo jos 5 strana punit tom pricom kad od nje nema nikakve koristi
posto je beslija opet tu,strah me da vam opet ne bude neki sudar u odbrani
- smurf
#646 Re: Bh. navijačka scena
Ama 'dje se vraca euforija
Hallo ba, prije pet-sest godina bi sve "gorilo" vec danima... sad pet dana prije tekme samo u odredjenim malim krugovima se spomene kao "vaznija" tekma.
Ja svakako_lud napisah sto napisah, obzirom da sjedista nisu numerisana jako tesko se moze utvrditi broj i navijaca i prodatih ulaznica i to ostaje samo kao mahalska tema. Tu guzvu mozemo rijesiti "drugacijim" ulaznicama za vas dio i tada ce vas sigurno biti manje na sjeveru, a takva situacija ne odgovara ni nasoj kasi jer je posjeta i u ovim utakmicama porazavajuca. Da se ja pitam, uredno bih vratio stolice na vas dio, razapeo mrezu i platio dodatni broj zastitara, a svaku stetu uredno naplatio... I to samo zato sto je palo interesovanje za derby, da je radnja prije recimo sest godina dobili bi samo beton na istoku i kapak.
Hallo ba, prije pet-sest godina bi sve "gorilo" vec danima... sad pet dana prije tekme samo u odredjenim malim krugovima se spomene kao "vaznija" tekma.
Ja svakako_lud napisah sto napisah, obzirom da sjedista nisu numerisana jako tesko se moze utvrditi broj i navijaca i prodatih ulaznica i to ostaje samo kao mahalska tema. Tu guzvu mozemo rijesiti "drugacijim" ulaznicama za vas dio i tada ce vas sigurno biti manje na sjeveru, a takva situacija ne odgovara ni nasoj kasi jer je posjeta i u ovim utakmicama porazavajuca. Da se ja pitam, uredno bih vratio stolice na vas dio, razapeo mrezu i platio dodatni broj zastitara, a svaku stetu uredno naplatio... I to samo zato sto je palo interesovanje za derby, da je radnja prije recimo sest godina dobili bi samo beton na istoku i kapak.
- Obuca9
#647 Re: Bh. navijačka scena

Po meni, nije toliko problem prostor. Sa slovom "O", te onim pokušajem od tribine na istoku, to je poprilično fin dio stadiona. Veći je problem neorganizovana prodaja karata, pa se desi da na dio sjevera namijenjen za navijače Sarajeva uđe jednostavno previše ljudi (a svi sa kartama) ili se desi, da opet neko plati kartu 10 KM za sjever, a onda mora ići na istok i gledati utakmicu sa mjesta koje ne vrijedi ni 3 marke.
Najbolje bi bilo kad bi se štampale i prodavale različite ulaznice (sa istom cijenom, naravno) za dva dijela sjevera, čime bi se riješila oba ova problema (gužva i nemogućnost ulaska). Mada bi i tu bilo prethodno potrebno da se naravi proračun koliko to ljudi može stati na slovo O i onu tamo zdenku, kad se skinu stolice, čisto da ne bi bilo zavaljivanja i pokušaja zarade na račun navijača Sarajeva. A svako dodatno pomjeranje, recimo na slovo LJ, bi skratilo i dio tribine namijenjen domaćim navijačima, jer bi onda vjerovatno i slovo E moralo biti "tampon" zona, a to je dio koji je na običnim utakmicama Željezničara uvijek popunjen rajom, dakle gdje idu ljudi i mimo derbija, pa zašto ih gurati dalje?
Ja bih se prvi bunio i ne bih iz principa otišao na derbi, da mi sutra dođu i kažu moraš pola istoka na Koševu dati navijačima Željezničara, haj se ti malo pomjeri u stranu.
- Urban B.
#648 Re: Bh. navijačka scena
ili da se zabrani dolazak gostujucih navijaca totalno,sta vise raspravljate oko istih stvari zivota vam?
pisite peticiju,zalite se svojoj upravi,zamolite policiju da vas pusti da probijete ogradu pa da zauzmete 10 stolica koje vam fale,vi ovdje pisete kao da vas bude 10.000 na utakmici,neko neutralan da ovo vase cita konto bi da je to masa neka!
opusti te se
u nedelju popite pivo,lagano na istok da se nebi gurali i poslje utakmice spustene glave kuci i opet po pivi da ublazite poraz!
pisite peticiju,zalite se svojoj upravi,zamolite policiju da vas pusti da probijete ogradu pa da zauzmete 10 stolica koje vam fale,vi ovdje pisete kao da vas bude 10.000 na utakmici,neko neutralan da ovo vase cita konto bi da je to masa neka!
opusti te se
u nedelju popite pivo,lagano na istok da se nebi gurali i poslje utakmice spustene glave kuci i opet po pivi da ublazite poraz!
-
c0d14c
#649 Re: Bh. navijačka scena
Potvrđeno iz FKŽ da ćemoi ovaj put dobiti samo zdenku bez slova O. Ovo je vjerovatno plod razgovora navijača i Osima u Tuborgu.
-
Omerovim_Koracima
#650 Re: Bh. navijačka scena
LSD wrote:Ne znam cime više prijetišemigrazione wrote:Ma ne radi se o tome, svako realan ce priznati da vas stadion ispunjava minimum uslova za PLBIH. Realno jedan od zapustenijih stadiona u regionu, ali radi se o tome da se i u takvim nikakvim kurcevim uslovima treba naci nacin kako da ti komsija, brat ili najbolji haver ne umru pribijeni uz nekakvu ogradu boreci se da uzmu vazduha. Pa kakvi ste vi sadisti jebote? Ja ti kazem da se moze i treba, jer ces dozivjeti u uzvratu takav cirkus od gostovanja da ce se pricati godinama o tome. Jel' to nekome treba? Jel' to treba nasem sarajevskom derbiju? Dajte malo ljudskosti u pizdu materinu, uvijek neka bolesna prepucavanjaŠibicar wrote:Dakle,svako realan će priznati da Grbavica ovakva kakva je ne može pružiti bolje uslove za odigravanje derbija od trenutnih.šta ti znaci ova prica
...doživio sam da mi taj isti komšija udara cijenu od 20 KM ,a sebi za istu istu utakmicu i gotovo identicnu tribni (u pitanju su sjever i jug) stavlja cijenu od 3 KM....dakle, sa 7 puta vecom cijenom nego sebi - nas bajni komšija pripazio.
A zbog cega je bila takva cijena? Sigurno zato jer je nama bio ulayz djabe