Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A sto se tice ovoga oko Zvizdica, ma to je vec jasna stvar da i SBiH i Haris razmisljaju da maknu Taju. ALi, ne radi se tu o tome da oni maknu Taju zato sto to mi trazimo, nego zato sto je Hare svjestan da je Tajo dio njegovog stada, a ako je jedna ovca bolesna, lako se mogu razboliti i sve ostale. U ovom slucaju - protesti mogu prerasti u nesto vece (sto i hoce, a on moze raditi sta hoce da to sprijeci), odnosno mogu se pretvoriti u proteste protiv kompletne trenutne vlasti, i toga je Hare svjestan.
Smjenom Taje on zeli odoborovljiti nas, gradjane, i kupiti vremena za sebe i svoju stranku na vlasti. Nemojte biti naivni. Ako bi SBiH smijenila Taju, i to javno rekla (sto sigurno hoce, i to vjerovatno u formi "g. premijer, Samir Silajdzic, je odlukom odbora SBiH smijenjen sa funkcije radi nezadovoljstva gradjana njegovim radom..."), tada ce kupiti vrijeme za koje Zvizdic opet nece raditi nista, ali ce generalna (propala) politika SBiH i dalje ostati tu.
To je poenta.
A sta mi moramo? Naravno, moramo ustrajati na nasim trenutnim zahtjevima, ali vec od sada poceti sa i prosirenjem nasih zahtjeva, a koji su uslovljeni (ugrubo):
- kompletnim stanjem u cijeloj drzavi (slaba ekonomija, mizerna socijalna slika, nezaposlenost, kriminal, nasilje...)
- njihovo opstajanje na vlasti zasnovano na etnickom strahu
- apsolutnom dugogodisnjom neefikasnoscu
- enormnom korupcijom, itd, itd.
Ak otako nesto urade, onda trebamo traziti da se Tajo sam povuce, ukoliko ne udovolji tom zahtjevu, mi cemo se boriti protiv njegove smjene od strane stranke, i pruzicemo mu podrsku :D:D:D:D
Pustite zajebanciju ba... nije bezazleno jer oni racunaju na to da, ako ga oni sami smijene, mi cemo se usutiti.
I s obzirom na nase dosadasnje zahtjeve koji su bili direktno usmjereni samo na njih dvoje, S i S, ovo nije daleko od pameti i cak je prilicno logicno, pogotovo zato sto se vec nismo prosirili sa nasim zahtjevima.
Ovako...oni ce napraviti malu igranku, javno reci - "pa eto, smijenjen je na gradjanski zahtjev", i gdje smo onda?
Dakle, od ovog momenta moramo ici na prosirenje, pa odaberite i kristalizijarte sta od onoga gore da odmah preuzimamo i na koga da usmjerimo. Ja bih najradje prijevremene izbore, ali nam treba vremena da izlobiramo drzavu i narod(e).
Ja sam skontala da ide od 11 do 15 jer je nemoguce da svi pridju standu za potpisivanje peticije u isto vrijeme, a da i ljudi koji nemaju naviku dolaziti na protest primjete stand
Šapat wrote:Pustite zajebanciju ba... nije bezazleno jer oni racunaju na to da, ako ga oni sami smijene, mi cemo se usutiti.
I s obzirom na nase dosadasnje zahtjeve koji su bili direktno usmjereni samo na njih dvoje, S i S, ovo nije daleko od pameti i cak je prilicno logicno, pogotovo zato sto se vec nismo prosirili sa nasim zahtjevima.
Ovako...oni ce napraviti malu igranku, javno reci - "pa eto, smijenjen je na gradjanski zahtjev", i gdje smo onda?
Dakle, od ovog momenta moramo ici na prosirenje, pa odaberite i kristalizijarte sta od onoga gore da odmah preuzimamo i na koga da usmjerimo. Ja bih najradje prijevremene izbore, ali nam treba vremena da izlobiramo drzavu i narod(e).
nije zajebancija...
nece neko ubirat plodove VASEG RADA....
Ako ce SS otici, otici ce sam, a ne zato sto neko hoce da pokrije vatru peplom.
transparenti za slijedecu subotu:
NE SMJENJUJTE TAJU!
SVAKI COVJEK IMA PRAVO
NA DOSTOJANSTVENU OSTAVKU!
Nema ljudi stanke. Nije rjesenje samo da Tajo da ostavku. Rjesenje je da Tajo vise ne sjedne NIGDJE u fotelju koju mi placamo. On je od medicinskog tehnicara preko mjesta ministra pravde i uprave dosao na mjesto ministra stambenih poslova, da bi to na kraju zaokruzio sa premijerskim mjestom u kantonu.
Treba prosiriti definitivno spisak i Zvizdic ne treba da zvizdi sada umjesto kao predsjednik skupstine kantona na mjestu premijera kantona. To je samo vec videna rotacija odabranih. Dosta ih je za sva buduca vremena. To je destabilizacija sistema jer je do sad premijer federacije Branković radio poteze za zastitu premijera kantona, a sada bi po ovom «mogucem» scenariju premijer federacije gurao predsjednika skupstine kantona, oliti buduceg premijera kantona.
Neka Tajo malo pocne raditi kod privatnika pa nek mu dusu piju na slamku, ili neka ga kod Harisa, moze biti sekretar. To je do stranke.Haris samo pravi poteze po puhanju vjetra.
Nije topla voda, ali je moj pokusaj da mi se neko javi jer sam napisala da hocu da dam love za bilo sta sto je ovom svemu potpora (koliko mogu).
Nisam uljez, nova sam na forumu, al sam s vama svaki put na protestima. I dalje cu biti.
PROSIRENJE SPISKA!!!!!
sarajevo63 wrote:Nije topla voda, ali je moj pokusaj da mi se neko javi jer sam napisala da hocu da dam love za bilo sta sto je ovom svemu potpora (koliko mogu).
Posto niko ne uzima novac, mozes li radije donirati piste, bedzeve, naljepnice, letke, gotove stvari? Ima cak i posebna tema o toj logistici...
A da mi najprije vidimo sta ce biti.
Za Silajdjica bi bilo najbolje da sam da ostavku, i da je obrazlozi na gradjanima iole simpatican nacin,
za njegovu stranku bi bilo dobro to isto, a bilo bi im pametno i da ga smijene;
za nas sviju,
bilo bi dobro da se jedno od to dvoje desi jer bi to znacilo da je trud barem djelomicno urodio plodom,
a ja licno, bila bih najsretnija da tako i bude, radije nego da opiranje ostavkama urodi nagomilavanjem frustracije u narodu, jer... sve vise gundzanja cujem da su ovi protesti isuvise mirni i da zato nece uroditi plodom: ko zna kakvi bi protesti mogli uslijediti ako se ama bas niko ne pocese zbog svega do sad...
Slažem se. Što se tiče toga šta će biti sljedeće ako on sleti, mislim da je odgovor jasan - Semiha. Zatim ide sljedeće sa liste zahtjeva. Nešto mi ovo oko mijenjanja svega u državi liči na zamlaćivanje ljudi s ustavnim reformama dok na lokalnom nivou vozovi pronose i svega i svačega odnose (uglavnom iz naših džepova). Kad se poljuljaju temelji ni krov nije siguran.
Slažem se. Što se tiče toga šta će biti sljedeće ako on sleti, mislim da je odgovor jasan - Semiha. Zatim ide sljedeće sa liste zahtjeva. Nešto mi ovo oko mijenjanja svega u državi liči na zamlaćivanje ljudi s ustavnim reformama dok na lokalnom nivou vozovi pronose i svega i svačega odnose (uglavnom iz naših džepova). Kad se poljuljaju temelji ni krov nije siguran.
To i jeste cilj... građanska opozicija.. koja će reagovati na svaku nepravilnost vlasti, dovoljno jaka da smijeni svakog činovnika ili birokratskog službenika...
Asana wrote:A da mi najprije vidimo sta ce biti.
Za Silajdjica bi bilo najbolje da sam da ostavku, i da je obrazlozi na gradjanima iole simpatican nacin,
za njegovu stranku bi bilo dobro to isto, a bilo bi im pametno i da ga smijene;
za nas sviju,
bilo bi dobro da se jedno od to dvoje desi jer bi to znacilo da je trud barem djelomicno urodio plodom,
a ja licno, bila bih najsretnija da tako i bude, radije nego da opiranje ostavkama urodi nagomilavanjem frustracije u narodu, jer... sve vise gundzanja cujem da su ovi protesti isuvise mirni i da zato nece uroditi plodom: ko zna kakvi bi protesti mogli uslijediti ako se ama bas niko ne pocese zbog svega do sad...
Cilj i jeste da se stanje mijenja. Ako ne može milom (a neće moći), onda će morati silom. Nadam se da neće biti potrebna sila, ali neka dadnu ostavke i biće dobro.
Polako, ne trcite pred rudu sa "poostravanjem" u slucaju smjene, zar ne bi bilo bolje da POMISLE da cemo se smiriti u tom slucaju, a ne da cemo se pohasiti?
stochar wrote:ne bih da kenjkam, ali, kako vrijeme odmice, okupljanje pred Katedralom mi se cini sve besmislenije. da se razumijemo: ovdje se trazi smjena premijera kantona i gradonacelnice!
protest jedino ima smisla ispred institucija u kojima oni sjede jer se jedino tako salje jasna poruka. znam da se organizatori boje novog demoliranja, ali, mislim da ovako dalje nema smisla i samo ispuhujemo...
s druge strane, mislim da bi se najavom protesta pred jednom od ove dvije institucije pokazalo koliko smo mi policijska drzava, obzirom da kordoni garant ne bi dopustili da se ljudi priblize kantonu ili G. upravi...
Slažem se sa tobom. Šta ima veze katedrala sa protestima? Haj'mo ih blokirati. Pa neka hapse kad su magupi. Jebi ga raja ne skida se vlast salonskim bezveznim protestima. Bokirati ih svaki dan na radnom mjestu. Pa kojiko ima nezaposlenih, mogu vazda doći i "visiti" na ulici. Pa nek' hapse ako smiju majku im jebem lopovsku. Policije u civilu ima. Pa šta. Lako ih je prepoznati, svojevremeno sam napisao kako da ih se prepozna. Ja sam za "šarenu revoluciju" prepoznao jednog i zajebavo papka. Nije pas ništa smio da kaže, mamu mu njegovu. Ne mogu nas sve pohapsiti. I šta mogu ako se raja okupe na ulici? Koja je optužba? Samo ih blokiramo, bez nasilja, a ako krenu... E onda im treba jebat mater k'o ceausescuovoj službi sekuritate. A ista su to govna vjerujte mi. Nemojmo biti miševi, treba ih blokirati i probato sve bez nasilja, a policijsko doušnička i političarska paščad će praviti sranja. Jebat ih.
Obzirom da se policija do sada pokazala maksimalno fer i korektna, mislim da ovakvi komentari zaista nemaju mjesta.
Kako da ne. Kad im se još poljuljaju fotelje vidjet ćeš kako će da pendreče. Samo sila je sa ovim međedima na vlasti moguća. A policija u svakom režimu samo štiti vladajuću kastu i stranku. Zato i jesu narodni neprijatelji. Biće belaja vidjet ćeš, samo još je rano za to. Ovi su spremni i da ubijaju. Bagra je to.
Baby Blue wrote:
Obzirom da se policija do sada pokazala maksimalno fer i korektna, mislim da ovakvi komentari zaista nemaju mjesta.
Kako da ne. Kad im se još poljuljaju fotelje vidjet ćeš kako će da pendreče. Samo sila je sa ovim međedima na vlasti moguća. A policija u svakom režimu samo štiti vladajuću kastu i stranku. Zato i jesu narodni neprijatelji. Biće belaja vidjet ćeš, samo još je rano za to. Ovi su spremni i da ubijaju. Bagra je to.
Slazem se. Da ne ponavljam pricu od "famozne srijede", ali ako im (vladi) zagusti, policija ce biti u njihovoj sluzbi, a ne u nasoj... uvijek je tako bilo
Zox wrote:Polako, ne trcite pred rudu sa "poostravanjem" u slucaju smjene, zar ne bi bilo bolje da POMISLE da cemo se smiriti u tom slucaju, a ne da cemo se pohasiti?
Ma sve "vuče" na sveobuhvatne promjene. Moraju se zahtjevi proširiti. Mora ih se smijeniti sa svih funkcija, samo to je onda potpuna promjena vlasti-šire od kantona, vjerovatno na državnom nivou. Treba ustrajati u zahtjevima za smjenama. Teško će ići, ali idemo dalje...
Martian_Kyo wrote:ma to širenja zahtjeva je opasno, širi se širi se, nakraju bude toliko širok da samo bude 'mi zahtjevamo bolje sutra'.
Nek se postignu ovi zahjtevi.
E ondddddaaaaa....
Ako zelimo da pridobijemo i ostale gradove, moramo "prosiriti optuznicu", brankovic bi tu bio pravi pogodak...
Zašto ljudi u drugim gradovima ne bi za početak uradili isto imenovali lokalne opstruktore, lokalne krivce... današnji izvještaj Acipsa o radu federalne vlade će sigurno zadrmati Brankovićevu fotelju..
On je stepenica više... ja bar lično mislim da i u mostaru ljudi trebaju da imenuju ljude koji su krivci za njihove lokalne probleme... u Tuzli također... Livnu, Banjoj Luci.,.. Doboju..
Poslije prvog koraka treba ići na stepenicu više... a to je federalni-entitetski nivo... pa onda Vijeće ministara jer to su tek neradnici...
Ovo je moje mišljenje, je ne zastupam mišljenje nikakvog kolektiva ja sam obični građanin Sarajeva.....