OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale
-
Alija Alijagić
Ovo je nečuveno Silajdžić i Semihica sačine izjavu, a prodane duše iz JOB-a im to potpišu i daju u javnost. E ovo neće proči tek tako.
-
roditelj
kad procitate imena ove trojce dovoljno vam je da shvatite da clanovi udruzenja pojma nemaju o potpisu njihovih predstavnika,kao sto pojma nemaju sta ti ljudi rade u njihovo ime.tajniglas wrote:JUB Unija veterana - Suad Kulosman
Zlatni ljiljan i Zlatna policijska znacka – Dzevad Rađo
Zelene Beretke – Muhamed Svrakic
-
Alija Alijagić
Rađo je seljačina iz Rogatice odakle i Semiha, a Švrakić je privjesak od Harisa Silajdžića od prvog dana. Caco koji je jedini valjo je završio kako je završio.
-
roditelj
meni samo nikako ne ide u moj mentalni sklop da "ljudi" koji sve ovo pokusavaju minirati odnosno vlast a ne ljudi ne mogu da shvate da se ovdje ne radi o nekakvim nepismenim idiotima nego o gradanima koji su pokazali da su u stanju da dodu do bilo kojih informacija,a nadam se da ce DANI ili neki drugi meiji pronaci nacin da provjere ko su potpisnici i da li su clenovi njihovih udruzenja upoznati sa ovimAlija Alijagić wrote:Ovo je nečuveno Silajdžić i Semihica sačine izjavu, a prodane duše iz JOB-a im to potpišu i daju u javnost. E ovo neće proči tek tako.
- interface
zamolio bi 'sugradjane' da u svojim postovima ne poistovjecuju stavove 'borackih organizacija' sa stavovima boraca. oni nisu neminovno isti. to je stav koji su zauzeli ljudi koji rukovode tim organizacijama, a to u cijoj su oni sluzbi, svima je znano.
ja sam bio ucesnik posljednjeg rata u bih, na strani armije bih, skoro 4 godine i ne dajem pisljiv bob za stavove borackih organizacija. one postoje samo za to da bi vlast sto lakse kontrolisala nezadovoljstvo boracke populacije.
ovaj 'stav' je jasan signal vlasti ks da im bas nije 'prijatno' slusati pisce i gledati crvene kartone.
idemo dalje. niko nije rekao da ce biti lako a buduci da ce sigurno smisliti jos koju otezavajucu okolnost, bice jos teze.
sto se tice 'stranih elemenata' u nasim redovima tokom protesta predlazem da svi skupa osujetimo i najmanji pokusaj izazivanja nereda, makar i silom. nas je puno vise.
ja sam bio ucesnik posljednjeg rata u bih, na strani armije bih, skoro 4 godine i ne dajem pisljiv bob za stavove borackih organizacija. one postoje samo za to da bi vlast sto lakse kontrolisala nezadovoljstvo boracke populacije.
ovaj 'stav' je jasan signal vlasti ks da im bas nije 'prijatno' slusati pisce i gledati crvene kartone.
idemo dalje. niko nije rekao da ce biti lako a buduci da ce sigurno smisliti jos koju otezavajucu okolnost, bice jos teze.
sto se tice 'stranih elemenata' u nasim redovima tokom protesta predlazem da svi skupa osujetimo i najmanji pokusaj izazivanja nereda, makar i silom. nas je puno vise.
-
tajniglas
Elitu Zlatnih ljiljana kantona Sarajevo predvode Nedzad Brankovic - premijer, general u penziji Halil Brzina - predsjednik kadrovske komisije SDA, brigadir u penziji Dzevad Rađo - predsjednik federalnog udruzenja, general u penziji Fikret Prevljak - savjetnik federalnog premijera, general u penziji Ismet Hadzic, Miki - vlasnik Michela u Fehadiji.....
rahmet dusi i veliko priznanje istinskim nosiocima ratnih priznanja, ali ovi gore nabrojani sad kolo vode....
rahmet dusi i veliko priznanje istinskim nosiocima ratnih priznanja, ali ovi gore nabrojani sad kolo vode....
-
roditelj
djeco ugledajte se na mamuAlija Alijagić wrote:Rađo je seljačina iz Rogatice odakle i Semiha, a Švrakić je privjesak od Harisa Silajdžića od prvog dana. Caco koji je jedini valjo je završio kako je završio.
2001. dobitnik certifikata za trenera Udruženja građana za lokalne razvojne inicijative
RADNO ISKUSTVO:
1977-1982 stručni saradnik u Sindikatu RBiH
1982-1986 upravni inspektor u Općini Novo Sarajevo
1986-1990 sekretar Vijeća udruženog rada u SO Novo Sarajevo
1990-1992 pomoćnik sekretara SO Novo Sarajevo
1992-1995 pomoćnik sekretara IO Novo Sarajevo
1996 šef Kabineta načelnika Općine Novo Sarajevo
1996-2000 zamjenik ministra pravde Kantona Sarajevo
1998-2000 zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH
2000-2005 delegat u Skupštini Kantona Sarajevo,
delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH
predsjednica Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH
2005. na Konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva, 14.juna izabrana za
gradonačelnicu Sarajeva (prva žena gradonačelnik u historiji Grada Sarajeva)
POLITIČKA KARIJERA:
2000. sekretar Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije BiH Sarajevo
2001. predsjedavajuća III Kongresa SDA BiH
član Komisije za Statut i Poslovnik SDA BiH
2002. član Grupe za pravna pitanja Savjeta SDA
predsjednica Radnog predsjedništva 1.Konvencije SDA BiH
2005. predsjedavajuća IV Kongresa SDA BiH
- Asana
Ali nisu svi clanovi njihovih udruzenja "pismeni"... racunaju na onih 5-10 ljudi koji bi bili dovoljni da miniraju proteste svojim ispadima... ali ne racunaju na kontraefekat svojih pamfleta - pa zar nisu nista naucili iz prijmera "savjetnice", koja je animirala veliki broj ljudi da se pridruze protestima, upravo svojim nastupom?roditelj wrote:meni samo nikako ne ide u moj mentalni sklop da "ljudi" koji sve ovo pokusavaju minirati odnosno vlast a ne ljudi ne mogu da shvate da se ovdje ne radi o nekakvim nepismenim idiotima nego o gradanima koji su pokazali da su u stanju da dodu do bilo kojih informacija,a nadam se da ce DANI ili neki drugi meiji pronaci nacin da provjere ko su potpisnici i da li su clenovi njihovih udruzenja upoznati sa ovimAlija Alijagić wrote:Ovo je nečuveno Silajdžić i Semihica sačine izjavu, a prodane duše iz JOB-a im to potpišu i daju u javnost. E ovo neće proči tek tako.
- suncica24
Ja isto ne mogu da vjerujem za NOR i paraplegicare. I jedni i drugi su bili s nama i sad neko da ovako manipulise njima.Vingo wrote:Daj mi ove moje NOR-ovcetajniglas wrote:JUB Unija veterana - Suad Kulosman
Zlatni ljiljan i Zlatna policijska znacka – Dzevad Rađo
Zelene Beretke – Muhamed Svrakic
Ovo je tako nizak potez, nizi bi jos samo mogao biti da su napisali saostenje i potpisali socijalne slucajeve kojim daju 50KM mjesecno.
PS: NOB prima nekih 4000 krvnih zrnaca iz budzeta, paraplegicari oko 2000, ako su ih za te pare prodali...bljak
- maki_celo
do jutros potpresjednik jedne od navedenih organizacija vise nije ni clan.Alhemicarkaa wrote:Ma to je samo metod zastrasivanja. Koji ce im to borci doci na kontra-proteste? Bas me interesuje?
Trebalo bi naci nekog demobilisanog borca, RVIa i dati mu mikrofon u subotu da kaze da je on kao borac s nama, bez obzira na izjave nekih kordinacionih odbora...
Dje si sta ima...
ove organizacije se 'vabe' nevladine organizacije a zapravo nije tacno.svi predjsednici i potpresjednici te clanovi odbora su clanovi vladajucih stranki i na svaku sjednicu dodju sa napisanim zadatcima od strane centrala vladajucih stranki.
'boracke organizacije' ne zastupaju borce vec zastupaju svoje politicke partije a odbor igra kako stranka svira.
na vanrednoj sjednici NISU prisustvovali predstavnici svih navedenih organizacija i vec sutra ce biti demantovano da se dogovorilo to sto navode.istina,01.03. se planira nasilnickim akcijama razbiti 'rulja' cak su i dnevnice obezbijedjene.manje grupe placenih vandala ce biti rasporedjene po 'rulji' i tako djelovati.
samo nisu racunali na to da je 'rulja' koju NIKO NE PLACA spremna te vandale docekati,uslikati i predati policiji koja svoj posao obavlja u skladu sa ovlastenjima
na dosadasnjim protestima bilo je x boraca i RVI i na sledecim ce biti jos vise.
sto se tice govora,naci ce se vec neko u masi da javno istupi i pokaze da se mi ipak borimo i dalje i da smo uz gradjane.
molim vas,ne odvajajte nas(borce i RVI) od gradjana,pa i mi smo gradjani
- shuriken
lijepo je da si tako informiranAlija Alijagiæ wrote:Raðo je seljaèina iz Rogatice odakle i Semiha, a ©vrakiæ je privjesak od Harisa Silajd¾iæa od prvog dana. Caco koji je jedini valjo je zavr¹io kako je zavr¹io.
ali ako ti je valjo Caco
hajd podrzavaj neke druge proteste
-
Risto Kuglarić
možda ne bi bilo loše eksplicitno tražiti demant ili potvrdu od navedenih organizacija pojedinačno? Ima li smisla?
-
Pearl
ne stavljamo ih mi pod znak jednakosti, ali ce to uciniti narod, koji cita ove bolesnoce, ako niko od boraca ne demantuje da stoji iza ovoga..interface wrote:zamolio bi 'sugradjane' da u svojim postovima ne poistovjecuju stavove 'borackih organizacija' sa stavovima boraca. oni nisu neminovno isti. to je stav koji su zauzeli ljudi koji rukovode tim organizacijama, a to u cijoj su oni sluzbi, svima je znano.
u proslom "prograsu" jedna od borackih organizacija je obecala da ce borci ici kontra naroda da odbrane vlast... i niko se nije javio
ja nisam borac, niti sam clan jedne od organizacija... da jesam, prva bih istupila i rekla da ne govore i u MOJE ime...
da saljemo cin-u mail, da ovo malo istraze?
mada ce i njih zaboliti neka stvar, kao i brankovica kad su mu nekretnine istrazili... ali mozda narod malo mucne glavom...
- Šapat
Ovo potpisujem kao neko sa vrlo slicnim "stazem" (3 puta)tajniglas wrote:Kao demobilisani borac koji je ranjavan 4 puta LICNO SE OGRADJUJEM od borackih organizacija Kantona Sarajeva i neka budu dosljednji, ako prozivaju kako se organizatori kriju, neka se onda oni ne kriju iza floskule "Kordinacioni odbor borackih udruzenja". Vrlo brzo cemo ih prozvati imenom i prezimenom, pa neka objasne svojoj djeci kako pomazu kriminal u gradu. Nma objasnjavati ne trebaju, mi znamo
-
roditelj
sjetite se smrti rahmetli pravih Komadanatatajniglas wrote:Elitu Zlatnih ljiljana kantona Sarajevo predvode Nedzad Brankovic - premijer, general u penziji Halil Brzina - predsjednik kadrovske komisije SDA, brigadir u penziji Dzevad Rađo - predsjednik federalnog udruzenja, general u penziji Fikret Prevljak - savjetnik federalnog premijera, general u penziji Ismet Hadzic, Miki - vlasnik Michela u Fehadiji.....
rahmetli Safet Zajko-poginuo pri obilasku linija na Mijatovica kosi sa jos nekoliko visokih oficira.zvanicno saopstenje pogoden od strane snajpera iasko neprijatelja nije bilo ni blizu i samo kako bas njega
rahmetli Enver Sehovic-poginuo na komandnom mjestu.kako bas izmedu tolikog naselja da pogode kucu u kojoj je on bio
i mnogi drugi...
- Asana
Trebalo bi utvrditi da li je iko, i ako jeste ko ispred organizacije i na temelju kakve konsultacije sa clanstvom, sudjelovao u potpisivanju ovog saopstenja. Evo materijala za citav magazinRisto Kuglarić wrote:možda ne bi bilo loše eksplicitno tražiti demant ili potvrdu od navedenih organizacija pojedinačno? Ima li smisla?
- suncica24
Opet: SVAKA CAST!maki_celo wrote:do jutros potpresjednik jedne od navedenih organizacija vise nije ni clan.Alhemicarkaa wrote:Ma to je samo metod zastrasivanja. Koji ce im to borci doci na kontra-proteste? Bas me interesuje?
Trebalo bi naci nekog demobilisanog borca, RVIa i dati mu mikrofon u subotu da kaze da je on kao borac s nama, bez obzira na izjave nekih kordinacionih odbora...
Dje si sta ima...
ove organizacije se 'vabe' nevladine organizacije a zapravo nije tacno.svi predjsednici i potpresjednici te clanovi odbora su clanovi vladajucih stranki i na svaku sjednicu dodju sa napisanim zadatcima od strane centrala vladajucih stranki.
'boracke organizacije' ne zastupaju borce vec zastupaju svoje politicke partije a odbor igra kako stranka svira.
na vanrednoj sjednici NISU prisustvovali predstavnici svih navedenih organizacija i vec sutra ce biti demantovano da se dogovorilo to sto navode.istina,01.03. se planira nasilnickim akcijama razbiti 'rulja' cak su i dnevnice obezbijedjene.manje grupe placenih vandala ce biti rasporedjene po 'rulji' i tako djelovati.
samo nisu racunali na to da je 'rulja' koju NIKO NE PLACA spremna te vandale docekati,uslikati i predati policiji koja svoj posao obavlja u skladu sa ovlastenjima
na dosadasnjim protestima bilo je x boraca i RVI i na sledecim ce biti jos vise.
sto se tice govora,naci ce se vec neko u masi da javno istupi i pokaze da se mi ipak borimo i dalje i da smo uz gradjane.
molim vas,ne odvajajte nas(borce i RVI) od gradjana,pa i mi smo gradjani
-
Alija Alijagić
Ja podržavam koga ja hoču. Cacu su naveli da uradi svakakve gluposti pa su onda oprali ruke i jenostavno ga ubili.shuriken wrote:lijepo je da si tako informiranAlija Alijagić wrote:Rađo je seljačina iz Rogatice odakle i Semiha, a Švrakić je privjesak od Harisa Silajdžića od prvog dana. Caco koji je jedini valjo je završio kako je završio.
ali ako ti je valjo Caco
hajd podrzavaj neke druge proteste
- uvjek dobar gost
Ja sam zamolio neke novinare da se pozabave ovim saopštenjem..
Lično sam razočaran iako znam ko stoji iza ovoga.. ko ima prste svoje u ovome... i šta je cilj...
Nek ih bude sramota, a ovo je samo još jedan od pokazatelja da se vlast prepala....
Lično sam razočaran iako znam ko stoji iza ovoga.. ko ima prste svoje u ovome... i šta je cilj...
Nek ih bude sramota, a ovo je samo još jedan od pokazatelja da se vlast prepala....
- johnnykola
e, ovo bi bio beton betona!Asana wrote:Trebalo bi utvrditi da li je iko, i ako jeste ko ispred organizacije i na temelju kakve konsultacije sa clanstvom, sudjelovao u potpisivanju ovog saopstenja. Evo materijala za citav magazinRisto Kuglarić wrote:možda ne bi bilo loše eksplicitno tražiti demant ili potvrdu od navedenih organizacija pojedinačno? Ima li smisla?
ali koji su oni samo debili (mislim na vlastrodrsce), sve ovdje mogu
citati, ali su toliko nesposobni, samo se sve vise
i vise gube u svojim odronima.
jedino i samo se bave opstankom u foteljama.
nicim drugim. a 'vamo malca satra jedan moron zato
sto mu je ovaj kolutao ocima.
nevjerojatno!
saljite gdje sitgnete ono sa sdu, hdz, sda, szbih na kraju svake tacke...
ili ce od ovoga svega nesto biti ili nas nema na mapi -
nidje te midgete!
-
zemljotres
Sad i penzionerima treba uvest' policijski sat.Sarajevo: Uhapšen zbog pucanja u drugu osobu
H.S. (1935.), nastanjen u Sarajevu, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio djelo izazivanja opće opasnosti. On je u ulici Sedrenik iz lovačke puške ispalio dva metka u pravcu H.H. iz Sarajeva...
cijeli članak >> http://www.sarajevo-x.com/clanak/080226072