PROTESTI, 23.2. U 13h, KATEDRALA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jasminasab

Post by jasminasab »

suncica24 wrote:zox, gje je onaj tvoj plakat, hitno je potreban?
hadznicacasa: Pisi, pisi...(sa bismilom, sto bi se reklo :D )
Imas na info topicu.
Šapat

Post by Šapat »

INFO

Sutra krece distribucija 20.000 letaka i 2.000 plakata sa pozivom na protest.

Toliko. Pa do pobjede
mala-i

Post by mala-i »

Image
nesvjesna

Post by nesvjesna »

Zox wrote:Sorite sto vas prekidam, nemam ni jednu pametnu za reci, osim da sam spreman upisati se u tu listu od 100 ljudi.

evo linkovi na hi res plakat koji su mi neki trazili da stampaju:
[img=http://img227.imageshack.us/img227/5946/protestprobalowrgbze4.th.jpg]
a4 format 2 plakata (34 MB): http://rapidshare.com/files/93276533/le ... s.tif.html
a5 format 1 plakat (17MB):
http://rapidshare.com/files/93278910/le ... s.tif.html

ako nekome treba nesto "izmedju" low i res da se lakse skida, pp
suncice - voila :D
damirm

Post by damirm »

shuriken wrote:OTVORENO PISMO STUDENATA I STUDENTICA ORMAR BIBLIOTEKE FILOZOFSKOG FAKULTETA UNIVERZITETA U BANJALUCI
U vezi protesta studentskih organizacija i udruženja građana u Banjaluci održanih povodom proglašenja države Kosovo u kosovskom saboru 17.O2.2008.

Studenti i studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, okupljeni i okupljene oko Ormar biblioteke, s odbojnošću gledaju na organizaciju studentskih protesta održanih 18.02.2008. u Banjaluci povodom proglašenja državnosti Kosova. Studentska populacija koja je izašla tog dana na ulice Banjaluke slijepo se stavlja u političke interese vladajuće političke oligarhije, neartikulirajući uopšte svoje prave studentske interese i interese našeg društva.
Na studentskim protestima održanim u Banjaluci 18. februara/veljače, strogo osuđujemo paljenje nacionalne zastave Bosne i Hercegovine, kao i bilo koje druge zastave, i izostanak, sa time u vezi, političkih reakcija političkog vodstva Bosne i Hercegovine i Entiteta Republika Srpska i.e. izostanak reakcija Predsjedništva BiH, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, predsjedavajućeg Vijeća Ministara BiH, Predsjednika Entiteta Republika Srpska, Predsjednika Vlade Entiteta Republika Srpska i Predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.
Studentski protesti, i protesti udruženja građana koji artikulišu pitanje gensa, odaju se u svom fenomenu kao emfatična želja da se i oni percipiraju kao značajan vidljivi faktor ili činilac odlučivanja pravde, istine i pomirenja. O ovoj istini nema ni govora. Njihova prava politička vrijednost korisna je samo za instrumentalne ciljeve vladajuće političke doktrine koja crpeći budžet, drži ljude u neznanju i upućuje ih pravcu ”velikih” ideja, ideja koje nemaju ove atribute. Nemoć se kompezira emfazijom, a racionalnost lažnim proračunima.
Saglasno sa željama za odgovornom vlašću, nasuprot banjalučkih instrumentalizovanih protesta, podržavamo motive građana i građanki Sarajeva, i Bosne i Hercegovine u cjelosti, u protestima protiv sveprisutnog nasilja na našim ulicama i u aparatima vlasti.

ORMAR BIBLIOTEKA
U Banjaluci, 19.februara/veljače 2008.

jebiga treba imat muda ovo napisat u BL ovih dana

WOW!!!
downtoearth

Post by downtoearth »

kako znamo da ovo Otvoreno pismo nije foluška??? meni yvuči prelijepo da bi bilo istina!!!
delightful

Post by delightful »

Iz provjerenih izvora - istina je!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

Post by -LIBERO- »

Mrzim prebrojavanje krvnih zrnaca,cak sta vise gadi mi se sve to...ali da ovo nije pismo studenata povratnika ili nesto u tom fazonu.Stvarno zvuci nevjerovatno :D ,predobro da bi bilo istina.
damirm

Post by damirm »

Hvala gosp. Pecaninu koji nas je lijepo popratio u svom najnovijem izdanju. Mislim da odavno nije imao veci tiraz. Sto se tice propusta na koje nam lijepo ukazuje, jednako kvalitetan propust smo pripremili i za gosp. Orucevica.
sniPod

Post by sniPod »

E raja odradio sam plakatima A4 format Grbavicu 1 i shopping city Grbavica tamo gdje je inkognito....!!! :D
tajniglas

Post by tajniglas »

[size=14][b]....lakši su bunkeri, nego limuzine i šalteri...[/b][/size]
PREDLAŽEM "POŠASNU SALVU" OD PUŠENJA ZA HIMNU OKUPLJANJA, I DA JE SVI PUŠTAMO U AUTIMA DO DOLASKA NA OKUPLJANJE, A KOMŠIJE IZ CENTRA MOGU ZVICNIKE I NA PROZORE STAVITI...
Zox

Post by Zox »

suncica24 wrote:zox, gje je onaj tvoj plakat, hitno je potreban?
hadznicacasa: Pisi, pisi...(sa bismilom, sto bi se reklo :D )
http://thetourist.blogger.ba/arhiva/2008/02/21/1392914
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

Image

(edited by jasminasab: vako se bolje vidi :D )
Šapat

Post by Šapat »

Bravo!

Posto ja ovo poslah, da i kazem sta je poenta, mada je vrlo jasno.

Dakle, strategija protiv maloljetnickog prijestupnistva je usvojena 27. Jula 2006 godine (!!!), a objavljena je tek 19. Februara 2008!!!!!!!

I o cemu nam sada oni pricaju?! Kako su na ovim sastancima prije 3 dana "donijeli" neku strategiju?!
misha

Post by misha »

lazu lazu
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Šapat wrote:Bravo!

Posto ja ovo poslah, da i kazem sta je poenta, mada je vrlo jasno.

Dakle, strategija protiv maloljetnickog prijestupnistva je usvojena 27. Jula 2006 godine (!!!), a objavljena je tek 19. Februara 2008!!!!!!!

I o cemu nam sada oni pricaju?! Kako su na ovim sastancima prije 3 dana "donijeli" neku strategiju?!
Istrazivanja o maloljetnickoj delikvenciji, uzrocima i metodama rjesavanja, sanacjie i prevencije, su radjena yadnjih par godina, a FORUM BOSNA , makar se nadam, jos uvijek ima te dokumente, koje su radili diplomirani sociolozi.
Dakle, ne smije se dozvoliti da se sad formira neko tijelo koje ce mjesecima VIJECATI i izmisljati toplu vodu i trositi novac bezze..

Nekim delikventima se ne moze pomoci vise, ali smatram da se pravilnom prevencijom moze uticati na drasticno smanjenje buducih delikvenata...
Šapat

Post by Šapat »

Ma samo ne znam kako ih nije stid...pricaju kako su oni, sada, donijeli neka rjesenja, a istina je da su rjesenja donijeta pprije 2 godine. To samo govori koliko oni uopste znaju sta se oko njih desava i koliko oni uopste nemaju pojma sta i kako rade.

Sva sreca pa ne postoje ogledala koja bi u digitali ispod imala ispis karakternih osobina onoga ko se ogleda...

Kod Taje bi vjerovatno pisalo: "klasicni imbecil sa neartikulisanim primjesama"
Zox

Post by Zox »

Kad se malo zapne i proceprka, jedina konkluzija je ta da smo FAKAT 13 godina bili nista drugo do OVCE. I zato moramo istrajati, narode.
Zox

Post by Zox »

Tema vec postoji (sorite, moderatori, na linku, mislim da je korisno): http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=4&t=36119

Mada je opasno ignorisu :)

Dva su odgovora do sad, i minimiziraju kompletnu stvar.
spectra

Post by spectra »

Dosta: http://www.sarajevo-x.com/clanak/080221090

"Na ovaj način Vlada samo još jednom pokazuje svoju nesposobnost i potpunu
odsutnost bilo kakvih kvalitetnih rješenja za građane i građanke ovoga grada" - poručuju iz pokreta, te naglašavaju da će ostati pri svojim zahtjevima za smjenom premijera KS Samira Silajdžica, te podržati građane i građanke u njihovim zahtjevima."

:thumbup:
Martian_Kyo

Post by Martian_Kyo »

-LIBERO- wrote:Ovo samo po sebi govori da bi se, poslije odradjene ove subote,trebali fokusirati na pokusaj sirenja ove ideje i na Zenicu,Banja Luku,Tuzlu,Bihac,Mostar,Trebinje....i cijelu BiH

Ali ok,idemo odraditi subotu.... :D
Mislim da tu nema sta da specijalno trudimo, jer ako ovdje u sarajevu postignemo rezultate. Ljudi u drugim gradovima ce se sami zamislit.

Ne smije se dozvolit da nas andrenalin i pretjerani entuzijazam odvede predaleko. I da postenmo grandiozni u svojim planovima i ambicijama. Polako ljudi. Fokus! na subotu ovu, na posao TRENUTNO pred nama.
alica.k

Post by alica.k »

Martian_Kyo wrote:
-LIBERO- wrote:Ovo samo po sebi govori da bi se, poslije odradjene ove subote,trebali fokusirati na pokusaj sirenja ove ideje i na Zenicu,Banja Luku,Tuzlu,Bihac,Mostar,Trebinje....i cijelu BiH

Ali ok,idemo odraditi subotu.... :D
Mislim da tu nema sta da specijalno trudimo, jer ako ovdje u sarajevu postignemo rezultate. Ljudi u drugim gradovima ce se sami zamislit.

Ne smije se dozvolit da nas andrenalin i pretjerani entuzijazam odvede predaleko. I da postenmo grandiozni u svojim planovima i ambicijama. Polako ljudi. Fokus! na subotu ovu, na posao TRENUTNO pred nama.
oni svi cekaju samo da vide sta cemo mi, ovo vam garantujem. sve su oci u nas uperene sad.
johnnykola

Post by johnnykola »

iskreno se nadam da ce od ovog nesto da bude.
da se zna, za svakog od vas bih glaso da ste
u kakvoj stranci :kiss: . bez vas: nidje te midgete (midget je bih :-D )!
margina

Post by margina »

Samo da se prijavim da sam se napokon registrovala i da imate jos jednog clana koji vas podrzava i izlazi u subotu na protest. :-D
s vetrom uz lice

Post by s vetrom uz lice »

Bistrik i okolica će bit' obljepljeni do jutra vadderedi lecima - hvala v.
bravo za kolege i kolegice iz Banja Luke :thumbup:

SUBOTA - 13:00h
:bih:

ljudi volim vas sve odreda :D
Locked