Opravdani masakr?
Zasluzena kazna?
Samo proberi....
began wrote:Ljudi nemojte se bezveze uzbuđivat oko legalnog oruzija nije u njemu problem jer 95% ubistava,ranjavanja pucnjava se uradi sa nelegalnim oruzjem odnosno oruzijem nabavljenim ispod rukei obicno ga nose lokalni narkomancici i mafijascici koji rasturaju drogu i glume glumce akcioni americkih filmova.Evo ja sad trebam da ganjam dozvolu za lovacko oruzije za svoj cejf jer volim tu vrstu sporta a imacu ogromnih problema bez obrizra na to sto nisam nikad kaznjen i nisam od onih sto puse i piju,jer moj stari je u zavadi sa 2 kuce koje pokusavaju da uzurpiraju privatnu imovinu A nadlezna policija i te komsije uopste ne realiziraju sudske presude i zabrane ali vidjecemo sta ce se desit na kraju.
Ma, hodaju po komšiluku, pitaju, pa ako netko kaže da te uopće ne poznaje, onda te pitaju kako te ne poznaje... Ja imam djevojačko prezime i moje prezime nije na vratima, pa se zaje**o i pozvonio i pita za menebraca wrote:Zavada tvoga oca nema nikakve veze sa tobom, JEDINI uvjet je da nemas u zadnje dvije godine PREKRSAJNU prijavu za narusavanje javnog reda i mira, sto znaci da ako si klapio lovu iz firme u iznosu od jedno 2
000.000,00 KM ili si mozda nekome klapio Golfa sa parkiga i imas prijavu za to djelo, to nije diskriminirajuce u smislu zahtjeva za nabavku oruzja jer nemas prekrsajnu prijavu za narusavanje javnog reda i mira u protekle, odnosno tekuce dvije godine !!!
Ali, ako si dobio oruzje, a pomarises se, oruzje se oduzima do konacne odluke suda, bez obzira sto oruzje u toku tuce nisi imao sa sobom i sto je bilo uredno zakljucano u sefu kod kuce.

Dozer wrote:A ta gerila bi u nekom momentu mogla postati najpogubnija za zakonodavce, a
da, da je bio legalan možda bi se i izvkao.mrsamras wrote:Pucao iz nelegalno posjedovanog oruzja.
Sta reći?
Ova prica je suplja ko Kim Kardashian. Niđe veze.
od tužioca na prvom mjestu, pa onda od sudije ako dotle dođe.sabanss wrote:Bilo bi zanimljivo vidjeti statistiku ovakvih slucajeva ali kada covjek posjeduje dozvolu. Pretpostavljam da je vecina lopova naoruzana, tvoja rijec protiv njegove da je rijec o samoodbrani. Da li sve ovisi od sudije?
"Osobe koje posjeduju oružje, iako im je dodijeljeno od nekog zvaničnog organa, dužne su to oružje registrovati. No, ukoliko to ne učine, prema odredbama Zakona o držanju i nošenju oružja to ne spada u krivično djelo, već se osobi koja nije registrovala oružje ono oduzima", pojasnila je sudija Rondić
I bez mogućnosti da ga više legalno dobiješ, bar po zakonuO'zone wrote:6 mjeseci uslovno i boli te đon
Ma koji će ti đavo legalno?KatarinaKosaca wrote:I bez mogućnosti da ga više legalno dobiješ, bar po zakonuO'zone wrote:6 mjeseci uslovno i boli te đon
može, nako brisanja presude, 2-3 godine.KatarinaKosaca wrote:I bez mogućnosti da ga više legalno dobiješ, bar po zakonuO'zone wrote:6 mjeseci uslovno i boli te đon
Ma, ne može, pročitaj zakon. Osim toga, Budimir jeste imao dozvolu, ali je nije produžio, ono nakon 5 godina odeš na ljekarski itd.. što su različite stvari sasvim... Ne možeš ti kupit pištolj na crno (nejebali ste i ti i onak ko ti ga proda), kao uvjetno malo budeš kažnjen i kao nakon 2-3 godine ti kao legalno nabaviš oružje, jes hau nou... možda nekim privilegiranim kao i sve u ovom društvu, ali takvima i ne nađu nelagalno oružjemudrac2 wrote:može, nako brisanja presude, 2-3 godine.KatarinaKosaca wrote:I bez mogućnosti da ga više legalno dobiješ, bar po zakonuO'zone wrote:6 mjeseci uslovno i boli te đon
ZAKON O NABAVLJANJU, DRŽANJU I NOŠENJU ORUŽJA I MUNICIJE FBIHYapi Yapo wrote:Imam oružje i uredno papire sve, htio bih da ga prodam, dosta osoba mi traži na crno da im prodam. Zanima me kakvih ja problema mogu imati ako prodam osobi bez papira?