Dozvola za oruzje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dozer

#626 Re: Dozvola za oruzje

Post by Dozer »

Opravdana i dugo ocekivana revolucija?
Opravdani masakr?
Zasluzena kazna?

Samo proberi.... :D
began

#627 Re: Dozvola za oruzje

Post by began »

Ljudi nemojte se bezveze uzbuđivat oko legalnog oruzija nije u njemu problem jer 95% ubistava,ranjavanja pucnjava se uradi sa nelegalnim oruzjem odnosno oruzijem nabavljenim ispod rukei obicno ga nose lokalni narkomancici i mafijascici koji rasturaju drogu i glume glumce akcioni americkih filmova.Evo ja sad trebam da ganjam dozvolu za lovacko oruzije za svoj cejf jer volim tu vrstu sporta a imacu ogromnih problema bez obrizra na to sto nisam nikad kaznjen i nisam od onih sto puse i piju,jer moj stari je u zavadi sa 2 kuce koje pokusavaju da uzurpiraju privatnu imovinu A nadlezna policija i te komsije uopste ne realiziraju sudske presude i zabrane ali vidjecemo sta ce se desit na kraju.
braca

#628 Re: Dozvola za oruzje

Post by braca »

began wrote:Ljudi nemojte se bezveze uzbuđivat oko legalnog oruzija nije u njemu problem jer 95% ubistava,ranjavanja pucnjava se uradi sa nelegalnim oruzjem odnosno oruzijem nabavljenim ispod rukei obicno ga nose lokalni narkomancici i mafijascici koji rasturaju drogu i glume glumce akcioni americkih filmova.Evo ja sad trebam da ganjam dozvolu za lovacko oruzije za svoj cejf jer volim tu vrstu sporta a imacu ogromnih problema bez obrizra na to sto nisam nikad kaznjen i nisam od onih sto puse i piju,jer moj stari je u zavadi sa 2 kuce koje pokusavaju da uzurpiraju privatnu imovinu A nadlezna policija i te komsije uopste ne realiziraju sudske presude i zabrane ali vidjecemo sta ce se desit na kraju.

Zavada tvoga oca nema nikakve veze sa tobom, JEDINI uvjet je da nemas u zadnje dvije godine PREKRSAJNU prijavu za narusavanje javnog reda i mira, sto znaci da ako si klapio lovu iz firme u iznosu od jedno 2
000.000,00 KM ili si mozda nekome klapio Golfa sa parkiga i imas prijavu za to djelo, to nije diskriminirajuce u smislu zahtjeva za nabavku oruzja jer nemas prekrsajnu prijavu za narusavanje javnog reda i mira u protekle, odnosno tekuce dvije godine !!!

Ali, ako si dobio oruzje, a pomarises se, oruzje se oduzima do konacne odluke suda, bez obzira sto oruzje u toku tuce nisi imao sa sobom i sto je bilo uredno zakljucano u sefu kod kuce.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#629 Re: Dozvola za oruzje

Post by KatarinaKosaca »

braca wrote:Zavada tvoga oca nema nikakve veze sa tobom, JEDINI uvjet je da nemas u zadnje dvije godine PREKRSAJNU prijavu za narusavanje javnog reda i mira, sto znaci da ako si klapio lovu iz firme u iznosu od jedno 2
000.000,00 KM ili si mozda nekome klapio Golfa sa parkiga i imas prijavu za to djelo, to nije diskriminirajuce u smislu zahtjeva za nabavku oruzja jer nemas prekrsajnu prijavu za narusavanje javnog reda i mira u protekle, odnosno tekuce dvije godine !!!

Ali, ako si dobio oruzje, a pomarises se, oruzje se oduzima do konacne odluke suda, bez obzira sto oruzje u toku tuce nisi imao sa sobom i sto je bilo uredno zakljucano u sefu kod kuce.
Ma, hodaju po komšiluku, pitaju, pa ako netko kaže da te uopće ne poznaje, onda te pitaju kako te ne poznaje... Ja imam djevojačko prezime i moje prezime nije na vratima, pa se zaje**o i pozvonio i pita za mene :D , a ja otvorila. Onda posebna priča, kako netko već napisa, da se uvijek nađe netko ko ne izdrži da ne upita što se to murija raspituje za tebe, pa onda se moraš svakom kretenu pravdat što te obilazi murija... to je najgore. Tako, da ako je porodica u zavadi nije isključeno da to bude problem.
KatarinaKosaca

#630 Re: Dozvola za oruzje

Post by KatarinaKosaca »

Ali, za ovog ljepotana što je duži od života i to se može pretrpjeti

Image
began

#631 Re: Dozvola za oruzje

Post by began »

Ma imam ja ljude :mrgreen: ali idem po zakonu da vidim na sta ce izac na kraju a opet ako uzmu u obzir sto zivim gdje mi je i otac a poremeceni susjedski odnosi mogli bi me zajebavat a na posljetku oni su ti koji su krivi za te probleme jer nece da rade ono sto im zakon nalaze dabogda im se vratilo onako kako zasluzuju :mrgreen: .
BTW nista od imovine nije na meni tako da i tu sam operisan od tog nemogu me tu teretit za nesto.
braca

#632 Re: Dozvola za oruzje

Post by braca »

Kako ne kontas: nema veze imovina sa tim, odu BILO GDJE i pitaju da li znate toga i toga i da li je taj sklon belaju, nasilju, svadjama i sl. Imovina nema veze sa tim, mogu otici u prodavnicu, na prvu benzinsku crpku, bilo gdje.....
The BEN10

#633 Re: Dozvola za oruzje

Post by The BEN10 »

Pratim.
began

#634 Re: Dozvola za oruzje

Post by began »

Nisi ti skonto mislim na imovinu zbog koje je stari ima problem a znam da dodju pitaju kakav si i sta si vijdecemo na kraju.
Joe McCarthy

#635 Re: Dozvola za oruzje

Post by Joe McCarthy »

Dozer wrote:A ta gerila bi u nekom momentu mogla postati najpogubnija za zakonodavce, a :D
:izet:
mrsamras

#637 Re: Dozvola za oruzje

Post by mrsamras »

Pucao iz nelegalno posjedovanog oruzja.
Sta reći?
mudrac2

#638 Re: Dozvola za oruzje

Post by mudrac2 »

mrsamras wrote:Pucao iz nelegalno posjedovanog oruzja.
Sta reći?
da, da je bio legalan možda bi se i izvkao.
sabanss

#639 Re: Dozvola za oruzje

Post by sabanss »

Bilo bi zanimljivo vidjeti statistiku ovakvih slucajeva ali kada covjek posjeduje dozvolu. Pretpostavljam da je vecina lopova naoruzana, tvoja rijec protiv njegove da je rijec o samoodbrani. Da li sve ovisi od sudije?
hladan.preminger

#640 Re: Dozvola za oruzje

Post by hladan.preminger »

Ova prica je suplja ko Kim Kardashian. Niđe veze.
mudrac2

#641 Re: Dozvola za oruzje

Post by mudrac2 »

sabanss wrote:Bilo bi zanimljivo vidjeti statistiku ovakvih slucajeva ali kada covjek posjeduje dozvolu. Pretpostavljam da je vecina lopova naoruzana, tvoja rijec protiv njegove da je rijec o samoodbrani. Da li sve ovisi od sudije?
od tužioca na prvom mjestu, pa onda od sudije ako dotle dođe.
O'zone
Globalni moderator

#642 Re: Dozvola za oruzje

Post by O'zone »

U slučaju da Vas uhvate sa ne prijavljenim oružijem pozovite se na slučaj Živka Budimira :mrgreen:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/zivko-bu ... /150317076
"Osobe koje posjeduju oružje, iako im je dodijeljeno od nekog zvaničnog organa, dužne su to oružje registrovati. No, ukoliko to ne učine, prema odredbama Zakona o držanju i nošenju oružja to ne spada u krivično djelo, već se osobi koja nije registrovala oružje ono oduzima", pojasnila je sudija Rondić

6 mjeseci uslovno i boli te đon :mrgreen:
KatarinaKosaca

#643 Re: Dozvola za oruzje

Post by KatarinaKosaca »

O'zone wrote:6 mjeseci uslovno i boli te đon :mrgreen:
I bez mogućnosti da ga više legalno dobiješ, bar po zakonu :D
O'zone
Globalni moderator

#644 Re: Dozvola za oruzje

Post by O'zone »

KatarinaKosaca wrote:
Ma koji će ti đavo legalno? :mrgreen:

Kolika su ograničenja na legalni ovaj nelegalni je puno bolji, Možeš ga i potezat i pucat i prijetiti sa njim, udariti drškom u čelendru,... ma šta ti god padne na pamet ko sa Always ulošcima :mrgreen:
mudrac2

#645 Re: Dozvola za oruzje

Post by mudrac2 »

KatarinaKosaca wrote:
može, nako brisanja presude, 2-3 godine.
KatarinaKosaca

#646 Re: Dozvola za oruzje

Post by KatarinaKosaca »

mudrac2 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
može, nako brisanja presude, 2-3 godine.
Ma, ne može, pročitaj zakon. Osim toga, Budimir jeste imao dozvolu, ali je nije produžio, ono nakon 5 godina odeš na ljekarski itd.. što su različite stvari sasvim... Ne možeš ti kupit pištolj na crno (nejebali ste i ti i onak ko ti ga proda), kao uvjetno malo budeš kažnjen i kao nakon 2-3 godine ti kao legalno nabaviš oružje, jes hau nou... možda nekim privilegiranim kao i sve u ovom društvu, ali takvima i ne nađu nelagalno oružje
mudrac2

#647 Re: Dozvola za oruzje

Post by mudrac2 »

ipak može :D

već su padala rješenja o odbijanju zasnovana na brisanim osudama :D

ps. To 5g za zamjenu ljekarskog je produženo na 10g
Yapi Yapo

#648 Re: Dozvola za oruzje

Post by Yapi Yapo »

Imam oružje i uredno papire sve, htio bih da ga prodam, dosta osoba mi traži na crno da im prodam. Zanima me kakvih ja problema mogu imati ako prodam osobi bez papira?
junior3

#649 Re: Dozvola za oruzje

Post by junior3 »

Taj kome si prodao rokne nekoga ostavi tu pistolj, murija provjeri broj pistolja, nadje tebe i eto te u tvorza. :D
fantabox

#650 Re: Dozvola za oruzje

Post by fantabox »

Yapi Yapo wrote:Imam oružje i uredno papire sve, htio bih da ga prodam, dosta osoba mi traži na crno da im prodam. Zanima me kakvih ja problema mogu imati ako prodam osobi bez papira?
ZAKON O NABAVLJANJU, DRŽANJU I NOŠENJU ORUŽJA I MUNICIJE FBIH
Član 76.
Novčanom kaznom u iznosu od 2.000 KM do 15.000 KM ili kaznom zatvora do jedne godine bit će kažnjeno fizičko lice ako: proda, pokloni ili preda oružje kategorije B fizičkom i pravnom licu koje nema važeću ispravu o oružju (član 28. stav (1) i član 55. stav (1) ovog zakona).

Ovo gore s pravne strane, a cim se pitas znaci grize te savjest. E pa zamisli da od tog oruzja neko bude ubijen, prakticno tvojom krivicom. Bi li mogao zivjeti s time?
Post Reply