andol prije i andol poslijeDanteX wrote:Da li još neko ima problem sa upalom mišića u nogama? Ja bukvalno hodam kao zombi
Trcanje...
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
quarterback
#626 Re: Trcanje...
-
balea
#627 Re: Trcanje...
Ovo se više ne preporučuje... Poslije trčanja kažu da usporava zarastanje i oporavak - navodno. Čini mi se da je istina... isprobano na vlastitoj koži. Moguće da je autosugestija ili ne.... pojma nemam... ali kao da su mi problemi sa mišićima duže trajali kada sam pila andol.quarterback wrote:andol prije i andol poslijeDanteX wrote:Da li još neko ima problem sa upalom mišića u nogama? Ja bukvalno hodam kao zombi
Prije trčanja - pogotovo dugih trka - je opasno uzimati andol jer uzrokuje hiponatrijemiju... snižavaju količinu soli u krvi - što je OK kada imaš temperaturu... ali ne kada ti je so prijeko potrebna.
Masaža i hladna voda... i za 2 dana kao da se ništa nije desilo
- Mu'min
#628 Muzika za trčanje
Koju vrstu muzike koristite dok trčite?
Možda Youtube link?
Možda Youtube link?
-
Wind
#629 Re: Trcanje...
DanteX wrote:Evo me napokon kući! Ponosan na sebe, za 2:11:10 sekundi sam završio svoj PRVI polumaraton![]()
![]()
Sve je super bilo, vrijeme, moja energija i prvo iskustvo polumaratona. Na Darivi sam dušu ostavio, tu su me noge počele boljeti, ali sam izdržao. Ni jednom nisam stao da se odmorim, cijelu stazu sam istrčao u komadu. Kod Vječne vatre sam uložio zadnje atome snage i tu sam upalio brzi šprint, nisam ni ja znao odakle mi toliko snage ali sam trčao kao da me vrag ganja![]()
Na cilju sam bio toliko iscrpljen, ništa nisam osjećao, u prvih nekoliko sekundi kako sam stao sve mi trne, ali onda su počeli bolovi. I moram vam reći, sve ti žuljevi, ta iscrpljenost, ta bol u mišićima i sva ta upala... SVE JE TO VRIJEDILO!![]()
Kada se sjetim samo početka i kraja... Mislio sam u jednom trenutku da neću izdržati, ali mi je jedan glas govorio da mogu ja to (plus što sam dao 30 KM). Toliko snage i samouvjerenja mi je ulilo ono pljeskanje i navijanje od stranih ljudi. Trčao sam sve vrijeme sa osmijehom na licu. I sada gledam u svoju medalju i ne mogu skinuti osmijeh sa sebe. Sjećam se sebe prošle godine sa 110 kg, trčao sam po užarenom suncu, znojio sam se kao nikad u životu. I sada, sa 80 kg završio sam svoj prvi polumaraton. Kad usporedim te dvije osobe, ni nalik jedna na drugu. Rekao sam da mogu i dokazao sam sebi da mogu. Ovo mi je najveća pobjeda protiv sebe
![]()
Usput da pitam, ima li još slika sa trčanja?
Svaka cast!!
Cestitke i tebi @balea!!
- forest gump
#630 Re: Trcanje...
Čestitke svima a posebno Moustapphi koji je razvalio 
- forest gump
#631 Re: Trcanje...
Baby aspirin se preporučuje uzeti prije polumaratona i maratona zbog eventualnih trombova u nogama.
A posebno ako nedugo nakog trke letite avionom. Tada je mogućnost pojave tromba dosta povišena.
A posebno ako nedugo nakog trke letite avionom. Tada je mogućnost pojave tromba dosta povišena.
- Logovan
#632 Re: Trcanje...
Čestitke svima koji su išli.
Ja nisam mogao zbog nekih obaveza.
p.s. http://www.muskiportal.com/sarajevo-pol ... jeva-foto/
Ako ima ovih idiota na forumu samo da vam kažem da vam jebem mater zbog ovoga.
- forest gump
#633 Re: Trcanje...
Stranci. A izgleda ima i naših retarda.Logovan wrote:Čestitke svima koji su išli.Ja nisam mogao zbog nekih obaveza.
- Logovan
#634 Re: Trcanje...
Nebitno stranci ili ne. Vidi se da je u pitanju neki spomenik, tako da nisu trebali ovo raditi. A ovi naši kreteni ništa ne poštuju, jebe se njima za spomenik i za sve ostalo.forest gump wrote: Stranci. A izgleda ima i naših retarda.
- forest gump
#635 Re: Trcanje...
Ipak su izgleda sve stranci, Englezi.Logovan wrote:Nebitno stranci ili ne. Vidi se da je u pitanju neki spomenik, tako da nisu trebali ovo raditi. A ovi naši kreteni ništa ne poštuju, jebe se njima za spomenik i za sve ostalo.forest gump wrote: Stranci. A izgleda ima i naših retarda.
-
vade_mecum
#636 Re: Trcanje...
ovi u smedjim majicama su englezi 100%. nista cudno kada su englezi u pitanju.
-
vade_mecum
#637 Re: Trcanje...
u vezi bolova, ljudi nemojte nista uzimati, tijelo je i vise nego sposobno da se samo oporavi, a i zdravije je. a da misici bole, to nema price 
- Op3r4t0r
#638 Re: Trcanje...
Zna li neko rezultat najbrzeg i najsporijeg takmicara? Reko da vidim gdje sam ja u svemu tome. Imaju li gdje oficijelni rezultati?
- mousstapha
- Op3r4t0r
#640 Re: Trcanje...
Biljana svaka castbalea wrote:Ja završih... ne mogu da vjerujem uopšte. Dio od SSC-a do vijećnice me ubio... vruće, sunce beton i policijska kola iza mene su me demoralisala skroz... Na Darivi sam fasovala žulj na tabanu ... ali i došla sebi malo tako da ipak nisam završila zadnja
Čestitam svima na postignutim dobrim vremenima![]()
![]()
Ja sam negdje procitao da je startalo oko 1300 ljudi a po ovim rezultatima zavrsilo je 559, zar je moguce da vise od pola nije stiglo do cilja?
- mousstapha
#641 Re: Trcanje...
Bila je i trka od 4 kilometra.
- Hemera
#642 Re: Trcanje...
upišeš im brojeve na onom sajtu i dobiješ imena odronaša,pravi kretenivade_mecum wrote:ovi u smedjim majicama su englezi 100%. nista cudno kada su englezi u pitanju.
-
vade_mecum
#643 Re: Trcanje...
840 je bilo registrovanih za polumaraton, ostali su trcali fun run 4 km. drugim rijecima, 281 takmicar nije zavrsio polumaraton.Op3r4t0r wrote:Biljana svaka castbalea wrote:Ja završih... ne mogu da vjerujem uopšte. Dio od SSC-a do vijećnice me ubio... vruće, sunce beton i policijska kola iza mene su me demoralisala skroz... Na Darivi sam fasovala žulj na tabanu ... ali i došla sebi malo tako da ipak nisam završila zadnja
Čestitam svima na postignutim dobrim vremenima![]()
![]()
bila si brza i od 2 muskarca
Ja sam negdje procitao da je startalo oko 1300 ljudi a po ovim rezultatima zavrsilo je 559, zar je moguce da vise od pola nije stiglo do cilja?
- forest gump
#644 Re: Trcanje...
Od 840 registrovanih nisu se svi pojavili na startu.
Mislim da je na startu polumaratona bilo oko 650-700 ljudi.
-
vade_mecum
#645 Re: Trcanje...
zasto si cjepidlaka?forest gump wrote:Od 840 registrovanih nisu se svi pojavili na startu.
- Hemera
#646 Re: Trcanje...
šta obući za trčanje na ovom zindanu?
savjet
savjet
- mousstapha
#647 Re: Trcanje...
Pobjednici ovogodišnjeg polumaratona.
Atletičaru iz Kenije odsekli prste jer je spasao Oliveru Jevtić
Tamnoputi neznanac koga Užičani viđaju u društvu Olivere Jevtić zove se Stenli Kipruti. Kenijac je, atletičar, svetski prvak. Na šaci leve ruke ima samo palac. Ostalim prstima platio je cenu svoje hrabrosti - iz pakla građanskog rata spasao je smrti našu maratonku i njenog trenera Slavka Kuzmanovića.
- Četiri prsta su mi odsekli mačetom. Osvetili su mi se što sam moje prijatelje Srbe izvukao na sigurno kad je život u Keniji bio jeftina roba - priča nam vižljasti Afrikanac na tartan stazi stadiona u Užicu.
Prijatelji Srbi se zovu Olivera Jevtić i Slavko Kuzmanović. Oni film vraćaju na decembar 2007. godine.
- Bili smo u Eldoretu u Keniji, blizu granice sa Ugandom, gde je Olja trenirala za maratonsku trku u Pekingu. U tom kampu bilo je puno atletičara, među njima i Stenli - seća se Slavko Kuzmanović.
Olivera se pripremala za Olimpijadu, a Kenija za izbore. Borba za vlast bila je povod plemenima da zarate.
- Zavladao je haos. Ulice su bile prekrivene leševima. Gledali smo kako pobunjenici u crkvu uvode žene i decu i žive ih spaljuju - priča Olivera.
Pokušali su Olivera i Slavko da se izoluju od ratne strahote, nadajući se da će užas brzo proći.
- Hteli smo da odemo na trening, ali nam Stenli nije dao. Rekao je da se sprema pokolj. Na atletsku stazu su upali neki ratnici i ubili njihovog zemljaka, atletičara, olimpijskog prvaka - nastavlja srpska maratonka.
Više vremena za čekanje nije bilo. Trebalo je pobeći, ali kuda?
- Stenli nas je poveo mračnim ulicama Eldoreta, potom kozjim stazama kroz šumu. Metar po metar smo se probijali iz vatrenog obruča dok nismo stigli na bezbedno. U Najrobiju nas je čekao avion koji je obezbedila srpska diplomatija. Stenli se vratio nazad - nastavlja Slavko.
Tek kasnije saznali su šta se desilo sa njihovim spasiocem.
- Pobunjenici su saznali da sam izvukao dvoje belaca. Zarobili su me. Izgubio sam prste... Naredne godine osvojio sam zlatnu medalju na svetskom prvenstvu hendikepiranih atletičara u Indiji - prepričava Stenli Kipruti.
Kenijac je već neko vreme u Užicu, Oliverin je i Slavkov gost. Zavoleo je Užice i Zlatibor.
- Zauvek mu ostajemo zahvalni. Srećni smo što smo ga imali uz sebe kad su nam glave visile o koncu - kažu Olivera i Slavko.
-
vade_mecum
#648 Re: Trcanje...
nevjerovatna prica.
pitanje za iskusnije forumace-trkace: kako odrzavate formu tokom zime kada je nemoguce trcati napolju (prvenstveno mislim na snijeg). traka ili nesto drugo?
pitanje za iskusnije forumace-trkace: kako odrzavate formu tokom zime kada je nemoguce trcati napolju (prvenstveno mislim na snijeg). traka ili nesto drugo?
- forest gump
#649 Re: Trcanje...
vade_mecum wrote:nevjerovatna prica.
Iz iskustva ti govorim da je tih dana kada je "Nemoguće" trčati zimi veoma malo. Čitavu zimu pretrčim vani.
-
testni_akaunt
#650 Re: Trcanje...
Trčim ako nema magle i leda