Ne bi bilo prvi put da voĐe počne svjeCki rat.megaman4 wrote:Haag nije normalan. Ovo je katastrofa šta oni rade.![]()
Sve se bojim da će odluke Haaga zapaliti ove prostore vrlo brzo, i možemo očekivati nove potrese.![]()
Ili je ovo sve farsa nekih koji žele preko nas pokrenuti neki veći sukob?
Vojislav Šešelj
-
Patriotska_Liga
#626 Re: Vojislav Šešelj
- Danguba
#627 Re: Vojislav Šešelj
Ovo bi mogla da bude prva faza nekog buduceg zamisljenog sukoba.megaman4 wrote:Haag nije normalan. Ovo je katastrofa šta oni rade.![]()
Sve se bojim da će odluke Haaga zapaliti ove prostore vrlo brzo, i možemo očekivati nove potrese.![]()
Abolirati nekoga ko je otvoreno pozivao na progon i ubistva, osobu koja je bila dio UZP i dio svake vlasti/opozicije, osobu koja ima desetine hiljada pristalica koje bi opet isto radile(jer nemaju gram mozga)...ostaje samo jak OPREZ na sva ova desavanja.
Druga stvar, izgleda da je neko rijesio da vidi ''ko je ko'' u Srbiji da bi im odredio put u buducnost. Previse je tamo maski.
- animals
#628 Re: Vojislav Šešelj
Ma, besmisleno je da ti opravdavas Mladica i Karadzica, i da ih uporedjujes sa Gotovinom..vivaldi wrote:
ma besmisleno je da ja i ti naprdjujemo o tome. taj isti gotovina se godinama krio, a kad je ufacen osudjen je po 10 tacaka optuznice i dobio 20-30 godina.
onda se ameri pobrinu da drugi put sudija bude amer koji ga oslobodi po svim tackama - ispade holandski sudija neki bravar kojeg s ulice dovedose u sud. isti taj americki sudija je oslobodio i perisica.
ameri su se bolan pobrinuli da pravda bude zadovoljena ali da ne bude nikakvih politickih implikacija koje bi mogle proisteci iz nekih presuda.
kakvi crni dokazi, pravda, kurac palac...
Ta prva dvojica su ratni zlocinci, u rangu Hitlerovi generala..
a Seselj je psihopata..
ako je zlocinacak Titova vojska koja je oslobadjala zemlju, onda je i Gotovina zlocinac..
koliko je civila poginulo u toku Oluje, akoliko u toku pohoda, Mladica i Karadzica..
i nemoj vise da pises gluposti..
-
Patriotska_Liga
#629 Re: Vojislav Šešelj
Pa ako mi ovdje znamo da je u Srbiji manje-više sve go četnik, valjda to znaju i obavještajne službe.Danguba wrote:Ovo bi mogla da bude prva faza nekog buduceg zamisljenog sukoba.megaman4 wrote:Haag nije normalan. Ovo je katastrofa šta oni rade.![]()
Abolirati nekoga ko je otvoreno pozivao na progon i ubistva, osobu koja je bila dio UZP i dio svake vlasti/opozicije, osobu koja ima desetine hiljada pristalica koje bi opet isto radile(jer nemaju gram mozga)...ostaje samo jak OPREZ na sva ova desavanja.
Druga stvar, izgleda da je neko rijesio da vidi ''ko je ko'' u Srbiji da bi im odredio put u buducnost. Previse je tamo maski.
-
Idriz
#630 Re: Vojislav Šešelj
covjek nevin sjedio u zatvoru 12 godina. jes svasta pricao i dugacak jezik imao, al to nije zlocin.
i sam porazio citav sud. sto ti je jako obrazovanje i ostar um.
- vivaldi
#631 Re: Vojislav Šešelj
taj dio je najcudniji. mogli su mu za to prisiti taman 10-ak godina koiko je odlezao pa bi to bilo neko solomonsko rjesenje.Danguba wrote:Abolirati nekoga ko je otvoreno pozivao na progon i ubistva,
nema tamo maski. vucic ka evropi, dacic i desnicari ka rusiji. vojna neutrlanost i evro integracije pa dokle stignuDanguba wrote: Druga stvar, izgleda da je neko rijesio da vidi ''ko je ko'' u Srbiji da bi im odredio put u buducnost. Previse je tamo maski.
- Danguba
#632 Re: Vojislav Šešelj
Patriotska_Liga wrote: Pa ako mi ovdje znamo da je u Srbiji manje-više sve go četnik, valjda to znaju i obavještajne službe.
Pa kako ce znati kada je Vucic najveci reformator, pristalica zapada, covjek pomirenja u regionu...ma na ranu ga staviti...dok ga malo ne pricepis.
-
Ripicipi
#633 Re: Vojislav Šešelj
Seselj je porazio tuzilastvo, a ne sud.
-
Patriotska_Liga
#634 Re: Vojislav Šešelj
Hoću reć kako je prod'o priču genijalcima iz CIA-e a ne može nama što naprđujemo po forumuDanguba wrote:Pa kako ce znati kada je Vucic najveci reformator, pristalica zapada, covjek pomirenja u regionu...ma na ranu ga staviti...dok ga malo ne pricepis.
Neka te ba Ilija, lakše s tom šišomIdriz wrote:covjek nevin sjedio u zatvoru 12 godina. jes svasta pricao i dugacak jezik imao, al to nije zlocin.
- vivaldi
#635 Re: Vojislav Šešelj
koji ti je kurac jebote, mozak ti se pomuti iz cista mira ko da ti je brat.animals wrote:Ma, besmisleno je da ti opravdavas Mladica i Karadzica, i da ih uporedjujes sa Gotovinom..vivaldi wrote:
ma besmisleno je da ja i ti naprdjujemo o tome. taj isti gotovina se godinama krio, a kad je ufacen osudjen je po 10 tacaka optuznice i dobio 20-30 godina.
onda se ameri pobrinu da drugi put sudija bude amer koji ga oslobodi po svim tackama - ispade holandski sudija neki bravar kojeg s ulice dovedose u sud. isti taj americki sudija je oslobodio i perisica.
ameri su se bolan pobrinuli da pravda bude zadovoljena ali da ne bude nikakvih politickih implikacija koje bi mogle proisteci iz nekih presuda.
kakvi crni dokazi, pravda, kurac palac...
Ta prva dvojica su ratni zlocinci, u rangu Hitlerovi generala..
a Seselj je psihopata..
ako je zlocinacak Titova vojska koja je oslobadjala zemlju, onda je i Gotovina zlocinac..
koliko je civila poginulo u toku Oluje, akoliko u toku pohoda, Mladica i Karadzica..
i nemoj vise da pises gluposti..
nije vivaldi podizao optuznice niti se od vivaldija ko krio niti sam kome presudjivao...
samo se uklapas u ono sto sam vec napisao..
- animals
#636 Re: Vojislav Šešelj
Samo ti hocu reci da sa Mladicem i Karadzicem,ne mozes nikoga staviti iz Bosnjackog ivivaldi wrote:animals wrote:vivaldi wrote:
koji ti je kurac jebote, mozak ti se pomuti iz cista mira ko da ti je brat.
nije vivaldi podizao optuznice niti se od vivaldija ko krio niti sam kome presudjivao...
samo se uklapas u ono sto sam vec napisao..
Hrvatskog naroda u isti kos..
- Danguba
#637 Re: Vojislav Šešelj
Nemoj da se zavaravamo. Taj isti Vucic bi jois uvijek bio dio SRS da ih Vojo nije nafurio.vivaldi wrote:taj dio je najcudniji. mogli su mu za to prisiti taman 10-ak godina koiko je odlezao pa bi to bilo neko solomonsko rjesenje.Danguba wrote:Abolirati nekoga ko je otvoreno pozivao na progon i ubistva,
nema tamo maski. vucic ka evropi, dacic i desnicari ka rusiji. vojna neutrlanost i evro integracije pa dokle stignuDanguba wrote: Druga stvar, izgleda da je neko rijesio da vidi ''ko je ko'' u Srbiji da bi im odredio put u buducnost. Previse je tamo maski.
Ne moze neko preko noci promijeniti poglede na svijet ali moze ih malo amortizovati radi politicke koristi i onoga sto narod zeli da cuje.
Danas bi uz Seselja bila obojica i svi oni koji su sa njima presli u SNS ali ne smiju jer su iz izdali.
Vucic je promijenio samo retoriku. Prica ono sto EU zeli da cuje a domacim isto tako i zato opstaje.
- vivaldi
#638 Re: Vojislav Šešelj
ne znam sta ti nije jasno majke mi..animals wrote:Samo ti hocu reci da sa Mladicem i Karadzicem,ne mozes nikoga staviti iz Bosnjackog i Hrvatskog naroda u isti kos..
nisam ga ja stavio na potjernicu, nije se od mene krio, nisam ga uhapsio, nsam ga osudio niti sam ga oslobodio.
- Connaisseur Karlin
#639 Re: Vojislav Šešelj
opa,ti se javljas na forumu iz okruga sprske demokratske strankeIdriz wrote:covjek nevin sjedio u zatvoru 12 godina. jes svasta pricao i dugacak jezik imao, al to nije zlocin.
-
Patriotska_Liga
#640 Re: Vojislav Šešelj
Probaće na Europi Universalis, a ako ne bude išlo onda na Crusader Kings.Connaisseur Karlin wrote:opa,ti se javljas na forumu iz okruga sprske demokratske strankeIdriz wrote:covjek nevin sjedio u zatvoru 12 godina. jes svasta pricao i dugacak jezik imao, al to nije zlocin.
i sam porazio citav sud. sto ti je jako obrazovanje i ostar um.Sta kazu,kako planiraju ostvariti besmrtnu ideju formiranja velike srbije?
-
oridjidji
#641 Re: Vojislav Šešelj
Osloboditi Seselja je jednako oslobađanju Gebelsa. Doktor propagande, doktor laži.Idriz wrote:covjek nevin sjedio u zatvoru 12 godina. jes svasta pricao i dugacak jezik imao, al to nije zlocin.
- vivaldi
#642 Re: Vojislav Šešelj
pa naravno, ali to je politika. on je isti kakav je i bio, i uvijek ce biti.Danguba wrote:Ne moze neko preko noci promijeniti poglede na svijet ali moze ih malo amortizovati radi politicke koristi i onoga sto narod zeli da cuje.
njemu je bitno kako ga vide svjestke sile jer od toga zavisi buducnost, a svjetske sile ne zanima sta on misli o seselju, bosnjacima, hrvatima...
i americki i ruski i njmeacki i engleski ambasadori se s njim sastaju svaki 20-30 dana, a kada im vidis izjave, jasno je o cemu pricaju i sta koga zanima.
- Connaisseur Karlin
#643 Re: Vojislav Šešelj
Ako mu dadnu novac za odstetu jer je proveo deceniju i kusur u zatvoru,seselj rece ( veceras na AJ) da ce ulozti u svoju stranku! Srpski lobi je izuzetno snazan u inostranstvu!oridjidji wrote:Osloboditi Seselja je jednako oslobađanju Gebelsa. Doktor propagande, doktor laži.Idriz wrote:covjek nevin sjedio u zatvoru 12 godina. jes svasta pricao i dugacak jezik imao, al to nije zlocin.
-
Patriotska_Liga
#644 Re: Vojislav Šešelj
U poređenju sa bošnjačkim jest. Inače je kesa.
-
oridjidji
#645 Re: Vojislav Šešelj
Tesko. Vidjecemo hoce li biti ponovljenog procesa. Hrvati mu nece oprostiti ono sto je Hag.Connaisseur Karlin wrote:Ako mu dadnu novac za odstetu jer je proveo deceniju i kusur u zatvoru,seselj rece ( veceras na AJ) da ce ulozti u svoju stranku! Srpski lobi je izuzetno snazan u inostranstvu!oridjidji wrote:Osloboditi Seselja je jednako oslobađanju Gebelsa. Doktor propagande, doktor laži.Idriz wrote:covjek nevin sjedio u zatvoru 12 godina. jes svasta pricao i dugacak jezik imao, al to nije zlocin.
- Connaisseur Karlin
#646 Re: Vojislav Šešelj
Mislis,Hrvati ce nesto pokusati? Mislim da Hrvati nece puno vremena trositi na Seselja.oridjidji wrote:Tesko. Vidjecemo hoce li biti ponovljenog procesa. Hrvati mu nece oprostiti ono sto je Hag.Connaisseur Karlin wrote:Ako mu dadnu novac za odstetu jer je proveo deceniju i kusur u zatvoru,seselj rece ( veceras na AJ) da ce ulozti u svoju stranku! Srpski lobi je izuzetno snazan u inostranstvu!oridjidji wrote:
Osloboditi Seselja je jednako oslobađanju Gebelsa. Doktor propagande, doktor laži.
- DuckZz
#647 Re: Vojislav Šešelj
Kakav ponovljeni proces, kakva drugostepena presuda....
Ocigledno vam nije jasno da za drugostepenu presudu trebaju novi dokazi, tek otkriveni dokumenti, senzacije itd.... a takvo nešto ne postoji jer su tužitelji doslovno godinu dana u sudnici raspravljali sa Šešeljem cija je glava veća, dokle sve idu granice Srbije itd.
Tužitelji u procesu Šešelja se trebaju penzionisat, ništa konrektno nisu uradili, a to će znati svako ko je pratio barem 50% njegovog suđenja.
Ocigledno vam nije jasno da za drugostepenu presudu trebaju novi dokazi, tek otkriveni dokumenti, senzacije itd.... a takvo nešto ne postoji jer su tužitelji doslovno godinu dana u sudnici raspravljali sa Šešeljem cija je glava veća, dokle sve idu granice Srbije itd.
Tužitelji u procesu Šešelja se trebaju penzionisat, ništa konrektno nisu uradili, a to će znati svako ko je pratio barem 50% njegovog suđenja.
-
oridjidji
#648 Re: Vojislav Šešelj
Vec ih grize to sto je oslobođen, mozda vise nego nas u BiH jer oni su svijesniji ko je Seselj, po SAO Krajini je on svoj talenat usavrsavao i na internetu je mnogo videa njegove ratne propagande u Hrvatskoj, huskaskih govora prepunih mrznje, te uveliko izgovorenih ideja, instrukcija o tome kako realizovati Veliku Srbiju.Connaisseur Karlin wrote:Mislis,Hrvati ce nesto pokusati? Mislim da Hrvati nece puno vremena trositi na Seselja.oridjidji wrote:Tesko. Vidjecemo hoce li biti ponovljenog procesa. Hrvati mu nece oprostiti ono sto je Hag.Connaisseur Karlin wrote:
Ako mu dadnu novac za odstetu jer je proveo deceniju i kusur u zatvoru,seselj rece ( veceras na AJ) da ce ulozti u svoju stranku! Srpski lobi je izuzetno snazan u inostranstvu!
-
Patriotska_Liga
#649 Re: Vojislav Šešelj
Za Šešelja je Bosna bila podrazumijevanje, Hrvatska mu je predstavljala pravi izazov.oridjidji wrote: Vec ih grize to sto je oslobođen, mozda vise nego nas u BiH jer oni su svijesniji ko je Seselj, po SAO Krajini je on svoj talenat usavrsavao i na internetu je mnogo videa njegove ratne propagande u Hrvatskoj, huskaskih govora prepunih mrznje, te uveliko izgovorenih ideja, instrukcija o tome kako realizovati Veliku Srbiju.
-
united bosnae
#650 Re: Vojislav Šešelj
S jedne strane sam razocaran sto je Seselj dobio oslobadjajucu presudu jer svaka njegova aktivnost na politickoj sceni Srbije je bila usmjerena kao sirenju mrznje, nastanku rata i nestanku ne srba sa prostora koje je on zamislio kao "Srpske Zemlje" (Karlovac - Karlobag - Virovitica).
S druge strane drago mi je sto je pusten jer misljenja sam da jednino ozbiljni oruzani sukobi unutar same Srbije mogu biti pecat desavanjima na Balkanu u proteklih 20 god., a Seselj je idealana osoba koja moze potaknuti takve sukobe na tlu Srbije (kad vec ne moze nigdje drugo). Danas, on ne moze napraviti nikakvu stetu u BiH, Hrvatskoj, CG, Kosovu. Osim na jednom ekonomski razbijenom dijelu BiH on zapravo ne smije nigdje drugo ni krociti.
Iskreno se nadam da ce Seselj biti taj faktor koji ce inicirati ozbiljne oruzane sukobe u Srbiji - tek tada ce gradjani Smrdije konacno shvatiti i osjetiti na vlastitoj kozi sta znaci zlo zvano SRPSKI NACIONALIZAM.
S druge strane drago mi je sto je pusten jer misljenja sam da jednino ozbiljni oruzani sukobi unutar same Srbije mogu biti pecat desavanjima na Balkanu u proteklih 20 god., a Seselj je idealana osoba koja moze potaknuti takve sukobe na tlu Srbije (kad vec ne moze nigdje drugo). Danas, on ne moze napraviti nikakvu stetu u BiH, Hrvatskoj, CG, Kosovu. Osim na jednom ekonomski razbijenom dijelu BiH on zapravo ne smije nigdje drugo ni krociti.
Iskreno se nadam da ce Seselj biti taj faktor koji ce inicirati ozbiljne oruzane sukobe u Srbiji - tek tada ce gradjani Smrdije konacno shvatiti i osjetiti na vlastitoj kozi sta znaci zlo zvano SRPSKI NACIONALIZAM.