"Veza bez obaveza"

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
jamiroquai

#626 Re: "Veza bez obaveza"

Post by jamiroquai »

REALISTA77 wrote:N e pada drvo daleko od klade,ili obrnuto,prvo se raspitaj kakva je severinina familija pa onda daji je kao primjer,njima je SVE normalno,ne mogu biti bas primjer za jednog prosjecnog,obicnog,normalnog,covjeka :-)
a prosjecan obicni covjek za primjer je onaj koji potplacuje okolo da ne dobili kaznu
placa zaposljavanje
koristi sve vrste veza da bi njemu islo u korist itd itd

inace smo ljudi za pozeljeti a kad treba druge okriviti pljuvati i govoriti vidi mu glave u tome smo svjetski prvaci

mrzim ove klisee nase gdje smo svi sveci i sve sto je drugacije od nas nazivamo europejcima i nekakvom zavjerom kako nam to kvari drustvo jer smo inace primjer kako treba biti

eto da ne uzimamo severinu
koliko danas ima ovih kompromitirajucih snimaka djevojaka mali milion
jah eto samo se galebovi karaju

daj ba nemoj ni ti moralisati kad ne ide
ja postujem tvoje da se tebi takve djevojke ne svidjaju iz ovih ili onih razloga al nemoj ih napadati kad ne cine tebi nikakvu stetu
ako je i cine cine je sebi
cLo

#627 Re: "Veza bez obaveza"

Post by cLo »

REALISTA77 wrote:Ma CLO,ljudi anonimno kazem ti seru po forumu,jer je to lako,niko te ne zna,ako su sigurni u takve vrijednosti i iskreno ih podrzavaju,onda brate neka nista ne kriju,neka to okolina zna ili sazna,ja sam uvjeren da ovi ljudi u svojim sredinama se prave mnogo finiji nego sto zaista jesu,iako to nih tako izjeda,al jbg,ja da sam takav ja bi bio takav i pred bogom i pred ljudima, :D ,sad ce oni pisati svasta,ali kao sto rekoh papir i forum svasta trpi :-D
Pa, evo, recimo mi ispadamo evoksi ovdje, i svi nam se rugaju, zato što imamo određene kriterije. U par navrata sam pomislila da sa mnom nešto ne štima. Ali eto, neka svako sebi kreira, i meni neka ne spočitava primitivizam i mirna Bosna. Na kraju krajeva, ne volim ni ja da mi neko pametuje :-D
jamiroquai

#628 Re: "Veza bez obaveza"

Post by jamiroquai »

cLo wrote:@jamiroquai

U suštini, najbezbolnije je biti neutralan i SVE podržavati, zbog mira u kući, da se ne bi našao na meti. Mene sada zanima tvoje mišljenje, da li bi ti bio u ovakvoj vezi i da li bi ti bilo svejedno da ti djevojka nakon par godina veze kaže da je imala takav odnos s tim i tim?
e vidis ne bi se tu slozio ne valja biti neutralan i zbog tog mira u kuci
znaci ja cu ga pusiti zbog neke nepravde samo da bi bio mir u kuci
e kod mene to nece biti

a sto se tice pitanja evo i odgovora
ako mi to u datom trenutku odgovara bio bih u takvoj vezi

a sto se tice djevojke ako je ta njena veza bila prije mene svejedno mi je jer tada nije imala nista sa mnom
smetalo bi mi da kaze u paralelnoj sam vezi bez obaveza sa tim i tim
ustvari ne bi mi smetalo jer bi mi bila bivsa
ako je sa mnom sa mnom je bez veza sa strane jer ako ja tako nesto radim ocekujem da i ja dobijem isto nista vise
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#629 Re: "Veza bez obaveza"

Post by ladyblue18 »

cLo wrote: Na kraju krajeva, ne volim ni ja da mi neko pametuje :-D
Ma bravo, tek si sad to shvatila nakon sto se dva dana zgrazavas nad tudjim zivotnim izborima koji sigurno nemaju negativan uticaj na tebe.
cLo

#630 Re: "Veza bez obaveza"

Post by cLo »

ladyblue18 wrote:
cLo wrote: Na kraju krajeva, ne volim ni ja da mi neko pametuje :-D
Ma bravo, tek si sad to shvatila nakon sto se dva dana zgrazavas nad tudjim zivotnim izborima koji sigurno nemaju negativan uticaj na tebe.
Zgražavam? :-) Zbog čega postoji ova tema? Da bi se svi složili i ozakonili i aminovali? :-)
jamiroquai

#631 Re: "Veza bez obaveza"

Post by jamiroquai »

cLo wrote:
REALISTA77 wrote:Ma CLO,ljudi anonimno kazem ti seru po forumu,jer je to lako,niko te ne zna,ako su sigurni u takve vrijednosti i iskreno ih podrzavaju,onda brate neka nista ne kriju,neka to okolina zna ili sazna,ja sam uvjeren da ovi ljudi u svojim sredinama se prave mnogo finiji nego sto zaista jesu,iako to nih tako izjeda,al jbg,ja da sam takav ja bi bio takav i pred bogom i pred ljudima, :D ,sad ce oni pisati svasta,ali kao sto rekoh papir i forum svasta trpi :-D
Pa, evo, recimo mi ispadamo evoksi ovdje, i svi nam se rugaju, zato što imamo određene kriterije. U par navrata sam pomislila da sa mnom nešto ne štima. Ali eto, neka svako sebi kreira, i meni neka ne spočitava primitivizam i mirna Bosna. Na kraju krajeva, ne volim ni ja da mi neko pametuje :-D
jbg sada to postala ko realista izlazis iz okvira diskusije
jel rasprava? jeste ajde onda da raspravljamo a ne da neko namece svoje misljenje
ja ti pokusavam moje misljenje predstaviti tako da ga razumijes ne nuzno i da ga prihvatis ako naucis sta novo dobro je ako i ne naucis ok je rasprava
al jok vi samo svoje i to je to
ne kazem da nema i "mojih" koji tako upiru da je njihovo jedino ispravno al bar procitajte sta pise pa onda sudite

i budite vise iskreni i otvoreni bit ce vam lakse
cLo

#632 Re: "Veza bez obaveza"

Post by cLo »

A ti je draga onda zaključaj, a ovo je zadnji moj post na liberalnom forumu. Ćao! :P
Capajebo

#633 Re: "Veza bez obaveza"

Post by Capajebo »

Sutnja je znak odobravanja, tako da treba osudjivati :mrgreen:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#634 Re: "Veza bez obaveza"

Post by ladyblue18 »

cLo wrote:
Zgražavam? :-) Zbog čega postoji ova tema? Da bi se svi složili i ozakonili i aminovali? :-)
Izgleda da ti ne volis da ti pametuju ali volis drugima da pametujes.
Kakav uticaj ima na tebe necija oduka sta ce ili nece raditi sa svojim tijelom?
Jel tebe neko optuzuje i naziva svakakvim imenima jer ti trebaju neke emocije u zivotu?
Pusti ba ljude da rade sta hoce, prekini svijet ravnati prema sebi, ako hoce da mijenja partnera svaku noc nek mijenja sebi ce nece tebi, ako tebe to ne dotice ni najmanje sto se sekiras toliko kako neko drugi zivi.

I ne, temu necu zakljucati ni zbog tebe ni zbog nekog drugog, ovo je forum na kraju krajeva i moras biti spremna da ljudi cesto nece dijeliti tvoje stavove, kako u zivotu tako i ovdje. Bar sad znas.
ultima_palabra

#635 Re: "Veza bez obaveza"

Post by ultima_palabra »

Velkoski wrote:Veze bez obaveza su zakon, bar znam da me neće 20 puta na dan pitat' "šta radiš?"!

Također smatram da ovakve veze i treba prakticirati pošto nikome normalnom ne pada na pamet da se ženi na današnjem vaktu, nema materijala (i muškog i ženskog, da me žene ne napadnu odmah!), jbg. :mrgreen:

Umalo da zaboravim, koliko god vama smetalo, ljudi će uvijek etiketirati žensko koje je promijenilo 20 partnera, ljudi su po prirodi takvi (NE SAMO NA BALKANU).
Na Balkanu je to baš izraženo... kad bi ljudi malo manje virili u tuđe krevete i etiketirali žene (pa i muškarce) kao ovakve ili onakve, sigurno bismo imali manje seksualno frustriranih ljudi, i posljedično sretnije društvo.
MedenoSrce

#636 Re: Odg: "Veza bez obaveza"

Post by MedenoSrce »

U
Saian wrote:
REALISTA77 wrote:
Velkoski wrote:Postoje žene koje u nama mogu probuditi puno veću strast od drugih, poz. 8-) :mrgreen:

Ah da, postoje neke koje bi samo jebali, jelte, iživljavali se, a postoje one s kojim bi vodili ljubav, poz! :mrgreen: :run:
:izet: :thumbup: :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Madonna%E2 ... re_complex
Meni se cini da je pojava dozivjela svoj rivajval kod ove "mladje" generacije muskaraca u BiH. I to sam bas uocila kod ovih muskaraca koji iz nekog razloga mrze zene, mrznja koja je obicno uslovljena strahom. Doduse, uocila sam kako su i zene postale agresivnije u odnosu na ranije u ispoljavanju svoje seksualnosti.
S4mpion

#637 Re: "Veza bez obaveza"

Post by S4mpion »

ultima_palabra wrote:
Velkoski wrote:Veze bez obaveza su zakon, bar znam da me neće 20 puta na dan pitat' "šta radiš?"!

Također smatram da ovakve veze i treba prakticirati pošto nikome normalnom ne pada na pamet da se ženi na današnjem vaktu, nema materijala (i muškog i ženskog, da me žene ne napadnu odmah!), jbg. :mrgreen:

Umalo da zaboravim, koliko god vama smetalo, ljudi će uvijek etiketirati žensko koje je promijenilo 20 partnera, ljudi su po prirodi takvi (NE SAMO NA BALKANU).
Na Balkanu je to baš izraženo... kad bi ljudi malo manje virili u tuđe krevete i etiketirali žene (pa i muškarce) kao ovakve ili onakve, sigurno bismo imali manje seksualno frustriranih ljudi, i posljedično sretnije društvo.
Ljudi ne bi bili ljudi kada ne bi etiketirali druge. Ono što je bitno je da nikog lično ne prozivaš na pravdi Boga, već samo ako imaš dobar razlog.

Etiketiranje razdvaja dobro od lošeg(subjektivnom selekcijom-jer ne znam da li objektivna uopšte postoji). Kad nekog nazoveš kretenom, majmunom, debilom, etiketirao si ga s ciljem da ga izdvojiš iz normalne raje, odnosno da upozoriš okolinu.

A etikete koje se nekom lijepe, u životu se uglavnom dijele samo u uskom krugu poznanika, prijatelja, rodbine.
Big Ang

#638 Re: "Veza bez obaveza"

Post by Big Ang »

Meni su sve pomenute rijeci nista naspram one "kurva". A nju je ovdje napisao vise nego jedam forumas pa i forumasica. Mozda zato jer ja nikad nisam upotrijebila tu rijec. U mojoj kuci pa i drustvu nikada nije izgovorena. I meni je strashna tavrijec. A jos mi je strshnije kada vidim kako je ovdje neki sa lakocom koriste.
Capajebo

#639 Re: "Veza bez obaveza"

Post by Capajebo »

Big Ang wrote:Meni su sve pomenute rijeci nista naspram one "kurva". A nju je ovdje napisao vise nego jedam forumas pa i forumasica. Mozda zato jer ja nikad nisam upotrijebila tu rijec. U mojoj kuci pa i drustvu nikada nije izgovorena. I meni je strashna tavrijec. A jos mi je strshnije kada vidim kako je ovdje neki sa lakocom koriste.
Pazi, postoji razlika izmedju "kurva" i "kurava". Ja cak vise postujem kurve, ako se to moze nazvati postovanjem jel' :zoka:
MedenoSrce

#640 Re: Odg: "Veza bez obaveza"

Post by MedenoSrce »

Posto si ti idrize vjernik de nam reci lijepo li je tako govoriti? I kako funkcionise tevba?
ultima_palabra

#641 Re: "Veza bez obaveza"

Post by ultima_palabra »

S4mpion wrote:
ultima_palabra wrote:

Ljudi ne bi bili ljudi kada ne bi etiketirali druge. Ono što je bitno je da nikog lično ne prozivaš na pravdi Boga, već samo ako imaš dobar razlog.

Etiketiranje razdvaja dobro od lošeg(subjektivnom selekcijom-jer ne znam da li objektivna uopšte postoji). Kad nekog nazoveš kretenom, majmunom, debilom, etiketirao si ga s ciljem da ga izdvojiš iz normalne raje, odnosno da upozoriš okolinu.

A etikete koje se nekom lijepe, u životu se uglavnom dijele samo u uskom krugu poznanika, prijatelja, rodbine.
Ne bih rekao da se lijepe samo uskom krugu... evo ovdje ih ljudi dijele osobama koje nikad nisu ni sreli.

A drugo, ja etiketiram ljude koji su štetni ili opasni po okolinu... to da li se neko guzi sa emocijama ili bez emocija, fakat nije nešto o čemu razbijam glavu.
Big Ang

#642 Re: "Veza bez obaveza"

Post by Big Ang »

Capajebo wrote:
Big Ang wrote:Meni su sve pomenute rijeci nista naspram one "kurva". A nju je ovdje napisao vise nego jedam forumas pa i forumasica. Mozda zato jer ja nikad nisam upotrijebila tu rijec. U mojoj kuci pa i drustvu nikada nije izgovorena. I meni je strashna tavrijec. A jos mi je strshnije kada vidim kako je ovdje neki sa lakocom koriste.
Pazi, postoji razlika izmedju "kurva" i "kurava". Ja cak vise postujem kurve, ako se to moze nazvati postovanjem jel' :zoka:
:facepalm:
Capajebo

#643 Re: Odg:

Post by Capajebo »

MedenoSrce wrote:Posto si ti idrize vjernik de nam reci lijepo li je tako govoriti? I kako funkcionise tevba?
Nije lijepo, znam, i bas rijetko koristim takve rijeci. Cak sta vise najvise na forumu :roll:
Tevba, momentalno prekidanje cinjenja odredjenog grijeha zbog kojeg se kajes. Kajanje i trazenje oprosta, i cvrsto odluciti da to vise nikad neces uraditi, i ponasati se tako.
MedenoSrce

#644 Re: Odg: "Veza bez obaveza"

Post by MedenoSrce »

Mene su u mejtefu naucili da nije lijepo ljude osudjivati, etiketirati jer dok je zivota taj covjek moze doci tobe. Necu da koristim rijeci kao sto je grijeh jer vjeru odavno ne prakticiram ali mi je ostalo i danas da od vjernika ocekujem vise nego od obicnih smrtnika.
Capajebo

#645 Re: "Veza bez obaveza"

Post by Capajebo »

U potpunosti si upravu :thumbup: :)
S4mpion

#646 Re: "Veza bez obaveza"

Post by S4mpion »

ultima_palabra wrote:
S4mpion wrote:

Ne bih rekao da se lijepe samo uskom krugu... evo ovdje ih ljudi dijele osobama koje nikad nisu ni sreli.

A drugo, ja etiketiram ljude koji su štetni ili opasni po okolinu... to da li se neko guzi sa emocijama ili bez emocija, fakat nije nešto o čemu razbijam glavu.
Ma ovo nije odgovarajuća sredina i ne može se baš uzeti kao ispravan parametar, jer su ljudi u RL nešto sasvim drugo.

U vezi tvog etiketiranja, potpuno si upravu, ljudi etiketiraju upravo zbog toga. Brat bratu, sestra sestri, prijatelj prijatelju će reći nešto o nekome kako bi ga spasio problema i to je taj neki uzak krug poznanika.
Cherry-Cherry

#647 Re: "Veza bez obaveza"

Post by Cherry-Cherry »

Neko je već pitao, ali nije bilo odgovora: zašto ljudi, koji praktikuju veze bez obaveza, te veze kriju od drugih ? Zašto ne kažu svojim prijateljima, roditeljima, kolegama da su u takvoj vezi ?
Big Ang

#648 Re: "Veza bez obaveza"

Post by Big Ang »

Cherry-Cherry wrote:Neko je već pitao, ali nije bilo odgovora: zašto ljudi, koji praktikuju veze bez obaveza, te veze kriju od drugih ? Zašto ne kažu svojim prijateljima, roditeljima, kolegama da su u takvoj vezi ?
Zato sto im tako odgovara :eh:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#649 Re: "Veza bez obaveza"

Post by Truba »

zašto ne traže svoja prava :D

oćemo parade ljubitelja sekse bez obveze :mrgreen:
Cherry-Cherry

#650 Re: "Veza bez obaveza"

Post by Cherry-Cherry »

Big Ang wrote:
Cherry-Cherry wrote:Neko je već pitao, ali nije bilo odgovora: zašto ljudi, koji praktikuju veze bez obaveza, te veze kriju od drugih ? Zašto ne kažu svojim prijateljima, roditeljima, kolegama da su u takvoj vezi ?
Zato sto im tako odgovara :eh:
A zašto im tako odgovara ? ;-)
Post Reply