F.C. Internazionale

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Neelix

#626 Re: Inter

Post by Neelix »

hocu da teram kosu kao burek in space :D
Omerovim_Koracima

#627 Re: Inter

Post by Omerovim_Koracima »

inter se vraca tamo gdje i pripada. u lazi su kratke noge :thumbup: :thumbup:
vaučer

#628 Re: Inter

Post by vaučer »

Molim dežurne bisere da ne valjaju priču o Rafi kao štetočini Liverpoola.
Puno problema je u zadnje tri godine vidio LFC ali Benitez je u ogromnoj većini bio dio rješenja a ne dio problema.
Ako tražite neki argument (to vam i ne ide baš dobro inače) nađite ga negdje drugo.
:run:
missko

#629 Re: Inter

Post by missko »

Ma jok nije Rafa stetocina, doveo je 2 igraca u Liverpul sa osrednjim primanjima i uspio osvojit LP na kontranapad i malo srece. Sad su u g.vnima i moraju prodati klub za 4 puta manju cjenu. Vidjet cemo gdje ce frajer zavrsit.
Charuga
Globalni moderator

#630 Re: Inter

Post by Charuga »

missko wrote:Ma jok nije Rafa stetocina, doveo je 2 igraca u Liverpul sa osrednjim primanjima i uspio osvojit LP na kontranapad i malo srece. Sad su u g.vnima i moraju prodati klub za 4 puta manju cjenu. Vidjet cemo gdje ce frajer zavrsit.
Ko mora prodati klub?
vaučer

#631 Re: Inter

Post by vaučer »

missko wrote:Ma jok nije Rafa stetocina, doveo je 2 igraca u Liverpul sa osrednjim primanjima i uspio osvojit LP na kontranapad i malo srece. Sad su u g.vnima i moraju prodati klub za 4 puta manju cjenu. Vidjet cemo gdje ce frajer zavrsit.
Eto vidiš.
Odmah se pojave takvi da dokažu kako se uglavnom drobe pizdarije bez tri čiste činjenice.
extraordinary

#632 Re: Inter

Post by extraordinary »

A ti nam objasni šta je ovo u Interu, mene kao simpatizera Intera njegov period u Liverpoolu ne zanima, ali ovo što vidim u Interu je očaj.
Charuga
Globalni moderator

#633 Re: Inter

Post by Charuga »

Smjena na klupi „nerazzurra“
BIVŠI TRENER MILANA NA KLUPI INTERA?

Bivši igrač i trener AC Milana Leonardo mogao bi postati nasljednik Rafaela Beniteza na klupi Milanovog gradskog rivala Intera.

U ponedjeljak je predsjednik Intera Moratti izjavio kako ne želi sramotan poraz u Bremenu od Werdera. Međutim ono što je ekipa Intera sinoć pokazala i poraz od 3:0 bi se moglo okarakterisati upravo kao sramota. Očigledno je ta kap prelila čašu kada je povjerenje Benitezu u pitanju.

Prema najavama klupske internet stranice, Moratti će započeti pregovore sa Leonardom kako bi napravio promjenu na trenerskoj poziciji svog tima.

IZVOR
Charuga
Globalni moderator

#634 Re: Inter

Post by Charuga »

Benitez: "Moja budućnost ne zavisi o uspehu na klupskom prvenstvu"

Poraz Intera na gostovanju kod Verdera (3-0) u poslednjem, 6. kolu Lige šampiona, dodatno je uzdrmao poziciju trenera "Neoazura" Rafe Beniteza

To je drugi uzastopni Interov poraz, nakon onog u italijanskom prvenstvu od Lacija (3-1), i čak četvrti u poslednjih šest utakmica.
Tim se već kvalifikovao pre ove utakmice, pa zato ovaj poraz za mene nema težinu. Bilo da smo izgubili 1-0, 2-0 ili 3-0, sasvim je svejedno. Imamo nekolicinu igrača izvan terena zbog povreda i želeli smo izbeći nove povrede - komentarisao je Benitez nakon utakmice kojom je Inter prepustio prvo mesto u grupi A Totenhemu, a time i bolji žreb uoči nokaut-faze takmičenja.

Uvereni smo da će uskoro doći do zaokreta u našoj sezoni, do prekretnice, kao i da će se sve poboljšati. Kada nam se kvalitetni igrači kao Žulio Cezar, Diego Milito, Maikon i drugi, biće to sasvim drugačija priča. Na kraju je Benitez komentarisao i predstojeći nastup na Svetskom klupskom prvenstvu u Abu Dabiju, na kojem će Inter loviti svoj peti naslov u godini nakon već osvojenih naslova evropskog i italijanskog šampiona, kao i Italijanskog kupa i Superkupa.

Svetsko klupsko prvenstvo važan je cilj, pa je normalno da su igrači već mislima onde. Mislim li da mi sudbina zavisi o rezultatu na Svetskom klupskom prvenstvu? Ne, ne mislim.

http://www.tvarenasport.com/vesti/42750 ... rdera.html
missko

#635 Re: Inter

Post by missko »

vaučer wrote:
Eto vidiš.
Odmah se pojave takvi da dokažu kako se uglavnom drobe pizdarije bez tri čiste činjenice.
Potkrijepi onda cinjenicama da je Rafa dobar trener?
sinkaspud

#636 Re: Inter

Post by sinkaspud »

vaučer wrote:Molim dežurne bisere da ne valjaju priču o Rafi kao štetočini Liverpoola.
Puno problema je u zadnje tri godine vidio LFC ali Benitez je u ogromnoj većini bio dio rješenja a ne dio problema.
Ako tražite neki argument (to vam i ne ide baš dobro inače) nađite ga negdje drugo.
Zato sad bez Beniteza Liverpool je procvijetao niko ne moze da prepozna kakav su napredak napravili.
vaučer

#637 Re: Inter

Post by vaučer »

Preporodio? Daj ne seri, ozbiljno?
Vidim da nema smisla pričati, samo radosno nastavite.
ratata

#638 Re: Inter

Post by ratata »

vaučer wrote:Molim dežurne bisere da ne valjaju priču o Rafi kao štetočini Liverpoola.
pa jel Inter prosle sezone bio trostruki sampion il smo mi svi ludi , a vidi ga sad sa Benitezom :? On ako ostane trener daj Boze da Inter uopste osigura LP za narednu sezonu
vaučer

#639 Re: Inter

Post by vaučer »

Gledaj, ja ne pratim Rafu i Inter, ali pratim Liverpool i kad netko posere s neba u rebra kako je ovaj 'uništio' Liverpool a sad evo dolazi po Inter, digne mi se kosa na glavi.
Koji su razlozi za lošu sezonu dosad s Interom?
Moja pretpostavka da su isti ili slični kao i za zadnju lošu s Liverpoolom.
Mamurluk od dobre sezone prije (Liverpool imao rekordnu sezonu u Premiershipu s 86 bodova), manjak investiranja u ekipu nakon dobre sezone, gubitak motivacije (Mourinho ih je nogirao a Rafa nikad nije bio trener koji ce tetositi igrace i ugadjati njihovim taštinama) radi odlaska trenera i naravno Rafina tvrdoglavost i greske.
Koliko je cega u Interu ne znam ali znam da je on otisao iz Poola umoran i slomljen od borbe s ona dva kvazi-vlasnika.
Sigurno nije bezgresan, daleko od toga, ali gledanje danasnjeg nogometa bez faktora vremena, novca, srece i planiranja je smjesno. Meni djeluju kao ekipa koja i dalje 'oplakuje' Mourinha koji ih je bez sekunde razmisljanja ostavio za bogatiju udavaču a Rafin pristup hladnog i analitičnog profesionalca ih još dodatno provocira.
Ako ih uspije pridobiti i trgnuti Inter ce se vrlo brzo popraviti, naravno i uz povratak nekog od brojnih ozljedjenih.
Ako ne uspije sumnjam da ce to tokom ove sezone uspijeti nekom drugom (osim recimo Capellu) od dostupnih trenera.
Danss

#640 Re: Inter

Post by Danss »

A sta je ona prica da Leonardo dolazi u Inter? Nije valjao Milanu, a valja Interu? :lol:
Trasimaco

#641 Re: Inter

Post by Trasimaco »

Benitez treba odmora jednu sezonu. Covjek se pogubio totalno. Nakon svega sto je prezivio u Engleskoj (ne zalim ga nimalo :D ), ne moze ostati normalan. :lol: Mislim da nece jos dugo biti menadzer Intera, mada bih volio da dovede taj klub na OT. Vjerujem da ce Inter u 1/8 finala dobiti United ili Real Madrid. Stara prijateljstva i tako to. :lol:
extraordinary

#642 Re: Inter

Post by extraordinary »

Može i Chelsea. Ancelotti vs Rafa. Zasad 1-1.
ratata

#643 Re: Inter

Post by ratata »

vaučer wrote:Gledaj, ja ne pratim Rafu i Inter, ali pratim Liverpool i kad netko posere s neba u rebra kako je ovaj 'uništio' Liverpool a sad evo dolazi po Inter, digne mi se kosa na glavi.
Koji su razlozi za lošu sezonu dosad s Interom?
Moja pretpostavka da su isti ili slični kao i za zadnju lošu s Liverpoolom.
Mamurluk od dobre sezone prije (Liverpool imao rekordnu sezonu u Premiershipu s 86 bodova), manjak investiranja u ekipu nakon dobre sezone, gubitak motivacije (Mourinho ih je nogirao a Rafa nikad nije bio trener koji ce tetositi igrace i ugadjati njihovim taštinama) radi odlaska trenera i naravno Rafina tvrdoglavost i greske.
Koliko je cega u Interu ne znam ali znam da je on otisao iz Poola umoran i slomljen od borbe s ona dva kvazi-vlasnika.
Sigurno nije bezgresan, daleko od toga, ali gledanje danasnjeg nogometa bez faktora vremena, novca, srece i planiranja je smjesno. Meni djeluju kao ekipa koja i dalje 'oplakuje' Mourinha koji ih je bez sekunde razmisljanja ostavio za bogatiju udavaču a Rafin pristup hladnog i analitičnog profesionalca ih još dodatno provocira.
Ako ih uspije pridobiti i trgnuti Inter ce se vrlo brzo popraviti, naravno i uz povratak nekog od brojnih ozljedjenih.
Ako ne uspije sumnjam da ce to tokom ove sezone uspijeti nekom drugom (osim recimo Capellu) od dostupnih trenera.

kako to da Benitez nikad nije kriv :-)
vaučer

#644 Re: Inter

Post by vaučer »

vaučer wrote: i naravno Rafina tvrdoglavost i greske.
Čitaj sporije.
A ako misliš da nema tog oplakivanja Mourinha pogledaj Sneijderove i Militove ljubavne izjave u medijima.
Itekako tog ima, na Rafi je da to riješi ali mu nemoš jebiga prišiti da je to on proizveo.
Charuga
Globalni moderator

#645 Re: Inter

Post by Charuga »

Moratti optužuje trenera Intera
„Izdan sam, Benitez mora osvojiti SP“

"Izdan sam, tako se osjećam. Rafael Benitez mora pokazati karakter i osvojiti klupski SP. Nema alibija", poručio je Interov predsjednik Massimo Moratti.

Do sada jasniju poruku o mogućoj smjeni španskog stratega na klupi osvajača fudbalske Lige prvaka Interov predsjednik nije dao. Naprotiv, njegove priče o tome kako Benitez uživa povjerenje kluba bile su iritantno sladunjave u trenucima rezultatske i igračke krize tima koji je u prošloj sezoni, pod vodstvom Josea Mourinha, osvojio "scudetto", Ligu prvaka i Talijanski kup.

"Ne bih želio stvarati probleme prije Svjetskog klupskog prvenstva, ali nakon njega ćemo vidjeti šta ćemo. Benitez ga mora osvojiti, to nije ultimatum, ali je veoma važno doći do te titule. Rafa mora pronaći načina da ispravi dosadašnji dio sezone", dodao je Moratti kojeg je poljuljao 3-0 poraz u bremenskoj utakmici Lige prvaka protiv Werdera.

U smislu plasmana u osminu finala takmičenja, ona je za Inter bila nebitna, međutim, pobjedom se moglo osvojiti prvo mjesto u grupi A i tako u nastavku takmičenja izbjeći Barcelonu, Real Madrid, Manchester United.

"Očekivao sam poraz protiv Werdera, ali ne i tako lošu igru. Osjećam da sam izdan, tako mi je uvijek nakon ovakvih poraza. Loše ih prihvatam, ali ne mislim da su igrači ovo namjerno učinili", zaključio je Moratti.

(Izvor: Totalsport)
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#646 Re: Inter

Post by 1946 »

Image
Image
KPNCTNJAH

#647 Re: Inter

Post by KPNCTNJAH »

Inter vodi na poluvremenu 2:0 Stankovic i El Capitano dali golove :thumbup:
rIder

#648 Re: Inter

Post by rIder »

Milito 2 asistencije, odlična akcija kod drugog gola.

dobro će doći zimska pauza da se oporave povrijeđeni.
ratata

#649 Re: Inter

Post by ratata »

rIder wrote:Milito 2 asistencije, odlična akcija kod drugog gola.

dobro će doći zimska pauza da se oporave povrijeđeni.
Milito standardno briljantan :thumbup:
rIder

#650 Re: Inter

Post by rIder »

Tituli 2010/11: 2
Post Reply