Nedavno je, nama trojici, preodavačica naplatila 1,5 KM za tri čaše vode u ovoj buregdžiniciklixo wrote:Ima jedna fina buregdzinica od ulaza u garazu BBI pa pravo nekih 100 metara sa lijeve strane, krompiruša i burek razvaljuju pogotovo ova prva.
Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
- akcid
#626 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
- madesa
#627 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
jbg sadakcid wrote:Nedavno je, nama trojici, preodavačica naplatila 1,5 KM za tri čaše vode u ovoj buregdžiniciklixo wrote:Ima jedna fina buregdzinica od ulaza u garazu BBI pa pravo nekih 100 metara sa lijeve strane, krompiruša i burek razvaljuju pogotovo ova prva.I ja je pitam da li je naplatila vodu, kaže potpuno mirno - da!
-
Saka
#628 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ja bih joj na to odmah trazio fiskalni racun gdje pise casa vode kao stavka ili ne bi dobila nista.akcid wrote:Nedavno je, nama trojici, preodavačica naplatila 1,5 KM za tri čaše vode u ovoj buregdžiniciklixo wrote:Ima jedna fina buregdzinica od ulaza u garazu BBI pa pravo nekih 100 metara sa lijeve strane, krompiruša i burek razvaljuju pogotovo ova prva.I ja je pitam da li je naplatila vodu, kaže potpuno mirno - da!
-
Saka
#629 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ja bih joj na to odmah trazio fiskalni racun gdje pise casa vode kao stavka ili ne bi dobila nista.akcid wrote:Nedavno je, nama trojici, preodavačica naplatila 1,5 KM za tri čaše vode u ovoj buregdžiniciklixo wrote:Ima jedna fina buregdzinica od ulaza u garazu BBI pa pravo nekih 100 metara sa lijeve strane, krompiruša i burek razvaljuju pogotovo ova prva.I ja je pitam da li je naplatila vodu, kaže potpuno mirno - da!
-
AMMMeRRR
#630 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Frisko otvorena pitara kod nebodera gorenje (skenderija), ispod saca, ma ne znam da sam gdje bolju jeo, ako jesam ne znam gdje vala! Preporuka
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#631 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
pa dobro zna li neko zensko na forumu samo pitu napraviti il sve na ovoj temi vise
? nisam ozenjen pa pitu jos uvijek jedem kod kuce, kad se ozenim vjerovatno cu i ja znati vise buregdzinica 
- forum@sh
#632 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Matijevic_Vlado wrote:pa dobro zna li neko zensko na forumu samo pitu napraviti il sve na ovoj temi vise? nisam ozenjen pa pitu jos uvijek jedem kod kuce, kad se ozenim vjerovatno cu i ja znati vise buregdzinica
Prije je bilo 'ne znaš ti ko ona xy napravit', a sad 'nije ti ni nalik iz ove/one xy buregdžinice'.
- rimac
#633 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ne razumijem ovaj naš balkanski mentalitet! Čovjek prije pola godine odlično pravio burek, pite, grah.... Jedeš neko vrijeme tako i ona krene lošije. Ti nastavljaš dolaziti jer misliš, bio kuharu loš dan, pa promijeniš drugo jelo, ono isto loše i tako nakon pola godine moraš jednom presjeći i kazati: ne jedem više ovdje.vicious wrote:Buregdzinica "Kod Ramketa", na vrhu Bolnicke ulice, kod one raskrsnice prema Breci.
Pite ispod sača, burek vrhunski. Imaju i sjecani, pa čak i neki sa piletinom i gljivama! Zeljanica i krompiruša isto odlične, jedino sirnica se zna malo raspadati dok je vruća.
Imaju nešto i drugih jela (čorba, grah, piletina...), ali pite razvaljuju.
danas, recimo, trazi sjeckani burek. On ti da šareni s krompirom, i toliko zaliven vodom da se raspada.
- Filter
#634 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
nije najbolja, ali je pri vrhu... buregdzinica kod markala, do age, jbga ne znam kako se zove... dobra tapi, fino, cisto, radnici pismeni... meni vise ne treba
- madner
#635 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Nagib i Sahbaz
- wewa
#636 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
beciri - najbolja zeljanica u graduFilter wrote:nije najbolja, ali je pri vrhu... buregdzinica kod markala, do age, jbga ne znam kako se zove... dobra tapi, fino, cisto, radnici pismeni... meni vise ne treba
- Filter
#637 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
- wewa
#638 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Filter wrote:![]()
tKo zna... zna znanje
- vješalica
#639 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
ü ovoj mm na malti,redvno serviraju dlake uz pitu,bez fiskalnog 
- holowey
#640 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
pa kako ti se ne gadi da redovno ides kod njih iako znas da serviraju dlake uz pitu? ili mozda ne ides redovno nego ti se to desilo jednom nego si pod zastitom anonimnosti na forumu htjela da se revansiras tako sto ces napisati da je to redovna pojava?vješalica wrote:ü ovoj mm na malti,redvno serviraju dlake uz pitu,bez fiskalnog
- vješalica
#641 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
ja jesam jednom uzela i servirali dlaku (za ponijeti),drugi put otisla druga osoba i kupila isto i isto se sranje desiloholowey wrote:pa kako ti se ne gadi da redovno ides kod njih iako znas da serviraju dlake uz pitu? ili mozda ne ides redovno nego ti se to desilo jednom nego si pod zastitom anonimnosti na forumu htjela da se revansiras tako sto ces napisati da je to redovna pojava?vješalica wrote:ü ovoj mm na malti,redvno serviraju dlake uz pitu,bez fiskalnog
zao mi je sto niste u stanju svoje uposlenike upozoriti da povedu racuna o higijenskim navikama
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#642 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ja kupujem redovno u MM-u na Malti dugo i nikad nisam našao dlaku.vješalica wrote:ja jesam jednom uzela i servirali dlaku (za ponijeti),drugi put otisla druga osoba i kupila isto i isto se sranje desiloholowey wrote:pa kako ti se ne gadi da redovno ides kod njih iako znas da serviraju dlake uz pitu? ili mozda ne ides redovno nego ti se to desilo jednom nego si pod zastitom anonimnosti na forumu htjela da se revansiras tako sto ces napisati da je to redovna pojava?vješalica wrote:ü ovoj mm na malti,redvno serviraju dlake uz pitu,bez fiskalnog
zao mi je sto niste u stanju svoje uposlenike upozoriti da povedu racuna o higijenskim navikama
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#643 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
pa i neces naci, jedino vjesalica kad kod njih kupuje pitu trazi onu sa dlakama , jos za ponijetiEntropio wrote:
Ja kupujem redovno u MM-u na Malti dugo i nikad nisam našao dlaku.
- holowey
#644 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
jbt koji je to fenomen, cim se ne slazes s nekim etiketiraju te da radis za firmu ili si vlasnik istevješalica wrote:ja jesam jednom uzela i servirali dlaku (za ponijeti),drugi put otisla druga osoba i kupila isto i isto se sranje desiloholowey wrote:pa kako ti se ne gadi da redovno ides kod njih iako znas da serviraju dlake uz pitu? ili mozda ne ides redovno nego ti se to desilo jednom nego si pod zastitom anonimnosti na forumu htjela da se revansiras tako sto ces napisati da je to redovna pojava?vješalica wrote:ü ovoj mm na malti,redvno serviraju dlake uz pitu,bez fiskalnog
pisham se od smijeha
-
rizibizi
#645 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ja kod Ramketa prije neki dan narucim sjecanog pola kg odem kupim kefir maxuz dodje dostava ono sirnica, jedna mi se pitala da se ne izvrnem od gladi pa sam jeo sirnicu i pio kefir (brate kombinacija nije mi dva dana bilo dobro) i kad sam zavrsio nazovem, kad meni lik mrtav hladan sta cete sad da vam posaljemo, a reko sto si slao slao si.Pita plus kod uniprometa je bila OK a onda su samo najednom propali ko zeton. MM na Malti stavlja previse luka u sjecani burek za moj ukus, kod Zige opet previse krompita u sjecanom iako nisam trazio sareni. Forino nije los, ubjedljivo sam najbolju pitu jeo u Sarajki iza BBI, mada nisam odavno ali sam se jedno vrijeme navukao konstantno. Ona burekdzinica kod rada na Pofalicima isto OK pita, Agronom zvrkovi ukusni pravo ali cijena zara isto ko i zvrk na Zeljinom 16 KM kilogram sjecanog i to moras uzeti min. pola kg jer se u suprotnom sva razleti. U Dervozu je OK pita bila isto nisam odavno jeo, Kod Zuhdija na M. Dvoru je bila dooobra pita ispod saca samo nisam upratio kako ovo sad grade sta je sa tom burekdzinicom? A ovo za dlake svratim ja nekad davno u jednu od onih burekdzinica u K. Tomislava prije Dervoza, narucim zelje cini mi se krenem ja jesti uzmem noz odrezem komad nabodem viljuskom da bacim u kljun ono krene sve za mnom, vratim ja ponovo, apliciram noz ista radnja, ono krene pita za mnom iz tanjira, pogledam dlaka koooo sajla, cupaj kidaj vadi, hebo te pita ostavim escajg, platim, zahvalim se i preko vrata, a teta za mnom jel to nesto nije valjalo? Nije gospodjo, nije, frizura ide na glavu, medju noge i kod muskih eventualno pod nos.
EDIT: O Nagibu, Melini i Sahbazu ne treba uopste polemisati
EDIT: O Nagibu, Melini i Sahbazu ne treba uopste polemisati
-
radenska
#646 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Tebi vala nigdje pita ne valja, nabrojao si skoro sve u gradu
A to sto su ti poslali sirnicu umjesto bureka, svakom se desi greska. NAzoves i zalis se prije nego sto pojedes pola kg pite 
-
rizibizi
#647 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Valja, valja, samo nisi ti dobro procitao
Ma nije to prvi put, posto narucujemo djuturativno nekad se zna dogoditi da umjesto bureka i zelja stave recimo burek i krompir, pa da stave manje bez da pitaju, svega je bilo tako da im ovaj put nisam mogao halaliti. Da cekam jos sat vremena da razveze sve sto je krenuo da razvozi pa da ode po moj burek, pa da mi ga donese ja do tad blijed ko krpa, a kad si gladan nisi svoj.

-
radenska
#648 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Molim da se ova tema zatvori ili da se zabrani komentiranje vlasnicima buregdzinica,sem par forumasa onih iskrenih i finih ja koliko vidim ostalo sve gazde i njihovi prijatelji fale se do zvijezda pa citav jelovnik znaju napamet ili pljuju jedni na druge i nalaze im dlake na forumu ( iz nekih komentara pomislih da taj MM je frizerski salon a ne buregdzinica).
Jedno je istina, Bosancima mozes podvaliti pizzu, doner, hamburger ali pitu nemozes.Nazalost vecina nas danas gleda ponajvise u cijenu a najmanje u pitu. Istina je da u gradu ima dosta buregdzinica neke su bolje neke losije, neke imaju ime pa sad mogu prodavati i kamenje neki se tek bore za svoje mjesto na trzistu .Iz svog iskustva mogu svima dati savjet gledaj u tepsiju u kojoj je pita ako je crna ili braon tepsija bijezi odatle taj nikad tepsiju ne pere samo sastruze mrvice i ponovo slaze pitu u nju pa te onda safata zgaravica od preradjenog ulja.
Drugi savjet izbjegavajte pite ispod saca, Prava pita ispod saca je kada nalozis bukova,grabova ili hrastova drva pa onda taj zar stavis na sac i onda to drvo da onaj miris i smek hrani a ovo sto ovi po gradu rade nije ni S od saca koriste gotovi ugalj sumnjive kvalitete koji se najcesce pravi od drvnog otpada cesto i lakiranog pa onda fenovima za kosu raspuhuju da razgore onaj ugalj pa sva ona prasina ode na pitu da ti se smuci
Eto dadoh realan komentar bez da nekog falim ili kudim
lijep pozdrav svima.
Jedno je istina, Bosancima mozes podvaliti pizzu, doner, hamburger ali pitu nemozes.Nazalost vecina nas danas gleda ponajvise u cijenu a najmanje u pitu. Istina je da u gradu ima dosta buregdzinica neke su bolje neke losije, neke imaju ime pa sad mogu prodavati i kamenje neki se tek bore za svoje mjesto na trzistu .Iz svog iskustva mogu svima dati savjet gledaj u tepsiju u kojoj je pita ako je crna ili braon tepsija bijezi odatle taj nikad tepsiju ne pere samo sastruze mrvice i ponovo slaze pitu u nju pa te onda safata zgaravica od preradjenog ulja.
Drugi savjet izbjegavajte pite ispod saca, Prava pita ispod saca je kada nalozis bukova,grabova ili hrastova drva pa onda taj zar stavis na sac i onda to drvo da onaj miris i smek hrani a ovo sto ovi po gradu rade nije ni S od saca koriste gotovi ugalj sumnjive kvalitete koji se najcesce pravi od drvnog otpada cesto i lakiranog pa onda fenovima za kosu raspuhuju da razgore onaj ugalj pa sva ona prasina ode na pitu da ti se smuci
Eto dadoh realan komentar bez da nekog falim ili kudim
-
febo_acm
#649 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Zvrk - Ilidza 
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- Haris033
#650 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Dugo vremena mi je pita u "MM" bila najbolja, ali u zadnjih par mjeseci su se skroz pokvarili.
Krompiruša ni blizu kakva je bila, burek izgleda kao da su ćevap umotali u jedan sloj lisnatog tijesta, zeljanica im nikad nije ni bila nešto, dok je jedino sirnica ostala ista.
Da li su promijenili kuharicu, ne znam, ali što se tiče Dolac Malte, trenutno najbolja pita je kod "Nagiba"!
Jeste da je pita malo skuplja i za nijansu masnija, ali je isto tako i puno ukusnija i bar znam šta sam pojeo....
Da li su promijenili kuharicu, ne znam, ali što se tiče Dolac Malte, trenutno najbolja pita je kod "Nagiba"!
Jeste da je pita malo skuplja i za nijansu masnija, ali je isto tako i puno ukusnija i bar znam šta sam pojeo....