jesil se pretrgotech10 wrote:Bumbar wrote: de da tvoje kulinarske majstorije vidimo![]()
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
-
mamica papucarka
- maccarona
the rasolpitt wrote:wtf....sok od kupusa?maccarona wrote:jel vi ono polijete kljukusu sokom od kupusaBumbar wrote: phih...nije ta kljukusa nista spram nasima u krajiniD
pa sve pliva po tepsiji
![]()
ili su to sarajlije![]()
![]()
:D:D:D
-
micika
Hajd edituj....stavi koji smajliArslan wrote:micika wrote:
@Arslane,stvarno nije fer....ti nama redovno komplekse nabijas![]()
.....pusti ba nas amatere malo a ti odmori,ccc....hajd priznaj da si profi
![]()
![]()
Svaka ti cast...puno toga naucih od tebe.
dobro pjegice, kako velis...duboko se izvinjavam zbog zadatih kompleksa.. i evo priznajem, na koncu, NISAM PROFI!
-
Aorta
@ Krava: hvala! Eh, sad imamo bolji pregled. Yummy! Bas jeste laganinini napraviti. Ja cu malo improvizirati, jer ne volim puno slaga i pjene na kolacima.
@ Sanjo: mi tu smjesu od krompira i malo brasna, te vrhnja, zovemo Gurjen i uglavnom se jede za dorucak. Carbo-loading! Veoma je ukusno, pogotovo kad malo zagori.
@ Sanjo: mi tu smjesu od krompira i malo brasna, te vrhnja, zovemo Gurjen i uglavnom se jede za dorucak. Carbo-loading! Veoma je ukusno, pogotovo kad malo zagori.
- Bumbar
tko rasolom kljukusu poliva...aaaa...nopemaccarona wrote:jel vi ono polijete kljukusu sokom od kupusaBumbar wrote: phih...nije ta kljukusa nista spram nasima u krajiniD
pa sve pliva po tepsiji
![]()
ili su to sarajlije![]()
![]()
- anais_nin
al' kad se s ljubavlju kuha....Arslan wrote:micika wrote:
@Arslane,stvarno nije fer....ti nama redovno komplekse nabijas![]()
.....pusti ba nas amatere malo a ti odmori,ccc....hajd priznaj da si profi
![]()
![]()
Svaka ti cast...puno toga naucih od tebe.
dobro pjegice, kako velis...duboko se izvinjavam zbog zadatih kompleksa.. i evo priznajem, na koncu, NISAM PROFI!
-
vesela
ovo sam danas pravila...sve stavila , osim soka od nara...vocke sam morala staviti u komadu, jer moji ne vole, ali ja ih prevarim, stavim da se kuha a izvadim prije serviranja...pojma nemaju sta jedu, a govore jest' ti ovo dooobro!danas wrote:evo slatki cevap, kako moja mama pravi... a ona od svekrve dobila recept, pa eto...![]()
jedno kilo i po jagnjetine... kaze od plecke najbolje (ne znam ja kako to ide)... na komadice velicine zalogaja isitniti...
oveci luk isjeci i proprziti na ulju (najbolje maslinovo)... dodati jagnjetinu da propirja malo, a onda zacine po ukusu -- so, biber, cimet, karanfilcic... i sve izmijesati... e onda, kaze ona dodaj malo juhe... i ovo voce... po njenom, najbolja kombinacija su jabuke, suhe kajsije i grozdjice... umjesto kajsija mogu i suhe sljive ili suhe smokve... elem, ona ne sjece kajsije (ostavi onako cijele), a jabuke isjeca na zalogaje (oguliti) -- i bolje da su jabuke malo kiselije, ili par vrsta pomijesati... onda narendaj i malo narandzine kore velipreruciti sve u vatrostalnu posudu ili onu glinenu, dodati jos malo juhe i paste od paradajza, poklopiti i peci jedno sat vremena... dok saft ne postane gusci i janjetina gotova... eto, to je to -- a sigurna sam da ima razlicitih recepata za ovo....
PS zaboravih -- kaze moze se usjeci i jedna prasa jer je blaza od crnog luka... i dodati i bijelog luka ko voli... i mama kaze da ovo originalno ide sa sokom od nara?!?! kojeg ona nikad nije nasla da valja -- a valjda se i to stavlja u sos...
- anais_nin
kaskam zbog vremenske razlike
jucerasnja sofra....bilo je od svega pomalo....samo nam je sunce indijanskog ljeta malo smetalo pri fotkanju
glavne uloge: pita od sira i krompira + sareni burek
sporedne uloge: losos, sarma u vinovoj lozi, couscous, salata od raznoraznih boba (ovde to zovu red rice salad, malo rize, razne vrste graha, nohut itd itd), salata od plodova mora, pecene paprike, i salata od plodova iz baste
prezentacije nije na Arslinom nivou, ali se sve brzo pomelo

jucerasnja sofra....bilo je od svega pomalo....samo nam je sunce indijanskog ljeta malo smetalo pri fotkanju
glavne uloge: pita od sira i krompira + sareni burek
sporedne uloge: losos, sarma u vinovoj lozi, couscous, salata od raznoraznih boba (ovde to zovu red rice salad, malo rize, razne vrste graha, nohut itd itd), salata od plodova mora, pecene paprike, i salata od plodova iz baste
prezentacije nije na Arslinom nivou, ali se sve brzo pomelo

- cHupjahalic@
@anais vidim da se i losos klopa u Kanadi.
btw... pita dobro izgleda.
-
Leonid Breznjev
ni ja ne bih bas daleko bjezao od one sofre...cHupjahalic@ wrote:@anais vidim da se i losos klopa u Kanadi.![]()
![]()
![]()
- cHupjahalic@
u zadnje vrijeme cesto slikam sto kuham i pravim, pa kad sredim kompjuter svoj vidjet cete kako i ja znam kuhati.

-
Leonid Breznjev
prazna obecanja po hiljaditi put...maccarona wrote:poslacu vam sutra sliku kako pravim makarone:D
danasnji nisu nesto ispali![]()
- anais_nin
hvalaArslan wrote:ni ja ne bih bas daleko bjezao od one sofre...cHupjahalic@ wrote:@anais vidim da se i losos klopa u Kanadi.![]()
![]()
![]()
btw... pita dobro izgleda.pita fakat dobro izgleda!
samo da se ogradim, nije sukana jufka
p.s. chupka kod mene je losos redovno na tanjiru
-
micika
Celer!
Krupnije nasjecen luk proprziti na maslinovom ulju

Dodati isjecen korijen celera,jedan krompir,mrkvu i saku graska

Posoliti,dodati jos kasikicu secera i pola iscijedjenog limuna.Sve jos malo prziti i dodati toplu vodu.Pokriti i kuhati dok ne omeksa.Prije na pet minuta nego cete jelo skinuti sa vatre dodajte sok od pola narandze.

jelo se jede hladno

Fluid,bujrum....ti mnogo volis celer
Krupnije nasjecen luk proprziti na maslinovom ulju

Dodati isjecen korijen celera,jedan krompir,mrkvu i saku graska

Posoliti,dodati jos kasikicu secera i pola iscijedjenog limuna.Sve jos malo prziti i dodati toplu vodu.Pokriti i kuhati dok ne omeksa.Prije na pet minuta nego cete jelo skinuti sa vatre dodajte sok od pola narandze.

jelo se jede hladno

Fluid,bujrum....ti mnogo volis celer