Bosanska piramida Sunca vol.5

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
babanovac

Post by babanovac »

Neregistrirani wrote:Naravno da jesu, a o tome imamo i potvrdu cak iz inostranstva! :D

„Rekao sam ti, postoji brzina… postoji smjer… i postoji vrijeme. Sveta Majka Zemlja mora se okretati, moj sine, određenom brzinom, određenim vremenom, u određenom smjeru. Ona se ne može udaljiti niti jedan inč ili se približiti makar jedan inč Suncu, moj sine. Djeco. Da bi se održalo proticanje ove energije za okretanje Svete Majke Zemlje, nastale su piramide. Iz ovih razloga sam vam rekao da je čovjek stvoren na Svetoj Majci Zemlji da bude čuvar Majke Zemlje, što vi radite.“

„Sad vi pokušavate vratiti to proticanje energije koje ćete stvoriti. Ono što ljudi pričaju o globalnom zagrijavanju – ništa zabrinjavajuće. Sveta Majka Zemlja će donijeti prave pojedince u pravo vrijeme. Da se pobrinu da Sveta Majka Zemlja i Majka Priroda budu zadržane i očuvane u pravom obliku u svakom trenutku. To je ono za što ste, kao bića, stvoreni. A posebno ti, Semire. Tvoja je životna dužnost, rekao sam ti, ti ćeš otkriti još pet mjesta gdje su piramide i ti ih moraš iskopati. I to je obećanje koje moraš preuzeti na sebe, moj sine. Kako ti identificiraš ta mjesta, bit će drugih pojedinaca koji će doći i pridružiti se.“

„I za sve materijalne stvari u svemiru mora postojati vrijeme, mora postojati brzina i mora postojati smjer. Idi, moj sine, nastavi objašnjavati, ti dolaziš sa i pratiš pravi put. Reci im, tako da mogu razumjeti i štampaj sve ove stvari, moj sine, tako da ostali koji dođu, razumiju i tebi pomognu u otkrivanju piramida. Božanski blagoslovi, ima ih devet, moj sine. Pet odaja, ne zaboravi. Ti ćeš naći i trebat ćeš određeni komad ugljika [smijeh u pozadini] za ispitivanje, tako da moderni čovjek bude sretan što ga može analizirati i utvrditi starost piramide. Zašto on traći vrijeme? On mora biti poput tebe da ima vjeru i kopa, pronađe. Ima mnogo stvari. Ima različitih jezika koji su zapisani u ovim piramidama. Oni će svi biti otkriveni. Amen.“

Neimenovani član malezijske delegacije u posjeti Semiru Osmanagiću u junu 2007., iz serijala Potraga za piramidom, epizoda od 10. juna 2007.

(posudjeno sa http://www.stultitia.bloger.hr/)
He,he...Semire,uzmi stap i vodi nas u Izrael.
veseoko_kukulamovic

Post by veseoko_kukulamovic »

mIRCerka wrote:pa ako imaju pravnu osnovu, zasto ne bi dizali tuzbu?
Ja se slazem s mIRCerkom. Ja bi posebno htjeo da se ove blogerase sudi za onu klevetu gdje su napisali da Fondacija na Visocici i Pljesevici kopa bagerom. Tu njihovu laz i klevetu je fino objasnio gospodin Esad Bajtal 22. jula u emisiji Potraga za piramidom:

[url]rtsp://195.222.58.181:7070/ftv/potragazapiramidom0722.rm[/url]

Iz toga se fino vidi da ovi blogerasi nisu samo klevetali, nego su i podmetali. Koliki su to kriminalci i podmetaci, uspjeli su Fondaciji podmetnut i ovo, i to na vlastitoj web stranici od Fondacije:

http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph ... iew&id=540:
Omer Delahmetović, direktor "Del-Co" d.o.o. i generalni zastupnik za "New Holland" mašine, donirao je Fondaciji mini-bager snage 22 kW i težine 3,5 t. Takođe, firma je ustupila Fondaciji usluge radnika koji će upravljati bagerom. Kako je izjavio gdin Delahmetović, donacija je data na inicijativu firme "New Holland".
Zatim su nekako podmetnuli i ove slike bagera kako radi na Visocici:

Image

Image

A onda im to nije bilo dosta nego su taj Del-Co bager podmetnuli i na Pljesevicu:

Image

Image

Zato bi ja htio da im se sudi za sve ove lazi i klevete, jer je gospodin Esad Bajtal fino na drzavnoj televiziji objasnio da to nije taj bager:
Zapravo, htio sam reći da sva ova antipropagandna priča koja pokušava diskreditirati cijeli projekat Bosanske piramide Sunca zapravo se bazira na nespremnosti oponenata da izađu na teren, da se priključe onima koji rade i da eventualno svoju tezu o tome kako je to prirodno brdo dokažu na način koji je uobičajen arheologiji, dakle, kopanjem. Oni koji kažu da ima piramida moraju kopat da bi je pokazali. I naravno kopat na način koji je standardiziran u znanosti i koji arheologija prizna. Pokušaj diskreditacije išao je čak i na taj način da se u igru uvuče priča o nekakvom tobožnjem bageru kojim se kopa na Visočici. Evo kao što ovdje u mojoj pozadini vidimo ovo je jedan bager, on nije sposoban da se makne odavde i da bilo šta radi i ovdje gdje je postavljen a kamoli tamo gdje se govorilo da kopa.
Dosta je vise lazi!
babanovac

Post by babanovac »

Mozda je Semir stvarno posalnik,a ja se zajebavam.
Odsad cu opreznije.
Za SA-X : Ako vas tuzi,a vi izbrisite moje komentare.

Za godinu-dvije ce da tuzi Zavod za izdavanje udzbenika zbog kleveta tipa prasredozemlja,miocena...

Pomracina,pomracina joj,joj...
Ima li ko kakvih informacija,hoce li nam priznavati fakultetske diplome u EU i sire ovog milenijuma?
walkabout

Post by walkabout »

Javijo se Kemica, zabrinut i ubrigi. Evo sta kaze:

" Citam ovije postova i novije zabrana pa neznam sta da radim - ja bas kupijo traktor (sreca pa nisam bager, kako vidim) da kopam ubasci - jel dozvoljeno il ceme tuzit i mene? Mislijo sam kupit motokultivator, sigurno bi proso satijem ali onaj Nurko me navrati.
Recte svima (narocito sudinici) dasam ja dobar cojek ida samo kopam usvojoj basci, i iskopajem svoje piramide i artefakate.
Ako bas navale recte daje to maslo onog supka Izme. :D "
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ImageImageImageImageImage

ja vas ozbiljno pitam ba, vi nekakvi defanzivni, nisam bila na vol.5 ja mislim ukupno dva puta...
jel bilo kakvih materijala koji bi bili osnova za tuzbu il nije?
veseoko_kukulamovic

mIRCerka wrote:ja vas ozbiljno pitam ba, vi nekakvi defanzivni, nisam bila na vol.5 ja mislim ukupno dva puta...
jel bilo kakvih materijala koji bi bili osnova za tuzbu il nije?
Pa jel ti ovo s bagerom nije dovoljno ozbiljno?
Ja mislim da je to vrlo ozbiljan primjer laganja, klevetanja i podmetanja.
bc_chupo

Post by bc_chupo »

jest bilo...jbg nemogu ti sad to izganjat...da vidis... :sad:
niskoprofilni

Post by niskoprofilni »

@mirci - imho, blogovi jesu ponekad bili pretenciozni i neprovjerenih tvrdnji ali ni blizu da ih se za takvo sto tuzi. Ovo mi sve smrdi pravo.

Kako god covjek pogleda, vrijeme je da se krene i to u ilegalu.
Nista bez podzemlja.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

niskoprofilni wrote:@mirci - imho, blogovi jesu ponekad bili pretenciozni i neprovjerenih tvrdnji ali ni blizu da ih se za takvo sto tuzi. Ovo mi sve smrdi pravo.

Kako god covjek pogleda, vrijeme je da se krene i to u ilegalu.
Nista bez podzemlja.
kad je stefan balorda zagrizao na loptu sa islambosne i antibosnjastvu na saxu, napisao je onaj tekst na bosnjaci net, fino nas prozvao imenom i prezimenom, dodao svakome cetnik/cetnikusha pored i za to je slozena prijava za klevetu. :D iako je napisao na online magazinu....
Zato pitam.
razbijač_magle

Post by razbijač_magle »

veseoko_kukulamovic wrote: Dosta je vise lazi!
halo ba dečko, ohladi više s bagerom.... koga boli koje je vrste il boje bager...bitno je da ima bager koji preorava naša arheološka nalazišta, što se fino vidi na slikama.
veseoko_kukulamovic

mIRCerka wrote:kad je stefan balorda zagrizao na loptu sa islambosne i antibosnjastvu na saxu, napisao je onaj tekst na bosnjaci net, fino nas prozvao imenom i prezimenom, dodao svakome cetnik/cetnikusha pored i za to je slozena prijava za klevetu. :D iako je napisao na online magazinu....Zato pitam.
Vidim ja da je mIRCi jedna prava aktivistica. Tako treba, svaka cast!

Samo, ne znam koga bi onda Anthony Harding trebao tužit za klevetu – i ovo je u online magazinu, pa zato pitam:

http://users.telenet.be/orbus/aktua/aktua1687.htm:
Njihov usmrđeni saveznik Anthoni Harding iz Britanije roni krokodilske suze što Fondacija arheološkog parka ima par auta, a tamo neko "arheološko" društvo iz genocidne tvorevine, koje prećutno podržava rušenju na hiljade historijskih spomenika nema ni jedno. To je to, čak i u nauci fašistička banda petlja svoje prste. Jedini problem za njih je sam naziv: "Bosanske piramide".
I da li bi onda svako ko ne vjeruje u Osmanagicevu pricu trebao radi klevete tuziti isti magazin zbog ovakve prozivke:
Neprijatelji Bosne ne biraju sredstva ni način da spriječe arheološka otkrića
Ili zbog ovako nečega – i ovo je u online magazinu, pa zato pitam:

http://users.telenet.be/orbus/aktua/aktua1543.htm
Ali svi oni koji žele državu Bosnu i Hercegovinu ubiti, zadaviti, ukinuti ... -- hoće to učiniti u mraku, u "gluhoj" sobi, izvan svake pažnje bijelog svijeta, pa i one koju na Bosnu skreće njen sin Semir. Stoga im svako svjetsko spominjanje Bosne po bilo kojem pitanju, veoma, veoma mnogo smeta u njihovoj nakani.
Pa bi bas volio da mi mIRCi, koja je na svojoj kozi osjetila takva slicna nacionalisticka prozivanja, kaze sta misli o ovome. Jer i ja sam stvarno da za to da se osudi svako klevetanje, podmetanje i lazi. Ko zna, mozda su oni blogerasi i to sve podmetnuli, kao i onaj bager.
babanovac

Post by babanovac »

Ova tema bi trebala seliti sa edukacije na "showbiz",ako ima takav podforum.
Jos se samo Hanka Paldum nije izjasnila o postojanju piramide.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

za ono usmrdjeni - definitivno tuzit.
Samo problem je sto moras tuzit u roku od 3 mjeseca nakon postiranja toga online/stampanja novine...

kome? Federalnom MUPu.

Ovo ostalo, prozivanje da je neprijatelj BiH ko ne vjeruje u piramide, to je obicni GENERALNI supljak, nije niko rekao da je TAJ I TAJ cetnik i ubica i izdajica radi nevjerovanja u piramidu....
i da odmah zavrsim jedno za sva vremena-svi oni koji su zaplatili na piramida temi banom su zaplatili jer se nisu drzali jednostavnih pravila, a ne zbog toga stu bili antipiramidashi...

eto, tutanmIRCi rece svoje.
veseoko_kukulamovic

babanovac wrote:Ova tema bi trebala seliti sa edukacije na "showbiz",ako ima takav podforum.
Jos se samo Hanka Paldum nije izjasnila o postojanju piramide.
Ihhhh..... jos prosle godine......

http://piramidasunca.ba/ba/index.php?op ... iew&id=566

Image
babanovac

Post by babanovac »

Draga Hanko sta nam ovo rade?
Dosao sam ovdje kao skeptik,a sad odoh do OBI-ja po lopatu.
U mojim mislima sumnji mjesta nema.
Last edited by babanovac on 10/08/2007 15:43, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

a vidi semketa lopine gdje je ruku uvalio :D:D
radeljas

Post by radeljas »

pitt wrote:a vidi semketa lopine gdje je ruku uvalio :D:D
nakon toga je postavio hipotezu da su kod hanke jos tvrde :lol: :lol: :lol: sad slijedi istrazivanje, a naci ce se i oponenata ko da gledam. prvi ja koji mu ne vjerujem nimalo
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Image
babanovac

Post by babanovac »

radeljas wrote:
pitt wrote:a vidi semketa lopine gdje je ruku uvalio :D:D
nakon toga je postavio hipotezu da su kod hanke jos tvrde :lol: :lol: :lol: sad slijedi istrazivanje, a naci ce se i oponenata ko da gledam. prvi ja koji mu ne vjerujem nimalo
Tvoja tvrdnja je da joj gledaju prema jugu (kosmickom)?
veseoko_kukulamovic

bc_chupo wrote:Image
Evo opet neka klevetanja, obmane i neistine (od strane blogera)....

Image
Shoshana

Post by Shoshana »

Piramidos wrote:Evo citam na ovim blogovima, da su oponenti iz APWR-a morali ukinuti blogove zbog prijetnji sudskim tuzbama...

c c c c c :x
na sto su ovi piramidioti sve spremni majko mila, jos malo pa ce i sve drzavne ustanove(Zemaljski Muzej itd itd ...) biti tuzene zato sto nisu za ovu ludariju.

http://stultitia.bloger.hr/post/oprosta ... 89435.aspx
Jao bruke i sramote :shock: :shock: :shock:

Mislim, moze im Semir ...(da ne lajem)... A i moze se blogovati na drugim sajtovima... Samo - kako nisko covjek moze spasti...

Dobro Babanovac kaze...Pomrcina, ♪♪ pomrcina, joooj :(
walkabout

Post by walkabout »

"Halo!"
"Halo, ko je?"
"Ja sam"
"Oooo, p-p-postovanje...."
"Slusaj, saljem ti dvojicu malaca, mislim da ih znas..."
"Slusam. Nejma nikakije problema..."
"Znas, hoce malo da kopaju..."
"Ma samo neka dodzu, ima da hin pazimo, ko svoju djecu... Samo bih pito, moremol mi izabrati brdo?"
"Moze, howyesno"
"Moral biti coskasto?"
"Svejedno, samo da akcija 'Lopa tene pus ketine' radi kako valja!"
"Svatijo, ma ima da bidne"
"Slusaj, ako bude sve u redu, mozda ispadne kakva turnejica"
"Ooo, fala visoko. Ovom prilikom bih zelijo i ja da Vas pozov...."
Tras...Biiip, biiip, biiip, ...

:shock: :shock: :shock:
artzy

Post by artzy »

walkabout wrote:"Halo!"
"Halo, ko je?"
"Ja sam"
"Oooo, p-p-postovanje...."
"Slusaj, saljem ti dvojicu malaca, mislim da ih znas..."
"Slusam. Nejma nikakije problema..."
"Znas, hoce malo da kopaju..."
"Ma samo neka dodzu, ima da hin pazimo, ko svoju djecu... Samo bih pito, moremol mi izabrati brdo?"
"Moze, howyesno"
"Moral biti coskasto?"
"Svejedno, samo da akcija 'Lopa tene pus ketine' radi kako valja!"
"Svatijo, ma ima da bidne"
"Slusaj, ako bude sve u redu, mozda ispadne kakva turnejica"
"Ooo, fala visoko. Ovom prilikom bih zelijo i ja da Vas pozov...."
Tras...Biiip, biiip, biiip, ...

:shock: :shock: :shock:

:shock:
stojdraga

Post by stojdraga »

HoustonPiramidiot

Post by HoustonPiramidiot »

[quote="stojdraga"]APWR - in memoriam:

http://www.collective.bloger.hr/post/ap ... 91248.aspx[/quote]

Odakle se ovi piramidioti razmnozavaju cim sila progovori.
Jadni jadnice.
Locked