Kur'anske mudzize
-
r_faruk
#626 Re: Kur'anske mudzize
pa pokazao ti je optimus na najjednostavniji nacin, ali ni to nisi u stanju da shvatis!
nije bitno da li je pogrijesio u brojanju, bitno je da je opet nasao poveznice za taj broj. sada kad bi sjeo i trazio za taj drugi broj, opet bi isto mogao uciniti..... smrcak mani se pezica i zaikira..... propituj i izucavaj ako ti vec tako knjiga nalaze....
nije bitno da li je pogrijesio u brojanju, bitno je da je opet nasao poveznice za taj broj. sada kad bi sjeo i trazio za taj drugi broj, opet bi isto mogao uciniti..... smrcak mani se pezica i zaikira..... propituj i izucavaj ako ti vec tako knjiga nalaze....
- Smrcak15
#627 Re: Kur'anske mudzize
nemaju, nije to nista a da jeste de nam onda ukratko objasni, siguran sam da ni ti neznas sta hoce reci u tom tekstuL u c i f e r wrote:http://amazingword.blogspot.ba/2011/09/ ... s.html?m=1
I krscani digitron za trku imaju.
-
L u c i f e r
#628 Re: Kur'anske mudzize
Ah da i jos nesto.
Onog trenutka kad se ovom metodologijom dodje do nekog novog naucnog otkrica, umjesto da se njome traze isareti za neko vec postojece naucno otkrice, ja padam na sedzdu uzvikujuci kelimeisehadet.
Posteno?
Onog trenutka kad se ovom metodologijom dodje do nekog novog naucnog otkrica, umjesto da se njome traze isareti za neko vec postojece naucno otkrice, ja padam na sedzdu uzvikujuci kelimeisehadet.
Posteno?
-
r_faruk
#629 Re: Kur'anske mudzize
"nespecificna forma singular za Dan" sta ti ovo znaci? pojasni na jednom primjeru....
ta tvoja cuda postoje u svakoj knjizi ako si dovoljno zaludjen da ih trazis.... kao sto si ti zaludjen kuranom i trazis cuda, i pokazujes "dokaze" koji su u suprotnosti sa onim sto su zaista dokazi.
a sto ode iz bosne zivota ti, zar te bog ne bi spasio. ja ostah i evo me ziv i zdrav (ne znam koliko sam zdrav, svasta sam jeo da prezivim)... i sto se sada ne vratis u bosnu?
kada govorim o tvojim recenicama ne osvrcem se na gramatiku nego na poredjenja i nacin komuniciranja.... da se primjetiti da si citao samo kuran...
ta tvoja cuda postoje u svakoj knjizi ako si dovoljno zaludjen da ih trazis.... kao sto si ti zaludjen kuranom i trazis cuda, i pokazujes "dokaze" koji su u suprotnosti sa onim sto su zaista dokazi.
a sto ode iz bosne zivota ti, zar te bog ne bi spasio. ja ostah i evo me ziv i zdrav (ne znam koliko sam zdrav, svasta sam jeo da prezivim)... i sto se sada ne vratis u bosnu?
kada govorim o tvojim recenicama ne osvrcem se na gramatiku nego na poredjenja i nacin komuniciranja.... da se primjetiti da si citao samo kuran...
Last edited by r_faruk on 17/11/2016 11:30, edited 1 time in total.
-
L u c i f e r
#630 Re: Kur'anske mudzize
Imam preca posla nego da to analiziram pa tebi pojasnjavam.Smrcak15 wrote:nemaju, nije to nista a da jeste de nam onda ukratko objasni, siguran sam da ni ti neznas sta hoce reci u tom tekstuL u c i f e r wrote:http://amazingword.blogspot.ba/2011/09/ ... s.html?m=1
I krscani digitron za trku imaju.
Ljudi tvrde, ti tvrdis, eto vas tamo pa se dogovorite oko tih brojeva.
Slab sam ja matematicar, vjerovatno zato i ispado cafir.
-
L u c i f e r
#631 Re: Kur'anske mudzize
A kako objasnjavas da hiljade tih ociglednih cudesa ne doticu bas plaho minimalno 80% ljudi na ovoj planeti?
-
L u c i f e r
- Smrcak15
#633 Re: Kur'anske mudzize
zforumas wrote: Da, upravo to hocu reci. Zasto su ljudi umirali od tako banalnih stvari kao sto je obicna prehlada?
Prouci malo numerologiju, a jedan clan ti je na par tvojih postova nasao znacenje vezano za neki random broj.
Zar se sva bit Kur'ana svodi na to znacenje brojeva i podudarnosti? Trebas onda biti fasciniran cijelim epovima i sonetima koji su napisani u savrsenom desetercu...ej zamisli cijela knjiga i svaki stih se sastoji tacno od 10 slogova i opet ti slogovi i stihovi i cijele pjesme i epovi imaju smisla....
neznam koliko je naroda od cega umiralo, ali ima sve svoje uzrokeZasto su ljudi umirali od tako banalnih stvari kao sto je obicna prehlada?
pa dokle cete se vise hvatati na Optimusov post koji sam rastavio na proste faktore, i jasno vam pokazao gdje je pogrijesio u brojanju ,ali vi opet se drzite necega sto je lazno, u cemu nema istine, stvarno mi nije jasno da se ljudi hvataju za njegov prevearantski post kao za slamku spasa protiv Kur'aski argumenata, ako ste spali na to da se hvatati na njegov post gdje sam jasno slikovito objasnio kako je pogrijesio u brojanju, onda od vas nema nista....Prouci malo numerologiju, a jedan clan ti je na par tvojih postova nasao znacenje vezano za neki random broj.
ne, to je samo jedan dio Kur'ana.Zar se sva bit Kur'ana svodi na to znacenje brojeva i podudarnosti?
opet greska za greskom u rezonovanju, nije problem to napraviti mozda te desetrce ili kako se vec to zove ako su ljudi uceni u tome i znaju to raditi, ali kako da ocekujes od nepismenog covjeka da ti donee brojcano naucno programiranju knjigu gdje ti cak naznaci koliko je kilometara zeljezna jezgra od povrsine, koliko je debel mantil okotecne i zeljezne jezgre, znaci tacno u kilometar mnogo toga jos, zapitaj se.Trebas onda biti fasciniran cijelim epovima i sonetima koji su napisani u savrsenom desetercu...ej zamisli cijela knjiga i svaki stih se sastoji tacno od 10 slogova i opet ti slogovi i stihovi i cijele pjesme i epovi imaju smisla....
Last edited by Smrcak15 on 17/11/2016 11:49, edited 1 time in total.
- Smrcak15
#634 Re: Kur'anske mudzize
pa dokle cete se vise hvatati na Optimusov post koji sam rastavio na proste faktore, i jasno vam pokazao gdje je pogrijesio u brojanju ,ali vi opet se drzite necega sto je lazno, u cemu nema istine, stvarno mi nije jasno da se ljudi hvataju za njegov prevearantski post kao za slamku spasa protiv Kur'aski argumenata, ako ste spali na to da se hvatati na njegov post gdje sam jasno slikovito objasnio kako je pogrijesio u brojanju, onda od vas nema nista....r_faruk wrote:pa pokazao ti je optimus na najjednostavniji nacin, ali ni to nisi u stanju da shvatis!
- Smrcak15
#635 Re: Kur'anske mudzize
ja ti odgovorno tvrdim da neces. opet ce izgovora biti nekako.L u c i f e r wrote:Ah da i jos nesto.
Posteno?
- zforumas
#636 Re: Kur'anske mudzize
De matereti mi reci jos i da je predvidjena potrosnja Golfa dvojke na cestama u Bosni
-
L u c i f e r
#637 Re: Kur'anske mudzize
Zar buducnost nije gajb i poznata samo bogu?Smrcak15 wrote:ja ti odgovorno tvrdim da neces. opet ce izgovora biti nekako.L u c i f e r wrote:Ah da i jos nesto.
Posteno?
Zar nije samo bog onaj koji zna sta je u nasim dusama?
Zar nevjernici ne mogu postati vjernici?
Zar iko ima tapiju na vjeru?
Zar?
- Smrcak15
#638 Re: Kur'anske mudzize
r_faruk wrote:"nespecificna forma singular za Dan" sta ti ovo znaci? pojasni na jednom primjeru....
znaci Dan bez ikakve specificnost, , dan, u danu, sa danom, bez ikakve specificnost o kojem se danu radi"nespecificna forma singular za Dan" sta ti ovo znaci? pojasni na jednom primjeru....
to je 365 puta spomenuto
specificna forma za dan je u Kuranu dvije rijeci u jednoj, ovako Vasdan (Yewmukum), NjihovDan(Yewmuhum), Tajdan(Yewmezin) ali mi nepisemo tako kao u arapskom nego prevodimo kao (Vas dan, Njihov Dan, Taj dan ) 80 puta spomenuto.
drzimo se teme, okani se bespotrebnih prica koje veze nemaju sa temom.a sto ode iz bosne zivota ti, zar te bog ne bi spasio. ja ostah i evo me ziv i zdrav (ne znam koliko sam zdrav, svasta sam jeo da prezivim)... i sto se sada ne vratis u bosnu?
- Smrcak15
#639 Re: Kur'anske mudzize
i to je potvrda Kur'anskog teksta, upravo ono sto Allah govori:L u c i f e r wrote:A kako objasnjavas da hiljade tih ociglednih cudesa ne doticu bas plaho minimalno 80% ljudi na ovoj planeti?
6. A za one koji ne vjeruju u Gospodara svoga kazna je džehennem, užasno je ono boravište
7. Kad budu u nj. bačeni, pucketanje njegovo će čuti, i on će ključati
8. gotovo da se od bijesa raspadne. Kad god se koja gomila u nj baci, strazari u njemu će je upitati: "Zar nije niko dolazio da vas opominje?"
9. "Jest, dolazio nam je onaj koji nas je opominjao"- odgovoriće - ,"a mi smo poricali i govorili: Allah nije objavio ništa, vi ste u velikoj zabludi!"
10. I reći će: "Da smo slušali ili razmišljali, ne bismo među stanovnicima džehennema bili
ovdje sva problematika lezi u tom crvenom dijelu, jer ko nece da razmislja o Kuranskim ajeta, nece doci ni do spoznaje , i onda normalno da ne dolazi do naroda kad uopste i ne otvaraju Kuran.
- Smrcak15
#640 Re: Kur'anske mudzize
da samo Bog poznaje gajbL u c i f e r wrote:Zar buducnost nije gajb i poznata samo bogu?Smrcak15 wrote:ja ti odgovorno tvrdim da neces. opet ce izgovora biti nekako.L u c i f e r wrote:Ah da i jos nesto.
Posteno?
Zar nije samo bog onaj koji zna sta je u nasim dusama?
Zar nevjernici ne mogu postati vjernici?
Zar iko ima tapiju na vjeru?
Zar?
mogu nevjernici postati vjernici, kad su iskreni prema sebi prvo pa onda iskreni i prema Bogu, onda mozes ocekivati od Boga uputu, jer iskren si, i zelis da budes upucen , takvima je nadati se Bog ce ukazati na pravi put, ali onima koji se svim silama bore protiv boziji dokaza da ih ospore, zna se sta je Bog rekao za takve.
- victom
- victom
#642 Re: Kur'anske mudzize
Pogledajte dole na slici molim vas ovaj lafo-dokaz u knjizi gosp. Mlive, o navodnom dokazu brzine svijetlosti u Kur'anu.
U ajetu se spominje broj 50.000 i putovanje meleka.
Gospo. Mlivo je naveo fizikalnu formulu , uvrstio 50.000 i dobio brzinu svjetlosti.
Neko bi rekao, genijalno.
Ali što je zapanjujuće, uzeo je već konstatu c (brzina svjetlosti) i pomnožio je sa 1.
Broj X=50000 koji je uvrstio je irelvantan jer se nalazi u nazivniku razlomka izraza korjen(1-1/X)
Koji god broj da je uvrstio, bilo to 5, 50,50.000 ili 5 triliona.. rezultat izraza ispod korijena je uvjek 1.
I onda tu jedinicu množi sa c (300.000 km/h)
I pokazuje da je rezultat brzina svjetlosti.
Ovo što Mlivo radi je uvreda za intelegenciju, prevara i obmana neučenih ljudi.
Često mi neko kaže da u Kuranu ima brzina svijetlosti.Na šta ja samo duboku uzdahnem.

https://s13.postimg.org/qjr3z07xz/mlivo_lupeta.jpg
Gospo. Mlivo je naveo fizikalnu formulu , uvrstio 50.000 i dobio brzinu svjetlosti.
Ali što je zapanjujuće, uzeo je već konstatu c (brzina svjetlosti) i pomnožio je sa 1.
Broj X=50000 koji je uvrstio je irelvantan jer se nalazi u nazivniku razlomka izraza korjen(1-1/X)
Koji god broj da je uvrstio, bilo to 5, 50,50.000 ili 5 triliona.. rezultat izraza ispod korijena je uvjek 1.
Često mi neko kaže da u Kuranu ima brzina svijetlosti.Na šta ja samo duboku uzdahnem.

-
L u c i f e r
#643 Re: Kur'anske mudzize
Ali ja se ne borim da nista osporim per se, osporavanja radi, ili negativne namjere radi.
Samo pokusavam da dodjem do istine, kao i ti.
Nije li malo nefer stvoriti min 80% ljudi koji ce u dzehenem?
Pod pretpostavkom da ce svi u dzehenem kojima je ovaj numeroloski mambo dzambo neimlresivan ili nepoznat.
Pod pretpostavkom da ce svi u dzehenem kojima je ovaj numeroloski mambo dzambo neimlresivan ili nepoznat.
- Smrcak15
#644 Re: Kur'anske mudzize
ja nezagovaram nista sto nerazumijem, a ocito nerazumijem to racunanje gore tako da ga nemogu podrzati, ja branim ono sto mogu da potvrdim.victom wrote:Pogledajte dole na slici molim vas ovaj lafo-dokaz u knjizi gosp. Mlive, o navodnom dokazu brzine svijetlosti u Kur'anu.
- Smrcak15
#645 Re: Kur'anske mudzize
L u c i f e r wrote:Ali ja se ne borim da nista osporim per se, osporavanja radi, ili negativne namjere radi.
ako je tako dobro ondaSamo pokusavam da dodjem do istine, kao i ti.
Bog netjera ljude u dzehennem nepravedno, nego ono sami izabiraju taj put jer imaju slobodnu volju, sad koliko ce procenata ljudi otici u raj i pakao, to mi mozemo samo nagadjati.Nije li malo nefer stvoriti min 80% ljudi koji ce u dzehenem?
apsolutno netacno, koiko ce ih biti u Raju, niti su ista od ovoga znali ali ce opet u raj, tako sto ce svojim ispravnim vjerovanjem i dobrim djelima zasluziti da im se Bog smiluje pa uvede u raj.Pod pretpostavkom da ce svi u dzehenem kojima je ovaj numeroloski mambo dzambo neimlresivan ili nepoznat
Ova brojcana cuda su samo nama pomagalo da uvidimo neke stvari malo bolje, nista vise. a covjek moze se docepati Raja i izbjeci pakao bez da znas i jednu jedinu stvar o ovome.
- asurbanipal
#646 Re: Kur'anske mudzize
Smrcak15 wrote: ja ti mogu samo reci ono sto je poslanik nagovjestio , a nemogu iz svoje glave, naprimjer napad na saudijsku arabiju, vojska iz sirije krenuti prema medini i mekki da se obracunaju sa muslimanima saudijcima, kad dodju negdje kod medine, propast ce cijela kolona u zemlju i samo ce jedan covjek prezivjeti i ispricat sta se desilo. Pojavit ce se covjek Muhammed ib nAbdullah u Mekki, na silu ce ga natjerati da bude vodja muslimana a on to nece prihvatiti dragog srca, olahko, bit ce 3 svjetski rat gdje ce svako svakoga da roka prvo ce muslimani biti u koaliciji sa krcanima protiv zajednickog neptrijatelja, pa ce se muslimani poceti rokati sa krscanima po siriji, jedna trecina vojske ce izginuti, jedna trecina ce pobjeci, a zadnja trecina ce izvojevati pobjedu. Doci ce Isus ponovo na zemlju, bit ce vodja muslimana, zivjet ce 7 godina , ozenit se i umrijeti, muslimani ce mu klanjati dzenazu i zakopati pored poslanika Muhammeda.
Hahah. Izmišljeni hadisi koji nemaju veze s vezom. Kakvi Saudijci u Muhammedovo vrijeme, silazak Isusa, koalicija s kršćanima. Jedino što bi se od toga svega moglo desiti jeste 3. svjetski rat, zapravo on se već vodi.
Nego, kada si krenuo sa 11. septembrom, de mi dešifruj iz Kur'ana ove događaje
1. Pad Mosula 4.-10.6.2014.
2. Pad Bastille 14.7.1789.
3. Američka deklaracija 4.7.1776.
4. Napad Nijemaca na SSSR (Operacija Barbarossa) 22.6.1941.
5. Napad u Meki 20.11.1979.
6. Teško oštećenje Kabe 683. godine
7. Bitka kod Toursa (Poitiersa) 10.10.732.
8. Bitka kod Manzikerta 26.8.1071.
9. Krunisanje Karla Velikog sa cara Svetog Rimskog carstva 25.12.800.
10. Magna charta libertatum 15.6.1215.
11. Smrt halife Omera ibn Abdul-Aziza 720.
12. Uspostava Abasidskog halifata 750.
13. Crkveni raskol 14./15.7.1054.
14. Govor pape Urbana II. 27.11.1095 (Početak I. krstaškog rata)
15. Povelja Kulina bana 29.8.1189.
16. Bitka kod Hastingsa 14.10.1066.
17. Bitka kod Stamford Bridgea 25.9.1066.
18. Krstaško osvajanje Jerusalema 15.7.1099.
19. Saladinovo osvajanje Jerusalema 2.10.1187.
20. Osvajanje Carigrada u 4. krstaškom ratu 13.4.1204.
21. Deklaracija o pravima čovjeka i građanina 26.8.1789.
22. Osvajanje Beograda 29.8.1521.
23. Napoleonov Code 21.3.1804.
24. Bitka kod Austerlitza 2.12.1805.
25. 95. teza Martina Luttera na vratima crkve u Wittenbergu, 31.10.1517.
26. Bartolomejska noć 23./24.8.1572.
27. Krunisanje Tvrtka za kralja 26.10.1377.
28. Prva parna lokomotiva 21.2.1804.
29. Charles Lindebergh i prvi let preko Atlantika 20.-21.5.1927.
30. Povelja UN-a 26.6.1945.
- victom
#647 Re: Kur'anske mudzize
Pošteno.ja nezagovaram nista sto nerazumijem, a ocito nerazumijem to racunanje gore tako da ga nemogu podrzati, ja branim ono sto mogu da potvrdim.
Da ja pojasnim.
Muslimani izmišljaju dokaze koje ne postoje. Jedan od dokaza je gore.
U Kur'anu nema nijednog dokaza. To je samo znanje 7. vijeka.
Što je još gore. U Kur'anu postoje mnoge fatalne naučne greške, koje sveznajući Bog nikada ne bi napravio.
- Smrcak15
#648 Re: Kur'anske mudzize
hoces li mozda neku muzicku zelju, smo reci kojuasurbanipal wrote:Smrcak15 wrote: ja ti mogu samo reci ono sto je poslanik nagovjestio , a nemogu iz svoje glave, naprimjer napad na saudijsku arabiju, vojska iz sirije krenuti prema medini i mekki da se obracunaju sa muslimanima saudijcima, kad dodju negdje kod medine, propast ce cijela kolona u zemlju i samo ce jedan covjek prezivjeti i ispricat sta se desilo. Pojavit ce se covjek Muhammed ib nAbdullah u Mekki, na silu ce ga natjerati da bude vodja muslimana a on to nece prihvatiti dragog srca, olahko, bit ce 3 svjetski rat gdje ce svako svakoga da roka prvo ce muslimani biti u koaliciji sa krcanima protiv zajednickog neptrijatelja, pa ce se muslimani poceti rokati sa krscanima po siriji, jedna trecina vojske ce izginuti, jedna trecina ce pobjeci, a zadnja trecina ce izvojevati pobjedu. Doci ce Isus ponovo na zemlju, bit ce vodja muslimana, zivjet ce 7 godina , ozenit se i umrijeti, muslimani ce mu klanjati dzenazu i zakopati pored poslanika Muhammeda.
Hahah. Izmišljeni hadisi koji nemaju veze s vezom. Kakvi Saudijci u Muhammedovo vrijeme, silazak Isusa, koalicija s kršćanima. Jedino što bi se od toga svega moglo desiti jeste 3. svjetski rat, zapravo on se već vodi.
Nego, kada si krenuo sa 11. septembrom, de mi dešifruj iz Kur'ana ove događaje
1. Pad Mosula 4.-10.6.2014.
2. Pad Bastille 14.7.1789.
3. Američka deklaracija 4.7.1776.
4. Napad Nijemaca na SSSR (Operacija Barbarossa) 22.6.1941.
5. Napad u Meki 20.11.1979.
6. Teško oštećenje Kabe 683. godine
7. Bitka kod Toursa (Poitiersa) 10.10.732.
8. Bitka kod Manzikerta 26.8.1071.
9. Krunisanje Karla Velikog sa cara Svetog Rimskog carstva 25.12.800.
10. Magna charta libertatum 15.6.1215.
11. Smrt halife Omera ibn Abdul-Aziza 720.
12. Uspostava Abasidskog halifata 750.
13. Crkveni raskol 14./15.7.1054.
14. Govor pape Urbana II. 27.11.1095 (Početak I. krstaškog rata)
15. Povelja Kulina bana 29.8.1189.
16. Bitka kod Hastingsa 14.10.1066.
17. Bitka kod Stamford Bridgea 25.9.1066.
18. Krstaško osvajanje Jerusalema 15.7.1099.
19. Saladinovo osvajanje Jerusalema 2.10.1187.
20. Osvajanje Carigrada u 4. krstaškom ratu 13.4.1204.
21. Deklaracija o pravima čovjeka i građanina 26.8.1789.
22. Osvajanje Beograda 29.8.1521.
23. Napoleonov Code 21.3.1804.
24. Bitka kod Austerlitza 2.12.1805.
25. 95. teza Martina Luttera na vratima crkve u Wittenbergu, 31.10.1517.
26. Bartolomejska noć 23./24.8.1572.
27. Krunisanje Tvrtka za kralja 26.10.1377.
28. Prva parna lokomotiva 21.2.1804.
29. Charles Lindebergh i prvi let preko Atlantika 20.-21.5.1927.
30. Povelja UN-a 26.6.1945.
ko to kaze da moraju sve to biti u Kur'anu?? mi samo mozemo da uocavamo sta nam autora Kur'ana nudi prorocanstva a ne sta mi hocemo da nadjemo.
a sto ti se ne pozbavis onim sto sam ja prezentirao o 9/11 prorocanstvu u Kur'anu? jeli stavrno mislis da je sve one velike cifre bas slucajnostNego, kada si krenuo sa 11. septembrom,
- Smrcak15
#649 Re: Kur'anske mudzize
victom wrote:Pošteno.ja nezagovaram nista sto nerazumijem, a ocito nerazumijem to racunanje gore tako da ga nemogu podrzati, ja branim ono sto mogu da potvrdim.
Da ja pojasnim.
Muslimani izmišljaju dokaze koje ne postoje. Jedan od dokaza je gore.
U Kur'anu nema nijednog dokaza. To je samo znanje 7. vijeka.
Što je još gore. U Kur'anu postoje mnoge fatalne naučne greške, koje sveznajući Bog nikada ne bi napravio.
eto nemamo drugog posla osim izmisljanja dokaza, pa evo ja sto ti budem nudio od dokaza hajde dokazi da sam izmislio, hajde evo javno te izazivam da me ubijedis i ostale ovdje da izmisljam nakon sto ti prezentiramMuslimani izmišljaju dokaze koje ne postoje.
za taj gore neznam niti ga podrzavam. jeli izmisljeno ili nije, neznamJedan od dokaza je gore
a kako onda samo u ovom jedno ajetu masa informacija o zeljezu i zeljeznoj jezgri u zemljiU Kur'anu nema nijednog dokaza. To je samo znanje 7. vijeka.

1. rijec Zeljezo u arapskom ima brojcanu vrijednost 26, zeljezo je 26 element u periodicnom sistemu
2. rijec zeljezo sa odredjenim clanom,arapski Al engleski The, ima brojcanu vrijednost 57, Sura Zeljezo(The iron) je57 sura u Kuranu
3. Zeljezo se nalaci u centru Kur'ana, zeljezna jezgra u centru zemlje
4. Od povrsine zemlje od tvrde zeljezne jezgre ima 5100 km , od pocetka Kurana do jedinog ajeta o zeljezu iu suri zeljezo ima 5100 ajeta
5. Brojcana vrijednost svih slova od pocetka ajeta o zeljezu pa sve do rijeci zeljezo je 2885, mantil oko oko zeljezne jezgre /tecno i tvrdo stanje) je 2885 km
6. Od pocetka sure zeljezo do ajeta od zeljezu je 450 rijeci, zeljezo ima specificni toplinski kapacitet 450 j/kg
7. Brojcana vrijednost cijelog ajeta o zeljezu je 6205, zadnja naucna istraizvanja govore da temperatura topljenja zeljezne jezgre je iznad 6200 K (kelvina), inace se zeljezo topi oko 1500 K u normalnom stanju bez pritiska, ali kad dodje pritiska na zeljezo onda se tacka topljena povecava propocijonalno sa pritiskom.
mora da su te podojile anti-islamske propagande stranice pa tako govorisU Kur'anu postoje mnoge fatalne naučne greške, koje sveznajući Bog nikada ne bi napravio
Last edited by Smrcak15 on 17/11/2016 12:38, edited 2 times in total.
- victom
#650 Re: Kur'anske mudzize
Ja razumijem Saudijca da se pretvara da vjeruje u Boga, jer ću mu odrezat glavu ako napusti vjeru.
Ali ne razumijem ove naše muslimane, koji imaju sve slobode razmišljanja i pristup svim informacijama i opet neće da mućnu glavom.
Razumijem i koncept vjernika da nađe smiraj. Poštujem. Ali kad počne govoriti o dokazima u Kuranu , Kur'anu ispred vremena, liječenjima Kur'anom,onda zabava prestaje i to više nije zabavno.
Ali ne razumijem ove naše muslimane, koji imaju sve slobode razmišljanja i pristup svim informacijama i opet neće da mućnu glavom.
Razumijem i koncept vjernika da nađe smiraj. Poštujem. Ali kad počne govoriti o dokazima u Kuranu , Kur'anu ispred vremena, liječenjima Kur'anom,onda zabava prestaje i to više nije zabavno.