Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
slavkoimamodilera

#626 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by slavkoimamodilera »

Opet supljiras... fino mi odgovori... vidis dijete da ide na cestu.... trci, hoda, normalno prelazi, mjesecari, vatevr... BI LI TI STAO?
karanana

#627 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by karanana »

herr flick, ovo ti nije gestapo pa da mozes gaziti raju na cesti. ovdje su pjesaci uvijek u prednosti i uvijek su nevini (barem bi tako trebalo biti)
mahalas505

#628 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by mahalas505 »

Her Flick wrote:mahalas ne seri i dobro prcitaj sta sam napisao i citaj od samog pocetka
Zar ima potrebe za vrijedanjem?
Last edited by mahalas505 on 02/10/2008 10:36, edited 1 time in total.
nokia6170

#629 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by nokia6170 »

Her Flick wrote:
mahalas505 wrote:
Her Flick wrote:mahalas ne seri i dobro prcitaj sta sam napisao i citaj od samog pocetka
Zar ima potrebe za vrijedanjem?

izivnjavam se na vrijedjanju, ali ne mogu tog tona i popovanja
ne do ti bog da dodjes na sud sa tim svojim izjavama...pa prijatelju ti bi isti dan bio upucen il na psihijatriju il na dugogodisnje hladjenje muda u zatvor gdje bi ti ga lola slozio u guzu treci dan sa obrazlozenjem da si mu naletio na ponos kao sto i tebi to dijete izleti na auto
Last edited by nokia6170 on 02/10/2008 10:54, edited 1 time in total.
dushmanka_sa

#630 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dushmanka_sa »

A što se vi častite.

Zna li iko u međuvremenu kako je dijete? I šta je bilo ono na socijalnom, što je scooter postavio sliku?
alcho

#631 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by alcho »

Znas sta gestapo...da ti ne bi nas peglao sa tim glupostima, hajd ti izadji na ulicu pa to sto govoris ispricaj prvom policajcu...mislim, nema ti sta reci osim pohvale, jer si ,naravno, upravu... :lol: :lol: :lol:
amrica

#632 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by amrica »

ne znam kako ste dosli do ove price i zakljucaka....

Slika nije najbolja, ali mislim da se moze procitati

Image
dimu

#633 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

sto postoje onda pjesacki prelazi ako je vozac obavezan stat pjesacima da prodju bilo pjesackog ili ne ?

sto postoje semafori za pjesake onda ?

uzmite fino zakon pa citajte kad je vozac duzan stati i propustiti pjesake...

ovo sto je ovaj zakocio i pustio djete mimo pjesackog prelaza je njegova dobra volja, a ne zakonska obaveza, zato ne lupajte gluposti
thron

#634 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by thron »

dimu wrote:sto postoje onda pjesacki prelazi ako je vozac obavezan stat pjesacima da prodju bilo pjesackog ili ne ?

ovo sto je ovaj zakocio i pustio djete mimo pjesackog prelaza je njegova dobra volja, a ne zakonska obaveza, zato ne lupajte gluposti
Pa brate ti lupaš gluposti ima starije pravilo i ono se uvijek uzima a to je propisano rastojanje. Nema to veza jesam li ja stao djetetu jelenu ili da kupim žvake ovaj odzada je kriv. Imao sam 2 situacije jedna je stajanje na pješački a druga zaustavljanje pred trafikom u obe me je situacije udarilo auto od pozadi i naravno platilo odštetu. Jedino na što se može ovaj izvuči jeste da mi nisu radila štop svijetla a i u tom slučaju se dijeli odgovornost.
dimu

#635 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

thron wrote:
dimu wrote:sto postoje onda pjesacki prelazi ako je vozac obavezan stat pjesacima da prodju bilo pjesackog ili ne ?

Pa brate ti lupaš gluposti ima starije pravilo i ono se uvijek uzima a to je propisano rastojanje. Nema to veza jesam li ja stao djetetu jelenu ili da kupim žvake ovaj odzada je kriv. Imao sam 2 situacije jedna je stajanje na pješački a druga zaustavljanje pred trafikom u obe me je situacije udarilo auto od pozadi i naravno platilo odštetu. Jedino na što se može ovaj izvuči jeste da mi nisu radila štop svijetla a i u tom slučaju se dijeli odgovornost.

jesam li ja igdje napisao ista vezano za rastojanje ???

vidis da je bila prica o pjesacima i prelasku mimo pjesackog i ko ima prednost...
bpsang

#636 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

Danas oko 17h. raskrsnica Saraj Polje

Image
Karabaja

#637 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Karabaja »

krv? :shock:
karanana

#638 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by karanana »

Karabaja wrote:krv? :shock:
ne vjerujem. kao da je iscurio antifriz iz skodinog hladnjaka.
Neelix

#639 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

rekao bih da je skoda projurila kroz crveno i kadet naletio :roll:
vjesticanametli

#640 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by vjesticanametli »

200 metara dalje u isto vrijeme je bio jos jedan udes golf i jos neko auto elem fino i danas :D
bpsang

#641 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

Karabaja wrote:krv? :shock:
Permant :) srecom
bpsang

#642 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

vjesticanametli wrote:200 metara dalje u isto vrijeme je bio jos jedan udes golf i jos neko auto elem fino i danas :D
bordo Golf i jos neko nisam dobro vidio jer drugog auta nije bilo,odmah dostajalista za trolu
Comrad

#643 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Comrad »

Na ovom dijelu gdje su ovi udesi cesto vidim drotove na biciklima. :thumbup:
vjesticanametli

#644 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by vjesticanametli »

100_KA wrote:
vjesticanametli wrote:200 metara dalje u isto vrijeme je bio jos jedan udes golf i jos neko auto elem fino i danas :D
bordo Golf i jos neko nisam dobro vidio jer drugog auta nije bilo,odmah dostajalista za trolu
e to je 3 udes kod trolinog stajalista :lol: ovaj s golfom i jos nekim je bio kod taxista u neĐŽaricima
bpsang

#645 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

Her Flick wrote:ja mislim da na ovoj raskrsnici ima najvise udesa, u citavom gradu
da postave kameru tu bi zaradili budjet za jedan mjesec ,a za cijelu godinu, tu se krsi zakon o saobracanim propisima najvise jer se u jednom danu bar nadje pet vozila koji namjerno prolaze kroz CRVENO
Kjajević Majko

#646 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Kjajević Majko »

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodila se ukupno 41 saobraćajna nezgoda, od toga 35 sa materijalnom štetom i 6 sa nastradalim licima, kojom prilikom su 4 osobe teže, a 4 lakše povrijeđene. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 26 vozača, 2 lica zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, 2 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 2 neregistrovana motorna vozila.

Sarajevo, 03.10.2008.godine
Epitop

#647 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Epitop »

Kjajević Majko wrote:U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodila se ukupno 41 saobraćajna nezgoda, od toga 35 sa materijalnom štetom i 6 sa nastradalim licima, kojom prilikom su 4 osobe teže, a 4 lakše povrijeđene. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 26 vozača, 2 lica zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, 2 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 2 neregistrovana motorna vozila.

Sarajevo, 03.10.2008.godine
Šta je to da ljudi ne slave Lokalne Izbore pa piju?
sodom

#648 Re:

Post by sodom »

TGSTK wrote:
Chopper_Horrace wrote:
TGSTK wrote:onda je najbolje postaviti betonsku ogradu i svi sretni osim onih sto se zabiju, a po meni bolje je da se zastite neduzni gradjani na stanici nego vozac
zavisi sa koje strane gledash...
ja bi zbog svih onih koji su pjani i sto su na necemu drogm i kojui prolete isto to uradio...samo ima nas koji smo zbog bas nesrece niceg drugo proletitli...
vidi ti si vozio 40kmh na sat i da si uradio u betonski zid mislim da bi ti samo manja materijalna steta bila na autu mislim manja od smrskanog ili probijenih soversajbi a oni kreteni voze po 150 i on kad spuca u beton odbit ce se od njeg i zavrsiti 200 m nize
nisi ti sine nikad ni imao udesa... cim tako govoris.
40- nemas pola auta kad udaris u nes tvrdo
sa 60kmh i frontalnim udarom u beton iliti solidan objekt, auto a ni ljudi u njemu nisu nizasta osim za groblja a drugi za bolnice zbog teskih ozlijeda.
80-skoro sigurna smrt
100 i preko-100%sigurna prilikom frontalnog udara u stijenu, beton ili nesto tvrdo.
postoje izuzetci...
ps.
vidi dvice na 60kmh prilikom udara o nesto tvrdo
http://www.youtube.com/watch?v=YRbwTutw-Hk
slavkoimamodilera

#649 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by slavkoimamodilera »

Ispade bolja buba... :mrgreen: manje te limova isjece nego kod golfa... :mrgreen:
bpsang

#650 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

Buba je auto koje ima sasiju debljine 2,5mm + karaserija koja se skida (ne znam tacno ali mislim oko 18 sarafa) debljina lima kod Bube je 1,2 mm u odnosu na Golfa to je tenk,gledao sam igrom slucaja sudar izmedju Bube i mercedesa, pola merdje razvaljeno a kod Bube samo blatobran udubljen, ojacanje samog lima kod Bube cine ovaline ili zaobljenja po cijeloj karaseriji tako da je jedno od najcvrscih atomobila koje se jos uvijek krecu po nasin putevima.Kod ostalih automobila je samonoseca sasija i zbog toga je krhka i lako lomljiva, jos jedan podatak:
ko se sjeca starog Fiata 132 to je bio tenk od auta a i tezio je preko jedne tone.
Locked