Izgubljeno - nadjeno

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
E&E

#626 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by E&E »

p1nky wrote:Nasla sam svog macka,odnosno kupila sam ga.Komsija ga zatvorio na tavan,i tu drzao 4 dana.ON je prijetio da ce ga ubiti,jer mu navodno on ubija golubove.Trazila sam ga prije dva dana i on me ucjenjivao pricom u smislu donesi pare,sta ce ti macak,na sigurnom je.Danas sam ga opet pitala za macka i opet isti uslov.Odnijela sam novce,ne malu svotu ali nevazno,bitno je da je macak kod mene,malo je smrsao,i preplasen je,ali je u sustini dobro.To je porodica kojoj smo mi bili od pomoci u svakom smislu,,ali eto.....desava se.Ne znam samo u kakvom to drustvu zivimo.
A zasto niste pozvali policiju? Vjerujem da bi se slucaj otudjenja i ucjene rijesio onog momenta kada organi reda otvore vrata na svojim vozilima.
Pasiflora

#627 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Pasiflora »

p1nky wrote:Nasla sam svog macka,odnosno kupila sam ga.Komsija ga zatvorio na tavan,i tu drzao 4 dana.ON je prijetio da ce ga ubiti,jer mu navodno on ubija golubove.Trazila sam ga prije dva dana i on me ucjenjivao pricom u smislu donesi pare,sta ce ti macak,na sigurnom je.Danas sam ga opet pitala za macka i opet isti uslov.Odnijela sam novce,ne malu svotu ali nevazno,bitno je da je macak kod mene,malo je smrsao,i preplasen je,ali je u sustini dobro.To je porodica kojoj smo mi bili od pomoci u svakom smislu,,ali eto.....desava se.Ne znam samo u kakvom to drustvu zivimo.
Cuvaj tog macka - taj beskrupulozni kreten ce ti ga oopet negdje zatvoriti ili otrovati cim mu se uakze prilika :x
p1nky

#628 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by p1nky »

Hoce sigurno,tako je i rekao.Htjela sam to rijesiti na mirniji nacin,bez policije jer mi jerekao jutros da dovedem koga hocu,on se ne boji.Bojala sam se da mu ne naudi.On 4 dana pati i mene i macku.E,sad ja mogu dalje,mada je nekad sa b......,bolje izbjeci konfliktne situacije.Macak evo sav preplasen,reaguje na svaki malo jaci zvuk.Sad ga moram drzati u kuci i ne pustati van,sto je malo teze,jer ih imam vise,a naucili su i na dvoriste.
verdi

#629 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by verdi »

Prije desetak dana vidjen sarplaninac u centru grada, danas ujutro isti vidjen blizu Bascarsije...
zvrcak

#630 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by zvrcak »

Ima neki bjelo zuti pas, dole kod termi, ima cini mi se ogrlicu protiv buha :) super, dresiran, neka dlakava rasa, ima veliku smedju "mrlju" na desnom oku! ako nadjem sliku okacim danas-sutra!
LaCici

#631 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by LaCici »

Prije 3 dana na lokalitetu Grbavice tacnije u Zagrebackoj kod raskrsnice prema Vracama izgubljena macka, odaziva se na ime Maxi. Ako je neko slucajno vidio molim da mi se javi na pp. Evo i slika macke (nema ogrlicu oko vrata):
Image
verdi

#632 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by verdi »

prije sat vremena vidjena macka kod merkatora u lozionickoj. maca je mlada (po mojoj procjeni oko 8 mjeseci), bijela sa sivim repom i flekom na ledjima. i na nosu ima sivu flekicu. sjedi na kisi, pa mi se cini da je malo zbunjena i da ceka nekoga. dala sam joj malo hrane, bila je gladna. ako je izgubljena, to se nije davno desilo jer je cista. malo je uplasena, ali povjerljiva prema ljudima.
MoRa

#633 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by MoRa »

Prije desetak dana nadjen je mali psić (90% sam sigurna da je bišon) na Betaniji. Dobri ljudi iz Pet Shop držali su ga u svojoj radnji, međutim kako se niko nije javio od vlasnika uzela sam ga k sebi. Ja već imam psa, ali pošto vidim da je tužan želim pokušati pronaći njegovog vlasnika/cu..
Veoma je inteligentan, radoznao i veseo pas, poslušan i dresiran. Nisam sigurna koliko je star, ali moja procjena je između 3-5 godina starosti. Ako neko prepozna psića sa slike molim Vas da mi se javite na tel.062/183-770.

Image

Image

Image
LaCici

#634 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by LaCici »

LaCici wrote:Prije 3 dana na lokalitetu Grbavice tacnije u Zagrebackoj kod raskrsnice prema Vracama izgubljena macka, odaziva se na ime Maxi. Ako je neko slucajno vidio molim da mi se javi na pp. Evo i slika macke (nema ogrlicu oko vrata):
Image
Pronasli smo macu. :-D Sasvim slucajno smo je nasli kada je zazvonio mobitel i ona dotrcala na zvuk, valjda prepoznala. Uglavnom, presretna sam, bas sam se bojala da joj se nesto ne desi.
globosa

#635 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by globosa »

:D :-D :)
1906

#636 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by 1906 »

LaCici wrote:zazvonio mobitel i ona dotrcala na zvuk, valjda prepoznala.
:D :D
minjonja

#637 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by minjonja »

drago mi je zbog mace :-D :-D

jel neko jos vidio onu sivu pudlicu kod ekonomije sto luta? jel nju vlasnik samo onako izbaci da sama hoda, ili je bas napustena?
LaCici

#638 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by LaCici »

Kako se vratila, mazi se kao nikad. Prije nam nije dala kad mi hocemo, ujedala, a sad kako smo je nasli sama dodje i mazi se. :D
riad100

#639 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by riad100 »

Izgubljen pas zlatni retriver bjele bolje odaziva se na ime aron pobjegao je u krugu starog grada na sebi ima crnu ogrliu ao ga je neko vidio ili ga vidi nek javi na br 062 055 760 ili 062 405 873 . UNAPRJED PUNO ZAHVALAN :D
minjonja

#640 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by minjonja »

jel nekom pobjegla ova pticica? bi li je neko uzeo? nisam je mogla unijeti unutra jer bi bila pojedena, ali ako bi neko zelio da je uzme izacu i potrazicu je.

Image
Cholina_Lokica

#641 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Cholina_Lokica »

minjonja wrote:drago mi je zbog mace :-D :-D

jel neko jos vidio onu sivu pudlicu kod ekonomije sto luta? jel nju vlasnik samo onako izbaci da sama hoda, ili je bas napustena?
Ja nisam. Ako vidis pod ruku je i zovi me :D Ako je ona skroz mala pudla
minjonja

#642 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by minjonja »

mozes li primati mms? ako je vidim uslikacu je i poslati. ne znam te velicine kod cuka, otprilike malo veca od odraslog macka :D
Cholina_Lokica

#643 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Cholina_Lokica »

minjonja wrote:mozes li primati mms? ako je vidim uslikacu je i poslati. ne znam te velicine kod cuka, otprilike malo veca od odraslog macka :D
Mogu :D
Ma to je to :D Posaljes ms, i javicu ti hoces li pod ruku i bjezat hahaha
*mima*

#644 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by *mima* »

LaCici wrote:Prije 3 dana na lokalitetu Grbavice tacnije u Zagrebackoj kod raskrsnice prema Vracama izgubljena macka, odaziva se na ime Maxi. Ako je neko slucajno vidio molim da mi se javi na pp. Evo i slika macke (nema ogrlicu oko vrata):
Image

i sad nosi zvoncic oko vrata :-D
minjonja

#645 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by minjonja »

Cholina_Lokica wrote:
minjonja wrote:mozes li primati mms? ako je vidim uslikacu je i poslati. ne znam te velicine kod cuka, otprilike malo veca od odraslog macka :D
Mogu :D
Ma to je to :D Posaljes ms, i javicu ti hoces li pod ruku i bjezat hahaha
ma jasta cu bjezat, ne moze mi niko nista reci. sad kad skontam ne moze onko izgledati cuko koji ima vlasnika. imo je bar 3 kile lisca na sebi i bio je sam bar sat vremena sto sam ja tu sjedila. cim ga vidim zovem te :D
kokuz_sa

#646 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by kokuz_sa »

maloprije mi rekose da je na parkingu kod veterine u kartonskoj kutiji ostavljena 4 mala psa..
garant neko nje zelio ih skroz u veterinu odnijeti...pa eto posto je hladno vani ako neko zna kakve veterinare tamo nek ih nazove i kaze im da izadju uzeti kutiju
laaajla

#647 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by laaajla »

Izgubljen sarplaninac na podrucju Grbavica-Skenderija.
Tamno-svijetlo sive boje, star oko 8 mjeseci.
Ukoliko neko ima neke informacije, javiti na 061/555-125
jaca-maca

#648 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by jaca-maca »

laaajla wrote:Izgubljen sarplaninac na podrucju Grbavica-Skenderija.
Tamno-svijetlo sive boje, star oko 8 mjeseci.
Ukoliko neko ima neke informacije, javiti na 061/555-125
Moja prijateljica je vidjela na podruciju dobrinje muzijaka sarplaninca.
Mozda je to taj :-)
thousands of voices

#649 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by thousands of voices »

MoRa wrote:Prije desetak dana nadjen je mali psić (90% sam sigurna da je bišon) na Betaniji. Dobri ljudi iz Pet Shop držali su ga u svojoj radnji, međutim kako se niko nije javio od vlasnika uzela sam ga k sebi. Ja već imam psa, ali pošto vidim da je tužan želim pokušati pronaći njegovog vlasnika/cu..
Veoma je inteligentan, radoznao i veseo pas, poslušan i dresiran. Nisam sigurna koliko je star, ali moja procjena je između 3-5 godina starosti. Ako neko prepozna psića sa slike molim Vas da mi se javite na tel.062/183-770.

Image

Image

Image
Jeste li nasli vlasnika?
Baby

#650 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Baby »

da :)
Post Reply