Norveska - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Ridjobrki

Post by Ridjobrki »

Ono sinoć nije bio huliganizam. Huliganizam je ničim izazvana tučnjava domaćih i gostujućih navijača. Huliganizam je prevrnuti tramvaj nakon poraza. Huliganizam su razbijeni izlozi. Huliganizam je sam sebi svrhom i nema nikakvu dublju pozadinu. Huliganizam je zabava obijesnih i jedno su besmislene baklje bezbrižne talijanske mladeži na Derby della Madonnina, a drugo je pravednički bunt protiv mafije iz NSBiH mladih Bosanaca i Hercegovaca koji slušaju himnu bez teksta navijajući za reprezentaciju bez igrača svoje zemlje bez države i niko ih nema pravo osuđivati.
max_power

Post by max_power »

Kakav bolan Baka, upropastio je nasu najbolju poslijeratnu generaciju.....
Imao je u ekipi Barbareza, Salihamidzica, Hibica, Konjica, Hasagica, Besliju, Bolica, Baljica... a mucili smo se sa Luksemburgom :-)
zenny

Post by zenny »

svi se okomili bas na BHF...
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Ridjobrki wrote:Ono sinoć nije bio huliganizam. Huliganizam je ničim izazvana tučnjava domaćih i gostujućih navijača. Huliganizam je prevrnuti tramvaj nakon poraza. Huliganizam su razbijeni izlozi. Huliganizam je sam sebi svrhom i nema nikakvu dublju pozadinu. Huliganizam je zabava obijesnih i jedno su besmislene baklje bezbrižne talijanske mladeži na Derby della Madonnina, a drugo je pravednički bunt protiv mafije iz NSBiH mladih Bosanaca i Hercegovaca koji slušaju himnu bez teksta navijajući za reprezentaciju bez igrača svoje zemlje bez države i niko ih nema pravo osuđivati.
ali je i cinjenica da u svakoj navijackoj grupi, pocevsi od klubova do reprezentacija ima respektabilna grupa ljudi koji ubijaju vrijeme i dosadu, gledajuci samo neke belaje da naprave, zasticeni u kolektivu kojem su dali svoju individualnost...i takvi nit gledaju utakmice, nit sta znaju o fudbalu...tu su samo da popune svoje prazne zivote...
sajtion

Post by sajtion »

prvo poluvrijeme za one koga interesuje

http://klix.com/3a8rum
dadulle

Post by dadulle »

zar mislite da igraci koji su dobili bh pasose prije nekoliko dana,mogu igrati svim srcem za BiH??? borili su se samo zbog toga da ih neko primjeti. (mozda neki menadzer ako je bio na tekmi).
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Posto je vise nego ocito a i okom bilo vidljivo da BHF cine vecinom nezreli djecaci i djevojcice prepuni pozitivne energije koju uzalud trose napolju mislim da bi im trebalo objasniti par stvari. Dakle NS BiH je u stvari preslikano stanje drzave od najnize instance pa do najvise. E da bi raznorazne podruznice funkcionisale u ovoj drzavi kako treba najprije treba promjeniti funkcionisanje drzave. Sve je x3 pa tako i u NS BiH. Sve je goli lopovluk pa tako i NS BiH. E sad dragi moji Fanaticosi kad ste toliko napumpani gdje ste bili kada je pokret "Dosta" pokusao da napravi makar nesto da se promjeni stanje u ovoj drzavi. Doduse bilo vas je tu i tamo toliko da se mozete izbrojati na prste. Kada se promjeni politicka situacija u drzavi na nesto sto bi se nazvalo normalnim kriminalci iz NS BiH se uopste nece morati tjerati nego ce sami pobjeci. Ali naravno za takve stvari se mora imati muda, zivjeti u BiH i opet napraviti April 1992 godine i 100.000 ljudi dovesti na Marin Dvor pa redom jebati majku svim onima sto su nas zavili u crno.
E pa moji BHF-ovci to se ne radi iz inostranstva nego ovdje u glavnom gradu BiH, Sarajevu. Donesite baklje i rokajte po onima sto treba da se roka a nemojte cekati da opet oni isti iz 92 godine vam srede stanje. Zasto sam ovo zadnje rekao?? Zato sto opet ponavljam da ovdje na ovoj temi svoju bjesnu retoriku furaju iskljucivo mladjahni napaljeni junferi koji da se ponovno zapuca ili bi zapucali iz BiH ili bi iz dijaspore govorili kako bolje znaju sta se ovdje desava nego oni koji su ovdje ostali. Sta vi znate sta je drzava i kako se voli nesto za sta je poginulo stotine hiljada ljudi. To treba dozivjeti i prezivjeti da bi se moglo pricati o tome i da se stekne onaj neponovljivi osjecaj povezanosti.
Niko ovdje ne spori da su u NS BiH kriminlaci i lopovi ali oni sjede u Sarajevu ili BiH a ne u Oslu. Kada toliko putujete onda doputujte i do Ferhadije i sto se mene tice srusite savez ali nemojte vise da rusite i ono malo dostojanstva BH covjeka. Ako ste bacali baklje sto ste lomili stolice???? Ako ste vrijedjali opravdano ljude iz saveza zasto set vrijedjali igrace i Muzura????? Drzava mora imati reprezentaciju i imat ce je vama se to svidjalo ili ne jer u srcu Sarajeva sam sinoc slusao koliko su ljudi skakali kada je utakmica zavrsena a vas je jos uvijek malo da bi mogli da nam uskratite ljubav prema reprezentaciji. Rusite savez, rusite majmune iz saveza ali ne dirajte one momke sto nose nas grb na prsima i koji su prihvatili zajedno sa Muzurom ono sto su izdajice odbile.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Pogledajte u Grckoj kanonade prema igracima.

http://www.youtube.com/watch?v=zqQBcBaFr6w
VektoR

Post by VektoR »

da probam malo rezimirati... pa da zavrsavamo diskusiju...

SVI se slazemo da "anamo oni" iz saveza treba da idu...
Jedni odobravaju a drugi osudjuju bakljadu BHF-a... pa sad... licno ne odobravam... ali i ne osudjujem, jer je to nacin na koji su se BHF-ovci odlucili u znak protesta protiv "anamo onih"...
Nije korektno prema selektoru i momcima, koji su ZAISTA dali sve od sebe...
O ovome je suvisno diskutovati... svi se drze svojih stavova... ali... de malo da se prestanemo medjusobno vrijedjati... jer ne ide u prilog ni nama, navijacima, ali ni onima koji igraju u dresu nase reprezentacije... uopste ne sumnjam da na narednoj utakmici nece igrati i ostali standardni igraci... De da ih bodrimo, kako to najbolje znamo...

E sada... pitanje... jedno... Jel ovo fakat isti milan jelic koji je i predsjednik RS-a??
Santos

Post by Santos »

JEBO LI VAS VISE RAT.bIO I ZAVRSIO PRIJE 12 GODINA.PA KOLKO JE TO IMO NEKI NAVIJAC FANATIKOSA KOJEM JE SAD IZMEDJU 20-25 KUKA.8-15 KUKA I STA JE ON TREBO BRANIT BOSNU.PA IMA TU STO JA ZNAM I DJECE POGINULIH BORACA A ETO SAD SU CLANOVI FANATIKOSA.IMA SVEGA I SAD PAMETUJU BIO JE RAT POBJEGLI I SLICNO.JEBO LI VAS RAT VISE STA HOCETE KOJI KURAC.
zzzzz

Post by zzzzz »

hrasno38 wrote: Rusite savez, rusite majmune iz saveza ali ne dirajte one momke sto nose nas grb na prsima i koji su prihvatili zajedno sa Muzurom ono sto su izdajice odbile.
:-) :-)

E Bosanci i ne zasluzuju bolju drzavu, savez ili reprezentaciju. Za tebe su izdajice igraci koji su odlucili stati Pasalicu & co u kraj a nisu izdajice Berberovic i ostali beskicmenjaci koji su se preko Pasalica i Jasarija uspjeli prodati pa sad puse sta god treba u znak zahvalnosti.

Jedno je sigurno, do juce smo imali na jednoj strani Savez i Sliskovica dok su na drugoj bili svi ostali, danas je stanje puno gore, podjeljeni su igraci, navijaci, forumi, kompletna javnost je za jedne ili druge. Cak da se svi zahtjevi i ispune i dobijemo idealan savez, da se najbolji igraci vrate u reprezentaciju, ovo se nece moci ispraviti jer neko nekom nece moci pogledati u oci a kako ce onda i igrati zajedno.

"KO ZA OVAJ SAVEZ IGRA TAJ JE PICKA IZDAJNICKA", pogotovo ovi koji su bili potpisnici pisma pa se kao pokajali
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Imam pouzdane informacije da ovaj strucni stab radi bez ikakve podrske (ni moralne, ni logisticke ni finansijske) vodjstva saveza iz razloga sto aktuelni selektor nije pozvao nijednog igraca kojeg su mu lopine i menadzeri iz saveza rekli da pozove.

Prema tome, nemojte se ljutiti na selektora.
zenny

Post by zenny »

DaysleepeR wrote:Imam pouzdane informacije da ovaj strucni stab radi bez ikakve podrske (ni moralne, ni logisticke ni finansijske) vodjstva saveza iz razloga sto aktuelni selektor nije pozvao nijednog igraca kojeg su mu lopine i menadzeri iz saveza rekli da pozove.

Prema tome, nemojte se ljutiti na selektora.
niko se i ne ljuti na selektora, njemu svaka cast sto je i ove izdajice skupio, neko nebi ni to mogao...
VektoR

Post by VektoR »

Jeste... predsjednik RS-a i Predsjednik NS/FS BiH...

E sada,... pozivam... PRAVNIKE sa ovog foruma da konsultuju Zakon o sukobu interesa u institucijama vlasti u BiH...

CLAN 11

Obavljanje drugih poslova zvaničnika
1. Za vrijeme vršenja javne funkcije izabrani zvaničnici, nosioci izvršne funkcije i savjetnici, osim dužnosti u političkoj stranci, ne smiju vršiti dužnost u drugim izvršnim organima. Istovremeno vršenje više od jedne funkcije u izvršnim organima takođe je nespojivo.
2. Izabrani zvaničnici, nosioci izvršne funkcije i savjetnici mogu obavljati poslove u nastavnim ili naučnim, te kulturnim i sportskim ustanovama, stručnim udruženjima i slično, samo pod uslovom da naknada za obavljanje tih dužnosti ne prelazi jednu trećinu iznosa redovne plate u ovim ustanovama ili udruženjima.
3. Izabrani zvaničnici i nosioci izvršne funkcije ne smiju obavljati poslove savjetnika niti smiju biti u ugovornom odnosu na osnovu rada sa javnim preduzećima i pravnim ili fizičkim osobama koji posluju sa tijelima vlasti na bilo kojem nivou.

Takodjer,...

Ako neko smatra... ili ako se ZNA za neke finansijske "prevare" postoji zakonski nacin na koji moze BILO ko od nas doci... a uz pomoc Zakona o slobodi pristupa informacijama...

Jedan o LEGALNIH nacina da se izadje na kraj sa "savezom":)
Majjah

Post by Majjah »

hrasno38 wrote:
Majjah wrote:
hrasno38 wrote: Kao prvo ti moram reci da Evropu boli ona stvar za NS BiH ali je i te kako boli ona stvar kada se u njoj prave neredi i to od ljudi iz zemlje u kojoj nista ne stima. Ne gospodo vi ste sa ovim napravili medvjedju uslugu svojoj zemlji a da ste to uradili ispred saveza onda bi bila druga prica. Vidis ja nikada necu razmisljati kao ti jer sam ovu zemlju natopio svojom krvi i sa tim se zakleo na vjecnu ljubav ma kakva bila. Mi koji zivimo u BiH smo navikli na lose i onda kada se desi nesto dobro mi se istinski radujemo. I ako nas pobjedi malta ili bilo ko ja cu uvijek navijati za reprezentaciju BiH a ovdje u BiH voditi rat sa savezom ali nikada necu svoga igraca gadjati bakljom ili bilo cim drugim. To mogu raditi samo kukavice i oni sto su daleko od BiH.
Upravo tako, to je i krajnji cilj! Ako se oni idioti ne mogu maknuti na posten nacin, onda se mora ovako! I da nas kazne, diskvalifikuju, i to je nesto, jer bi se desila neka promjena! A ta promjena bi bila da onda oko repke nebi bilo para jer ona nebi ni igrala, posto ove Usranovice pare samo i interesuju, oni bi onda sami otisli! i Nemoj mi matereti kenjati o tom kvazipatriotizmu, ja takodjer nisam nigdje maknuo iz ove jadne Bosne, ali onakvi kao sto su ti ljudi koji vode reprezentaciju vode nam i cijelu drzavu i takvi kao sto su oni nam i tjeraju omladinu iz BIH! Vise nas je otislo vani poslije nego prije rata!! DOSTA JE VISE!
I svaka cast tim momcima koje takvi kao ti nazivte ,,amnestijasima'', oni mogu mirne duse obuci dres Svedske, Njemacke pa i te Norveske i navijati i radovati se sportskim pobjedama ali i porazima tih ekipa! A ja se moram pravdati jer ne zelim da se radujem momentalnom uspjehu mafijasa i prodanih dusa koje su iskupili da IGRAJU ZA NJIH, a ne za drzavu!!! :x
Svaka tvoja rijec pokazuje velicinu tvog intelektualnog nivoa. Na svakom forumu do juce BHF je za mene bio nesto zaista obecavajuce, nesto sto sam ja podrzavao na svakom koraku. Na mjestima gdje su vas Pitari i Manijaci nazivali nafuranim govnarima ja sam bio 100% na vasoj strani jer su vasi ciljevi bili ispravni i dan danas su oni ostali ispravni ali su vam nacini totalno pogresni. BHF-ovci bi trebali da budu ogledalo ne nase reprezentacije nego nase drzave a oni su to sinoc totalno usrali. Gledao sam te face umisljenih balavaca na TV koji kad su otisli iz BiH nisu znali posteno ni nosa obrisati i sada nam takvi pametuju sta je ipsravno i sta treba u nasoj drzavi. Za drzavu se bori u drzavi i sve nepravilnosti se rjesavaju na svom kucnom pragu. Ako mislite da se nesto rjesava vandalizomom u Norveskoj vi nemate onda pojma sa zivotom. Nikoga vi necete skinuti na taj nacin ali cete zato na sebe nabaciti nesto sto se zove biti "NEPOZELJAN". I smradu maleni ja nisam nikoga otjerao iz BiH niti sam otisao iz BiH, niti sam kakav funkioner nego sam kao sto sam bio i prije rata ona srednja radnicka klasa gdje sa 42 godine nemam nista niti sam sta od koga dobio iz ove drzave. Ali ne bih otisao iz nje ni pod koju cijenu jer kad sam ostao 92 ostat cu do kraja zivota.
Lijepo sam vam rekao gdje vam je ta snaga, vandalizam i drcnost bila kad ste dosili pred savez, rasirili transparent i protestvovali kao "zene u crnom" izvikujuci "savez napolje" a nakon toga lagana setnjica po Ferhadiji i nikom nista. Na zalost nece po novinama sutra pisati navijacka skupina napravila sranje nego "BH navijaciki vandali" a citava Evropa jedva ceka da nam prisije takve epitete. Nedaj boze da se tako za BiH borilo od 92-95, kurac bi mi danas imali ista od ove drzave jer i tada je bilo kriminalaca na tone ali uvijek vise onih koji vole i cijene svoju zemlju. Dakle gospodo i sa vama i bez vas navijaca ce uvijek biti dovoljno da bodre svoju zemlju a vi nastavite svoju borbu ali ovdje na kucnom pragu!!!!!!
Kao prvo, nauci se da postujes i tudji stav, bez vrijedjanja i omalovazavanja! Za ovu pricu uopste nije bitno jesili ti citav rat proveo na Zuci ili si se ispalio i cuvao prvu liniju u Berlinu!
Moj ,,intelektualni nivo'' meni upravo dozvoljava da kada sagledam kompletnu situaciju, sportsku, politicku, shvatim da se onim protestima ispred saveza ili bilo gdje drugo u BIH mi ( bh javnost, ne samo fanaticosi) ne moze nista promjeniti! Da bi se oni ljudi iz saveza makli, potrebne su rigorozne mjere, u najgorem slucaju zabrana igranja reprezentativnih utakmica, ako se politika ne prestane mijesati u sport, a pogotovo u fudbal jer je on ovim hohstaplerima najzanimljiviji (citaj:tu ima najvise para)!
Tebi ako nije dosta da te lopovi i babini sinovi handre na svakom koraku u ovoj zemlji, da te korumpirani i nesposobni idioti prave budalom, onda za to postoje dva moguca objasnjenja: ili si mazohista ili si i sam jedan od njih!! :)
femme

Post by femme »

sta vam je svima....smirite se malo....
ja samo imam reci jedno FUKO JE VRH SELEKTORA, a vi se i dalje svadjajte ako hocete..... :D
helo

Post by helo »

Vidim da masa vas pljuje po BHFanatikosima, nevidim razlog zašto? Pa to sljep čovjek mogao je da vidi (odnosno čuje) šta ta mafija radi u nogometnom savezu BiH. Sami znamo da jedan od glavni ljudi u savez BiH Jelić navija i srcem i dušom za Srbiju, a nama je on glavni u savezu i debele pare uzma za to radno mjesto (naše pare Bosansko Hercegovačke pare) Pa sada neka mi neko kaže dali je to Nnormalno?? I dali treba mirno to gledati, ili ignorisati? Ako več nisu BHFanatikosi mogli ništa da urade na demostracijama (mirnim putem) ispred saveza, da daju svoje nezadovolstvo takvom politikom u savezu, iz samo jednog razloga što žele da oni ljudi koji odgovaraju za reprezentaciju daju se i tjelom i dušom za svoj tim, što je meni normalno i svatljivo, šta je preostalo tim nezadovoljnim navijačima, nego da skrenu pažnju cjelokupne nogometne asocijacije, svojim transpanetima i bakljadi NOGOMETNI SAVEZ BIH = MAFIJA, ništa nisu slagali ni pogrješili. Ja volim iskreno svoj tim svoje zemlje koji su na zelenom terenu, oni su Bosansko i Hercegovački igrači, i oni nose na srcu svju kartu svoju boju zemlje. A svojim potpisom sam nezadovoljan onim ljudima koji uzimaju masne pare a javno (sramotno) kažu da i tjelom i dušom vole tim Srbije.
Image[quote][/quote]
miki22

Post by miki22 »

Svi ovde sve znaju samo neće da napišu. Dragi drugovi navijači mislite rušiti savez, boli me briga rušite ga, ali vi znate dobro da je to nemoguće. Savez je preslika države, zato imajte muda i idite ako već hoćete da rušite ispred institucija ovog sistema i ove države. Međutim šta se dešava, kada pokret DOSTA pokuša nešto da učini i kada najavi svoj protest, pred zgradu institucija BiH dođe 20 prolaznika i duplo više novinara. Kada ste dragi naši navijači izviždali predstavnike ove države bilo kada i bilo gdje. Odgovor je kratak nigdje, jer nemate hrabrosti njih napasti ali zato imate hrabrosti napasti one za koje mislite da vam uztvratiti nemogu ili nesmiju.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Hajde da i ja rezimiram !

Moj stav je da momci u Oslu nisu igrali za savez nego za državu.

Što se tiče ovih iz savezu moj prijedlog je da, a mislim da ima puno zainteresiranih da se ovo riješi, se skupe pare, angažuje dobar advokatski tim koji će sve ove navode o kriminalu i korupciji smjestiti u jednu kvalitetnu krivičnu prijavu koju onda treba proslijediti tužilaštvu BiH, a onda se boriti svim sredstvima da se ona ne zagubi u nečijoj ladici nego da se ispita i po njezinim navodima procesuiraju odgovorni.

Mislim da UEFA neće ništa uraditi po ovom pitanju, a reprezentaciji i selektoru treba pružiti puna podrška.

Ne smijemo zaboraviti da je sve ovo počelo kada je bez ikakvog razloga smijenjen selektor Muzurović. Eto, neka njegov povratak bude početak novog ljepšeg poglavlja.
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

VektoR wrote:
E sada... pitanje... jedno... Jel ovo fakat isti milan jelic koji je i predsjednik RS-a??
Da, da... isti čovjek.

http://bs.wikipedia.org/wiki/Milan_Jeli%C4%87
Sarafcina

Post by Sarafcina »

BHF .... SVAKA CAST!!!!!
ako nista drugo.... treba se ponasati tako da savez finansijski propadne
jednostanovno, GAMAD treba istjerati!!!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Majjah wrote:
hrasno38 wrote:
Majjah wrote: Upravo tako, to je i krajnji cilj! Ako se oni idioti ne mogu maknuti na posten nacin, onda se mora ovako! I da nas kazne, diskvalifikuju, i to je nesto, jer bi se desila neka promjena! A ta promjena bi bila da onda oko repke nebi bilo para jer ona nebi ni igrala, posto ove Usranovice pare samo i interesuju, oni bi onda sami otisli! i Nemoj mi matereti kenjati o tom kvazipatriotizmu, ja takodjer nisam nigdje maknuo iz ove jadne Bosne, ali onakvi kao sto su ti ljudi koji vode reprezentaciju vode nam i cijelu drzavu i takvi kao sto su oni nam i tjeraju omladinu iz BIH! Vise nas je otislo vani poslije nego prije rata!! DOSTA JE VISE!
I svaka cast tim momcima koje takvi kao ti nazivte ,,amnestijasima'', oni mogu mirne duse obuci dres Svedske, Njemacke pa i te Norveske i navijati i radovati se sportskim pobjedama ali i porazima tih ekipa! A ja se moram pravdati jer ne zelim da se radujem momentalnom uspjehu mafijasa i prodanih dusa koje su iskupili da IGRAJU ZA NJIH, a ne za drzavu!!! :x
Svaka tvoja rijec pokazuje velicinu tvog intelektualnog nivoa. Na svakom forumu do juce BHF je za mene bio nesto zaista obecavajuce, nesto sto sam ja podrzavao na svakom koraku. Na mjestima gdje su vas Pitari i Manijaci nazivali nafuranim govnarima ja sam bio 100% na vasoj strani jer su vasi ciljevi bili ispravni i dan danas su oni ostali ispravni ali su vam nacini totalno pogresni. BHF-ovci bi trebali da budu ogledalo ne nase reprezentacije nego nase drzave a oni su to sinoc totalno usrali. Gledao sam te face umisljenih balavaca na TV koji kad su otisli iz BiH nisu znali posteno ni nosa obrisati i sada nam takvi pametuju sta je ipsravno i sta treba u nasoj drzavi. Za drzavu se bori u drzavi i sve nepravilnosti se rjesavaju na svom kucnom pragu. Ako mislite da se nesto rjesava vandalizomom u Norveskoj vi nemate onda pojma sa zivotom. Nikoga vi necete skinuti na taj nacin ali cete zato na sebe nabaciti nesto sto se zove biti "NEPOZELJAN". I smradu maleni ja nisam nikoga otjerao iz BiH niti sam otisao iz BiH, niti sam kakav funkioner nego sam kao sto sam bio i prije rata ona srednja radnicka klasa gdje sa 42 godine nemam nista niti sam sta od koga dobio iz ove drzave. Ali ne bih otisao iz nje ni pod koju cijenu jer kad sam ostao 92 ostat cu do kraja zivota.
Lijepo sam vam rekao gdje vam je ta snaga, vandalizam i drcnost bila kad ste dosili pred savez, rasirili transparent i protestvovali kao "zene u crnom" izvikujuci "savez napolje" a nakon toga lagana setnjica po Ferhadiji i nikom nista. Na zalost nece po novinama sutra pisati navijacka skupina napravila sranje nego "BH navijaciki vandali" a citava Evropa jedva ceka da nam prisije takve epitete. Nedaj boze da se tako za BiH borilo od 92-95, kurac bi mi danas imali ista od ove drzave jer i tada je bilo kriminalaca na tone ali uvijek vise onih koji vole i cijene svoju zemlju. Dakle gospodo i sa vama i bez vas navijaca ce uvijek biti dovoljno da bodre svoju zemlju a vi nastavite svoju borbu ali ovdje na kucnom pragu!!!!!!
Kao prvo, nauci se da postujes i tudji stav, bez vrijedjanja i omalovazavanja! Za ovu pricu uopste nije bitno jesili ti citav rat proveo na Zuci ili si se ispalio i cuvao prvu liniju u Berlinu!
Moj ,,intelektualni nivo'' meni upravo dozvoljava da kada sagledam kompletnu situaciju, sportsku, politicku, shvatim da se onim protestima ispred saveza ili bilo gdje drugo u BIH mi ( bh javnost, ne samo fanaticosi) ne moze nista promjeniti! Da bi se oni ljudi iz saveza makli, potrebne su rigorozne mjere, u najgorem slucaju zabrana igranja reprezentativnih utakmica, ako se politika ne prestane mijesati u sport, a pogotovo u fudbal jer je on ovim hohstaplerima najzanimljiviji (citaj:tu ima najvise para)!
Tebi ako nije dosta da te lopovi i babini sinovi handre na svakom koraku u ovoj zemlji, da te korumpirani i nesposobni idioti prave budalom, onda za to postoje dva moguca objasnjenja: ili si mazohista ili si i sam jedan od njih!! :)
Kad vec pricas o stavovima onda i ti postuj stav onih igraca i onog selektora koji su istrcali u Oslu za svoju drzavu i koliko vidim na veliku zalost pojedinaca pobjedili. Za razliku od onih a mozda i tebe koji su im bukvlano "jebali majku izdajnicku" i jos sto sta iz gnusnog arsenala psovki od mene nisi cuo tako nesto mada da ti iskreno kazem da me samo dostrojanstvo i razlike u godinama sprjecavaju da ne postupim isto. I te kako je bitno gdje je ko bio ma koliko se to svidjalo kome ili ne ali nije presudno. Ja sam 92 godine bio medju onom masom sto je jurisala na Holiday i medju onom masom sto se izborila za BiH i sve to "U BiH" i jedino sto govorim ovdje da sve sada sto ne valja treba rjesavati u BiH ali za to treba imati muda, ludu glavu i visak iskrenog patriotizma. Dakle mladjahni i borbeni BH Fanaticosi izvolite pa napravite novu revoluciju u drzavi i ja sam opet tu i bicu sa vama ali nemojte mi srati hiljadama kilometara daleko svojim vandalizmom zaklonjeni iza kapa, majica i zastava Bosne i Hercegovine. Milosevic nije pao u Srbiji od onih sto su ga kudili van Srbije nego od onih stotina hiljada sto su izasli na ulice u Beogradu i skinuli vozda za sva vremena. Pa ratnici izvolite, napravite bosansku verziju pesnicce i srusite savez za sva vremena jer je savez u BiH - Sarajevo - Ferhadija a ne u Oslu. I kad si tako pametan i nacitan reci mi sta si ti uradio da nas ne handre ti lopovi osim sto si mozda bacio nekoliko petrdi na teren i vikao "Uprava napolje". Ja ti opet ponavljam ja sam svoje odradio 92 a tebe molim kao i ostale da posao zavrsite 2007, samo sto na vasu zalost taj se posao mora zavrsiti ovdje u BiH.
Sogan

Post by Sogan »

Bakljada je bila spektakularna :thumbup: BHF :thumbup:
Tekma je bila napeta, repka onako, rezultat odlican :bih: :bih: :bih:
A vi sto mislite da je ugled Bosne srozan :-) varate se :oops: citavu noc smo imali eskort norveskih drotova, kako uniformisanih tako i u civilu, ma gdje da smo se kretali :x a tako nesto samo ugledni gradjani mogu sebi priustiti :D :D :D
helo

Post by helo »

Sarafcina wrote:BHF .... SVAKA CAST!!!!!
ako nista drugo.... treba se ponasati tako da savez finansijski propadne
jednostanovno, GAMAD treba istjerati!!!
http://bhfanatiko.blogger.ba/arhiva/2006/08
van Basten

Post by van Basten »

Ovdje dobar dio diskutanata pravi razliku između saveza i igrača... ne vidim zašto? Ustvari, ne vidim šta očekujete od igrača pored ovakvog saveza? Ptici na grani je jasno da se mi nikad nećemo plaisrati na neko veliko takmičenje sve dok ova garnitura vlada, pa taman da Ronaldinho igra za nas. Razlog je jednostavan - savezu bilo koje države koja se plasira na završnicu EP ili SP UEFA i FIFA šalje finansijskog inspektora da malo pročešlja knjige o poslovanju dotičnog saveza u zadnje 4 godine. Tu ne smije biti ni najmanje nepravilnosti, i pošto mislim da svi vrlo dobro znamo kakav bi bio rezultat tog češljanja kod nas, sasvim je logično da našim uhljubima nije u interesu da se plasiramo negdje. Više im se isplati prodati odlučujuće tekme za par stotina hiljada € i to strpati u svoj džep. Sa takvim principima i biraju se selektori, pa su to ili klimoglavci bez prodornog glasa da iznesu svoj eventualni stav o bilo čemu (Muzurović, Smajlović) ili taldžije (Mušović, Slišković). Jedini koji nije bio taldžija a pokušao je nešto da galami (Hadžibegić) otjeran je u rekordnom roku.
Jeste, bili smo dva puta "blizu" plasmana na završnice al oba puta smo "šaptom padali". Ja lično bojkotujem ovu reprezentaciju još od prvog gostovanja Španije na Koševu, i od tada im nisam marke dao za karte ( samo ovu, košarkašku i rukometnu pratim i navijam uvijek - ili uživo kad su u Sa ili na TV, ako je već do patriotizma). Stoga podržavam svaki vid borbe protiv saveza, pa i ovaj u Oslu. Slaožiću se sa hrasno38, idealno bi bilo mirno i dostojanstveno demolirati prostorije kod Slatkog ćošeta, al dok do toga ne dođe može i ovo.
Locked