AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Neelix

Post by Neelix »

beckham je bio igracina dok mu nije slikanje za casopise postalo vaznije od fudbala. u sezoni 98/99 kad je manu osvojio CL, bio je, po mom ukusu najbolji veznjak na svijetu. njegovi centarsutevi su "imali oci", pogadjao je glavu yorkea i colea sa 30 metara. ali to nije tema veceras :D
Neelix

Post by Neelix »

i da, da ne s pominjem cistu situaciju Kake nakon koje je sviran ofsajd, a nasao bi se sam ispred Reine...sto naravno znaci jos jedan go :-D :-)
Edin H.

Post by Edin H. »

Neelix wrote:i da, da ne s pominjem cistu situaciju Kake nakon koje je sviran ofsajd, a nasao bi se sam ispred Reine...sto naravno znaci jos jedan go :-D :-)
I ovo je istina, ali bi lefat ionako fulio :D

Samo si zaboravio da je dvije minute prije toga Liverpoolu sviran nepostojeci ofsajd :x
Neelix

Post by Neelix »

kaka levat...neam ja sta s tobom pricat ba :D :D
Better Man

Post by Better Man »

jeste, znanje. mozda nije tehnicko znanje, ta vjestina se zove "biti u pravo vrijeme na pravom mjestu". i nije on jedini takav igrac. van nistelroj, crouch, crespo su samo neki koji mi padaju na pamet.

Van Nistelrooy je doktor za Pipa! Broj odigrani utakmica i broj postignutih golova jasno govore! Milan večeras je bio loš i uz dosta sreće su dobili finale! Penzioner Pipo dao gol u svom stilu, odnosno na sreću! Vidjeli smo ga u drugom poluvremenu kad je trebao da primi loptu i dadne gol, totalno se izgubio! Eto uspio je dati i jedan gol koji nije na sreću! Kaka se nije naigrao, a ni Seedorf! Liverpool jednostavno nije imao sreće, a pokazali su da se glavni igraći poput Kake itekako mogu uštopati!
Edin H.

Post by Edin H. »

Neelix wrote:kaka levat...neam ja sta s tobom pricat ba :D :D
Ma ne izvini, dobar je, ali za cirkusa :oops:
Neelix

Post by Neelix »

Image

eto koliko je liverpool bio "bolji"...
Neelix

Post by Neelix »

obrati paznju na faule, i na posjed lopte.

a i na suteve po golu, imali su "cak" 1 vishe.
Edin H.

Post by Edin H. »

Obrati ti paznju na suteve po golu, van okvira gola i kornere :-)
ibnHome

Post by ibnHome »

ne znam je l' ko primjetio...ali meni se cini da je liverpool dao go iz ofsajda...
i kako onaj pokrajni sudija otpuhnu kad je Kaki prekin'o akciju...ni blizu ofsajda...
liverpul je definitivno bezveze tim...u principu 3-4 igraca evropskog nivoa...ostali mogu rado nastaviti karijeru u birminghamu, w. bromwichu i slicnim timovima...milan ih je sa 50% mogucnosti dobio...
cestike milanezi...
Neelix

Post by Neelix »

suteve po golu sam i spomenuo u svom postu.

sutevi van okvira gola i nisu neki reprezentativan pokazatelj...racunaju se neke prilike, poput one pennantove na pocetku (opasna) ali i sranja poput nekoliko riseovih suteva 10 metara od gola....

korneri? 4:6...wow koja prednost :D
Neelix

Post by Neelix »

ibnHome wrote:ne znam je l' ko primjetio...ali meni se cini da je liverpool dao go iz ofsajda...
i kako onaj pokrajni sudija otpuhnu kad je Kaki prekin'o akciju...ni blizu ofsajda...
liverpul je definitivno bezveze tim...u principu 3-4 igraca evropskog nivoa...ostali mogu rado nastaviti karijeru u birminghamu, w. bromwichu i slicnim timovima...milan ih je sa 50% mogucnosti dobio...
cestike milanezi...
By the way Liverpool's goal was a definite offside and shouldn't have stood. We spent very nervy minutes at the end but our champions held on to our lead.

jos ljudi je to vidjelo. ja iskreno nisam, ali nisam ni obracao paznju, odbrojavao sam minute. pogledacu go ponovo :D
kilam

Post by kilam »

cestitke milanu... sta rec za pippa - covjeka lopta pogodi u rame u finalu lige sampiona i da go - mislim da je sve receno (al zato drugi pogodak je bez mrlje)
i meni se cini da je kuyt bio u ofsajdu, al gotovo je sad.. igrac koji je najvise podbacio IMHO je gerrard (100% sansa i jos par gresaka na sredini terena u kontrama ili polukontrama)
liverpool je zasluzio ovu titulu (ne igrom veceras nego sto je nanizo i psv i chelsea i barsu) al nije nam se dalo veceras :(
jos jednom cestitam rossoneri
forza milan

Post by forza milan »

neka se stide svi ovi sto spocitavaju nesto milanu
time samo govore koliko ne znaju o fudbalu i koliko su zli u dusi

sram vas bilo dusmani!!!!!

MILAN JE SAMPION!!!!!!!!!!!!!!!!

Nek crknu dusmani!!!!!!!!!!
stidljiv

Post by stidljiv »

milan nije ni trebao ucestvovati u ligi prvaka...jadno...kad politika umjesa prste u sport...
Prozor

Post by Prozor »

MILAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!!! :) :) :) :)
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Nisam gledao tekmu,jer sam bio na Titovoj,slavio sam sa ostalim 20.000 pitara.drago mi je sto je Milan prvak evrope.Nek nije meni mrski engleski klub.A nek se ubiju u Liverpoolu.Jedan Inzaghi im zabije 2 gola.Sa svoje 33 godine.Bravo Pippo.Majstore.Pozdravlja te Majstorinho. :D
Hakala

Post by Hakala »

stidljiv wrote:milan nije ni trebao ucestvovati u ligi prvaka...jadno...kad politika umjesa prste u sport...
tacno

2 sanse-2 gola.. :oops: ..joj pipppa pizde,jedva ga dodirnu lopta od kewella..kad poce se presavijat k'o da ga reanimiraju :lol: . i nesta je sl.pokusavao

gerrard u napadu :?(tj odmah iza kuyta) ...crouch ulazi u 77 oj :? ...rafa je zajebao stvar..
Bosanski_Amerikanac

Post by Bosanski_Amerikanac »

Covjek izadje ranije sa posla da bi onako ruzan nogomet gledo. FUJ.

Danasnje taktiziranje ubi ljepotu i smisao ovoga sporta. Previse je strucnjaka kojima je rezultat na prvom mijestu (a sto i ne bio za to su placeni) a ljepota i igra gotovo da ni ne postoje.

Zato cijeni Barcu i mnoge spanjolske timove kao i francuske. Hvala bogu pa mogu gledati Mexicku, Brazilsku i Argentinsku ligu. Ma ljudi igraju otvoreno. Flamengo i Sao Paulo. Nijedan derbi u evropi se neigra otvoreno kao ovaj. Ili Boca i River.

Sto se LP tice Milan zasluzeno slavio. Liverpool previse oprezno igrao i cekao gresku koju je tek Maldini napravio ako se to tako moze reci u 80 i nekoj minuti.
Neelix

Post by Neelix »

nesto nam nema murata :lol: :lol: mislim da je tek sad vrijeme za zatvaranje ove teme. 8-) sacu ja novu :D
Neelix

Post by Neelix »

First goal was no fluke, says Milan striker Inzaghi

By Barney Spender

ATHENS, May 23 (Reuters) - The first of Filippo Inzaghi's two Champions League-winning goals for AC Milan on Wednesday was a fluke according to Liverpool manager Rafa Benitez.

"It was luck but that is football," the Spaniard said of the goal that deflected off Inzaghi from Andrea Pirlo's freekick.

Most of the Olympic Stadium crowd would no doubt have agreed with him but the scorer had an alternative viewpoint.

"It was something that we rehearsed in training," said Inzaghi with a grin. "I scored with it against Empoli. Sometimes it just comes off."

pippo majstore, horde su uz tebe 8-)
Neelix

Post by Neelix »

i da, ne moram ni spominjati proslogodisnje finale kad su dva tima koje eto smatrate "zanimljivim", odigrali jaaaaaaako "interesantnu" utakmicu, sa "puno" golova :D :D :D
seln

Post by seln »

Neelix wrote:i da, ne moram ni spominjati proslogodisnje finale kad su dva tima koje eto smatrate "zanimljivim", odigrali jaaaaaaako "interesantnu" utakmicu, sa "puno" golova :D :D :D
Daj ba, Neelix, ne seri.
Znas i sam kako je bilo i da je levat od sudije na startu sve sjebo.
Sta si mogo ocekivati?
P.S.Zar i tad nije bilo 2:1?
Neelix

Post by Neelix »

jeste, do mene je, upravu si. mislio sam da je 1:0 :? :roll:
Zavatoni

Post by Zavatoni »

Ma nemam pojma oko cega se vi uopste ovdje raspravljate. Meni je L'pool puno drazi od Milana, ali je fakat da ih je Milan regularno i zasluzeno pobjedio. Liverpool je bio dosta los sinoc. Jest ih sudija malo zaj**ao za onih minut na kraju, ali treba biti realan i priznati da je Milan zasluzio titulu.
Sta je bilo Liverpoolu ne znam, ali ako hoce u dogledno vrijeme da osvoje premier ligu onda ce morati dosta mijenjati u sastavu (po mom miljenju: stoper, desni bek, lijevo krilo, kvalitetan ofanzivni vezni i definitivno jedan superkvalitetni spic). Nije ni ovo toliko lose, ali ih je sinoc Milan strava dobro ustopao. To ipak nije ni cudo, jer ljudi ipak imaju najbolje svjetske igrace na nekim pozicijama. Nesta i Gatusso su sinoc bili fenomenalni. Svi ostali su k'o masine igrali sta su trebali da odigraju.
Znaci Milan zasluzeno, a sama utakmica, iako nije bila superatraktivna, je bila veoma kvalitetna.
Post Reply