schnappi wrote:
Buhari 4,54,537
Kad vam muha upadne u casu, totalno je potopite pa izbacite, jedno krilo znaci bolest a drugo zdravlje.
da je meni od vas cut bar jedan razuman argument za tu pricu koju pricate. bar jedan koji drzi vodu i ne svodi se na obicne gluposti.
vi fakat pojma nemate sta uopste znaci rijec seriat i sta on predstavlja a raspravljate o tome
raspravljate o hadisima na osnovu izmisljenih lazi o njihovoj (ne)vjerodostojnosti i na osnovu krajnje povrsnog poznavanja materije.
izvrcete istinu, navodite vodu na svoj mlin da je to vise zalosno...
usput utvrdjivanje istinitosti odnosno prihvatljivosti hadisa radi se po standardima koji su visestruko zahtjevniji i napredniji od standarda moderne historijske nauke i modernih sudkih praksi pri svjedocenju
nemam volje odgovarat na ove gluposti al ja koji nisam studiro hadise mogu bez problema pobit svu vasu argumentaciju(i to necu sad da radim samo zato sto mi je mrsko odgovarat na ovoliku kolicinu besmislica) a kamo li neko ko se posvetio tome.
ovo gore sam citiro jer je to jedino na sta cu odgovorit.
ova "glupost" koja se nalazi gore je svojstvena muhamedu as u hadisima a svojstvena je i Kur'anu. s obzirom da kvazi intelektualac koji je napisao ovaj gore post napada hadise a velica Kur'an ja posebno isticem da su te "gluposti" (kako ih je nazvao autor posta) svojstvene i hadisu i Kur'anu. i u Kur'anu se nalaze tekstovi koji nemaju smisla ljudima u odredjenim epohama. npr polovi medju biljkama nisu imali smisla ljudima prije recimo 800 godina al nama danas imaju smisla. polovi medju kamenjem(materijom) koji se spominju nakon polova medju biljkama nisu imali ama bas nikakvog smisla do prije 100 godina k'o ni 7 nebesa. iako se na naucnom polju tek razvijaju teorije koje ce moc objasnit ove pojmove, oni se jos ne mogu objasniti.
danasnja nauka to jos nije u stanju da u potpunosti objasni, al ono sto jest u stanju da u potpunosti objasni jest da se u musica UVJEK u jednom krilu nalazi otrov a drugom protivotrov te se potapanjem cjele musice neutralizira opasnost. dakle moderna nauka to isto preporucuje a neki to ismijavaju
i muhamed u hadisima to spominje jer je to dobio iz istog izvora iz kojeg je i Kur'an i ta njegova znanja i njegov govor su njegova mudziza.
vi se pozivate na Kur'an da dokazete da on lupeta?!? vi za to koristite izvrtanje smisla i vadjenje iz konteksta odredjenih ajeta.
vi se pozivate na kur'an da dokazete da poslanikovu rijec ne treba slusat i da su to sve lazi i gluposti a sam Kur'an kaze da on nista ne govori po svom hiru vec po bozijoj odredbi i nadahnucu.
i sam Kur'an na mnogo vise mjesta muhameda as i poslusnost prema njemu i onome sto je on reko stavlja u ravan poslusnosti prema Bogu i prema onome sto je On reko(al niakd ama bas nikad ne stavlja muhameda as u ravan Boga)
i vi se pozivate na kur'an a sam kur'an proklinje takve kao sto ste vi?!?
da ste barem jednom procitali tu knjigu vidjeli bi jasno kakve nebuloze valjate