Citati koje bi podijelili s drugima

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
LieToMe

#626 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by LieToMe »

''Vidiš, još mislim dobro o tebi, i želim da se ponekad probudiš usred noći, i da dugo sjediš prekrštenih nogu na postelji, mučeći se kajanjem i stidom, zbog mene. Ali ,neka ti je bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dušu, dali su ti je, ne pitajući. Došao si na red kad drugih, boljih, više nije bilo!''

"Svaka zena je bespomocna dok joj se ne osusi lak na noktima." :D

"Sreli smo se negdje između svjetova u malom prolazu gdje sudbine se ukrštaju u vremenu kada svemir utihne da se
šapati duša čuti mogu..."
ČiČke

#627 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ČiČke »

Image
Mannequin

#628 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Mannequin »

~ "Zauvek" je, ipak, samo rec. Velike reci obicno imaju malu gresku, i smanjuju se za mrvicak svaki put kad ih izgovoris. Ni od mog "zauvek" nije ostalo bog zna sta..
Komšinica

#629 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Komšinica »

Nefsun wrote:''Tako to ide.
Ostavio sam je predugo u onim opasnim ćutanjima, u onim tišinama u kojima je ona svoj jedini sagovornik, i u kojima se o meni definitivno ne priča ništa dobro... I tu smo gdje smo...''

(Balašević)
:thumbup:

"Pa sve i da je kraj… Nije kraj sveta… Još ćeš ti naći naći nekog…

On se osmehnu ponovo, i dalje u onom tužnom tonalitetu, ali u nešto nežnijem akordu…

- Mislim da neću… Ni tražiti… Kako sam tebe voleo… Ne voli se jednom u životu… Tako se voli jednom u hiljadu života… Bio bih malo sebičan da očekujem da mi se to desi još jednom u preostalih desetak, petnaest godina ovog…"

Naletih negdje na ovaj: "Nekad, ne tako davno, svi su dečki željeli biti Che Guevara, no sada svi žele biti Hugh Hefner." :-?
ČiČke

#630 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ČiČke »

Winning is habit. Unfortunately, so is losing.
Memica

#631 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Memica »

Nefsun wrote:''Tako to ide.
Ostavio sam je predugo u onim opasnim ćutanjima, u onim tišinama u kojima je ona svoj jedini sagovornik, i u kojima se o meni definitivno ne priča ništa dobro... I tu smo gdje smo...''

(Balašević)

Jedan od onih zivota, jel tako??
Balas kralj :thumbup:
Mannequin

#632 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Mannequin »

~ Mladi ste, i treba da ste razocarani, sad mu je vreme.. Razocaranje vam je kao „male boginje".. Ako ga ne prelezis u mladosti, u poznim te godinama moze ubiti..

~ Bosna je moja velika ljubav i moja povremena bolna mrznja. Bezbroj puta sam pokusavao da pobjegnem od nje i uvijek ostajao, iako nije vazno gdje covjek fizicki zivi. Bosna je u meni kao krvotok. Nije to samo neobjasnjiva veza izmedju nas i zavicaja, vec i koloplet naslijedja, historije, cjelokupnog zivotnog iskustva mog i tudjeg, dalekog, koje je postalo moje. Vidjena izvana i bez ljubavi, Bosna je gruba i teska, vidjena iznutra i sa ljubavlju, koju zasluzuje, ona je ljudski bogata iako i u sebi nesaznana potpuno. Rijetko je ko bolnije i dramaticnije odredjen historijom kao Bosanac. Sta se sve kroz vijekove nakupilo u tim ljudima! Osjecanje vlastite neodredjenosti, tudje krivice, teske historije, neizvjesne buducnosti, straha od promjene, zelje za dobrotom i humanoscu koja bi se odnosila na sve ljude bez ikakvih ogranicenja i cestih razocarenja koja su radjala mrznju. To su veoma slozeni i zamrseni ljudi i tesko ih je razrjesavati po prvim vidjenju i po spoljasnjim utiscima.

~ Gdje spoznajemo zivot, ako ne u nasim osjecajima?
LieToMe

#633 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by LieToMe »

"Tako to ide: najprije nekome oprostiš nešto, a onda oprostiš sebi što si mu oprostio. Kao vakcina: primiš najprije malu dozu, vrlo malu, koliko može tvoj organizam da podnese i odjednom postaješ imun i na ono najgore. I ne primjetiš kada si postao drugi čovjek, kako te se neki virusi ne dotiču, kako je neki dio tebe, nježan i osjetljiv, nestao zauvjek!"

"Proslo je od tih neveselih dana vec skoro pola vijeka, djeda vec odavno nema na ovome svijetu. A ja jos uvjek ne znam koje je boje sljez. Znam samo da u proljece, iza potamnjele bastanske ograde, prosine nesto svijetlo i ljupko, pa ti se prosto place, mada ne znas ni sta te boli ni sta si izgubio!"
tm-maglaj

#634 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by tm-maglaj »

"When I get sick, I just stop being sick, and be awesome instead. True story"
-
Chastising Ted for waiting to have sex with a woman: “The only reason to wait a month for sex is if she's 17 years, 11 months old.”
-

Describing the simplicity of running a marathon: “Step one, you start running. There is no step two.”
-

Did you just say Canadian Thanksgiving was, and I'm quoting, the "real Thanksgiving"? What do Canadians even have to celebrate "aboot"?
Robin Scherbatsky: Canadian Thanksgiving celebrates explorer Martin Frobisher's valiant yet ultimately unsuccessful attempt to find the northwest passage.
Barney Stinson: Why are you guys even a country?

Barnes Stinson..jedan i jedini :-D
jyqan

#635 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by jyqan »

ako želimo pobijediti, ne smijemo izgubiti
grunf

I have a plan
boldrick
radiostar

#636 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by radiostar »

jyqan wrote:ako želimo pobijediti, ne smijemo izgubiti
grunf

I have a plan
boldrick
i have a CUNNING plan

mislim da si glavni dio izostavio :D
al_akhisari

#637 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by al_akhisari »

...te sam večeri, vrativši se kući i, opet bez mačka i bez nje, uvidio ne samo da je moguće, već da upravo ja, star i bez ikoga svoga, naprosto umirem od ljubavi...

G.G. Marquez: Sjećanje na moje tužne kurve
MaryJane!

#638 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by MaryJane! »

"Mogla sam. Nikada nećemo do kraja razumijeti značenje te fraze. Jer u svakom trenutku našeg života postoje stvari koje su se mogle dogoditi, a nisu. Postoje magični trenuci koji prolaze nezamijećeni i odjednom- ruka sudbine mijenja čitav naš svijet." Paulo Coelho- Na obalu rijeke Piedre sjela sam i plakala

"But shit happens for a reason. You find out who's your true peoples when you're upstate bleedin'." Mobb Deep
tinchy

#639 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by tinchy »

''Zaboravit ću ceste, planine i poljane mojih snova - snova koji su bili moji, a ja ih nisam poznavala.'' Paulo Coelho- Na obalu rijeke Piedre sjela sam i plakala
ČiČke

#640 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ČiČke »

"Htjela bih vjerovati
da nisi samo slicica,
djelic sna nacrtan mislju,
da si stvaran,
da si tu,
i da si moj...

Htjela bih vjerovati
da nisam samo misao,
preslik tvoje zelje
da pronadjes me u sebi,
da sam stvarna,
i da ti pripadam...

Htjela bih vjerovati
da ti i ja postojimo
kao istina,
jaci od svih bolesti proslosti,
i da ostavit cemo trag-
ispisan srcem,
Ljubavlju sacuvan,
Za vjecnost... "
Mannequin

#641 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Mannequin »

Zene znaju, razumiju i osjete svaki put kada im muskarci naprave neku glupost.

Covjek pamti ako hoce, a zaboravlja ako moze.
ČiČke

#642 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ČiČke »

"Naučio sam...da zato što te neko ne voli onoliko koliko ti želiš, ne znači da te ne voli onoliko koliko MOŽE."
al_akhisari

#643 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by al_akhisari »

...želio bih učiniti s tobom, ono što proljeće s trešnjama čini :) p. neruda
StLouis

#644 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by StLouis »

LieToMe wrote:"Tako to ide: najprije nekome oprostiš nešto, a onda oprostiš sebi što si mu oprostio. Kao vakcina: primiš najprije malu dozu, vrlo malu, koliko može tvoj organizam da podnese i odjednom postaješ imun i na ono najgore. I ne primjetiš kada si postao drugi čovjek, kako te se neki virusi ne dotiču, kako je neki dio tebe, nježan i osjetljiv, nestao zauvjek!"

"Proslo je od tih neveselih dana vec skoro pola vijeka, djeda vec odavno nema na ovome svijetu. A ja jos uvjek ne znam koje je boje sljez. Znam samo da u proljece, iza potamnjele bastanske ograde, prosine nesto svijetlo i ljupko, pa ti se prosto place, mada ne znas ni sta te boli ni sta si izgubio!"

StLouis

#645 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by StLouis »

You know what they say, "once you kill a cow, you gotta make a burger!"
StLouis

#646 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by StLouis »

Stalno idem u džamiju, ali nikako da nađem moj broj cipela.

Svanut će novi dan, bez obzira na to ustao ti ili ne.

Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak.
StLouis

#647 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by StLouis »

Nemoj zaboraviti svoj kišobran. Danas bih mogao zalijevati svoje biljke. (Bog)
Loulou

#648 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Loulou »

StLouis wrote:Svanut će novi dan, bez obzira na to ustao ti ili ne.

Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak.
Sherbatsky

#649 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Sherbatsky »

Nikada se nemoj muciti pitanjem kako prezivjeti, vec kako ne umrijeti poslije svih umiranja. Miroslav Antic
Sarajevski_Marlboro

#650 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Sarajevski_Marlboro »

"Na kraju krajeva,svijet je toliko pun fraza i lažnih osjećanja da najčasnija stvar koju čovjek može učiniti jeste da se svemu tome ruga :!: "

D.H.Lawrence
Post Reply