KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Moderator: anex
- Cholina_Lokica
#626 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Post uz hemoterapiju.. hmmm...
Po mojoj nekoj logici (koja ne mora biti ispravna) hemoterapija unistava i lose i zdrave celije u organizmu, organizam postaje osjetljiv na sve u okolini, svaka bakterija moze znaciti komplikacije i smrt, zdrave celije se osnazuju hranom, i treba im da bi funkcionisale kako treba, uskracivanjem hrane proces izgleda malo drugacije, organizam trosi zalihe da bi uopce prezivio, i nema vremena da se bori protiv bakterija i svih infekcija u okruzenju... Malo je meni to suhveli
Edit: u lijecenju karcinoma postoje u alternativnoj medicini neke terapije sa ciscenjem organizma od svega, ali to nije post, nego se malo drugacije svemu pristupa
Po mojoj nekoj logici (koja ne mora biti ispravna) hemoterapija unistava i lose i zdrave celije u organizmu, organizam postaje osjetljiv na sve u okolini, svaka bakterija moze znaciti komplikacije i smrt, zdrave celije se osnazuju hranom, i treba im da bi funkcionisale kako treba, uskracivanjem hrane proces izgleda malo drugacije, organizam trosi zalihe da bi uopce prezivio, i nema vremena da se bori protiv bakterija i svih infekcija u okruzenju... Malo je meni to suhveli
Edit: u lijecenju karcinoma postoje u alternativnoj medicini neke terapije sa ciscenjem organizma od svega, ali to nije post, nego se malo drugacije svemu pristupa
-
talić
#627 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
u ovom dokumentarcu ( koji mi izgleda krajnje ozbiljno urađen ) žena koja se liječila od karcinoma dojke fino kaže da se odlučila na hemoterapiju ( prvu terapiju) i post i da je sve podnijela odlično, u vrijeme druge terapije je na nagovor liječnika odustala od posta i osjećala se jako loše te je kod treće terapije ponovo postila punih deset dana i da se izliječila.Cholina_Lokica wrote:Post uz hemoterapiju.. hmmm...
Kod hemoterapije stradaju i zdrave ćelije kao što kažeš ali ako su prije hemoterapije izložene postu one se mjenjaju poslije 48 sati i prelaze u neki odbrambeni režim rada tako da stradaju u mnogo manjem broju nego site ćelije. Ćelije karcinoma su ćelije koje nemaju tu sposobnost i one stradaju.
-
marakes
#628 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
ima jedan recept koji moze pomoci:
kg meda
pola kg tahina
200 grama putera
200 grama sjemenki kajsije (vitamin B17 - LEATIN)
200 grama sjemenki šljive ( //-// )
kg meda
pola kg tahina
200 grama putera
200 grama sjemenki kajsije (vitamin B17 - LEATIN)
200 grama sjemenki šljive ( //-// )
-
Emi_Nevermind
#629 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ovi sto rekose da altnernative metode ne funkcionisu. ne krivim ljude oji se ne smiju usuditi da se oslone samo na alternativne metode. ALI. Moj stari, koji mrzi doktore, nakon sto je saznao da ima rak bubrega, dosao je kuci i rekao nece oni meni reci sta imam. pio je cajeve po citav dan, sipak, svilu kukuruza, brusnicu, masinovo ulje i limun, jeo samo prirodno, zdravo, persuna kasikama jeo, sjemenke kajsije i sta ja znam sta sve ne. Kad je otisao na kontrolu nije imao nista. Doktori su rekli da mora da je pogresno dijagnosticiran. Moja ujna- rak dojke. Prezivjela 2 puta hemoterapiju, bila nikakva. Treci put rekli da ne moze prezivjeti, poslali je kuci da umre. Ona uzimala milion tih nekih prirodnih, prestala piti mlijeko i jesti meso, sve neprskano domace jela, uzimala bikarbonu, kojesta. Ista stvar- mora da je pogresna dijagnoza. JA - nije to hvala Bogu, ali sam imala hronicnu bolest pluca koja je onemogucavala normalan zivot. Njihovi lijekovi me oborili s nogu, krvna slika bila toliko losa da su mislili da imam par dana, doslovice. Ja sam po tim prirodnim, uzimala vitamin B 5 umjesto hemikalija, pocela sa B12, milion slicnih stvari, i onda, gle- nema nista.. Mora da su te pogresno dijagnosticirali. Nije da se niko ne izlijeci, nego kad se izlijeci, niko nece da to ispita. Znam puno ljudi sto se izlijece hemoterapijom, ali znam nazalost gotovo jednako mnogo ljudi kojima se vrati nakon svega. Zdrav zivot nije izbor, to je moranje ako zelimo da prezivimo i zivimo normalan , dug zivot. Ako hrana, uzrokuju rak, onda je promjenjena ishrana rjesenje, a ne jos vise hemikalija. Shvatam razon, ne sudim, ali ja sam naucila da samo priroda moze da nas potpuno spasi i izlijeci, sve ostalo je privremeni fix koji ne uklanja uzrok bolesti ( a to je nezdrava ishrana i nezdrav zrak i nacin zivota!) Zelim vam puno zdravlja, srece i sto brze ozdravljenje! Saljem vam puno ljubavi 
- insomnia78
#630 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Joj de odvadi malo
s' moje sokocalo
s' moje sokocalo
-
Chuckie
#631 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Amire, de PHD nalaz ujne i starog ovdje skeniraj da znamo na čemu smo, i slažem se sa postom iznad. 
-
Emi_Nevermind
#632 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ujna mi je imala karcinom zadnji put jos prije rata, pa sumnjam da to jos cuva a starog cu fakat pitati da mi pokaze kad se vidimo (starci su mi vani), pa cu postaviti. Nisam ja tu da se svadjam s ljudima, ovdje su ljudi koji pate, ima ljudi kojima su doktori "presudili", i poslali ih kuci da umiru, a mozda (a sve i da je to 10% vjerovatnoce, vrijedi pokusati..) postoji prirodni nacin, mozda ljudi ne moraju umirati, mozda i umiru zbog svih otrova koje jedemo i udisemo svakodnevno..Pogledajte
Ja sam navela slucajeve koje znam da su bolje nakon prirodnih terapija (imam i kuma koji je umro od raka pluca nakon dugog lijecenja, i kumu koja je prezivjela rak nakon standardne hemoterapije, ali joj se vracao dva puta i sada su joj i doktori preporucili promjenu ishrane i hormone kako bi sprijecili da se vrati, imam prijateljicu koja se po drugi put bori protiv raka dojke i kcerka moje poznanice je prije par mjeseci umrla od raka nakon hemoterapije, kao i moj skolski drug iz djetinstva), nazalost imam i suvise iskustva sa ovom nesretnom bolescu, ali jedini slucajevi koji znam da su se izlijecili i kojima se rak nije vracao, su moj otac i ujna, koji su uveli promjenu u ishrani sa prirodnim preparatima. Vi mozete dovoditi u pitanje sta zelite, ali budite svjesni da se ocekuje da ce svaka druga osoba u industrijskim zemljama za svog zivota bolovati od raka, pa se toga sjetite prije nego sto pocnete ismijavati broj ljudi u mojoj familiji i krugu priatelja koji boluju od raka. Necu vise pisati, jer ovim ljudima je potrebna podrska, a ne svadja. Vi koji dolazite na ovaj forum da se svadjate i sprijecite sirenje informacija koje mogu nekom spasiti zivot, treba da vas je stid. Vise ne zelim ovim ljudima sjedati na muku, ali ako nekom treba poneka informacija, ili podrska, mozete me dobiti na p.p- u
Svim oboljnim zelim brzo ozdravljenje!
Ja sam navela slucajeve koje znam da su bolje nakon prirodnih terapija (imam i kuma koji je umro od raka pluca nakon dugog lijecenja, i kumu koja je prezivjela rak nakon standardne hemoterapije, ali joj se vracao dva puta i sada su joj i doktori preporucili promjenu ishrane i hormone kako bi sprijecili da se vrati, imam prijateljicu koja se po drugi put bori protiv raka dojke i kcerka moje poznanice je prije par mjeseci umrla od raka nakon hemoterapije, kao i moj skolski drug iz djetinstva), nazalost imam i suvise iskustva sa ovom nesretnom bolescu, ali jedini slucajevi koji znam da su se izlijecili i kojima se rak nije vracao, su moj otac i ujna, koji su uveli promjenu u ishrani sa prirodnim preparatima. Vi mozete dovoditi u pitanje sta zelite, ali budite svjesni da se ocekuje da ce svaka druga osoba u industrijskim zemljama za svog zivota bolovati od raka, pa se toga sjetite prije nego sto pocnete ismijavati broj ljudi u mojoj familiji i krugu priatelja koji boluju od raka. Necu vise pisati, jer ovim ljudima je potrebna podrska, a ne svadja. Vi koji dolazite na ovaj forum da se svadjate i sprijecite sirenje informacija koje mogu nekom spasiti zivot, treba da vas je stid. Vise ne zelim ovim ljudima sjedati na muku, ali ako nekom treba poneka informacija, ili podrska, mozete me dobiti na p.p- u
-
ActionWoman
#633 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
AmirEmira,AmirEmira wrote:Ujna mi je imala karcinom zadnji put jos prije rata, pa sumnjam da to jos cuva a starog cu fakat pitati da mi pokaze kad se vidimo (starci su mi vani), pa cu postaviti. Nisam ja tu da se svadjam s ljudima, ovdje su ljudi koji pate, ima ljudi kojima su doktori "presudili", i poslali ih kuci da umiru, a mozda (a sve i da je to 10% vjerovatnoce, vrijedi pokusati..) postoji prirodni nacin, mozda ljudi ne moraju umirati, mozda i umiru zbog svih otrova koje jedemo i udisemo svakodnevno..Pogledajte
Ja sam navela slucajeve koje znam da su bolje nakon prirodnih terapija (imam i kuma koji je umro od raka pluca nakon dugog lijecenja, i kumu koja je prezivjela rak nakon standardne hemoterapije, ali joj se vracao dva puta i sada su joj i doktori preporucili promjenu ishrane i hormone kako bi sprijecili da se vrati, imam prijateljicu koja se po drugi put bori protiv raka dojke i kcerka moje poznanice je prije par mjeseci umrla od raka nakon hemoterapije, kao i moj skolski drug iz djetinstva), nazalost imam i suvise iskustva sa ovom nesretnom bolescu, ali jedini slucajevi koji znam da su se izlijecili i kojima se rak nije vracao, su moj otac i ujna, koji su uveli promjenu u ishrani sa prirodnim preparatima. Vi mozete dovoditi u pitanje sta zelite, ali budite svjesni da se ocekuje da ce svaka druga osoba u industrijskim zemljama za svog zivota bolovati od raka, pa se toga sjetite prije nego sto pocnete ismijavati broj ljudi u mojoj familiji i krugu priatelja koji boluju od raka. Necu vise pisati, jer ovim ljudima je potrebna podrska, a ne svadja. Vi koji dolazite na ovaj forum da se svadjate i sprijecite sirenje informacija koje mogu nekom spasiti zivot, treba da vas je stid. Vise ne zelim ovim ljudima sjedati na muku, ali ako nekom treba poneka informacija, ili podrska, mozete me dobiti na p.p- uSvim oboljnim zelim brzo ozdravljenje!
Odlican film. Na ovoj stranici su dati detalji Gersonove terapije kao i drugih terapija (npr. Brojsova terapija) za lijecenje raka.
-
Orbit_girl
#634 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Mom ocu je dijagnosticiran karcinom pluca. Treba ici na hemoterapije u cilju eto produzenja zivota. Osim kaslja on nema nikakvih drugih problema. Juce je primio prvu hemoterapiju, odlicno podnio, niti mucnine, nicega, cak i manje kaslje. Da li tako treba biti ili ne, ne znam. Uglavnom, jeo normalno kao i do sada, sinoc dokasno sjedio napolju s nama, pricao, sasvim normalno. Danas druga terapija, valjda bude ok.
Pozz
Pozz
-
marakes
#635 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
A da pokusate sa onim lijekom Vidatox (ulje od škorpion sa Kube), koji se kupuje u Albaniji, a mislim da sada ima i na nasem trzistu.... znam osobu koja je sigurno izlijecila karcinom pluca ovim uljem (a doktor po struci). Vrijedi probatOrbit_girl wrote:Mom ocu je dijagnosticiran karcinom pluca. Treba ici na hemoterapije u cilju eto produzenja zivota. Osim kaslja on nema nikakvih drugih problema. Juce je primio prvu hemoterapiju, odlicno podnio, niti mucnine, nicega, cak i manje kaslje. Da li tako treba biti ili ne, ne znam. Uglavnom, jeo normalno kao i do sada, sinoc dokasno sjedio napolju s nama, pricao, sasvim normalno. Danas druga terapija, valjda bude ok.
Pozz
-
nova_korisnica
#636 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
citajuci malo po internetu saznala sam da je taj vidatox navodno samo razblazeni escozul, koji je ustvari ekstrakt...pravi escozul se moze samo dobiti besplatno na kubi i ne moze se kupiti odnosno naci u komercijalnoj prodaji, za razliku od tog vidatoxa...ne postoje jos studije koje potvrdjuju njegovo djelovanje, sto naravno ne znaci da nije djelotvoran...obzirom da se uzima uz hemoterapiju ili zracenje, da imam pristup tome sigurno bih to nabavila...marakes wrote:A da pokusate sa onim lijekom Vidatox (ulje od škorpion sa Kube), koji se kupuje u Albaniji, a mislim da sada ima i na nasem trzistu.... znam osobu koja je sigurno izlijecila karcinom pluca ovim uljem (a doktor po struci). Vrijedi probatOrbit_girl wrote:Mom ocu je dijagnosticiran karcinom pluca. Treba ici na hemoterapije u cilju eto produzenja zivota. Osim kaslja on nema nikakvih drugih problema. Juce je primio prvu hemoterapiju, odlicno podnio, niti mucnine, nicega, cak i manje kaslje. Da li tako treba biti ili ne, ne znam. Uglavnom, jeo normalno kao i do sada, sinoc dokasno sjedio napolju s nama, pricao, sasvim normalno. Danas druga terapija, valjda bude ok.
Pozz
to sto se prodaje po tirani odnosno u albaniji je samo iskoristavanje tudje muke i zarada novca
orbit girl, ocu od moje prijateljice je prije nekoliko godina (mislim 3) dijagnosticiran karcinom pluca...covjek je operisan i isao je na hemoterapiju i jos uvijek ima jako kvalitetan zivot...putuje, zivi i uziva...kad naidje period smoga i teskog zraka u Sa, on pobjegne na vikendicu...koristio je neku terapiju imelom (ne znam tacno kako ide to), pije svjeze vocne sokove, nastoji se zdravo hraniti i mislim da koristi sve zivo sto mu je neko preporucio...
-
Orbit_girl
#637 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
nova_korisnica wrote:citajuci malo po internetu saznala sam da je taj vidatox navodno samo razblazeni escozul, koji je ustvari ekstrakt...pravi escozul se moze samo dobiti besplatno na kubi i ne moze se kupiti odnosno naci u komercijalnoj prodaji, za razliku od tog vidatoxa...ne postoje jos studije koje potvrdjuju njegovo djelovanje, sto naravno ne znaci da nije djelotvoran...obzirom da se uzima uz hemoterapiju ili zracenje, da imam pristup tome sigurno bih to nabavila...marakes wrote:A da pokusate sa onim lijekom Vidatox (ulje od škorpion sa Kube), koji se kupuje u Albaniji, a mislim da sada ima i na nasem trzistu.... znam osobu koja je sigurno izlijecila karcinom pluca ovim uljem (a doktor po struci). Vrijedi probatOrbit_girl wrote:Mom ocu je dijagnosticiran karcinom pluca. Treba ici na hemoterapije u cilju eto produzenja zivota. Osim kaslja on nema nikakvih drugih problema. Juce je primio prvu hemoterapiju, odlicno podnio, niti mucnine, nicega, cak i manje kaslje. Da li tako treba biti ili ne, ne znam. Uglavnom, jeo normalno kao i do sada, sinoc dokasno sjedio napolju s nama, pricao, sasvim normalno. Danas druga terapija, valjda bude ok.
Pozz
to sto se prodaje po tirani odnosno u albaniji je samo iskoristavanje tudje muke i zarada novcaako imate mogucnost otici na kubu, onda mozete to i nabaviti...citala sam da neki ljudi pisu da su imali uspjeha...neki opet ne..ali nikad ne znas ko se krije iza nekog nicka :s
orbit girl, ocu od moje prijateljice je prije nekoliko godina (mislim 3) dijagnosticiran karcinom pluca...covjek je operisan i isao je na hemoterapiju i jos uvijek ima jako kvalitetan zivot...putuje, zivi i uziva...kad naidje period smoga i teskog zraka u Sa, on pobjegne na vikendicu...koristio je neku terapiju imelom (ne znam tacno kako ide to), pije svjeze vocne sokove, nastoji se zdravo hraniti i mislim da koristi sve zivo sto mu je neko preporucio...
I drugu hemoterapiju je podnio jako dobro, hvala Bogu
I on je poceo, nekim cudom, do sada nije zelio to, piti svjez sok od cvekle, jabuke i mrkve, med, pekmez, razne cajeve... Valjda sve bude ok
-
Emi_Nevermind
#638 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
ActionWoman , jesi li htjela poslati neki link? Jer nema linka..
za karcionom pluca, citala sam da ljudi koriste hidrogen peroksid (food grade, znaci prilagodjen za gutanje), neki ga piju, a neki ga spricaju direktno u pluca, kako bi obogatili tijelo isikom sto onemogucuje razvijanje raka. Mozda planina nije los prijedlog? Par dana sedmicno otici, disati, napuniti ** No links ** kisika.. Osim toga sam citala i ovo, a navodno je studij najvise bio usredocen na rak pluca i rak dojke : dikloroacetat. Kazu da smanji 70% raka za samo 3 sedmice. Eto, to je koliko ja znam.. Brzo ozdravljenje i puno snage vam saljem!
za karcionom pluca, citala sam da ljudi koriste hidrogen peroksid (food grade, znaci prilagodjen za gutanje), neki ga piju, a neki ga spricaju direktno u pluca, kako bi obogatili tijelo isikom sto onemogucuje razvijanje raka. Mozda planina nije los prijedlog? Par dana sedmicno otici, disati, napuniti ** No links ** kisika.. Osim toga sam citala i ovo, a navodno je studij najvise bio usredocen na rak pluca i rak dojke : dikloroacetat. Kazu da smanji 70% raka za samo 3 sedmice. Eto, to je koliko ja znam.. Brzo ozdravljenje i puno snage vam saljem!
-
ActionWoman
-
marči
#640 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Prvo pozdrav svima,
vezano za stanje vašeg člana porodice ono što bih ja mogla preporučiti kao altrenativa i to jako učinkovita je ekstrakt lista masline, ne znam da li ste čuli i imali iskustva sa njim do sada ali je dobar borac u brobi protiv slobodnih radikala i snažan antioksidans , potiče rad imunološkog sistema i ima jako dobar učinak na jetru jer znamo koliko toga mora ići preko nje.
Kažu da je maslina inteligentna biljka koja prepoznaje one dobre stanice a uništava loše, što ni jedan sintetički lijek ne može , zato uzimanje ekstrakta je preporučljivo u toj situaciji......ima još puno toga a više možete pročitati na www.olea.ba ....a mogu ga koristiti svi članovi porodice kao preventivu ......fantastičan je....
vezano za stanje vašeg člana porodice ono što bih ja mogla preporučiti kao altrenativa i to jako učinkovita je ekstrakt lista masline, ne znam da li ste čuli i imali iskustva sa njim do sada ali je dobar borac u brobi protiv slobodnih radikala i snažan antioksidans , potiče rad imunološkog sistema i ima jako dobar učinak na jetru jer znamo koliko toga mora ići preko nje.
Kažu da je maslina inteligentna biljka koja prepoznaje one dobre stanice a uništava loše, što ni jedan sintetički lijek ne može , zato uzimanje ekstrakta je preporučljivo u toj situaciji......ima još puno toga a više možete pročitati na www.olea.ba ....a mogu ga koristiti svi članovi porodice kao preventivu ......fantastičan je....
-
laneni10
#641 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Procitah danas da je vitamin B 17 leapril mislim da se tako zovejako djelotvoran valjda je negdje u svijetu zabranjen ali je odobren u valjda dvadesetak zemalja svijeta raspitaj se malo o tome kazu da pomaze i da je potpuno neskodljiv i da ga je zbog toga farmaceutska industrija zabranila jer joj koci profit!?Baba_Droga wrote:Nazalost, zadnjih mjeseci, a i godina smo sve veci svjedoci povecanog broja oboljelih od karcinoma. (pisem i izgovaram KARCINOM, jer ne volim koristiti bilo koju drugu rijec)
Od prije par mjeseci u tu crnu statistiku je uvrsten i jedan moj clan porodice.![]()
Od tada sve sto nisam znala o toj jako inteligentnoj bolesti , sam naucila. Pored propisanih lijekova, pokusavamo dolaziti i do neke alternative.
Zanima me.....znate li nekoga sa slicnim iskustvom? Nacine na koje lakse podnijeti hemoterapije? .....Kako podici broj leukocita nakon sto ih terapije bukvalno uniste? Za koje alternative znate...ili ste culi da pomazu u borbi protiv raznih oblika karcinoma? Sta pomaze obnavljanju jetre?
Znam da je puno pitanja.....ali svako iskustvo, kao i prijedlog je dobro dosao!!!
Izgleda da je u americi zabranjen ali pacijenti idu u mexsico po njega i tamo ga kupuju.
Provjeri ovo ipak ako ti nije tesko pokusaj nemas sta izgubiti
-
Emi_Nevermind
#642 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
U vezi estrakta maslinovog lista - on je super! Ne znam kako utice na rak, ali je prirodni antibiotik. Neki dan mi je muz osjetio kako mu gripa vreba, osjecao se slab, nikakav, kapak natekao, sinusi ubijali.. I ja ga nakljukam c vitaminom i ekstraktom maslinovog lista i dam mu da u nos prsce ekstrakt grejpovih kospica- gripu na kraju nije ni dobio
Jedina zackoljica je stobas kao i antibiotik ubija i dobre celije, pa je vazno da se uzima sa probiotikom da bi se sprijecila gljivicna infekcija, koja je isto usko povezana sa karcinomom. Ako se uzima u kombinaciji sa probiotikom mislim da svakako ne moze skoditi!
B17 se vec dugo spominje kao lijek za karcimom, a prica je pocela od toga da su zabiljezeni mnogi slucajevi izlijecenih ljudi nakon koristenja kospica kajsija, koje sadrze velike doze B17 vitamina. Poenta je ta da postoje podaci da unatoc B17, to nije to sto lijeci karcinomci, vec je poenta u tome da se svaki karcinom hrani secerom. Ove kospice su prilicno slatke, ali sadrze i odredjenu dozu cijanida. Karcinom se tako pocne hraniti secerom, ali usput se prehrani i cijanidom koji ga iznutra pocne unistavati. To je naravno jedna teorija, i sigurna sam da ni B17 ako ga neko nadje negdje, ne moze stetiti.. ospice kajsija se mogu kupiti u butiku badem. Tamo nisu ni skupe, a nekih 20-25 komada kazu da je mjera za oboljelog. Za zdrave ljude oko 5 dnevno je kao dosta kao preventiva (iako ne shvatam sto bi se preventivno uzimalo ako je poenta da te kospice UBIJAJU a ne sprijecavaju karcinom.. Jedino je moguce da ubijaju sva gljivicna oboljenja, a mnogi strucnjaci tvrde da je rak ustvari gljiva, pa mozda na taj nacin.. Uglavnom, to je to sto ja znam
B17 se vec dugo spominje kao lijek za karcimom, a prica je pocela od toga da su zabiljezeni mnogi slucajevi izlijecenih ljudi nakon koristenja kospica kajsija, koje sadrze velike doze B17 vitamina. Poenta je ta da postoje podaci da unatoc B17, to nije to sto lijeci karcinomci, vec je poenta u tome da se svaki karcinom hrani secerom. Ove kospice su prilicno slatke, ali sadrze i odredjenu dozu cijanida. Karcinom se tako pocne hraniti secerom, ali usput se prehrani i cijanidom koji ga iznutra pocne unistavati. To je naravno jedna teorija, i sigurna sam da ni B17 ako ga neko nadje negdje, ne moze stetiti.. ospice kajsija se mogu kupiti u butiku badem. Tamo nisu ni skupe, a nekih 20-25 komada kazu da je mjera za oboljelog. Za zdrave ljude oko 5 dnevno je kao dosta kao preventiva (iako ne shvatam sto bi se preventivno uzimalo ako je poenta da te kospice UBIJAJU a ne sprijecavaju karcinom.. Jedino je moguce da ubijaju sva gljivicna oboljenja, a mnogi strucnjaci tvrde da je rak ustvari gljiva, pa mozda na taj nacin.. Uglavnom, to je to sto ja znam
-
laneni10
#643 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Skoro negdje procitah da je ulje od konoplje jako djelotorno u lijecenju raka i jos nekih bolesti, ima neki italijanski doktor kome sma ime zaboravio on tvrdi da je rak lijecio sodom bikarbonom.?
Mozes pogledati o ovome na google.
Mozes pogledati o ovome na google.
-
Chuckie
#644 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ljudi drzite se doktora, manite se konoplje i sode bikarbone.
-
laneni10
#645 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Slazem se sa tobom ali covjek rece da je svaki odgovor dobrodosao ja sam bas danas citao ovo za vitamin B 17 i za njegovu ljekovitost koju je davnih sedamdesetih valjda dokazao izvjesni doktor ...? Ne sjecam se vise kako se zove ali znam da je u pitanju doktor i da on tvrdi da je familija rotsildovih ... Valjda sve ucinila da dokaze suprotno od onoga sto on tvrdi zbog sopstevnog profita kako on rece ...Chuckie wrote:Ljudi drzite se doktora, manite se konoplje i sode bikarbone.
-
meli911
#646 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Vjerovatno je vec negdje spomenuto, ali u slucaju da nije, samo da kazem da postoji teorija o vitaminu B17 kao lijeku protiv karcinoma. Izmedju ostalog, nalazi se i u jezgri kospice kajsije, ali se smije uzimati u ogranicenim kolicinama jer u suprotnom moze biti otrovan... U svakom slucaju, postoji ta teorija i moram priznati da sve sto sam o njoj procitala ima puno smisla, ali ne mogu tvrditi koliko je dokazana tacnom. Zato je najbolje ovo dobro istraziti prije nego se primjeni na nekome, a meni zvuci kao da vrijedi pokusati. Ovo je samo jedan od linkova koji pominju vitamin B17 kao lijek protiv raka: http://cro-chemtrails.info/index.php/20 ... otiv-raka/.
Takodje je poznato da ekstrakt brokule imati antikancerozna svojstva, ali nisam sigurna da je djelotvoran kao B17. Naravno, tu je i zeleni caj, bobicasto voce, povrce poput sparoga i paradajza, zacini kao sto je indijski turmerik, ljuta papricica, itd.
Puno srece zelim i ne zatrebalo nikad vise
Takodje je poznato da ekstrakt brokule imati antikancerozna svojstva, ali nisam sigurna da je djelotvoran kao B17. Naravno, tu je i zeleni caj, bobicasto voce, povrce poput sparoga i paradajza, zacini kao sto je indijski turmerik, ljuta papricica, itd.
Puno srece zelim i ne zatrebalo nikad vise
-
Emi_Nevermind
#647 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
zar zbilja mislis da ce neko sa karcionom prvo doci na ovu stranicu umjesto da se posavjetuje sa doktorom? Sta sa onim koje doktor posalje kuci i kaze da nema nade? Ili onima kojima doktor kaze da postoji tek mala sansa prezivljavanja? Pa nije doktor Bog, drug moj... Ili mislis da i kad doktor kaze da je mala sansa, da ipak ne treba probati prirodne lijekove koji su lijecili ljude? Ne daj Boze nikome, ali kad se najgore desi, tek onda vidis koliko su doktori nemocni, i onda pocnes probavati sve pod nebom.. Nadam se da nikad neces znati kako je to. A koliko priroda moze, to znam iz prve ruke... Zasto ne bi zelio da neko podijeli svoje preporuke, koje bi nekom mogle spasiti zivot.. ?Chuckie wrote:Ljudi drzite se doktora, manite se konoplje i sode bikarbone.
-
Narya
#648 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Pozdrav,
nisam baš redovan član foruma, uglavnom se ponekad javim sa ponekim pitanjem ako trenutno ne mogu nigdje naći odgovor. Nisam ni sanjala da ću i na ovom dijelu fopruma ikada da postavim neko pitanje, ali šta je tu je.
Da li možda ima neko ko se susretao sa lijekom Herceptin? To je lijek za rak dojke. Prema informacijama koje sam dobila u FBiH postoje liste čekanja za ovaj lijek i to samo ako ga pacijentu odobre ljekarska komisija i Zavod za zdr. osiguranje. Mama mi ima rak dojke i na papiru na kojem je pisalo mišljenje ljekarskog konzilija između ostalog je napisano da se preporučuje herceptin. Čula sam da je lijek užasno skup ako se kupuje slobodno (preko 1000 KM jedan flakon, a pojma nemam da li je jedan flakon za jedno korištenje ili se koristi veiše puta). Više detalja o terapiji i ćemo znati kada budemo išli kod onkologa iduće sedmice, jer liječenje treba tek da počne (operisana je prije nepune 3 sedmice), ali u međuvremenu bih voljela da čujem da li je neko već imao iskustva sa tim lijekom, a pogotvo me zanima sve to u vezi liste čekanja, odobravanja, cijene i slično. Počela sam već da paničim unaprijed zbog toga mada nismo još ni došli do onkologa.
Hvala na odgovoru.
nisam baš redovan član foruma, uglavnom se ponekad javim sa ponekim pitanjem ako trenutno ne mogu nigdje naći odgovor. Nisam ni sanjala da ću i na ovom dijelu fopruma ikada da postavim neko pitanje, ali šta je tu je.
Da li možda ima neko ko se susretao sa lijekom Herceptin? To je lijek za rak dojke. Prema informacijama koje sam dobila u FBiH postoje liste čekanja za ovaj lijek i to samo ako ga pacijentu odobre ljekarska komisija i Zavod za zdr. osiguranje. Mama mi ima rak dojke i na papiru na kojem je pisalo mišljenje ljekarskog konzilija između ostalog je napisano da se preporučuje herceptin. Čula sam da je lijek užasno skup ako se kupuje slobodno (preko 1000 KM jedan flakon, a pojma nemam da li je jedan flakon za jedno korištenje ili se koristi veiše puta). Više detalja o terapiji i ćemo znati kada budemo išli kod onkologa iduće sedmice, jer liječenje treba tek da počne (operisana je prije nepune 3 sedmice), ali u međuvremenu bih voljela da čujem da li je neko već imao iskustva sa tim lijekom, a pogotvo me zanima sve to u vezi liste čekanja, odobravanja, cijene i slično. Počela sam već da paničim unaprijed zbog toga mada nismo još ni došli do onkologa.
Hvala na odgovoru.
- dječak sa šibicama
#649 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Bila je lista cekanja, jako velika, rekli su da ce to urediti, eto cudi me da nisu. Malo sam sarkastican, ali sta drugo reci.Narya wrote:Pozdrav,
Hvala na odgovoru.
Ne bih da te plasim, Herceptin se prepisuje u slucajevima metastaze, najcesce na limfne cvorove, bar tako sam ja cuo od doktorice Basic prije par godina. Valjda se zato i ceka dugo, usput skup je, ali svi su skupi koliko sam ja shvatio. Svi lijekovi koji se koriste kod lijecenja tumora dojke, hormonalna terapija i slicno.
Moja mama je bila na Aromasinu, nazalost preminula je ovog proljeca, pa ostalo mi je 5 citavih kutija i 6-a kutija u kojoj fale dvije tri tablete. Posto je lijek jako skup (jedna kutija od 28 tableta je preko 100 km) ja bi to rado poklonio nekome, ali samo uz odgovarajucu zdravstvenu dokumentaciju.
Jer znam da neki preprodaju, zaradjuju na tudjoj muci. Ja necu prodavati, poklanjam, pa ako nekome treba Aromasin za terapiju, neka se javi na pm.
-
Narya
#650 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
dječak sa šibicama, ne plašiš me, sve mi to znamo. moja mama je bivši zdravstveni radnik (u penziji je) pa je dobro upućena u tok svoje bolesti, dijagnozu i sve ostalo. u neku ruku je dobro jer je svjesna šta joj se dešava, a u neku ruku nije jer zna kakve sve posljedice mogu da budu.Ne bih da te plasim, Herceptin se prepisuje u slucajevima metastaze, najcesce na limfne cvorove, bar tako sam ja cuo od doktorice Basic prije par godina. Valjda se zato i ceka dugo, usput skup je, ali svi su skupi koliko sam ja shvatio. Svi lijekovi koji se koriste kod lijecenja tumora dojke, hormonalna terapija i slicno.
juče sam dobila informaciju od jedne rodice koja ima nekog poznatog u ministarstvu da ima lista čekanja, treba da dobije od svog onkologa preporuku i dalje ide procedura oko 20 tak dana. ona već ima mišljenje konzilija da je herceptin potreban pa ćemo vidjeti kad ode ko d onkologa šta dalje. znam da je skup, oko 1000 km je jedna doza. zanimala me je ta procedura i postoji li mogućnost.
samo da napomenem da prenosim ono šta je meni rečeno, pa ako je neko u slučnoj situaciji neka ne shvata ovo kao konačnu informaciju i neka se sam dodatno informiše da ne bi bilo da širim dezinformacije.