Bosanska piramida Sunca vol.3

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Saraswati

Post by Saraswati »

Nije zaboravi-O, vec zaboravi-LA... :-D

I, naravno, nisam zaboravila... Tamo se iskopava pretpostavljena piramida... A kako su nesto nasli, znaci ima elemenata, dobro, ispravljam se, za nastavak iskopavanja... :D
stranacc

Post by stranacc »

mIRCerka wrote:
pa antipiramidashi TVRDE da piramide nema...

primjeniti istu poslovicu molim :oops:
Wow hajde ti meni argumente da bosna nije nikada bila prvak svijte( u bacanju pogleda) ..a mozda ce biti

Piramide NIKADA nije bilo i nema potrebe argumente prosipati
A_I_

Post by A_I_ »

Reina wrote: pa bas sam gledala to u vezi kostura kazu da je sve po propisima
uradjeno i da je trenutno kostur u Londonu
ok u Londonu je navodno ali gdje u kojoj instituciji? rečeno je oko 6mj. da će tamo biti :-)
premalo transparentnosti ...
Halima

Post by Halima »

Tuzno je vidjeti koliko energije se trosi na jedan suludi san, na iluziju, na sarenu lazu... Tuzno
A_I_

Post by A_I_ »

Reina wrote: pa bas sam gledala to u vezi kostura kazu da je sve po propisima
uradjeno i da je trenutno kostur u Londonu
ok u Londonu je navodno ali gdje u kojoj instituciji? rečeno je oko 6mj. da će tamo biti :-)
premalo transparentnosti ...
Goa

Post by Goa »

jel ovo neki dogovor dok se sem ne vrati iz amerike sa novim dokazima 'piramide' da je glavna tema u BiH referendum?

Zna li ko kolika je posjecenost turista 'Hramu zemlje'?
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:

Sve ove "saljivdzije" :roll: su po meni dusu dali za nase fudbalske reprezentacije, nekako imate taj "gard" a Prenja etablirati kao "administratora" ..moze Usanovic i ostat nek rade u tandemu 8)
tataratira

Post by tataratira »

Goa wrote:jel ovo neki dogovor dok se sem ne vrati iz amerike sa novim dokazima 'piramide' da je glavna tema u BiH referendum?

Zna li ko kolika je posjecenost turista 'Hramu zemlje'?
kažu 10.000 za vikend, mislim narod je zeljan spektakla
a ovo je cirkus da ga nema veceg tako da me to nimalo ne iznenadjuje

mislim da cu investirati u par kamiona zemlje da onu moju pokrijem
pa da je rahat nadjem pod pokroviteljstvom neke fondacije...ovo nema smisla :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

stranacc wrote:
mIRCerka wrote:

Wow hajde ti meni argumente da bosna nije nikada bila prvak svijte( u bacanju pogleda) ..a mozda ce biti

buraz, nabavi si ratnu TLN i onda se sam istuci po ruci sto si pisao lazi :D:D:D
Saraswati

Post by Saraswati »

mIRCerka wrote:
stranacc wrote:
mIRCerka wrote:

buraz, nabavi si ratnu TLN i onda se sam istuci po ruci sto si pisao lazi :D:D:D
Ha ha, legenda si! :faraon:
helo

Post by helo »

NA VISOČICI TOKOM VIKENDA 10.000 TURISTA

Visočica

"Više od 10.000 stranih i domaćih turista tokom vikenda posjeti arheološki lokalitet brda Visočice, gdje traju iskopavanja na Bosanskoj piramidi Sunca", kazao je izvršni direktor Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" Mario Gerussi.

Turisti dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali je uz bh. dijasporu, zabilježena velika posjeta i stranih turista. Kako ističe Gerussi, Visočicu su do sada obišli posjetioci iz Kanade, SAD-a, Japana, Švedske, Austrije i Njemačke.

Za nekoliko dana Fondacija će dobiti i oficijelnu turističku agenciju, a riječ je o Sol Azuru, koja će uskoro definirati svoju ponudu zainteresiranim domaćim i stranim turistima.

Kako je rečeno FENI iz ove agencije, u organizirane obilaske arheoloških lokaliteta u Visokom bit će uključen i profesionalni tim vodiča, koji se trenutno nalaze na specijaliziranoj obuci za tu vrstu turističke ponude.

Agencija će nuditi jednodnevne ili dvodnevne aranžmane posjete Visokom, uz mogućnost organiziranog smještaja, a ponuda će biti prilagođena svim zahtjevima turista.
Harrys

Post by Harrys »

sen wrote:
Harrys wrote:@sen,duso,sta ima novo na Visocici,kako komerc. :D :-)

Nista,duso,

Vec dvadesetak dana nisam obisla one moje standove tamo u Visokom.
Dobro je da si me napomenuo.
Moram otici po pazar. :-D

Nego sta bi sa onom kafom?
Nadam se da si promjenio misljenje. :D
Vec dvadesetak dana nisi obisla Visocicu. :D
Duso,to je veliki korak za tebe ali mali za piramidase. :D
Kafu cemo popiti na vrhu piramide ukoliko ne promijenis misljenje.
Do tada, da si Monica Bellucci,samo bih te pogledao u oci. :D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

helo wrote:(...)
Turisti dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali je uz bh. dijasporu, zabilježena velika posjeta i stranih turista. Kako ističe Gerussi, Visočicu su do sada obišli posjetioci iz Kanade, SAD-a, Japana, Švedske, Austrije i Njemačke.
(...)
Image
sen

Post by sen »

Harrys wrote:
sen wrote:
Harrys wrote:@sen,duso,sta ima novo na Visocici,kako komerc. :D :-)

Nista,duso,

Vec dvadesetak dana nisam obisla one moje standove tamo u Visokom.
Dobro je da si me napomenuo.
Moram otici po pazar. :-D

Nego sta bi sa onom kafom?
Nadam se da si promjenio misljenje. :D
Vec dvadesetak dana nisi obisla Visocicu. :D
Duso,to je veliki korak za tebe ali mali za piramidase. :D
Kafu cemo popiti na vrhu piramide ukoliko ne promijenis misljenje.
Do tada, da si Monica Bellucci,samo bih te pogledao u oci. :D :D
Nisam nikada ni mislila nista drugo. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ramiz II

Post by Ramiz II »

Nagradna igra!!

Pronadi 7 piramida:

http://www.youtube.com/watch?v=06loXvYQ ... rch=bosnia
Prenj

Post by Prenj »

Nagradno pitanje:
Koliko razreda osnovne skole ima osoba koja je napisala ovo saopstenje?
Tim stručnjaka Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca došao je do novih materijalnih dokaza koji potvrđuju hipotezu o postojanju kompleksa piramida u Visočkoj dolini.
Naime, u podnožju uzvišenja Plješevica-Bosanska piramida Mjeseca, na dubini od 40 do 80 cm, pronađene su ploče reljefaste površine. Njihov položaj je za 15 stepeni veći od pravca sjevera, ka zapadu.

Na obje ploče, vidljivo je vezivno tkivo, debljine jedan milimetar. Donja ploča je od uglačanog kamena debljine 10-15 cm a na njoj je postavljen isti kamen u ploči do dva cm, obrađen rukom. Kamen je prekriven mekanim pješčarom u gotovo istim oblicima kao položene ploče.

Prema mišljenju egipatskog geologa Alija Abdulaha Berekata, ovo je najvredniji dokaz o postojanju piramida.

FENA
01/06/2006 13:27
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:Nagradno pitanje:
Tim stručnjaka Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca došao je do novih materijalnih dokaza koji potvrđuju hipotezu o postojanju kompleksa piramida u Visočkoj dolini.
Naime, u podnožju uzvišenja Plješevica-Bosanska piramida Mjeseca, na dubini od 40 do 80 cm, pronađene su ploče reljefaste površine. Njihov položaj je za 15 stepeni veći od pravca sjevera, ka zapadu.

Na obje ploče, vidljivo je vezivno tkivo, debljine jedan milimetar. Donja ploča je od uglačanog kamena debljine 10-15 cm a na njoj je postavljen isti kamen u ploči do dva cm, obrađen rukom. Kamen je prekriven mekanim pješčarom u gotovo istim oblicima kao položene ploče.

Prema mišljenju egipatskog geologa Alija Abdulaha Berekata, ovo je najvredniji dokaz o postojanju piramida.

FENA
Prenj, prelazis granicu.... ali bas pretjerujes...
zamisli, ti nisi ni u prolazu prosao pored skole arheologije, pa eto preko slika bolje znas nego neko ko je kamenje pipao i cetkao...
uff...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Ramiz II wrote:Nagradna igra!!

Pronadi 7 piramida:

Divna pjesma!
Dubokoumna i sa porukom!
Bas tjera na razmisljanje...
vedderedi

Post by vedderedi »

Ramiz II wrote:Nagradna igra!!

Pronadi 7 piramida:

Koji uzas, muka mi bila nakon 1 minute slusanja ove "pjesme". I kakvi su ono pejzazi, meni ono uopste ne lici na BiH.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

mIRCerka wrote:
Prenj wrote:Nagradno pitanje:

FENA
Prenj, prelazis granicu.... ali bas pretjerujes...
zamisli, ti nisi ni u prolazu prosao pored skole arheologije, pa eto preko slika bolje znas nego neko ko je kamenje pipao i cetkao...
uff...
E nek´ si mu se nagovorila! :D
Mahalac

Post by Mahalac »

Haman sam mislio evo ga nema danas dos'o teobe :D kad eno ne lezi vraze...Vozd je stigao :D velik ko planina....Prenj 8) :roll:
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote: Prenj, prelazis granicu.... ali bas pretjerujes...
uff...
Sta znaci "petnaest stepeni veci od pravca sjevera"?
mostarac

Post by mostarac »

ja mislim da ce na kraju Prenj i mirci zavrsiti u lijepoj vezi, a izlete ce praviti u visoko bilo ili ne bilo piramide :D
radeljas

Post by radeljas »

Prenj wrote:
mIRCerka wrote: Prenj, prelazis granicu.... ali bas pretjerujes...
uff...
Sta znaci "petnaest stepeni veci od pravca sjevera"?
nepismeni = neobrazovani , ali pri tome pricaju price o nauci.
imali su jednom u vijestima termin "nesumljivo". pa nesumljivo su oni ucili neki alternativni bosanski jezik, koji jos nije dovoljno poznat obicnim bosancima, a ni siroj naucnoj (a niti lingvistickoj) javnosti.
Locked