I, naravno, nisam zaboravila... Tamo se iskopava pretpostavljena piramida... A kako su nesto nasli, znaci ima elemenata, dobro, ispravljam se, za nastavak iskopavanja...
Bosanska piramida Sunca vol.3
Moderator: Chloe
-
stranacc
Wow hajde ti meni argumente da bosna nije nikada bila prvak svijte( u bacanju pogleda) ..a mozda ce bitimIRCerka wrote:
pa antipiramidashi TVRDE da piramide nema...
primjeniti istu poslovicu molim
Piramide NIKADA nije bilo i nema potrebe argumente prosipati
- A_I_
ok u Londonu je navodno ali gdje u kojoj instituciji? rečeno je oko 6mj. da će tamo bitiReina wrote: pa bas sam gledala to u vezi kostura kazu da je sve po propisima
uradjeno i da je trenutno kostur u Londonu
premalo transparentnosti ...
- A_I_
ok u Londonu je navodno ali gdje u kojoj instituciji? rečeno je oko 6mj. da će tamo bitiReina wrote: pa bas sam gledala to u vezi kostura kazu da je sve po propisima
uradjeno i da je trenutno kostur u Londonu
premalo transparentnosti ...
-
tataratira
kažu 10.000 za vikend, mislim narod je zeljan spektaklaGoa wrote:jel ovo neki dogovor dok se sem ne vrati iz amerike sa novim dokazima 'piramide' da je glavna tema u BiH referendum?
Zna li ko kolika je posjecenost turista 'Hramu zemlje'?
a ovo je cirkus da ga nema veceg tako da me to nimalo ne iznenadjuje
mislim da cu investirati u par kamiona zemlje da onu moju pokrijem
pa da je rahat nadjem pod pokroviteljstvom neke fondacije...ovo nema smisla
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
buraz, nabavi si ratnu TLN i onda se sam istuci po ruci sto si pisao lazistranacc wrote:Wow hajde ti meni argumente da bosna nije nikada bila prvak svijte( u bacanju pogleda) ..a mozda ce bitimIRCerka wrote:
Piramide NIKADA nije bilo i nema potrebe argumente prosipati
-
Saraswati
Ha ha, legenda si!mIRCerka wrote:buraz, nabavi si ratnu TLN i onda se sam istuci po ruci sto si pisao lazistranacc wrote:Wow hajde ti meni argumente da bosna nije nikada bila prvak svijte( u bacanju pogleda) ..a mozda ce bitimIRCerka wrote:
Piramide NIKADA nije bilo i nema potrebe argumente prosipati:D:D
- helo
NA VISOČICI TOKOM VIKENDA 10.000 TURISTA
Visočica
"Više od 10.000 stranih i domaćih turista tokom vikenda posjeti arheološki lokalitet brda Visočice, gdje traju iskopavanja na Bosanskoj piramidi Sunca", kazao je izvršni direktor Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" Mario Gerussi.
Turisti dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali je uz bh. dijasporu, zabilježena velika posjeta i stranih turista. Kako ističe Gerussi, Visočicu su do sada obišli posjetioci iz Kanade, SAD-a, Japana, Švedske, Austrije i Njemačke.
Za nekoliko dana Fondacija će dobiti i oficijelnu turističku agenciju, a riječ je o Sol Azuru, koja će uskoro definirati svoju ponudu zainteresiranim domaćim i stranim turistima.
Kako je rečeno FENI iz ove agencije, u organizirane obilaske arheoloških lokaliteta u Visokom bit će uključen i profesionalni tim vodiča, koji se trenutno nalaze na specijaliziranoj obuci za tu vrstu turističke ponude.
Agencija će nuditi jednodnevne ili dvodnevne aranžmane posjete Visokom, uz mogućnost organiziranog smještaja, a ponuda će biti prilagođena svim zahtjevima turista.
Visočica
"Više od 10.000 stranih i domaćih turista tokom vikenda posjeti arheološki lokalitet brda Visočice, gdje traju iskopavanja na Bosanskoj piramidi Sunca", kazao je izvršni direktor Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" Mario Gerussi.
Turisti dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali je uz bh. dijasporu, zabilježena velika posjeta i stranih turista. Kako ističe Gerussi, Visočicu su do sada obišli posjetioci iz Kanade, SAD-a, Japana, Švedske, Austrije i Njemačke.
Za nekoliko dana Fondacija će dobiti i oficijelnu turističku agenciju, a riječ je o Sol Azuru, koja će uskoro definirati svoju ponudu zainteresiranim domaćim i stranim turistima.
Kako je rečeno FENI iz ove agencije, u organizirane obilaske arheoloških lokaliteta u Visokom bit će uključen i profesionalni tim vodiča, koji se trenutno nalaze na specijaliziranoj obuci za tu vrstu turističke ponude.
Agencija će nuditi jednodnevne ili dvodnevne aranžmane posjete Visokom, uz mogućnost organiziranog smještaja, a ponuda će biti prilagođena svim zahtjevima turista.
-
Gospon Macola
-
Harrys
Vec dvadesetak dana nisi obisla Visocicu.sen wrote:Harrys wrote:@sen,duso,sta ima novo na Visocici,kako komerc.![]()
Nista,duso,
Vec dvadesetak dana nisam obisla one moje standove tamo u Visokom.
Dobro je da si me napomenuo.
Moram otici po pazar.![]()
Nego sta bi sa onom kafom?
Nadam se da si promjenio misljenje.
Duso,to je veliki korak za tebe ali mali za piramidase.
Kafu cemo popiti na vrhu piramide ukoliko ne promijenis misljenje.
Do tada, da si Monica Bellucci,samo bih te pogledao u oci.
- Fair Life
helo wrote:(...)
(...)

-
sen
Nisam nikada ni mislila nista drugo.Harrys wrote:Vec dvadesetak dana nisi obisla Visocicu.sen wrote:Harrys wrote:@sen,duso,sta ima novo na Visocici,kako komerc.![]()
Nista,duso,
Vec dvadesetak dana nisam obisla one moje standove tamo u Visokom.
Dobro je da si me napomenuo.
Moram otici po pazar.![]()
Nego sta bi sa onom kafom?
Nadam se da si promjenio misljenje.![]()
Duso,to je veliki korak za tebe ali mali za piramidase.![]()
Kafu cemo popiti na vrhu piramide ukoliko ne promijenis misljenje.
Do tada, da si Monica Bellucci,samo bih te pogledao u oci.![]()
![]()
-
Prenj
Nagradno pitanje:
Koliko razreda osnovne skole ima osoba koja je napisala ovo saopstenje?
Tim stručnjaka Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca došao je do novih materijalnih dokaza koji potvrđuju hipotezu o postojanju kompleksa piramida u Visočkoj dolini.
Naime, u podnožju uzvišenja Plješevica-Bosanska piramida Mjeseca, na dubini od 40 do 80 cm, pronađene su ploče reljefaste površine. Njihov položaj je za 15 stepeni veći od pravca sjevera, ka zapadu.
Na obje ploče, vidljivo je vezivno tkivo, debljine jedan milimetar. Donja ploča je od uglačanog kamena debljine 10-15 cm a na njoj je postavljen isti kamen u ploči do dva cm, obrađen rukom. Kamen je prekriven mekanim pješčarom u gotovo istim oblicima kao položene ploče.
Prema mišljenju egipatskog geologa Alija Abdulaha Berekata, ovo je najvredniji dokaz o postojanju piramida.
FENA
01/06/2006 13:27
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Prenj, prelazis granicu.... ali bas pretjerujes...Prenj wrote:Nagradno pitanje:
Tim stručnjaka Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca došao je do novih materijalnih dokaza koji potvrđuju hipotezu o postojanju kompleksa piramida u Visočkoj dolini.
Naime, u podnožju uzvišenja Plješevica-Bosanska piramida Mjeseca, na dubini od 40 do 80 cm, pronađene su ploče reljefaste površine. Njihov položaj je za 15 stepeni veći od pravca sjevera, ka zapadu.
Na obje ploče, vidljivo je vezivno tkivo, debljine jedan milimetar. Donja ploča je od uglačanog kamena debljine 10-15 cm a na njoj je postavljen isti kamen u ploči do dva cm, obrađen rukom. Kamen je prekriven mekanim pješčarom u gotovo istim oblicima kao položene ploče.
Prema mišljenju egipatskog geologa Alija Abdulaha Berekata, ovo je najvredniji dokaz o postojanju piramida.
FENA
zamisli, ti nisi ni u prolazu prosao pored skole arheologije, pa eto preko slika bolje znas nego neko ko je kamenje pipao i cetkao...
uff...
- Vodenjak
Divna pjesma!Ramiz II wrote:Nagradna igra!!
Pronadi 7 piramida:
http://www.youtube.com/watch?v=06loXvYQ ... rch=bosnia
Dubokoumna i sa porukom!
Bas tjera na razmisljanje...
- vedderedi
Koji uzas, muka mi bila nakon 1 minute slusanja ove "pjesme". I kakvi su ono pejzazi, meni ono uopste ne lici na BiH.Ramiz II wrote:Nagradna igra!!
Pronadi 7 piramida:
http://www.youtube.com/watch?v=06loXvYQ ... rch=bosnia
- Vodenjak
E nek´ si mu se nagovorila!mIRCerka wrote:Prenj, prelazis granicu.... ali bas pretjerujes...Prenj wrote:Nagradno pitanje:
FENA
zamisli, ti nisi ni u prolazu prosao pored skole arheologije, pa eto preko slika bolje znas nego neko ko je kamenje pipao i cetkao...
uff...
-
Prenj
Sta znaci "petnaest stepeni veci od pravca sjevera"?mIRCerka wrote: Prenj, prelazis granicu.... ali bas pretjerujes...
uff...
-
radeljas
nepismeni = neobrazovani , ali pri tome pricaju price o nauci.Prenj wrote:Sta znaci "petnaest stepeni veci od pravca sjevera"?mIRCerka wrote: Prenj, prelazis granicu.... ali bas pretjerujes...
uff...
imali su jednom u vijestima termin "nesumljivo". pa nesumljivo su oni ucili neki alternativni bosanski jezik, koji jos nije dovoljno poznat obicnim bosancima, a ni siroj naucnoj (a niti lingvistickoj) javnosti.