Sarajevski kafici nekad i sad...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
poznanik

#626 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by poznanik »

KatarinaKosaca wrote:
*mima* wrote:A jel ko isao u Amforu.......i sad radi punom parom...... :-D
Nisam. Il sam zaboravila da jesam :lol: Gdje je, kako je, pričaj...
Pofalići. Prije je bilo ugodnije, življe....Sada je nekako tugaljivo.

I "Lira" ne smije ostati zaboravljena i nespomenuta. I "Alfa" sa tamburašima takođe :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#627 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KatarinaKosaca »

poznanik wrote:
KatarinaKosaca wrote:
*mima* wrote:A jel ko isao u Amforu.......i sad radi punom parom...... :-D
Nisam. Il sam zaboravila da jesam :lol: Gdje je, kako je, pričaj...
Pofalići. Prije je bilo ugodnije, življe....Sada je nekako tugaljivo.
Bila muzika u živo isto? Jel to?
poznanik

#628 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by poznanik »

Da
vratnik

#629 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by vratnik »

Cini mi se da samo jos onu kafanicu pored pivare niste spomenuli (sa dezurnim pjanama i pacetom) i evroritam.
Sto rece mima, ovo se sve poznaje.. A ja nikako da vas skontam :-)
*mima*

#630 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by *mima* »

Amfora.....tamburasi.....kad god odem....zaglavim..... :D .....simpa je...nije veliki prostor.....samo dobro drustvo
poznanik

#631 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by poznanik »

vratnik wrote:Cini mi se da samo jos onu kafanicu pored pivare niste spomenuli (sa dezurnim pjanama i pacetom) i evroritam. Sto rece mima, ovo se sve poznaje.. A ja nikako da vas skontam :-)
A šta ti imaš zajedničko sa "Evroritmom"? :D Osim nicka, naravno :D
vratnik

#632 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by vratnik »

Ma samo sam se pokusavao sjetiti da li je nesto izostavljeno u sto stranica teme.
Jel' Rupa spomenuta?
KatarinaKosaca

#633 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KatarinaKosaca »

Nismo spomenuli ni kafić u Lorisovoj zgradi na ćošku prema Željinom (kako se zvao :-) ), nismo spomenuli ni kafić ispod Logavine što je držao debeli Ibro. Vidjela sam ga u vojnoj policiji u ljeto 1992.
vratnik

#634 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by vratnik »

KatarinaKosaca wrote:Nismo spomenuli ni kafić u Lorisovoj zgradi na ćošku prema Željinom (kako se zvao :-) ), nismo spomenuli ni kafić ispod Logavine što je držao debeli Ibro. Vidjela sam ga u vojnoj policiji u ljeto 1992.
Lorisova zgrada je spomenuta. kafic ispod Logavine, s bilijarskim stolom? :?
HAVANA

#635 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by HAVANA »

Ispod logavine had...durmo konobar :lol: il mislis na onaj bilijar...preko puta hada?
vratnik

#636 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by vratnik »

HAVANA wrote:Ispod logavine had...durmo konobar :lol: il mislis na onaj bilijar...preko puta hada?
jednom usao greskom. I ne sjecam se, znam da je bila neka rupa s bilijarom.. Kao ona mjesna zajednica kod kamernog. Samo druga ekipa, oni iz sloge, razdeljak, kosica a bilderi.
*mima*

#637 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by *mima* »

Meni je ostao Sumenko konobar......u Parkusi i u Starom satu....ah ...i konobar Džo.iz sata...... :D
poznanik

#638 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by poznanik »

vratnik wrote:
HAVANA wrote:Ispod logavine had...durmo konobar :lol: il mislis na onaj bilijar...preko puta hada?
jednom usao greskom. I ne sjecam se, znam da je bila neka rupa s bilijarom.. Kao ona mjesna zajednica kod kamernog. Samo druga ekipa, oni iz sloge, razdeljak, kosica a bilderi.
Bila tri bilijarska stola. Neki bivši društveni klub, i danas je sjedište nekog udruženja, juče gledao u tablu, sad nikako da se sjetim :D
KatarinaKosaca

#639 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KatarinaKosaca »

Jel Had? Odmah ispod Logavine skoro na uglu. Malo, minijaturno. A kafić u Lorisovog zgradi , kako se zvao? Ludo radio.Isto malen.
KatarinaKosaca

#640 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KatarinaKosaca »

*mima* wrote:Meni je ostao Sumenko konobar......u Parkusi i u Starom satu....ah ...i konobar Džo.iz sata...... :D
I Ante mali iz Sata :D

Uhhhh, ili Ante bi u Navi? :?
vratnik

#641 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by vratnik »

Pa vi se imena svih konobara sjecate, bolesni ste. :D
(ja se sjecam samo Ese iz poste, kojeg se vjerovatno svi sjecamo, i nekih zato sto su mi komsije bili, a nekih zato sto su mi bivse khm, khm)
HAVANA

#642 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by HAVANA »

A eso blesavi iz poste :lol: spominjo ga je i vratnik...kako ono hosh stok,popi stok... :lol:
Kad me puce po ledjima ljetos u aeroplanu :lol: gledaju zena i djeca :shock: kaze ova moja mala,starija...kuku meni kad pocnem izlazit...gdje god dodjem neko ce me pratit :roll: Ozna sve dozna 8)
Kaze neki dan ja sa drugaricama smijemo se na stanici...kad nakav...mala,jes ti havanina :D ja na gimnastiku kaze trener jes ti havanina :shock: ja na klizanje...jes ti...ja ...a jooooj... :lol:
HAVANA

#643 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by HAVANA »

KatarinaKosaca wrote:
Jel Had? Odmah ispod Logavine skoro na uglu. Malo, minijaturno. A kafić u Lorisovog zgradi , kako se zvao? Ludo radio.Isto malen.

Nemam pojma,znam da je bio...ja sam s cengic vile...dje onaj natpis...dobro dosli u pakao... :lol:
vratnik

#644 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by vratnik »

HAVANA wrote:A eso blesavi iz poste :lol: spominjo ga je i vratnik...kako ono hosh stok,popi stok... :lol:
Kad me puce po ledjima ljetos u aeroplanu :lol: gledaju zena i djeca :shock: kaze ova moja mala,starija...kuku meni kad pocnem izlazit...gdje god dodjem neko ce me pratit :roll: Ozna sve dozna 8)
Kaze neki dan ja sa drugaricama smijemo se na stanici...kad nakav...mala,jes ti havanina :D ja na gimnastiku kaze trener jes ti havanina :shock: ja na klizanje...jes ti...ja ...a jooooj... :lol:
sta ces pit: caj. evo ti andol kad si bolestan, a stok za zalit. stas pit? kolu. kola, dolazi... (ode) vraca se sa stokom. Narucio, ne narucio, isto ti ga dodje.. Pravo bolesna kafana, a ispred prozora kino.. Pankeri, pitomci, siledzije..
Ali, onda je dosao fejsbuk, i to je bilo to.
KatarinaKosaca

#645 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KatarinaKosaca »

HAVANA wrote:Nemam pojma,znam da je bio...ja sam s cengic vile...dje onaj natpis...dobro dosli u pakao... :lol:
Onda si ti kod Šerbe izlazio :D
poznanik

#646 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by poznanik »

KatarinaKosaca wrote:
HAVANA wrote:Nemam pojma,znam da je bio...ja sam s cengic vile...dje onaj natpis...dobro dosli u pakao... :lol:
Ili u ABC :D
HAVANA

#647 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by HAVANA »

A jes bilo saroliko u posti... :lol:
Za jednim stolom suca, ko zemlja pjan,artana lopatom natrpo u sebe...malo dalje ciko i teta piju caj...sto pored odlikasice iz druge gimnazije...istom eto nakih pankera...ispred motaju ko da su na sred dama...i u svemu tome vratnik...isce caj od ese... :lol:
*mima*

#648 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by *mima* »

Aaaaa.....ko spomenu Serbu..... :D ......A sjecam se konobara iz Carlija....Mirso......zajebancija na njegovu frizuru.....ala antoan.....tako smo ga i zvali..... :lol:
poznanik

#649 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by poznanik »

*mima* wrote:Aaaaa.....ko spomenu Serbu..... :D ......A sjecam se konobara iz Carlija....Mirso......zajebancija na njegovu frizuru.....ala antoan.....tako smo ga i zvali..... :lol:
Mirso s čičkavom kosom, iza šanka uvijek radio?
HAVANA

#650 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by HAVANA »

KatarinaKosaca wrote:

Nisam bogme,krenuo sa kisobranom,bb-om,bosnom, pa cda,piramida,kuk,dedan,gem(dok je drazen drzao),miris dunja,cenga...kad pozelim na uho onda arkus,amfora,aramis,pagus...
Post Reply