.
-
tajm
#626 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Vrlo interesantna tema koja je od pocetka,spominjanjem nekih smradova isla u pogresnom smijeru.Sada je vec bolje a moderatori bi one pocetne postove gdje su spominjani smradovi trebali izbrisati.
@muha je osvjezio i krenuo u pravom smijeru.
Ja sam iz Kovačića tako da cu malo podsjetiti @Boom-a71 nekih detalja iz naseg kvarta,ali nisam "lokalac" vec sam se kretao po cijelom gradu i znao raju i cijelog grada.Priče kažu da je Festa sa Kovača bio najjači Sarajlija ikada.Njega nisam poznavao samo sam čuo tako.
@Boom71 kao što si rekao,raja iz Kovačića se okupljala na ćosku kod Fronta(socijalistički savez i mjesna zajednica)
a lopte se igralo iza šumarskog fakulteta na legendarnoj "fakši".Tu su dolazili braća Todorovići(Todori) Novak(stariji) i Novica(mladji),Ćelo Muco,Mali Zulić,Sultan sa čarsije a često je dolazio i Ćenta iz Zemuna sa svojom ekipom da bi se poslije potukao sa Todorom.Te tuče su bile bez upotrebe oružja kao i poznate tuče Braće Zulića-Todora-Ćele Muce itd.Utakmice je redovno dobijala ekipa u kojoj je igrao legendarni Livada,možda najveći talenat fudbala iz Sarajeva ikada.Uvijek je igrao lopte na asfaltu u zepama a i raja sa Lugavine su ga dobro zapamtila jer kad je on igrao oni su gubili i obratno.I sada kad se povede prica sva raja sa Lugavine spominju "onog u zepama"-rahmetli Livadu.Potpisao je svojevremeno i za Želju pa raji nabijao fuce preko tribina da imamo čime igrati.Pravile se "ljepke"za utakmice itd.Tu na fakši su igrali i Čobo Janjuš,Rutko Saračević,Jozo Bukal,Meša,Balja,a košarke Nenad Marković,Cvjetičanin(kad je bio u JNA),rukomet Zoran Jovanović.Zdravko Čolić je branio na golu.(rukometno igralište ali se igralo lopte).Todor Novak je držao kasnije restoran Randevu a pored njega Ebeći Tortilju,Vlado Očenaš restoran Lav,Dragan Simić Flamingo,a Sejo Sušić Caribus(bivše Stare Krovove).
Islo se kod Reše na puru,Pinje na pohovani mozak,Zize na uštipke itd.Stari Sat,Pike,Bene,Čarli a ranije Adana,Staklo,kod Muniba.....To su za mene Momci sa Sarajevskog asfalta.........
Ja sam iz Kovačića tako da cu malo podsjetiti @Boom-a71 nekih detalja iz naseg kvarta,ali nisam "lokalac" vec sam se kretao po cijelom gradu i znao raju i cijelog grada.Priče kažu da je Festa sa Kovača bio najjači Sarajlija ikada.Njega nisam poznavao samo sam čuo tako.
@Boom71 kao što si rekao,raja iz Kovačića se okupljala na ćosku kod Fronta(socijalistički savez i mjesna zajednica)
a lopte se igralo iza šumarskog fakulteta na legendarnoj "fakši".Tu su dolazili braća Todorovići(Todori) Novak(stariji) i Novica(mladji),Ćelo Muco,Mali Zulić,Sultan sa čarsije a često je dolazio i Ćenta iz Zemuna sa svojom ekipom da bi se poslije potukao sa Todorom.Te tuče su bile bez upotrebe oružja kao i poznate tuče Braće Zulića-Todora-Ćele Muce itd.Utakmice je redovno dobijala ekipa u kojoj je igrao legendarni Livada,možda najveći talenat fudbala iz Sarajeva ikada.Uvijek je igrao lopte na asfaltu u zepama a i raja sa Lugavine su ga dobro zapamtila jer kad je on igrao oni su gubili i obratno.I sada kad se povede prica sva raja sa Lugavine spominju "onog u zepama"-rahmetli Livadu.Potpisao je svojevremeno i za Želju pa raji nabijao fuce preko tribina da imamo čime igrati.Pravile se "ljepke"za utakmice itd.Tu na fakši su igrali i Čobo Janjuš,Rutko Saračević,Jozo Bukal,Meša,Balja,a košarke Nenad Marković,Cvjetičanin(kad je bio u JNA),rukomet Zoran Jovanović.Zdravko Čolić je branio na golu.(rukometno igralište ali se igralo lopte).Todor Novak je držao kasnije restoran Randevu a pored njega Ebeći Tortilju,Vlado Očenaš restoran Lav,Dragan Simić Flamingo,a Sejo Sušić Caribus(bivše Stare Krovove).
Islo se kod Reše na puru,Pinje na pohovani mozak,Zize na uštipke itd.Stari Sat,Pike,Bene,Čarli a ranije Adana,Staklo,kod Muniba.....To su za mene Momci sa Sarajevskog asfalta.........
- muha_sa
#627 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
tajm wrote:Vrlo interesantna tema koja je od pocetka,spominjanjem nekih smradova isla u pogresnom smijeru.Sada je vec bolje a moderatori bi one pocetne postove gdje su spominjani smradovi trebali izbrisati.
jašta vec na puru kod Reše--Rešo gazda a i konobar Rešo--mršavko Rešo
aaa,baš mi drago da se Ocenaša sjeti
sanabe--ne bih ti ja umio rijet
-
tajm
#628 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
@Muha Da Ebeći je Držao Bazen(e) na pofalićima prije nego što je otvorio Tortilju a oboje je par puta zijanjivao i vraćao na kartama.Sad je u Belgiji ili Holandiji.Očenaš ima hotel u Makarskoj.
@Sanabe
Ja sam iz Kovačića i mislim da je to pravilno a tako smo svi govorili i govorimo a u školi nas nisu ispravljali.
Znam da malo čudno zvuči ali je tako.Ispravno je reći sa Kovača ili sa Grbavice ali i iz Kovačiča ili iz Švrakinog sela itd.....Kako se sada izgovara ja ne znam te da li je sada ovo gramatički ispravno ili ne ali moja nastavnica SHa u tadašnjoj Bane Šurbat a sada Kovačići,osnovnoj školi je bila toliko stroga da bi tu nepravilnost sigurno ispravila da smo nepravilno govorili i pisali.
@Sanabe
Ja sam iz Kovačića i mislim da je to pravilno a tako smo svi govorili i govorimo a u školi nas nisu ispravljali.
Znam da malo čudno zvuči ali je tako.Ispravno je reći sa Kovača ili sa Grbavice ali i iz Kovačiča ili iz Švrakinog sela itd.....Kako se sada izgovara ja ne znam te da li je sada ovo gramatički ispravno ili ne ali moja nastavnica SHa u tadašnjoj Bane Šurbat a sada Kovačići,osnovnoj školi je bila toliko stroga da bi tu nepravilnost sigurno ispravila da smo nepravilno govorili i pisali.
- Boom71
#629 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
E bas me obradovaste sa ovih par zadnjih postova
.
Livada,Livada..hahahahah...Tacno,bio je ono bas talenat,ali...
Treba spomenuti i "Cappucino","Concert",kasnije se otvorio "Bell"(ako se ne varam?!).
Od sve te ekipe koju pominjete ja jos samo vidjam Piketa.
Stvarno bih volio da se jave jos neki koji pamte Kovacice kao specificni sarajevski Kvart.
E da,pa Kenta i ekipa barbutaju dok se Mirso pozornik ne pojavi
.
Ja se izvinjava na ovom zbrd-zdola postu...Sjecanja naviru,a ne mogu ih stic'...

Treba spomenuti i "Cappucino","Concert",kasnije se otvorio "Bell"(ako se ne varam?!).
Stvarno bih volio da se jave jos neki koji pamte Kovacice kao specificni sarajevski Kvart.
E da,pa Kenta i ekipa barbutaju dok se Mirso pozornik ne pojavi
Ja se izvinjava na ovom zbrd-zdola postu...Sjecanja naviru,a ne mogu ih stic'...
- muha_sa
#630 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
samo naprijedBoom71 wrote:E bas me obradovaste sa ovih par zadnjih postova.
E da,pa Kenta i ekipa barbutaju dok se Mirso pozornik ne pojavi.
dosta sam i ja o čaršiji trunio
-
tajm
#631 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Neka si
.Mi iz Kovačića smo bili i dio čaršije a i čaršija dio nas.Nava,Bene(Modena),Rešo(Šadrvan),Stari Sat,Čarli,Pike,Dedan su bili i naši,ali se ponekad otislo i do Seje(Adams)itd
Turniri u FISu pa turnir kafića i Pike uzme prvo mjesto jer Cappucino nije učestvovao pa se dogovore za tekmu u Skenderiji i Cappucino dobije 13:5 a Livada je Medu(Midhata Mujkica,potencijalnog reprezentativca ex Yu) izvrtio i "slao po čevape" odnosno bacao ga na guzicu da su se raja smijala.Mirso drot iz Breze ganjao Sašu Petovića(glumca) i mene jer na vespama nismo nosili kacige a Saša mu u vožnji ustane i salutira
.Da i ja jedino Piketa vidjam svake godine dole.Vidio sam jedne godine i Avdagu,brata od Kiketa(Kike budalike).Avdaga je bio "Gerd Miler" fakše. Na mjestu nekadasnjeg "Concerta" je prije bila bosanska kafana Mimoza ili "kafanica" kako smo je mi zvali a slastičarna gdje je "Cappucino" sada.Onda su otvoreni "Korali","Bell","Stari krovovi","Flamingo",
"Roma" itd.Kovačići su bili jedan poseban kvart
.
Turniri u FISu pa turnir kafića i Pike uzme prvo mjesto jer Cappucino nije učestvovao pa se dogovore za tekmu u Skenderiji i Cappucino dobije 13:5 a Livada je Medu(Midhata Mujkica,potencijalnog reprezentativca ex Yu) izvrtio i "slao po čevape" odnosno bacao ga na guzicu da su se raja smijala.Mirso drot iz Breze ganjao Sašu Petovića(glumca) i mene jer na vespama nismo nosili kacige a Saša mu u vožnji ustane i salutira
"Roma" itd.Kovačići su bili jedan poseban kvart
- exliberal
#632 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
E muha pa ako si sjedio u bazenima onda znas i Ljubana i Necka, Jozica srednjeg sto je ozenio Italijansku baronicu...koje su bitke znale biti u Bazenimamuha_sa wrote:![]()
![]()
jašta vec na puru kod Reše--Rešo gazda a i konobar Rešo--mršavko Rešo-u neka doba-sabahilden
aaa,baš mi drago da se Ocenaša sjeti----ja sam kod Ebecija sjedio u"Bazenu" koji se nalazio u Drinskoj ulici--doduše,to je bilo negdje od 77--80-te
![]()
sanabe--ne bih ti ja umio rijetja sam mahalac
mi mahalci smo govorili s Kovacica
-
Dialer
#633 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Strasna tema,meni je stari rodjen u Logavinoj kao i ja,samo na moju zhalost nisam uspio prozivjet gore,zaratilo se,preselise se moji na anex.jbga... STari mi chesto prica,za fudbal i to. Sto nisam rodjen ranije 
- muha_sa
#634 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
sve su haman pa ista raja dolazilaexliberal wrote:E muha pa ako si sjedio u bazenima onda znas i Ljubana i Necka, Jozica srednjeg sto je ozenio Italijansku baronicu...koje su bitke znale biti u Bazenimamuha_sa wrote:![]()
![]()
jašta vec na puru kod Reše--Rešo gazda a i konobar Rešo--mršavko Rešo-u neka doba-sabahilden
aaa,baš mi drago da se Ocenaša sjeti----ja sam kod Ebecija sjedio u"Bazenu" koji se nalazio u Drinskoj ulici--doduše,to je bilo negdje od 77--80-te
![]()
sanabe--ne bih ti ja umio rijetja sam mahalac
mi mahalci smo govorili s Kovacica
jesu bile marisane al nije bio krkanluk
Dialer--ko zna-možda smo ti stari i ja išli u isti razred---možda smo zajedno luftirali
davno--prije jedno 25.godina
prošlo jedno pola godine i mi na čaršiji a ja zaboravio da sam ih gore vodio te im kažem--hajte da vam pokažem gdje sam u školu išo---kad su oboje u isti glas dreknuli
-
Dacha od Bosne
#635 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Uspio sam da se čujem sa Zlajom. Prije nekih pola godine ili nešto više se vidio i sa Irfanom.nexo wrote:Jao, jeste se okupili i to sve vidjeniji forumasi. @Dacha od Bosne, Zlajinu sestru sam vidjao cesto u Fis-u, u vrijeme dok sam jos uvijek zivio u Sarajevu, zanci 10-tak godina unazad, i naravno uvijek sam pitao za Zlaju. On je u Holandiji i sve je ok sa njim! Uzmi to kao informaciju staru 10 godina. Dok sam zivio u BXL-u, vise puta mi palo na pamet da ga potrazim, ali mi se nikada nije dalo radi drugih obaveza. Eladarovog brata sam sreo prije par godina i otisao kod njega na pivu, naravno tamo su bili Eldar, Kemo i jos dvojica iz iste stare ekipe kojima se ne sjecam imena i da, covjek je ostao bez kose, radi u staroj firmi...djevojka...i sve ostalo manje vise po starom.
-
Dacha od Bosne
#636 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Trpanj bio legendaran...Vinko vazda vraćo raju s trajekta...poslje se išlo u kamp Perna u Orebiću...sjećam se da smo jednom na letili na Toni Jankovića kako pjeva tamo...e tad je nastao dernekHAVANA wrote:Jel ko u trpanj dolazio u najbolje vrijeme...grič,drugi način,plaža ploče,gitare,drot vinko što zorom odere od batina
onog koga zatekne da spava na plaži![]()
a svi spavali,imao smještaj il nemao...
- Gusztav
#637 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
tajm wrote:Neka si.Mi iz Kovačića smo bili i dio čaršije a i čaršija dio nas.Nava,Bene(Modena),Rešo(Šadrvan),Stari Sat,Čarli,Pike,Dedan su bili i naši,ali se ponekad otislo i do Seje(Adams)itd
![]()
Turniri u FISu pa turnir kafića i Pike uzme prvo mjesto jer Cappucino nije učestvovao pa se dogovore za tekmu u Skenderiji i Cappucino dobije 13:5 a Livada je Medu(Midhata Mujkica,potencijalnog reprezentativca ex Yu) izvrtio i "slao po čevape" odnosno bacao ga na guzicu da su se raja smijala.Mirso drot iz Breze ganjao Sašu Petovića(glumca) i mene jer na vespama nismo nosili kacige a Saša mu u vožnji ustane i salutira.Da i ja jedino Piketa vidjam svake godine dole.Vidio sam jedne godine i Avdagu,brata od Kiketa(Kike budalike).Avdaga je bio "Gerd Miler" fakše. Na mjestu nekadasnjeg "Concerta" je prije bila bosanska kafana Mimoza ili "kafanica" kako smo je mi zvali a slastičarna gdje je "Cappucino" sada.Onda su otvoreni "Korali","Bell","Stari krovovi","Flamingo",
"Roma" itd.Kovačići su bili jedan poseban kvart.
Eh kad se samo sjetim Adam'sa i onog prijeratnog vremena
Dođeš oko 22h, pun ko oko, sve fina raja, više od pola raje poznaješ, međusobno poštovanje i respekt, ludi Nidžo konobar
-
tajm
#638 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
@ Gusztav Da dobro si.Nidzo za sankom(Nikola Grce,isao sa mnom u osnovnu skolu),povisok,ridjkaste kose,ako je to taj Nidzo o kojem govoris.
@Exliberal.Ja mislim da znam Jozica srednjeg sa pofalica,dzudas ili tako nesto ali zajeban tip sa dubokim ledenoplavim ocima i mislim da je bas on ozenio tu baronicu iz Italije.???ukoliko se ne varam.
@Exliberal.Ja mislim da znam Jozica srednjeg sa pofalica,dzudas ili tako nesto ali zajeban tip sa dubokim ledenoplavim ocima i mislim da je bas on ozenio tu baronicu iz Italije.???ukoliko se ne varam.
- exliberal
#639 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Starji buraz mu je bio djudista i to dobar pa je i on naucio sa njim, a oci su mu ko sto ti kazes ledeno plave. Neki dan dobijem sliku iz Istre i on na njoj ....osjedio skroz ali oci i dalje sijeku. On kad se skine sve oziljak do oziljka i to sve iz Italije.Baronica ga gleda ko u boga ali on hajvan i dan danas...kazu mi da se ponekad spremi i predje granicu bez papira cisto da ga malo adrelin prodrmatajm wrote:@ Gusztav Da dobro si.Nidzo za sankom(Nikola Grce,isao sa mnom u osnovnu skolu),povisok,ridjkaste kose,ako je to taj Nidzo o kojem govoris.
- Chisum
#640 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Krvotok wrote:Vidim po priči ima vas dosta iz mog nekadašnjeg komšilukaevo za njih sa Logavine i bliže okoline da pomenem par likova sa "raskršća" kojih se sjećam. Mimo (mladji brat Samir poginuo, mislim da se po njemu i jedna ulica danas zove) Radovac, Vedad (ex-hrvač) sigurno najjači u tom rejonu al'dobar k'o panja, Baho (o njemu se sve zna), i čitava generacija '65-70 odrasla na tom dijelu Bucko, Siniša Mačkić, Basko, Čuse, braća Rasim i Šljanto, Koka, Alenko, Saša Dodig (sestra Natalija), Damir, pa žuti Miler, neka ne zamjere oni koje sam pozaboravljao. Kasnije oko početka rata su došle generacije Kineza (Campin rod), Linge juniora, braće Aljevića (Žuti i Mirza), Popaja, Koste, Đuđe, i braće mu...
Popaj je dobar... smirio se. Sretoh ga jednom van ove nase napacene zemlje. Volan u rukama.
Djudjo, setao bradu po gradu... standardno, po Golobrdici i nize... danas ga rijetko vidim.
Last edited by Chisum on 04/06/2010 07:27, edited 1 time in total.
- Nekako s proljeća
#641 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Davor Dujmović -Perhan u Banja Luci, nešto više od godinu dana prije nego što će uzeti sebi život.Doživljeni komad slave nije bio dobar za njega...
A u njegovom slučaju, to su bili putevi ''horsa''...prvo Grbavica i Ilidza za dilerom Dragišom...
- braca
#642 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
tajm wrote:Vrlo interesantna tema koja je od pocetka,spominjanjem nekih smradova isla u pogresnom smijeru.Sada je vec bolje a moderatori bi one pocetne postove gdje su spominjani smradovi trebali izbrisati.
Ne znam ko si, ali vidim da znas prave stvari. E,pa, zaboravio si - Momčila. Ali i Seljaka koji je u neka doba dobio belaj sa Todorom (Novicom).
A gdje je u cijeloj prici - Miga?
A Tubić Siniša?
A Škrba?
A Mario bobista?
A Emir Kučukalić?
A Emir Šahinagić?
- Chisum
#643 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
braca wrote:tajm wrote:Vrlo interesantna tema koja je od pocetka,spominjanjem nekih smradova isla u pogresnom smijeru.Sada je vec bolje a moderatori bi one pocetne postove gdje su spominjani smradovi trebali izbrisati.
Ne znam ko si, ali vidim da znas prave stvari. E,pa, zaboravio si - Momčila. Ali i Seljaka koji je u neka doba dobio belaj sa Todorom (Novicom).
A Tubić Siniša?
A Škrba?
A Mario bobista?
A Emir Kučukalić?
A Emir Šahinagić?
Opet izgubih ovu temu iz vida....
Ove zadnje postove nisam ni vidio.
Ali, evo, opet jako interesantne face... sjecam se jos kao omladinac prica o njima, te kako nam je bilo godra kada ih vidimo.
Bas smo mi bili cudan neki grad... svuda bi se lopove i sitne prevarante vjesalo za muda, samo su to kod nas bili momci o kojima su kasnije pravljeni mitovi i bajke...
Evo pomenu covjek jednu "rasnu" ekipu poznatih sarajevskih sibicara... Miroslava - Ebecija, Ocenasa (znaci istina je da je u Makarskoj), Pinje (koji je zajedno sa svojim pomagacima ozbiljno trenirao trcanje
Sada pisem onako, napreskok, jer vidim, imena se roje... a to mi je drago....
Emir Sahinagic.. Eno ga gdje je i bio, mota se po Carsiji.... Nadimak mu bio Konj, a njegovom burazu, Kenanu, Zdrijebe
Pa Mario bobista... eeeeeee kud se njega sjeti?! Sta li je s njim... jako dobar momak, ali se motao sa bagrom... koliko se sjecam, i ranise ga prije rata. Cesta faca po sarajevskim kaficima.
Pa Miga... U Beogradu je, cini mi se.
Kucukalic, u kucerini, na strazi - tamo gdje ga je babo ostavio, jadna li mu majka... taj dalje ne mrda... samo sto se sada druzi sa komsilukom, 30 godina mladjim od sebe...
Eno tajm pomenu Sultana.... pa njegova dva brata, Futko i Zlaja... svi poumirali, koliko znam...
A pitanje ide za Booma71 i za muhu_sa:
Boom, mislis li na Kolibu kod bivseg Doma izvidjaca?
Muha, lave, pomenuo si Sacira. Mislis Na Sacira Shoka? Sjecam se price kad se on i Sucho, otac jednog naseg nestasnog sugradjanina - Fache
- braca
#644 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Misliš Šok, šatro džudista, mislim da on bijaše sa Švrakinog, ali možda i griješim?
Ne reće ništa o Tubić Siniši bilderu i pajdi mu Škrbi, također bilderu? Čini mi se da je Škrba ubijen, ali nisam 100% siguran. Siniša je uvijek bio regulare momak.
Ne reće ništa o Tubić Siniši bilderu i pajdi mu Škrbi, također bilderu? Čini mi se da je Škrba ubijen, ali nisam 100% siguran. Siniša je uvijek bio regulare momak.
-
bullmastiff
#645 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
ovaj emir mi je komsija ako mislis na istog ..sad je u godinama..zivi na logavinoj..braca wrote:tajm wrote:Vrlo interesantna tema koja je od pocetka,spominjanjem nekih smradova isla u pogresnom smijeru.Sada je vec bolje a moderatori bi one pocetne postove gdje su spominjani smradovi trebali izbrisati.
A Tubić Siniša?
A Škrba?
A Mario bobista?
A Emir Kučukalić?A Emir Šahinagić?
- muha_sa
#646 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Chisum
Jašta--taj Šacir
legenda bentbaše i brane.
Šta znam-možda nekom ti ljudi ništa ne znace-nebitno
meni je baš drago što sam rasto u to vrijeme i družio se s nekim od njih
doduše,mi smo se kafana i derneka fatali--a nismo bježali ni od ulice--a bogme ni parka
Mosto kod Vijecnice je bio zborno mjesto ribara i njihovih šupljiranja
Sekula,Lija,Crni,Gopoja........--ih kad oni pocnu o podvizima i gdje i kolika im je riba s udice spala
Pa dodju poznati lokeri Paša i Ćondro
obojica proveli finog odmora u "Boljem Životu"
obojica bili--jel se ono kaže gej
eh to--to su bili
u po price jedan od njih veli--
"uh--da je šta zitizgu pa makar bilo i žensko"
i dan danas tu recenicu prepricavamo--ne može to svako lanut
Pa bokseri- Tajće,Kojo i Cina--sve fina raja
Šune-Čehaja-Očenaš-Činija-Kera-Devi-Punga Mujkić
--pa Pop i Vedo što su tušili dupljak lancice i vere
Ja se opet razvezo
jebla me nostalgija i mladost 
Jašta--taj Šacir
Šta znam-možda nekom ti ljudi ništa ne znace-nebitno
Mosto kod Vijecnice je bio zborno mjesto ribara i njihovih šupljiranja
"uh--da je šta zitizgu pa makar bilo i žensko"
Pa bokseri- Tajće,Kojo i Cina--sve fina raja
Šune-Čehaja-Očenaš-Činija-Kera-Devi-Punga Mujkić
Ja se opet razvezo
-
sofist
#647 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Škrba je ubijen u Beogradu od strane "zemunaca". Je li živ Dragiša Kujačić? Gdje je Sejo Bubuleja?braca wrote:Misliš Šok, šatro džudista, mislim da on bijaše sa Švrakinog, ali možda i griješim?
- amrica
#648 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
sofist wrote:Škrba je ubijen u Beogradu od strane "zemunaca". Je li živ Dragiša Kujačić? Gdje je Sejo Bubuleja?braca wrote:Misliš Šok, šatro džudista, mislim da on bijaše sa Švrakinog, ali možda i griješim?
Je li ovaj Dragisa sa Brnetom hodao? Isto onako povelik?
- plejka2
#649 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Za Dragisu su svasta pricali. Ziv je. 
- HAVANA
#650 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
amrica wrote:sofist wrote:Škrba je ubijen u Beogradu od strane "zemunaca". Je li živ Dragiša Kujačić? Gdje je Sejo Bubuleja?braca wrote:Misliš Šok, šatro džudista, mislim da on bijaše sa Švrakinog, ali možda i griješim?
Je li ovaj Dragisa sa Brnetom hodao? Isto onako povelik?
Dragiša i ćelo...