....promače mi......hdjedoh ti povaditi dobar dio svega onoga gdje se sve Neandertalac smještao.....ali čemu....ionako će biti tih updatea još pa će onda biti zanimljivo iz te perspektive analizirati ovo danas što se piše jer Neandertalac nije uvijek bio evolutivna niša....NIN wrote:
Za informaciju, fosili (mnostvo prijelaznih oblika) nasih predaka su pronalazeni i pronalaze se, tako da svakim novim otkricem imamo sve vise dijelova koji se uklapaju u konacni mozaik. U sastavljanju tog mozaika je dosta pridonijela moderna tehnologija, u ovom slucaju genetika.
U slucaju Neandertalca desila se evoluitivna nisa (slijepa ulica), ili, laicki, dobili smo pobjednika tekme, Sapiensa. Bili su sposobniji.
Ocigledna je neinformiranost, pogresne interpretacije (sto namjerno sto slucajno) i neznanje.
Pozdrav...
"U samom početku, čovjek se pojavio u carstvu anorganskih stvari.Gost123 wrote:ne znam zasto uopce mislis da bi teorija evolucije negirala boga i njegov plan. ako postoji takav svemoguci sveznajuci savrseni bog, kakvim ga smatraju vjernici, zasto bi bilo neobicno da je stvorio i ovakav svemir sa ovakvim prirodnim zakonima? da je upravo teorija evolucije njegovo djelo? on je ionako savrsen i sveznajuci, pa je i prije stvaranja znao sto ce se dogoditi i kako.
Zatim je prešao u carstvo biljaka.
Godinama je živio kao jedna biljka,
Ne sjećajući se gotovo nikako svoga
neorganskog stanja tako različitog;
I kad je prešao iz biljnog stanja u životinjsko
stanje,
Nije se sjećao svoga stanja kao biljke,
izuzev naklonosti koju osjeća za svijet biljaka,
Naročito u vrijeme proljeća i slatkog cvijeća,
Kao naklonost male djece prema svojim majkama,
Koja ne znaju razlog šta je to što ih
privlači njihovim grudima.
Zatim veliki Stvoritelj kao što vi znate,
Izvuče čovjeka iz animalnog stanja da bi ga uveo
u ljudsko stanje.
Tako je čovjek prelazio iz jednog prirodnog reda
u drugi,......."
Poznati islamski pjesnik i mistik Mevlana Dželaludin Rumi (1207-1273)citat iz knjige Muhameda Ikbala "Obnova vjerske misli u islamu"
...samo meni treba mnogo više od ovoga što TE nudi.......bar u ovoj verziji.....