Na osnovu cega ova podjela, jedan dio zgrade zut, drugi zelen... hahahadingosp0 wrote:
AP
Zeleno = OK
Zuto= neka sredina
Crvena= katastrofa ziva
Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
-
boyche
#626 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
- Pasiflora
#627 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Ovo fakat vrijedi quotati - jedan od rijetko pametnih postova na ovoj stupidnoj temi.Comrad wrote:koja je ovdje skupina kompleksasa...zivimo u jednom, neuredjenom, relativno prvljavom, gradu sa nikakvim javnim saobracajem, bez IJEDNOG trga, bez IJEDNOG parka, putevi nikakvi, urbani plan, grad u promjeru cca. 10-ak km sa 2km i ovdje se raspravljate ko gdje zivi...ono ok forum je, raspravljajte se, ali jbt imam osjecaj ko da niko iz kantona nije mak'o...ne kazem, treba voliti svoje, ali pojedince fakat ne kontam...neko misli da je bolji od nekoga drugog jer zivi u sarajevu, u sarajevu se onda treba ponovo podijeliti po lokacijama, pa onda na lokaciji se podijeliti po ulicama, u ulici po zgradama, u zgradi po spratovima...
no ajd nije ni cudo sto se tako ponasamo kad smo hebeni ghetto.
- Lakat Jebić
#628 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
ma vas dvojica samo niste mogli lopte igrat za svoju mahalu ili haustor 
- 1korisnik
#629 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Ilidza zakon, Allaha mi
- mayab
#630 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Pojasni!dingosp0 wrote:
AP
Zeleno = OK
Zuto= neka sredina
Crvena= katastrofa ziva
- 1korisnik
#631 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
onaj parking sa yt se nalazi u crvenoj zoni. meni djevojka znala reci hajmo u taj mali park tu gdje su nize crveen zgrade, u kojima zivi tana, moj habab, i zelene, gdje ima dosta raje
-
Naslovnica
#632 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
90% se slažemdingosp0 wrote:
AP
Zeleno = OK
Zuto= neka sredina
Crvena= katastrofa ziva
- Creasy
#633 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
dingosp0 wrote:
AP
Zeleno = OK
Zuto= neka sredina
Crvena= katastrofa ziva
Ante Babića si obojio u zeleno? Mora da ne poznaješ dobro ko tu sve živi...
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#634 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Da ti poznaješ moju punicu, donji dio I. Andrića bi obojio u crnodingosp0 wrote:
AP
Zeleno = OK
Zuto= neka sredina
Crvena= katastrofa ziva
- astala_vistala
#635 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Sarajevo je prije svega jedno veliko selo,posebno nakon rata,kao sto rece Nele jedne Sarajlije su otisle,neke nove su dosle i to je cinjenica,nekada su valjda Ciglane,Grbavica pa na ilidzi Pejton vazili za elitna naselja,danas je to sve u 5 deka i nema mjesta u Sarajevu gdje mozes reci da ti je odlicno da nema problema to jeste da je neka jako urbana populacija a sada crne tacke koje treba izbjegavati i u setnji..
Buca,Buljakovo strogo izbjegavati toliko papanluka na tako maloj sredini u zivotu nisam vidio i jaci su od ilidze i Vogosce kada se skupe ovi zajedno, u sustini sve neki Almiri i Sedini sa getacama
Brdo Mojmilo cistavom duzinom sa Aneksom i tamo i tamo sve neki Almiri i Sedini sa getacama samo ovi mova kao nesto malo opasniji imaju tetovaze
Carsija Citava to jeste stari grad poslije ovih potoka Ilidze i Vogosce vjerovatno najgore mjesto za zivit u Sarajevu.
Posebnu pricu u ovoj temi zauzimaju Alipasino,Svrakino i Dobrinja sve stoji kriminalno opasno za zivit, posebno dobrinja jer haman sva droga u grad ulazi preko dobrinje pucnjave i sve to,ali ta mjesta imaju svoju pricu svoju filozofiju rodio sam se u svrakinu a svoju pobertetesku epohu zavrsio na Alipasinu i Dobrinji tu je raja
Buca,Buljakovo strogo izbjegavati toliko papanluka na tako maloj sredini u zivotu nisam vidio i jaci su od ilidze i Vogosce kada se skupe ovi zajedno, u sustini sve neki Almiri i Sedini sa getacama
Brdo Mojmilo cistavom duzinom sa Aneksom i tamo i tamo sve neki Almiri i Sedini sa getacama samo ovi mova kao nesto malo opasniji imaju tetovaze
Carsija Citava to jeste stari grad poslije ovih potoka Ilidze i Vogosce vjerovatno najgore mjesto za zivit u Sarajevu.
Posebnu pricu u ovoj temi zauzimaju Alipasino,Svrakino i Dobrinja sve stoji kriminalno opasno za zivit, posebno dobrinja jer haman sva droga u grad ulazi preko dobrinje pucnjave i sve to,ali ta mjesta imaju svoju pricu svoju filozofiju rodio sam se u svrakinu a svoju pobertetesku epohu zavrsio na Alipasinu i Dobrinji tu je raja
- klaki
#636 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
1korisnik wrote:Ilidza zakon, Allaha mi
- Red Wolf
#637 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Al'pacino je zakon!!
- 1korisnik
#638 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
E OVOdingosp0 wrote:
AP
Zeleno = OK
Zuto= neka sredina
Crvena= katastrofa ziva
Treba napraviti kompletnu kartu grada, ovako kao dingospo za ap.
Da se zna kud se moze hodat. Pa neko moze bojiti i crtati, a raja moze ovakve karte dijelov grada koji poznaju dobro ili u kojem zive stavljati na temu i onda sve to objediniti i napraviti mapu citvog grada.
Inace svaka cast na slikici, ev gledam ovaj dio gdje sam otisao kod nekog zubara tu da mi slika neki zub, bas je u ovoj crvenoj zoni, ima neka kafana tu blizu, cini mi se Zeljeznicar, ili ima neke veze za Zeljom, ma pravi geto
- cyprus
#639 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Što me bolan oboji u crveno?

- braca
#640 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Sta fali crnoj boji?!!!enko 1964 wrote:Da ti poznaješ moju punicu, donji dio I. Andrića bi obojio u crno
(Sad ce dusebriznici reci "Pojma ti nemas, crna i bijela nisu boje, to su valeri boja....")
Sa druge strane, da poznaju tvoju punicu i moju svastiku, donji dio Ulice I. Andrica bi - prebrisali. Na slici, naravno.
- Red Wolf
#641 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Neznam sto smo i mi crveni(kod dvorane),kultura ziva
- sheilak
#642 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
istinaRed Wolf wrote:Neznam sto smo i mi crveni(kod dvorane),kultura ziva
- Izlija
#643 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Sve je to do percepcije naroda, svak se negdje nađe, dali zbog toga što je tu odrastao ili što ga nešto vuče ali u biti raji je svejedno gdje živi ukoliko se tu osjeća rahat. Tužna činjenica je da su nestale imaginarne linije koje su djelile bogatije kvartove od radničkih kada se moglo reći da je neki kvart uslovniji i eksluzivniji od drugog jer sada imate X primjera gdje pored kuće od pola miliona KM stoji trošna kuća kojoj je skuplje rušenje od njene vrijednosti. Po mom mišljenju ukoliko se neko usuđuje podići kredit i kupovati neku nekretninu neka prvo razmisli i izvaga dali je bolje dati puno više love za neki stan u užem jezgru grada ili neku kuću u okolici jer nismo svi ni za kuće a ni za stana a što se tiče komšiluka sve je to u 5 deka i tu je to negdje. Nema mahale da se nemože pohvaliti nekim "čuvenim i slavnim" kao i najvećim ološem što po svjetu hoda.
- lua
#644 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Vogošća (iako nije dio grada, nego prigradska općina) je sranje za život. Imaš jedan lokal za pojest' i popit' nešto pošteno, ostali su živi odron. Za vrijeme ramazana se oko džamija skupljaju bradonje i bulje u tebe k'o da si dvoglavi srpski orao jer nisi na teraviji, da ne spominjem dugogodišnju SDA vladavinu, divlje objekte koji niču maltene u tvojoj avliji, industrijsku zonu koju su dovukli do pred vrata ljudima. Ono što je pozitivno da je relativno mirno mjesto, nema nekih grande incidenata, nema opasnih klošara, većinom su to neki likovi iz MSŠ-a koji fol galame kad hodaju cestom k'o da su osvojili Begeš... Al' eto. Iz moje perspektive najbolji dio grada je Centar, mene ne smeta ni vriska, ni galama, ni tramvaji, ni komšijine mrve na balkonu, samo dok ne moram 30 min. do grada po zastoju da se vozam, dok mi se fistule na nogama ne uhvate. Uglavnom sve je to individualno, i nek mi ko ne zahatori što ja 'vako opletoh po Vogošći.
-
Dancer90s
#645 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Najbolje po meni su Bjelave i Mejtas i to dole oko trgovacke skole,djeluje uvijek mirno.A sto se tice gdje nebih volio zivjeti to je Alipasno,Dobrinja,Svrakino itd,a najopasnije to je ubjedljivo Koreja u Sutjeskoj,ko tamo udje uso je,prije bi kroz 10 Alipasina proso u najsitnije sate nego u po bijela dana uso u onaj prolaz tj.u Koreju
- Red Wolf
#646 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
a gdje je,koreja u sutjeskojDancer90s wrote:Najbolje po meni su Bjelave i Mejtas i to dole oko trgovacke skole,djeluje uvijek mirno.A sto se tice gdje nebih volio zivjeti to je Alipasno,Dobrinja,Svrakino itd,a najopasnije to je ubjedljivo Koreja u Sutjeskoj,ko tamo udje uso je,prije bi kroz 10 Alipasina proso u najsitnije sate nego u po bijela dana uso u onaj prolaz tj.u Koreju
- Irelevantan
#647 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Ilidža - Lužani najpoželjnije mjesto za živjeti za porodicu sa malom djecom.
Najnepoželjnije mjesto u Sa .... pa zar ima takvo nešto u Sa???
Svaka mahala u Sarajevu ima svoju draž.
Čitam komentare i ne mogu da vjerujem koja količina kompleksaša, za ne povjerovat
U biti svako svoju mahalu hvali što je i razumljivo.
P.S.
ne živim ni blizu Ilidže
Najnepoželjnije mjesto u Sa .... pa zar ima takvo nešto u Sa???
Svaka mahala u Sarajevu ima svoju draž.
Čitam komentare i ne mogu da vjerujem koja količina kompleksaša, za ne povjerovat
U biti svako svoju mahalu hvali što je i razumljivo.
P.S.
ne živim ni blizu Ilidže
-
Dancer90s
#648 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Jeste,ima dole Koreja negdje kod bivseg vf komerca ako se ne varam,a ima Koreja to je onaj mali kvart u Sutjeskoj ulici
- Red Wolf
#649 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
dobro ova prva je opste poznata,sada je konzum,a za ovu drugu,koreja u sutjeskoj priznajem da prvi put cujemDancer90s wrote:Jeste,ima dole Koreja negdje kod bivseg vf komerca ako se ne varam,a ima Koreja to je onaj mali kvart u Sutjeskoj ulici
-
Dancer90s
#650 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Pa dobro inace je poznato samo kao Sutjeska a ustvari onaj prolaz u Sutjeskoj pa tamo mali kvart sto se nalazi zove se Koreja najopasnija raja je vazila uvijek iz Koreje jos prije rata a i danas dan tu zive samo teske budale,i uvijek je bilo poznato po narkomaniji i prostituciji,ako se sjecas vijesti nekih od prije par godina umrla prostitutka moldavka,postar naletio na postavljenu bombu sve te vijesti poticu iz jedne kuce od onog Konje poznatog narkomana i prvog uzgajivaca pit bullova u SarajevuRed Wolf wrote:dobro ova prva je opste poznata,sada je konzum,a za ovu drugu,koreja u sutjeskoj priznajem da prvi put cujemDancer90s wrote:Jeste,ima dole Koreja negdje kod bivseg vf komerca ako se ne varam,a ima Koreja to je onaj mali kvart u Sutjeskoj ulici