N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU...
- stella_k
Ne znam da li je neko kontaktirao Apoteke Sarajevo, tj. njihovu komercijalu ili tako nesto. Trebali bi se njima obratiti za donaciju ljekova. Ako nije niko molim da javite, pa bih ja ja sutra poslala mail ili nazvala nekoga. 
- daduli_sa
Ja sam u petak njima poslao mail ([email protected]) sa spiskom lijekova koji nam trebaju i zamolio ih da nam dostave ako mogu cijene tih lijekova; nakon toga sam i nazvao njihovu centralu i tamo mi je potvrdjeno da je ta mail adresa aktivna te da cemo dobiti odgovor... neku vrstu odgovora. Do sada nije nista stiglo. hajd @stella_k ako ja ne postiram nikakav odgovor od njih u toku sutrasnjeg dana saljem ti PP pa ti vidi da nazoves ( tel: ++387 33 72 26 66) i skontas mogu li sta oni da nam pomognu.stella_k wrote:Ne znam da li je neko kontaktirao Apoteke Sarajevo, tj. njihovu komercijalu ili tako nesto. Trebali bi se njima obratiti za donaciju ljekova. Ako nije niko molim da javite, pa bih ja ja sutra poslala mail ili nazvala nekoga.
- bpsang
Razleti se stella po apotekama ako nekoga znas mozda i dobijes sta povoljnostella_k wrote:Ne znam da li je neko kontaktirao Apoteke Sarajevo, tj. njihovu komercijalu ili tako nesto. Trebali bi se njima obratiti za donaciju ljekova. Ako nije niko molim da javite, pa bih ja ja sutra poslala mail ili nazvala nekoga.
-
FortunaBela
A šta je sa tim paketićima...
Hoće li ta djeca dobiti išta u ruke da se obraduju...
- bpsang
Bella radimo na tome svim srcem, koliko pratis desavanja u zadnjih 5-6 stranica vidjeces da je u velikom broju vise rijec o lijekovima i garderobi,FortunaBela wrote:A šta je sa tim paketićima...
nego u novogodisnjim paketicima,trudimo se da ipak bude svega pomalo.
-
FortunaBela
Vidim ja da se ta akcija raširila na sve, osim da bude ono što smo se u početku dogovarali, da se djeca obraduju...
A jedini način je da lično u ruke dobiju...te paketiće....
A jedini način je da lično u ruke dobiju...te paketiće....
- bpsang
Dragi moji forumasi , ja vas u potpunosti shvatam, ali od predstavnika Zavoda Mjedenica, smo dobili spisak neophodnih stvari, koje bi bila najbolji poklon za novogodisnje praznike, a to su (procitajte postove na predzadnjim stranicama)perke wrote:djeci -> igracke![]()
![]()
lijekove -> penzionerima.ba![]()
uozbiljite se malo....skontaj, da si dijete sta bi volio/la![]()
izricito nam je receno da mnoga od te djece ne smiju uopste jesti slatke proizvode i da bi u najboljoj mjeri bilo da se djeci poklone stvari koe su im neophodne,.
sto se tice udaljavanja akcije, najbolje i najefikasnije je dobrodosla svaka sugestija, tako da se mozemo naci u sredistu potrazivanja.
ako nisam u pravu, molim vas kontaktirajte mIRCi , i daduli_sa
radi boljeg objasnjenja
hvala na razumjevanju
- daduli_sa
Posjetio bi neke forumase da se neke stvari ne mogu realizovati kako se zacrta - bilo bi i nama koji smo se prihvatili posla mnogo lakse otici i reci dajte nam to to i to, spakujte tako i tako i adio mare! Na zalost pokusavamo pomoci nekome kome i nije bas tako lako pruziti pomoc!
Alergije, gusenje, opasnost od povredjivanja, potreba za necim, dupliranje u dobijanju tih dana, da ne bude previse skupo, USRECITI djecu, sacuvati obraz pred onima koji su dali novac, ljubomora ("zasto je on dobio ovo a ja ono")... sve su to problemi i cinjenice sa kojima se lokalci trebaju pozabaviti! I mislim da nam najmanje na kraju treba "poluosuda" oko penzionera... na zalost ta djeca nisu ni djeca djecom, a nikad nece biti ni penzioneri kako bi trebali da budu.
Pitanje za sve: da mi odemo u prvi veci trgovinski lanac, kupimo sarenih paketica koliko mognemo za skupljeni novac i odemo do Mjedenice, damo im to pa ili neka bace ili neka nose svojoj djeci kuci... mislim - pa PLANIRALI smo od pocetka da to budu paketici... a najbolje bi bilo da djeca to nasilu pojedu da bi udovoljili nama forumovcima koji smo PLANIRALI da ih time obradujemo... a kad mi odemo neka ih odgajatelji nosaju po hitnoj...
Uozbiljimo se! Budimo konstruktivni bez bosanskog sindroma - nerealno olako preko tudjih ledja!
Alergije, gusenje, opasnost od povredjivanja, potreba za necim, dupliranje u dobijanju tih dana, da ne bude previse skupo, USRECITI djecu, sacuvati obraz pred onima koji su dali novac, ljubomora ("zasto je on dobio ovo a ja ono")... sve su to problemi i cinjenice sa kojima se lokalci trebaju pozabaviti! I mislim da nam najmanje na kraju treba "poluosuda" oko penzionera... na zalost ta djeca nisu ni djeca djecom, a nikad nece biti ni penzioneri kako bi trebali da budu.
Pitanje za sve: da mi odemo u prvi veci trgovinski lanac, kupimo sarenih paketica koliko mognemo za skupljeni novac i odemo do Mjedenice, damo im to pa ili neka bace ili neka nose svojoj djeci kuci... mislim - pa PLANIRALI smo od pocetka da to budu paketici... a najbolje bi bilo da djeca to nasilu pojedu da bi udovoljili nama forumovcima koji smo PLANIRALI da ih time obradujemo... a kad mi odemo neka ih odgajatelji nosaju po hitnoj...
Uozbiljimo se! Budimo konstruktivni bez bosanskog sindroma - nerealno olako preko tudjih ledja!
-
FortunaBela
E ovako sva ta djeca su sita pomoći koja im se pruža, a do njih ne dopire, to je realnost...da humanitarna pomoć dolazi, ali da uglavnom odlazi u pogrešne ruke....Ja stojim i dalje iza toga da toj djeci(a rečeno je u samom početku akcije, djeci koja nemaju) znači ne govorimo o nekom dupliranju...damo poklon lično u ruke....Dal i paketiće ili igračke, ali da to bude njihovo...
A ne u ruke osoblju, koje će to razgrabiti....Te pare koje se skupe nisu ništa sem jedne kapi u moru....Stojim iza toga da se djeci kupe paketići, onoj djeci koja ih neće primiti....A njih je nažalost jako puno u BiH...
A ne u ruke osoblju, koje će to razgrabiti....Te pare koje se skupe nisu ništa sem jedne kapi u moru....Stojim iza toga da se djeci kupe paketići, onoj djeci koja ih neće primiti....A njih je nažalost jako puno u BiH...
- daduli_sa
Zamolio bi te da nam das konstruktivan prijedlog oko ovih paketica i da citas sve sto je napisano - pogotovo onog dijela da djeca ne smiju mnoge stvari jesti, ne smiju biti igracke od kojih se mogu povrijediti etc etc... a pri tome sve ce to dobiti taj dan, cak i od nas u nekoj mjeri (jer zelimo da za djecu napravimo dogadjaj a ne samo nabavljanje necega) , a njihove PRAVE potrebe ce ostati neizmirene... Ma super!FortunaBela wrote:...damo poklon lično u ruke....Dal i paketiće ili igračke, ali da to bude njihovo...
A ne u ruke osoblju, koje će to razgrabiti....
A sto se tice ovog dijela da ce neko razgrabiti - NO COMMENT! Ocigledno daljina cini svoje! Ako i tako mislis pokusaj da zadrzis takvo misljenje za sebe jer mi htjeli ili ne moramo da kontaktiramo sa tim, po tvom opisu, "zvijerima od odgajatelja".
- bpsang
FortunaBela
Nadam se da ce ti mIRCi vrlo brzo odgovoriti, jer je bila u kontaktu sa odgovornim u Mjedenici,
ja ti licno mogu reci,da bi volio da sva djeca dobiju paketice, i robu koja im nedostaje, sav novac koji budemo dobili utrosice se u tu svrhu,.
Trebamo kontaktirati digger-a koj je i organizator akcije, pa kad se usaglasimo, da uradimo sve kako treba.
Steta sto nisi ovde da vidis i pratis kako sve to ide.
Nadam se da ce ti mIRCi vrlo brzo odgovoriti, jer je bila u kontaktu sa odgovornim u Mjedenici,
ja ti licno mogu reci,da bi volio da sva djeca dobiju paketice, i robu koja im nedostaje, sav novac koji budemo dobili utrosice se u tu svrhu,.
Trebamo kontaktirati digger-a koj je i organizator akcije, pa kad se usaglasimo, da uradimo sve kako treba.
Steta sto nisi ovde da vidis i pratis kako sve to ide.
-
FortunaBela
Ne misliš valjda da iznosim svoje mišljenje i bacam ljagu na nešto ili na nekog da nemam informacije da se to stvarno dešava....daduli_sa wrote:Zamolio bi te da nam das konstruktivan prijedlog oko ovih paketica i da citas sve sto je napisano - pogotovo onog dijela da djeca ne smiju mnoge stvari jesti, ne smiju biti igracke od kojih se mogu povrijediti etc etc... a pri tome sve ce to dobiti taj dan, cak i od nas u nekoj mjeri (jer zelimo da za djecu napravimo dogadjaj a ne samo nabavljanje necega) , a njihove PRAVE potrebe ce ostati neizmirene... Ma super!FortunaBela wrote:...damo poklon lično u ruke....Dal i paketiće ili igračke, ali da to bude njihovo...
A sto se tice ovog dijela da ce neko razgrabiti - NO COMMENT! Ocigledno daljina cini svoje! Ako i tako mislis pokusaj da zadrzis takvo misljenje za sebe jer mi htjeli ili ne moramo da kontaktiramo sa tim, po tvom opisu, "zvijerima od odgajatelja".
Ja i dalje stojim iza toga da srestava nema dovoljno da bi se mogle podmiriti sve stvarne potrebe...cilj nam je obradovati djecu...
- stella_k
@Daduli...cc....ne tako Fortunici nasoj..daduli_sa wrote:Zamolio bi te da nam das konstruktivan prijedlog oko ovih paketica i da citas sve sto je napisano - pogotovo onog dijela da djeca ne smiju mnoge stvari jesti, ne smiju biti igracke od kojih se mogu povrijediti etc etc... a pri tome sve ce to dobiti taj dan, cak i od nas u nekoj mjeri (jer zelimo da za djecu napravimo dogadjaj a ne samo nabavljanje necega) , a njihove PRAVE potrebe ce ostati neizmirene... Ma super!FortunaBela wrote:...damo poklon lično u ruke....Dal i paketiće ili igračke, ali da to bude njihovo...
Njen doprinos ovoj akciji nije manji od bilo cijeg na ovoj temi...
To sto je daleko ne znaci da ne zna kakvo je stanje u zemlji...