JBT wrote:
Da, da. Suti i pusti da banda "u ime Allaha dz. s." ostvaruje licnu korist, a na ustrb izmanipulisane i opljackane svetinje. Kao sto rekoh, ne treba Svevisnjem nikakva tv, ili bilo koja druga, promocija. To vidim kao cisto podcjenjivanje Gospodara svih svjetova u glavama pojedinaca. Pricas o "Uzvisenom". Na koga mislis? Ko ga je takvim proglasio? Otkud pravo na to? Jarane, ako zelis pomoci nekome onda mu pomozi bez nekih pompi i u ocekivanju hvalospjeva. Onaj koji treba da zna ce znati. Ne moze se sakriti ni kad bi htjeo. Iz tog razloga nikoga ne pitaj "a sta si ti uradio?". Nisi ti taj kome se podnose racuni.
Imam i ja jedan savjet za samo tebe:
U islamu postoji samo jedna relacija i to samo izmedju Allaha dz. s. i tebe. Sve ostalo je od covjeka. Ako ti to tako ne dozivljavas onda je to tvoja stvar, ali ne podcjenjuj Allaha dz. s. pred drugima.
vidi jos uvijek nisam siguran da li si samo trol zaduzen za razbijanja licnosti hafiza Bugarija ili si brat koji neke stvari jos ne shvata dovoljno dobro,pa cu ti postaviti dva pitanja vezana uz ovo boldirano i povecano...dakle
1.reci mi sta ti tacno znas o hafizu Bugariju,o onome sta radi,cim se bavi?Ali pazi hocu ono tacno sto ti znas,ne ono sto si cuo,sto si sam "skontao" i sto ti nisu ispricali?
i
2.znas li sta znaci rijec dzemat u nasem kontekstu islama i kakve su blagodati dzemat
ajde odgovori mi na to pa cemo vidjeti dalje sta cemo s tobom
i sinko Uzviseni je Onaj koji je Najuzviseniji,koji daje i uzima,Onaj koji razdvaja dobro od loseg
selam