Sulejman Bugari

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
JBT

#626 Re: Sulejman Bugari

Post by JBT »

Ja ne znam kakva vam je ovo glupa prica, jel vi uopste znate sta i o cemu pricate ? Kakve pare, vikendice i sl. ? Covjek zivi u starijoj bosanskoj kuci, vozi citroena saxo koji je ispod 5000KM, prije toga je dugo vremena vozio golfa trojku dok se nije raspao... covjek uopste nije materijalista i ne napalcauje svoje usluge, sta vise ako se malo bolje raspitate znat cete sta radi i kako funkcionise, ovo sve znam zato sto mi je to prvi komsija, i sigurno je ovo sto ja govorim kompetentnije od vasih lupanja, ne znam samo kakva je svrha blacenja nekog na ovaj nacin ko nije to zasluzio niscim niti uradio nesto da bi tako nesto izazvao ? Stidite se.
Ako je ovako Kao sto si napisao, onda je sve ok. Nema se sta reci. Ko voli neka izvoli. :)

Ako cemo tom logikom kojom ti ides,pa danas u Sarajevu imas na stotine,i na hiljade siromasnih muslimana po dzematima,onda bi li i imami trebali kao primjer tim ljudima i kao izraz saucesca da isto budu siromasi i da prezivljavaju od danas do sutra?!
Da, trebali bi. "Sit gladnog ne razumije."
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#627 Re: Sulejman Bugari

Post by Chmoljo »

osim ako je i sit nekad bio gladan... šta veliš? :)
JBT

#628 Re: Sulejman Bugari

Post by JBT »

Pokazalo se da su ti jos gori. U velikoj vecini. :)
Chmoljo

#629 Re: Sulejman Bugari

Post by Chmoljo »

JBT wrote:Pokazalo se da su ti jos gori. U velikoj vecini. :)
pokazalo se... ima... većina... sve neodređeno... govrimo o konkretnom čovjeku i konkretnim djelima. nema razloga za neodređenost.

ispada da sam ovdje advokat nečiji (Bugarijev konkretno) ali brate ne pričamo uopšteno, govorimo o određenom čovjeku, zato nema potrebe govoriti neodređeno. bez veze blatite čovjeka i smeta vam a nemate konkretne stvari zbog kojih to radite. sve po nekom osjećaju ili inerciji.

evo ja dosad ništa ne pročitah zbog čega bi ga se moglo kompromitovati, a vi i dalje ispirate usta njegovim imenom.

niti dotičnog znam, niti idem na njegove vazove, ali ružno mi je to kako pljujete čovjeka bez nekih konkretnih dokaza.

ali eto, po volji vam, sve dok ne pređete granicu.
KadSeMrtviProbudimo

#630 Re: Sulejman Bugari

Post by KadSeMrtviProbudimo »

@Chmoljo, Sulejman Bugari je najbolji imam na svijetu :D
Chmoljo

#631 Re: Sulejman Bugari

Post by Chmoljo »

nadasve duhovito
kamen spoticanja

#632 Re: Sulejman Bugari

Post by kamen spoticanja »

Chmoljo wrote:
JBT wrote:Pokazalo se da su ti jos gori. U velikoj vecini. :)
pokazalo se... ima... većina... sve neodređeno... govrimo o konkretnom čovjeku i konkretnim djelima. nema razloga za neodređenost.

ispada da sam ovdje advokat nečiji (Bugarijev konkretno) ali brate ne pričamo uopšteno, govorimo o određenom čovjeku, zato nema potrebe govoriti neodređeno. bez veze blatite čovjeka i smeta vam a nemate konkretne stvari zbog kojih to radite. sve po nekom osjećaju ili inerciji.

evo ja dosad ništa ne pročitah zbog čega bi ga se moglo kompromitovati, a vi i dalje ispirate usta njegovim imenom.

niti dotičnog znam, niti idem na njegove vazove, ali ružno mi je to kako pljujete čovjeka bez nekih konkretnih dokaza.
ali eto, po volji vam, sve dok ne pređete granicu.
cuj konkretnih dokaza,pa kad je nasem covjeku trebao dokaz da pljuje po svemu sto je od njega bolje?
pa to sve stavis u kontekst sax-a gdje je najbolji onaj koji najvise pljuje po svemu,a najpozeljnije je po onima koji imaju veze s Islamom(ne kazem da to ima veze s site-om nego s profilom svakojakih forumskih nickova koji ovde obitavaju a kojima je crvena boja najdraza a udbaski metod najjasniji)
dakle kao sto kaze cijenjeni kolega arzuhal sto ih vise opanjkavaju sve su mi drazi...a sdp kao opcija na izborima dalji...nazalost
JBT

#633 Re: Sulejman Bugari

Post by JBT »

Radi se o protutezhi. Ne vidim nikakvo pljuvanje, ali nije ni on nista vise od bilo kojeg drugog vjernika pa je time podlozan i analizi. Pogotovo nakon otiskivanje u showbiz vode. Drugim rijecima, "javna si licnost, bices javno i analiziran".

Ovo ja zovem ne pljuvanjem, nego bljuvanjem :) :
cuj konkretnih dokaza,pa kad je nasem covjeku trebao dokaz da pljuje po svemu sto je od njega bolje?
pa to sve stavis u kontekst sax-a gdje je najbolji onaj koji najvise pljuje po svemu,a najpozeljnije je po onima koji imaju veze s Islamom(ne kazem da to ima veze s site-om nego s profilom svakojakih forumskih nickova koji ovde obitavaju a kojima je crvena boja najdraza a udbaski metod najjasniji)
dakle kao sto kaze cijenjeni kolega arzuhal sto ih vise opanjkavaju sve su mi drazi...a sdp kao opcija na izborima dalji...nazalost
kamen spoticanja

#634 Re: Sulejman Bugari

JBT wrote:Radi se o protutezhi. Ne vidim nikakvo pljuvanje, ali nije ni on nista vise od bilo kojeg drugog vjernika pa je time podlozan i analizi. Pogotovo nakon otiskivanje u showbiz vode. Drugim rijecima, "javna si licnost, bices javno i analiziran".

Ovo ja zovem ne pljuvanjem, nego bljuvanjem :) :
ti pod forumskim nickom i on kao neko ko javno radi ono sto mu njegova vjera i stepen njegovog racia nalaze?
jako fer usudio bih se reci :roll:
to sto sti zoves showbizom strucno zovu da'va :wink:
a analizu tipa "pamet je dokle moja pamet dobacuje" ostavi za stranacke manifestacije,jer pored ovakve pameti i pljuvanje i bjuvanje dodju ti bas kao potaman :wink:
jedna me stvar samo cudi
kako crvenim nikad ne padne na pamet da posjete kakvu dzamiju pa da vide koliko su ucinkovite 60minutne udbaske metode,i kakve efekat hvala Uzvisenom izazivaju :wink: nevjerovatno da tako ozbiljni ljudi misle da se islam moze pobjediti uopste a kamoli na udbaski nacin
sad u 2009toj :-)
JBT

#635 Re: Sulejman Bugari

Post by JBT »

Ma nemas ti pojma. Upravo je tebi retorika pararelna sa udbaskom.
Moj jarane, da nisam vjernik ne bih ovdje ni slova napisao (mada to drzim strogo privatnom temom). Dragom Allahu dz. s. ne trebaju portparoli ni marketinska promocija. Niti kakvo takmicenje ko je kako napunio dzamiju. Da je njegova volja to bila, cijela zemaljska kugla bi bila pod samo jednom vjerom (ili mislis da Allah to nije u stanju). Suti i poklopi se, jadan ne bio, navuces sebi samo belaj na sudnjem danu.
Poklopi se i brini se za svoju familiju (ako je imas) i pomozi prvom do sebe ako hoces biti na Allahovom putu. Ako se zelis baviti propagandom bujrum u politiku i nemoj slucajno da si sta spomenuo u ime Allaha dz.s. Samo ce tebi o glavu, nikom drugom.

:)
Johnny071

#636 Re: Sulejman Bugari

Post by Johnny071 »

JBT wrote:Ma nemas ti pojma. Upravo je tebi retorika pararelna sa udbaskom.
Moj jarane, da nisam vjernik ne bih ovdje ni slova napisao (mada to drzim strogo privatnom temom). Dragom Allahu dz. s. ne trebaju portparoli ni marketinska promocija. Niti kakvo takmicenje ko je kako napunio dzamiju. Da je njegova volja to bila, cijela zemaljska kugla bi bila pod samo jednom vjerom (ili mislis da Allah to nije u stanju). Suti i poklopi se, jadan ne bio, navuces sebi samo belaj na sudnjem danu.
Poklopi se i brini se za svoju familiju (ako je imas) i pomozi prvom do sebe ako hoces biti na Allahovom putu. Ako se zelis baviti propagandom bujrum u politiku i nemoj slucajno da si sta spomenuo u ime Allaha dz.s. Samo ce tebi o glavu, nikom drugom.

kako su tvoji postovi kontradiktorni i dvolicni to je jedno cudo nevidjeno...
BHF_Manijak

#637 Re: Sulejman Bugari

Post by BHF_Manijak »

Hajde dobro,covjek ima svoje,ovaj JBT;frajer misli da Bugari klepa pare,da je najbogatiji imam i najodvratniji i ok,vidis da je tvrdoglav covjek,ha ya... :wink: A sto komunu iz vlastitog djepa djelom finansira,sto pronalazi raznorazne donatore,sto pomaze ljudima inace bez naplate i uzimanja love,sto od tribne u BKC-u daje u dobrovoljne priloge veliki dio to sve macku o rep,pogan je to covjek jel de,treba ga razapet k`o i vrijeme inkvizicije... :-?
kamen spoticanja

#638 Re: Sulejman Bugari

JBT wrote:Ma nemas ti pojma. Upravo je tebi retorika pararelna sa udbaskom.
Moj jarane, da nisam vjernik ne bih ovdje ni slova napisao (mada to drzim strogo privatnom temom). Dragom Allahu dz. s. ne trebaju portparoli ni marketinska promocija. Niti kakvo takmicenje ko je kako napunio dzamiju. Da je njegova volja to bila, cijela zemaljska kugla bi bila pod samo jednom vjerom (ili mislis da Allah to nije u stanju). se, jadan neSuti i poklopi bio, navuces sebi samo belaj na sudnjem danu.

sinko jedno od najvaznijih, a uistinu u ovom vremenu, i najkorisnijih postulata tvoje i moje vjere jeste pravilo da neopanjkavas nikoga,da ne ogovaras nikoga,da ne prenosis informacije koje ne mozes provjeriti...
kad vec spominjes i dan sabiranja racuna onda moras i znati da je odluka ko ce kako proci, samo Njegova :wink:
naravno jedan od postulata je i da o tudjem imanu ne smijes govoriti jer u srce nisi kadar pogledati :wink:
jos jedan od postulata je da bratu muslimanu ne smijes zavidjeti osim na znanju koje taj posjeduje i blagodatima koje trosi na putu Uzvisenog... :wink:
a sebebom doticnog brata kojeg ovde javno "analiziras" Uzviseni je u normalan zivot vratio jako mnogo izgubljenih ljudi(ovisnika npr.)
a ti se zapitaj sta si ti uradio?
ajd uzdravlje
i samo jedan prijateljski savjet kao brat bratu
nije sinko pamet dokle tvoja dobacuje :!:
Johnny071

#639 Re: Sulejman Bugari

Post by Johnny071 »

ja mislim da bi bilo fer zatvoriti ovu temu jer stvarno nista dobro od ovog nece izaci. uvijek ce biti zlih jezika, tudjeg ega koji se ne moze kontrolisati i zlonamjernih postova - cisto iz provokacije.
beautyfool

#640 Re: Sulejman Bugari

Post by beautyfool »

Obavještavamo Vas da se počeviši, od 1. oktobra 2009. godine, na talasima Radija Islamske zajednice Bosne i Hercegovine “BIR” svakog četvrtka, u terminu od 15:00-17:00, realizuje emisija sa hafizom Sulejmanom Bugarijem. Emisija nosi naslov “Druženje sa hafizom Sulejmanom Bugarijem”. Radio “BIR” se potrudio da svim svojim slušaocima izvan BiH omogući da prate kompletan program, kao ovu emisiju putem interneta na http://www.bir.ba.

Tema druženja sa Hafizom Bugarijem na talasima radija “BIR”, 03. decembra 2009., bit će "Trenirajmo da bi spremni bili!“ Pitanja u vezi sa tom temom možete postavljati na E-mail: [email protected]

Bujrum, ako imate sta pitati pitajte direktno, ali ne kvarite ovako lijepu temu neumjesnim komentarima.
Selam alejkum.
andrija2007

#641 Re: Sulejman Bugari

Post by andrija2007 »

BHF_Manijak wrote:Hajde dobro,covjek ima svoje,ovaj JBT;frajer misli da Bugari klepa pare,da je najbogatiji imam i najodvratniji i ok,vidis da je tvrdoglav covjek,ha ya... :wink: A sto komunu iz vlastitog djepa djelom finansira,sto pronalazi raznorazne donatore,sto pomaze ljudima inace bez naplate i uzimanja love,sto od tribne u BKC-u daje u dobrovoljne priloge veliki dio to sve macku o rep,pogan je to covjek jel de,treba ga razapet k`o i vrijeme inkvizicije... :-?
Dole inkvizicija!
JBT

#642 Re: Sulejman Bugari

Post by JBT »

sinko jedno od najvaznijih, a uistinu u ovom vremenu, i najkorisnijih postulata tvoje i moje vjere jeste pravilo da neopanjkavas nikoga,da ne ogovaras nikoga,da ne prenosis informacije koje ne mozes provjeriti...
kad vec spominjes i dan sabiranja racuna onda moras i znati da je odluka ko ce kako proci, samo Njegova
naravno jedan od postulata je i da o tudjem imanu ne smijes govoriti jer u srce nisi kadar pogledati
jos jedan od postulata je da bratu muslimanu ne smijes zavidjeti osim na znanju koje taj posjeduje i blagodatima koje trosi na putu Uzvisenog...
a sebebom doticnog brata kojeg ovde javno "analiziras" Uzviseni je u normalan zivot vratio jako mnogo izgubljenih ljudi(ovisnika npr.)
ajd uzdravlje
nije sinko pamet dokle tvoja dobacuje
Da, da. Suti i pusti da banda "u ime Allaha dz. s." ostvaruje licnu korist, a na ustrb izmanipulisane i opljackane svetinje. Kao sto rekoh, ne treba Svevisnjem nikakva tv, ili bilo koja druga, promocija. To vidim kao cisto podcjenjivanje Gospodara svih svjetova u glavama pojedinaca. Pricas o "Uzvisenom". Na koga mislis? Ko ga je takvim proglasio? Otkud pravo na to? Jarane, ako zelis pomoci nekome onda mu pomozi bez nekih pompi i u ocekivanju hvalospjeva. Onaj koji treba da zna ce znati. Ne moze se sakriti ni kad bi htjeo. Iz tog razloga nikoga ne pitaj "a sta si ti uradio?". Nisi ti taj kome se podnose racuni.
Imam i ja jedan savjet za samo tebe:

U islamu postoji samo jedna relacija i to samo izmedju Allaha dz. s. i tebe. Sve ostalo je od covjeka. Ako ti to tako ne dozivljavas onda je to tvoja stvar, ali ne podcjenjuj Allaha dz. s. pred drugima.
BHF_Manijak

#643 Re: Sulejman Bugari

Post by BHF_Manijak »

JBT wrote:
kad vec spominjes i dan sabiranja racuna onda moras i znati da je odluka ko ce kako proci, samo Njegova
naravno jedan od postulata je i da o tudjem imanu ne smijes govoriti jer u srce nisi kadar pogledati
jos jedan od postulata je da bratu muslimanu ne smijes zavidjeti osim na znanju koje taj posjeduje i blagodatima koje trosi na putu Uzvisenog...
ajd uzdravlje
nije sinko pamet dokle tvoja dobacuje
Da, da. Suti i pusti da banda "u ime Allaha dz. s." ostvaruje licnu korist, a na ustrb izmanipulisane i opljackane svetinje. Kao sto rekoh, ne treba Svevisnjem nikakva tv, ili bilo koja druga, promocija. To vidim kao cisto podcjenjivanje Gospodara svih svjetova u glavama pojedinaca. Pricas o "Uzvisenom". Na koga mislis? Ko ga je takvim proglasio? Otkud pravo na to? Jarane, ako zelis pomoci nekome onda mu pomozi bez nekih pompi i u ocekivanju hvalospjeva. Onaj koji treba da zna ce znati. Ne moze se sakriti ni kad bi htjeo. Iz tog razloga nikoga ne pitaj "a sta si ti uradio?". Nisi ti taj kome se podnose racuni.

U islamu postoji samo jedna relacija i to samo izmedju Allaha dz. s. i tebe. Sve ostalo je od covjeka. Ako ti to tako ne dozivljavas onda je to tvoja stvar, ali ne podcjenjuj Allaha dz. s. pred drugima.
Toliko o tvom islamu kako ti velis,ne znas na koga se odnosi rijec Uzviseni a ovdje si dosao da nama vazis kako je Bugari kriminalac,extra... 8-)
kamen spoticanja

#644 Re: Sulejman Bugari

JBT wrote: Da, da. Suti i pusti da banda "u ime Allaha dz. s." ostvaruje licnu korist, a na ustrb izmanipulisane i opljackane svetinje. Kao sto rekoh, ne treba Svevisnjem nikakva tv, ili bilo koja druga, promocija. To vidim kao cisto podcjenjivanje Gospodara svih svjetova u glavama pojedinaca. Pricas o "Uzvisenom". Na koga mislis? Ko ga je takvim proglasio? Otkud pravo na to? Jarane, ako zelis pomoci nekome onda mu pomozi bez nekih pompi i u ocekivanju hvalospjeva. Onaj koji treba da zna ce znati. Ne moze se sakriti ni kad bi htjeo. Iz tog razloga nikoga ne pitaj "a sta si ti uradio?". Nisi ti taj kome se podnose racuni.

vidi jos uvijek nisam siguran da li si samo trol zaduzen za razbijanja licnosti hafiza Bugarija ili si brat koji neke stvari jos ne shvata dovoljno dobro,pa cu ti postaviti dva pitanja vezana uz ovo boldirano i povecano...dakle
1.reci mi sta ti tacno znas o hafizu Bugariju,o onome sta radi,cim se bavi?Ali pazi hocu ono tacno sto ti znas,ne ono sto si cuo,sto si sam "skontao" i sto ti nisu ispricali?
i
2.znas li sta znaci rijec dzemat u nasem kontekstu islama i kakve su blagodati dzemat

ajde odgovori mi na to pa cemo vidjeti dalje sta cemo s tobom

i sinko Uzviseni je Onaj koji je Najuzviseniji,koji daje i uzima,Onaj koji razdvaja dobro od loseg :wink:
selam
arzuhal

#645 Re: Sulejman Bugari

Post by arzuhal »

JBT wrote: Pricas o "Uzvisenom". Na koga mislis? Ko ga je takvim proglasio? Otkud pravo na to?
Govori! Sve znamo! Tvoji prijatelji u susjednoj ćeliji su već propjevali...nećeš ni ti dugo! A bolje ti je da odmah kažeš...Imena, prijatelju! Hoćemo imena!

:run:
JBT

#646 Re: Sulejman Bugari

Post by JBT »

I ja bih se na vasem mjestu osjecao ugrozenim. :-)
kamen spoticanja

#647 Re: Sulejman Bugari

JBT wrote:I ja bih se na vasem mjestu osjecao ugrozenim. :-)
dakle ti ipak imas vecih problema od hafiza Bugarija :roll:
uzivaj u forumanju
JBT

#648 Re: Sulejman Bugari

Post by JBT »

Zahvaljujem. :)

Nego, da ti odgovorim na ona postavljena pitanja:

1. Bugari je za mene isto sto i oni predikanti (propovjednici) u bilo kojoj drugoj religiji. A opet, znam da u islamu vrijede druga mjerenja vrijednosti kad je propovjednistvo u pitanju. :)

2. Dzemat je dzemat, a insan je insan. :) Kako god da okrenes, svak je opet za se (ponaosob).
BHF_Manijak

#649 Re: Sulejman Bugari

Post by BHF_Manijak »

JBT wrote:Zahvaljujem. :)

1. Bugari je za mene isto sto i oni predikanti (propovjednici) u bilo kojoj drugoj religiji. A opet, znam da u islamu vrijede druga mjerenja vrijednosti kad je propovjednistvo u pitanju. :)

2. Dzemat je dzemat, a insan je insan. :) Kako god da okrenes, svak je opet za se (ponaosob).
Nema sanse,ko god da je te ovom ucio,pogresno je,ali 100%!!Dzemat ne moze bez insana niti insan bez dzemata,u uzajamnoj su vezi,a Bugari upravo radi na ocuvanju i ucvrscivanju veza u dzematu,ako ne vjerujes,otidji u Bijelu dzamiju,ja ljepseg i gostoljubivijeg dzemata ne vidjoh u Seheru,kako radosni,nasmijani i raspolozeni ljudi,kako ti sa osmijehom prilaze,kakva energija i ljubav... :thumbup: :thumbup:
Macak U Cizmama

#650 Re: Sulejman Bugari

Post by Macak U Cizmama »

BHF_Manijak wrote:
JBT wrote:Zahvaljujem. :)

Nema sanse,ko god da je te ovom ucio,pogresno je,ali 100%!!Dzemat ne moze bez insana niti insan bez dzemata,u uzajamnoj su vezi,a Bugari upravo radi na ocuvanju i ucvrscivanju veza u dzematu,ako ne vjerujes,otidji u Bijelu dzamiju,ja ljepseg i gostoljubivijeg dzemata ne vidjoh u Seheru,kako radosni,nasmijani i raspolozeni ljudi,kako ti sa osmijehom prilaze,kakva energija i ljubav... :thumbup: :thumbup:
U Sar Brikenu , Njemacka, jedan dzemat je podjeljen na tri grupe. Jedni su za starog hodzu, drugi su protiv njega jer su sasnali da je napravio puno lopovluka u dzematu u Bosni, a treci su za novog, mladog hodzu vehabijske struje. Niko nisakim ne kontaktira i govore jedni protiv drugih. Haos zivi.
Post Reply