Prenj= ZIlka onda je
Znanje=Imamovic
Moderator: Chloe
A cuj sad te spike_galaksija wrote:Stari ne sikiraj se ti za mene!Ja sam jos uvijek mlada pa mogu da biram![]()
No,da ne skrecem sa teme,jedva cekam da se piramida otkopa
Jos jedna ocita glupost.Semir Osmanagic wrote:F. Potvrđeno je prisustvo kamenih ploča krečnog pješčara između monolita breče koje je ljudska ruka ugradila. Svakako, tu nije riječ o prirodnoj pojavi, jer se radi o pločama koje dijele milioni godina u geološkom pogledu.
Stari wrote:Pokusavam uprokos mojoj ogranicenosti u ovom podrucju ipak nekako skontati ...sta se u biti dogadja...a vi mi bogme nimalo ne olaksavate poso.
Koliko sam uspio iz onog subotnjeg razgovora ...uhafizati...situacija je otprilike ovakva.
Osmanagic bi da kopa...jer do sad je kao ..(ne ne znam kako) ...uspio ukontati da tu ima nekakvog kamenja ...koje tu u tom polozaju i takvom stanju ne bi moglo biti -samo od sebe- ....vjerujem da je tvrdnja dovde odrziva. Zasto vjerujem? Iskreno moram reci ...ne znam izvesti nikakav egzaktan dokaz ili argument nego se baziram skoro iskljucivo na instinktu i osjecanjima (od subote navecer) koje sam dobio gledajuci naocalima dobro zakamufliranu lijepu Zilkinu facu. Prvo je pukusala da pricu srusi kontrama u stilu ...da to sto je on (Semir) pronasao ... toboze nesto sto je pronadjeno jos prije jedno 30 godina ...i predstavlja specijalnu vrstu srednjevjekovnih nadgrobnih spomenika (horizontalnih stecaka)....Na sta je ovaj uredno obrisao patos i sa njom i sa tvrdnjom joj u nje...no to bi ovako kad covjek to pise i objasnjava nekom ko nije sve to pogledao (u pravu si bio prenj emisiju treba pogledati pa o njo diskutovati) moglo izgledati da je Semir to malo cobanski uradio....a nije , bar po meni. Rekao je da su neki vrlo ocito u toj brasni hijerarhijski dobro pozicionirani jebachi ...ismijali teoriju o horizontalnim stecima.
Nakon toga ...meni to sve skupa zajedno....ne bi puno toga govorilo jer kao sto vec rekoh o tome svemu ne znam puno...nego Zilkina reakcija ....suteci je slozila facu isto kao curica u 5 osnovne kojoj je mama upravo pred cijelom ucionicom glasno prdnula na roditeljskom sastanku.
Mozda se varam ...ali eto tako laicki vidim to sve.
Koliko se sjecam on je rekao da je plato poplocan tim plocana, znaci jedna ploca do druge. Onako laicki gledano mala je sansa da su stecci tako poredani.Prenj wrote:Stari wrote:Pokusavam uprokos mojoj ogranicenosti u ovom podrucju ipak nekako skontati ...sta se u biti dogadja...a vi mi bogme nimalo ne olaksavate poso.
Koliko sam uspio iz onog subotnjeg razgovora ...uhafizati...situacija je otprilike ovakva.
Osmanagic bi da kopa...jer do sad je kao ..(ne ne znam kako) ...uspio ukontati da tu ima nekakvog kamenja ...koje tu u tom polozaju i takvom stanju ne bi moglo biti -samo od sebe- ....vjerujem da je tvrdnja dovde odrziva. Zasto vjerujem? Iskreno moram reci ...ne znam izvesti nikakav egzaktan dokaz ili argument nego se baziram skoro iskljucivo na instinktu i osjecanjima (od subote navecer) koje sam dobio gledajuci naocalima dobro zakamufliranu lijepu Zilkinu facu. Prvo je pukusala da pricu srusi kontrama u stilu ...da to sto je on (Semir) pronasao ... toboze nesto sto je pronadjeno jos prije jedno 30 godina ...i predstavlja specijalnu vrstu srednjevjekovnih nadgrobnih spomenika (horizontalnih stecaka)....Na sta je ovaj uredno obrisao patos i sa njom i sa tvrdnjom joj u nje...no to bi ovako kad covjek to pise i objasnjava nekom ko nije sve to pogledao (u pravu si bio prenj emisiju treba pogledati pa o njo diskutovati) moglo izgledati da je Semir to malo cobanski uradio....a nije , bar po meni. Rekao je da su neki vrlo ocito u toj brasni hijerarhijski dobro pozicionirani jebachi ...ismijali teoriju o horizontalnim stecima.
Nakon toga ...meni to sve skupa zajedno....ne bi puno toga govorilo jer kao sto vec rekoh o tome svemu ne znam puno...nego Zilkina reakcija ....suteci je slozila facu isto kao curica u 5 osnovne kojoj je mama upravo pred cijelom ucionicom glasno prdnula na roditeljskom sastanku.
Mozda se varam ...ali eto tako laicki vidim to sve.
Stecci se u BiH pojavljuju u raznim oblicima i velicinama, od jednostavnih nadgrobnih ploca na kojima nema nikakvih natpisa, do bogato ukrasenih kakvih je puna Radimlja.
Da bi se negirala Semirova laz, kada su steci u pitanju, ne treba daleko putovati. Predivna nekropola stecaka se nalazi na putu Bradina-Repovci u kojoj se nalazi dosta raznih stecaka koji pripadaju raznim stilovima, a mnogi su jednostavne obicne horizontalno polozene kamene ploce, tako ceste u srednjem vijeku.
Otkad to arheolog vrsi geolosku analizu?SuperM wrote:Tek bi analiza uzoraka napravljena spektometrom mase mogla dati tacan odgovor koliko su nadjeni uzorci zaista stari i onda bi se tek moglo zakljuciti da li je njihov vertikalni raspored zaista tako nelogican kao sto to Semir 's nokta' tvrdi.
Ali kome je jos ovdje do analize, kad je Semir sve kockice svoje teorije poslagao prije no sto je i lopata zemlje bila otkopana.
Opet potvrđujem da je Prenj=Zilka
Draga Zilka, Semir je kockice poslagao tek nakon izvršenih sondažnih bušenja izvršenih u augustu ove godine i iskopa izvršenih tokom prošlog mjeseca. Za sve što je iskopao napravljeni su detaljni geološki nalazi od arheologa s 25-togodišnjim iskustvom a na ono zašto niko nije imao odgovora poslao je jedinom sedimentologu u BiH na analizu od koje takođe ima izvještaj.
Semir je svoje teorije imao u aprilu i čuvao samo za sebe dok nije dobio nalaze nakon sondažnih bušenja i obavio iskopavanja nakon čega je rekao cijelom svijetu da se ispod zemlje krije piramida.
Kao što je nelogičan raspored kamenih struktura tako je i nelogično tvoje pisanje i mišljenja.
Sutra ću postaviti na web face to face pa možeš pogledati kako si lupala gluposti.
Lijep pozdrav i pročitaj Semirove knjige koje su BESPLATNO dostupne na http://www.alternativnahistorija.com , možda ti pomognu u daljem pisanju komentara.
Semir Osmanagic wrote:Obratili smo se jedinom bosanskom sedimentologu dr. Kovačević Radi, koja je uzela u obradu nekoliko uzoraka (šest). Za “betonski” kamen, kako smo ga nazvali, mišljenja je da je riječ o “relativno čvrstim konglo vrećama” gdje je “krečnjak vezivo”. Tvrdi da je “teško odgovoriti kada se to pravilo”, ali je mišljenja da je “90% riječ o prirodnom materijalu”. Za samo jedan uzorak “ukrasnog kamena” kojeg je obradila tvrdi da “ne bi mogla objasniti otkud ravna pločica u tim slojevima” i kako se “tako ravan tu našao”. Ona u načelu ne isključuje mogućnost da je prirodni materijal korišten za gradnju. Priznaje da bušotina nije dovoljno velika i da bi bilo najbolje pristupiti otkopavanjima.
Sa sarajevskim Zemaljskim muzejom je stupio u kontakt ing. Dževad Valjevac budući da sam se ja nakon završetka sondažnih bušenja vratio u Houston. Nakon nekoliko zahtjeva, iz Muzeja su poslali, prema riječima Valjevca, mlađeg čovjeka, gosp. Sijarića koji je, nakon paušalnog pregleda palete sa uzorcima jezgra izjavio da za njega “nema ništa interesantno”. To mi je i razumljivo budući da u uzorku nije bilo nekih arheoloških artefakata kao sto su novčići, keramika, oruđe i slično.
Po povratku u Houston, donio sam mali uzorak onog “ukrasnog” kamena. Otišao sam na University of Houston 18.07.2005., na njihovo odjeljenje Geoloških nauka (Department of Geoscience). Uputili su me na njihovog vodećeg sedimentarnog geologa, prof. doktora Reid-a. Na prvi pogled, nije mogao da mi kaže o kojem je materijalu riječ. (Priznajem, to me je malo začudilo, jer je bio preporučen kao glavni ekspert za tu oblast.) Proveo je dodatno vrijeme analizirajući kamen i sve što mi je rekao bilo je: “Teško je reći. Radi se o nekom tipu materijala koji ima vrlo fine granule.”
Ne može se sud dati na osnovu samo tog mu tv pojavljivanja: amater je na prethodnom pojavljivanju u Centralnom Zatvoru na FTV prosipao gluposti poput one o "tupom žiletu koji se u piramidi sam naoštri", o "kili mesa koja se u piramidi nikad ne pokvari", o "piramidama kao energetskim ćakrama i komunikacijskom sredstvu drevnih civilizacija daleko naprednijih od naše", itd. Očito se dotični po savjetu svog tima saradnika "malko" presabro između dva interviewa pa se kod Hadžifejzovića prividno uozbiljio te zamaskirao pretvarajući se da je naučnik kog interesuju samo tehnička pitanja. Naravno, i tu se provalio: na donjem satelitskom snimku jasno se vidi da je Visočica tek prirodni dio većeg gorskog masiva, odvojen slijevanjem vodenih masa (kiše, snjegovi) s obje strane ravnomjerno, tokom miliona godina. Osim toga, ne vide se nikakve "četiri jednakopovršinske strane" što je očita glupost izdvojena iz konteksta geodetske mape koja je odrezana baš oko Visočice, a koja uostalom pokazuje (niže) da reljefnih vododjelnica (za koje amater - sasvim amaterski - zaključuje da su vještačke linije) u tom brdskom reonu ima na stotine ako ne i hiljade, pri čemu iste ne odaju ama baš nikakvu geometrijsku pravilnost.dugi wrote:TV duel necu puno komentarisati, ko je gledao sve mu je jasno. Entuzijasta koji radi nesto iz ljubavi, i ima solidno znanje rasturi prof. dr. mr Zilku koja je tipicni predstavnik komunisticke skole, imas diplomu i mislis da si najpametniji.

dugi wrote:Vjerovali ili ne ja sam citao, sad ne znam gdje, bas o tim ziletima koji se sami ostre u piramidi i jos nekim stvarima koje su mi zvucale nevjerovatne. Evo slicnog texta sto sam nasao na jednom forumu.
1.Piramide su tisućama godina starije od datuma koji priznaje moderna egiptologija.Dokati za to su neupitni,ali i u znanstvenom svjetu vlada zakon primitivizma i lobija-inkvizicija koja zataškava svaku istinu.
2.Karel Drbala-radioinžinjer iz Praga je u patentnom uredu republike Čehoslovaćke 1959.god. patentirao"piramidalni oštrać žileta";pod patentnim brojem 91304.
Radi se o serijski proizvedenim i na tržište plasiranim-kartonskim modelima piramide.
Korištene su masovno u vrjeme "velike ekonomske krize" po cjeloj istoćnoj i srednjoj evropi.Primarna funkcija patenta je bila da se unutar piramide,potpuno istupljen i istrošen žilet za brijanje može preko noći naoštriti,te ga se može ponovo koristiti kao da je potpuno nov.Sa sadašnjeg aspekta zvući smješno,al tada je bila velika muka nabaviti dobar žilet za brijanje a koštao je ekstremno puno.Ta je piramida tada mnogima uštedila mnogo novca i poštedila dosta muka.Iste piramide mogu se koristiti za skladištenje:voća,povrća i sve moguće hrane.Dakle kao svojevrstan frižider s tim da se neradi o zamrzavanju,već o djelovanju na sve predmete unutar piramide,neke modernoj fizici potpuno nepoznatih energija i fizikalnih zakonitosti.
Sve stvari unutar piramide postaju dugovjećnije,što apsolutno bilo tko uz malo vremena i truda može provjeriti.Treba vam malo tvrdog kartona,škare,ljepilo,kompas i toćne mjere po kojima napraviti piramidu.Izrežite 4 komada kartona na jednakosranične trokute s omjerom baze prema stranici 15,7:14,94.Zaljepite ih tako da je visina piramide točno 10,0 cm.Postaviti je uz pomoć kompasa da su joj stranice baze sjever-jug i istok-zapad.Napravite postolje visine 3,33 cm.Staviti ga u centar baze piramide sa dužim stranicama u pravcu sjever-jug.Postolje može izgledati kao kutija šibica;na to se postolje stavljaju željeni predmeti eksperimenta.Tup žilet,komad voća,komadić sirova mesa,prazna baterija....Uvjek radi usporedbe po jedan identićan primjerak predmeta unutar piramide ostavite i izvan piramide da bi ste mogli usporediti razlike.
3.Sve moderne teorije o gradnji i porjeklu piramida su hrpa gluposti i vanvremenski idiotizmi.Kad su egipćani stigli u Egipat,piramide su tamo stajale već preko 15000 godina!Egipćani su crtali po zidovima svaku sitnicu iz svog svakodnevnog života:lov,ribolov,vjenčanja,rađanja,umiranja,odlazak po vodu,kako se žene šminkaju,koliko je faraon uhvatio robova.............................Nije li i najvećem debilu na svjetu čudno"u najmanju ruku" da nema nijedne slikice koja prikazuje kako su ti isti egipćani gradili te piramide?!!!
4.Na desetke najvećih svjetskih kompanija i instituta su pokušavali najmodernijom tehnikom i tehnologijom "skenirati" piramide u potrazi za tajnim komorama i prolazima.Rezultat je bio poražavajući:sva tehnika svjeta i svi naši znanstvenici su milijardama svjetlosnih eona daleko od mogućnosti da shvate piramide.I to vjerujte nije ni mali djelić 1-nog % šta oni neshvaćaju na ovom svjetu!
ljep pozdrav svima i uživajte.
A evo iskustva ljudi koji su to radili i probali kuci.
Oko piramida i energije da nesto dodam sto sam probao licno. Jedan drug inace zaludjen piramidama mi je pokazao jedan pokus. Ima piramidu od kartona (umanjenu, a inace istog odnosa stranica kao i Keopsova), i u nju smo stavili casu vode, a i pored nje drugu. Ovu sto je bila u piramidi smo malu podigli da bi bila priblizno u centru. Nakon 15 tak minuta probao sam vodu iz obe case. Ova iz piramide je licila na destilovanu i razlikovala se po ukusu od one koja nije bila u piramidi. Mislio sam da je autosugestija pa sam dao da probaju i drugi ukucani koji nisu bili sa nama u sobi i svi su potvrdili razliku. Nemam racionalno objasnjenje, ali sad verujem da nesto ima.
--------------------------------------------------------------------------------
Ima zanimljivih prica o piramidama! Npr. Visina Keopsove je milijarditi dio razdaljine sunca i zemlje. Tezina sarkofaga je miliontiti dio mase zemlje. Odnos visine i obima baze je 2Pi...Onda razne legende o prokletstvu prvih 20 koji udju unutra. Postoji prica da neki Eng. lord koji je zadnji (od tih 20) usao u piramidu je umro nerazjasnjeno, a u trenutku kad je umirao da je u Kairu nestalo struje na 5min. U isto to vreme u Londonu mu je umrla pudlica. Sta je sve od toga istina, sta legenda, a sta genialnost... Kazu da tko posjeti piramide, da one na njega ostavljaju zapanjujuci utisak. Mozda sam balkanac, ali meni izgledaju bolje na TV nego uzivo.
Ovi su komentari ljudi koji su isprobali ovaj experiment a ne moji, tako nemojte da me zasipate salvama pitanja.
Radi se o jednoj ogranicenoj osobi.Pa ti ne vjerujes apsolutno ni u sta.Ti si jedan od onih koji vjeruje da je covjek nastao od majmuna.Ne vjerujes da su postojali Adam i Eva jer to vrijedja tvoje usi.Ma hajde,cekaj me sutra na drugoj temi kad je otvorim,sad necu da se prepucavam,ali pokusaj samnom sutra da se boris ,odnosno pokusajmo jedno s drugim da se borimoznanje wrote:Evo ga još jedan koji radije vjeruje tuđim riječima nego svojim očima. Čudni su ljudi...
Ja lijepo rekao nemojte mene prozivati za ovo sto je neko drugi napisao a vi opetznanje wrote:Evo ga još jedan koji radije vjeruje tuđim riječima nego svojim očima. Čudni su ljudi...
Ljudi, Visočića je ona kota gdje pise Grad, a ime kote je prema drevnom gradu Visoki.SuperM wrote:Znanje izvoli