Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

ako je
Prenj= ZIlka onda je

Znanje=Imamovic :D
Stari

Post by Stari »

_galaksija wrote:Stari ne sikiraj se ti za mene!Ja sam jos uvijek mlada pa mogu da biram :D
No,da ne skrecem sa teme,jedva cekam da se piramida otkopa :D
A cuj sad te spike :D ...ti bi da biras :D ...e onda se nisi trebala mijesati u ovu temu. :D ... :D tesko galaxijo moja mila :D ...da ce ti biti odobreno da biras....ovako ti preostaje...kad se na proljece ispostavi ko je u stvari u pravu...da se opredjelis ili za osmanagica ...ili Zilku...a do proljeca ima jos dosta pa ti razmisli.
Prenj

Post by Prenj »

Semir Osmanagic wrote:F. Potvrđeno je prisustvo kamenih ploča krečnog pješčara između monolita breče koje je ljudska ruka ugradila. Svakako, tu nije riječ o prirodnoj pojavi, jer se radi o pločama koje dijele milioni godina u geološkom pogledu.
Jos jedna ocita glupost.
I breca i pjescar mogu voditi porijeklo iz raznih epoha Zemljine istorije.
Tek bi analiza uzoraka napravljena spektometrom mase mogla dati tacan odgovor koliko su nadjeni uzorci zaista stari i onda bi se tek moglo zakljuciti da li je njihov vertikalni raspored zaista tako nelogican kao sto to Semir 's nokta' tvrdi.
Ali kome je jos ovdje do analize, kad je Semir sve kockice svoje teorije poslagao prije no sto je i lopata zemlje bila otkopana.

I tako dalje ...
Stari

Post by Stari »

Pokusavam uprokos mojoj ogranicenosti u ovom podrucju ipak nekako skontati ...sta se u biti dogadja...a vi mi bogme nimalo ne olaksavate poso.

Koliko sam uspio iz onog subotnjeg razgovora ...uhafizati...situacija je otprilike ovakva.

Osmanagic bi da kopa...jer do sad je kao ..(ne ne znam kako) ...uspio ukontati da tu ima nekakvog kamenja ...koje tu u tom polozaju i takvom stanju ne bi moglo biti -samo od sebe- ....vjerujem da je tvrdnja dovde odrziva. Zasto vjerujem? Iskreno moram reci ...ne znam izvesti nikakav egzaktan dokaz ili argument nego se baziram skoro iskljucivo na instinktu i osjecanjima (od subote navecer) koje sam dobio gledajuci naocalima dobro zakamufliranu lijepu Zilkinu facu. Prvo je pukusala da pricu srusi kontrama u stilu ...da to sto je on (Semir) pronasao ... toboze nesto sto je pronadjeno jos prije jedno 30 godina ...i predstavlja specijalnu vrstu srednjevjekovnih nadgrobnih spomenika (horizontalnih stecaka)....Na sta je ovaj uredno obrisao patos i sa njom i sa tvrdnjom joj u nje...no to bi ovako kad covjek to pise i objasnjava nekom ko nije sve to pogledao (u pravu si bio prenj emisiju treba pogledati pa o njo diskutovati) moglo izgledati da je Semir to malo cobanski uradio....a nije , bar po meni. Rekao je da su neki ocito u toj brasni hijerarhijski vrlo-dobro pozicionirani jebachi ...ismijali teoriju o horizontalnim stecima.

Nakon toga ...meni to sve skupa zajedno....ne bi puno toga govorilo jer kao sto vec rekoh o tome svemu ne znam puno...nego Zilkina reakcija ....suteci je slozila facu isto kao curica u 5 osnovne kojoj je mama upravo pred cijelom ucionicom glasno prdnula na roditeljskom sastanku.

Mozda se varam ...ali eto tako laicki vidim to sve.
Prenj

Post by Prenj »

Stari wrote:Pokusavam uprokos mojoj ogranicenosti u ovom podrucju ipak nekako skontati ...sta se u biti dogadja...a vi mi bogme nimalo ne olaksavate poso.

Koliko sam uspio iz onog subotnjeg razgovora ...uhafizati...situacija je otprilike ovakva.

Osmanagic bi da kopa...jer do sad je kao ..(ne ne znam kako) ...uspio ukontati da tu ima nekakvog kamenja ...koje tu u tom polozaju i takvom stanju ne bi moglo biti -samo od sebe- ....vjerujem da je tvrdnja dovde odrziva. Zasto vjerujem? Iskreno moram reci ...ne znam izvesti nikakav egzaktan dokaz ili argument nego se baziram skoro iskljucivo na instinktu i osjecanjima (od subote navecer) koje sam dobio gledajuci naocalima dobro zakamufliranu lijepu Zilkinu facu. Prvo je pukusala da pricu srusi kontrama u stilu ...da to sto je on (Semir) pronasao ... toboze nesto sto je pronadjeno jos prije jedno 30 godina ...i predstavlja specijalnu vrstu srednjevjekovnih nadgrobnih spomenika (horizontalnih stecaka)....Na sta je ovaj uredno obrisao patos i sa njom i sa tvrdnjom joj u nje...no to bi ovako kad covjek to pise i objasnjava nekom ko nije sve to pogledao (u pravu si bio prenj emisiju treba pogledati pa o njo diskutovati) moglo izgledati da je Semir to malo cobanski uradio....a nije , bar po meni. Rekao je da su neki vrlo ocito u toj brasni hijerarhijski dobro pozicionirani jebachi ...ismijali teoriju o horizontalnim stecima.

Nakon toga ...meni to sve skupa zajedno....ne bi puno toga govorilo jer kao sto vec rekoh o tome svemu ne znam puno...nego Zilkina reakcija ....suteci je slozila facu isto kao curica u 5 osnovne kojoj je mama upravo pred cijelom ucionicom glasno prdnula na roditeljskom sastanku.

Stecci se u BiH pojavljuju u raznim oblicima i velicinama, od jednostavnih nadgrobnih ploca na kojima nema nikakvih natpisa, do bogato ukrasenih kakvih je puna Radimlja.
Da bi se negirala Semirova laz, kada su steci u pitanju, ne treba daleko putovati. Predivna nekropola stecaka se nalazi na putu Bradina-Repovci u kojoj se nalazi dosta raznih stecaka koji pripadaju raznim stilovima, a mnogi su jednostavne obicne horizontalno polozene kamene ploce, tako ceste u srednjem vijeku.
dugi

Post by dugi »

Prenj wrote:
Stari wrote:Pokusavam uprokos mojoj ogranicenosti u ovom podrucju ipak nekako skontati ...sta se u biti dogadja...a vi mi bogme nimalo ne olaksavate poso.

Osmanagic bi da kopa...jer do sad je kao ..(ne ne znam kako) ...uspio ukontati da tu ima nekakvog kamenja ...koje tu u tom polozaju i takvom stanju ne bi moglo biti -samo od sebe- ....vjerujem da je tvrdnja dovde odrziva. Zasto vjerujem? Iskreno moram reci ...ne znam izvesti nikakav egzaktan dokaz ili argument nego se baziram skoro iskljucivo na instinktu i osjecanjima (od subote navecer) koje sam dobio gledajuci naocalima dobro zakamufliranu lijepu Zilkinu facu. Prvo je pukusala da pricu srusi kontrama u stilu ...da to sto je on (Semir) pronasao ... toboze nesto sto je pronadjeno jos prije jedno 30 godina ...i predstavlja specijalnu vrstu srednjevjekovnih nadgrobnih spomenika (horizontalnih stecaka)....Na sta je ovaj uredno obrisao patos i sa njom i sa tvrdnjom joj u nje...no to bi ovako kad covjek to pise i objasnjava nekom ko nije sve to pogledao (u pravu si bio prenj emisiju treba pogledati pa o njo diskutovati) moglo izgledati da je Semir to malo cobanski uradio....a nije , bar po meni. Rekao je da su neki vrlo ocito u toj brasni hijerarhijski dobro pozicionirani jebachi ...ismijali teoriju o horizontalnim stecima.

Stecci se u BiH pojavljuju u raznim oblicima i velicinama, od jednostavnih nadgrobnih ploca na kojima nema nikakvih natpisa, do bogato ukrasenih kakvih je puna Radimlja.
Da bi se negirala Semirova laz, kada su steci u pitanju, ne treba daleko putovati. Predivna nekropola stecaka se nalazi na putu Bradina-Repovci u kojoj se nalazi dosta raznih stecaka koji pripadaju raznim stilovima, a mnogi su jednostavne obicne horizontalno polozene kamene ploce, tako ceste u srednjem vijeku.
Koliko se sjecam on je rekao da je plato poplocan tim plocana, znaci jedna ploca do druge. Onako laicki gledano mala je sansa da su stecci tako poredani.
TV duel necu puno komentarisati, ko je gledao sve mu je jasno. Entuzijasta koji radi nesto iz ljubavi, i ima solidno znanje rasturi prof. dr. mr Zilku koja je tipicni predstavnik komunisticke skole, imas diplomu i mislis da si najpametniji. :zzzz:
SuperM

Post by SuperM »

Tek bi analiza uzoraka napravljena spektometrom mase mogla dati tacan odgovor koliko su nadjeni uzorci zaista stari i onda bi se tek moglo zakljuciti da li je njihov vertikalni raspored zaista tako nelogican kao sto to Semir 's nokta' tvrdi.
Ali kome je jos ovdje do analize, kad je Semir sve kockice svoje teorije poslagao prije no sto je i lopata zemlje bila otkopana.

Opet potvrđujem da je Prenj=Zilka

Draga Zilka, Semir je kockice poslagao tek nakon izvršenih sondažnih bušenja izvršenih u augustu ove godine i iskopa izvršenih tokom prošlog mjeseca. Za sve što je iskopao napravljeni su detaljni geološki nalazi od arheologa s 25-togodišnjim iskustvom a na ono zašto niko nije imao odgovora poslao je jedinom sedimentologu u BiH na analizu od koje takođe ima izvještaj.
Semir je svoje teorije imao u aprilu i čuvao samo za sebe dok nije dobio nalaze nakon sondažnih bušenja i obavio iskopavanja nakon čega je rekao cijelom svijetu da se ispod zemlje krije piramida.
Kao što je nelogičan raspored kamenih struktura tako je i nelogično tvoje pisanje i mišljenja.
Sutra ću postaviti na web face to face pa možeš pogledati kako si lupala gluposti.
Lijep pozdrav i pročitaj Semirove knjige koje su BESPLATNO dostupne na http://www.alternativnahistorija.com , možda ti pomognu u daljem pisanju komentara.
Prenj

Post by Prenj »

SuperM wrote:Tek bi analiza uzoraka napravljena spektometrom mase mogla dati tacan odgovor koliko su nadjeni uzorci zaista stari i onda bi se tek moglo zakljuciti da li je njihov vertikalni raspored zaista tako nelogican kao sto to Semir 's nokta' tvrdi.

Opet potvrđujem da je Prenj=Zilka

Draga Zilka, Semir je kockice poslagao tek nakon izvršenih sondažnih bušenja izvršenih u augustu ove godine i iskopa izvršenih tokom prošlog mjeseca. Za sve što je iskopao napravljeni su detaljni geološki nalazi od arheologa s 25-togodišnjim iskustvom a na ono zašto niko nije imao odgovora poslao je jedinom sedimentologu u BiH na analizu od koje takođe ima izvještaj.
Semir je svoje teorije imao u aprilu i čuvao samo za sebe dok nije dobio nalaze nakon sondažnih bušenja i obavio iskopavanja nakon čega je rekao cijelom svijetu da se ispod zemlje krije piramida.
Kao što je nelogičan raspored kamenih struktura tako je i nelogično tvoje pisanje i mišljenja.
Sutra ću postaviti na web face to face pa možeš pogledati kako si lupala gluposti.
Lijep pozdrav i pročitaj Semirove knjige koje su BESPLATNO dostupne na http://www.alternativnahistorija.com , možda ti pomognu u daljem pisanju komentara.
Otkad to arheolog vrsi geolosku analizu?

Zar je ovo ta nepogrjesiva analiza?
Da li je ovdje iko nesto rekao sto bi potvrdilo Semirove nebuloze o starosti i vrsti kamena?
Semir Osmanagic wrote:Obratili smo se jedinom bosanskom sedimentologu dr. Kovačević Radi, koja je uzela u obradu nekoliko uzoraka (šest). Za “betonski” kamen, kako smo ga nazvali, mišljenja je da je riječ o “relativno čvrstim konglo vrećama” gdje je “krečnjak vezivo”. Tvrdi da je “teško odgovoriti kada se to pravilo”, ali je mišljenja da je “90% riječ o prirodnom materijalu”. Za samo jedan uzorak “ukrasnog kamena” kojeg je obradila tvrdi da “ne bi mogla objasniti otkud ravna pločica u tim slojevima” i kako se “tako ravan tu našao”. Ona u načelu ne isključuje mogućnost da je prirodni materijal korišten za gradnju. Priznaje da bušotina nije dovoljno velika i da bi bilo najbolje pristupiti otkopavanjima.

Sa sarajevskim Zemaljskim muzejom je stupio u kontakt ing. Dževad Valjevac budući da sam se ja nakon završetka sondažnih bušenja vratio u Houston. Nakon nekoliko zahtjeva, iz Muzeja su poslali, prema riječima Valjevca, mlađeg čovjeka, gosp. Sijarića koji je, nakon paušalnog pregleda palete sa uzorcima jezgra izjavio da za njega “nema ništa interesantno”. To mi je i razumljivo budući da u uzorku nije bilo nekih arheoloških artefakata kao sto su novčići, keramika, oruđe i slično.

Po povratku u Houston, donio sam mali uzorak onog “ukrasnog” kamena. Otišao sam na University of Houston 18.07.2005., na njihovo odjeljenje Geoloških nauka (Department of Geoscience). Uputili su me na njihovog vodećeg sedimentarnog geologa, prof. doktora Reid-a. Na prvi pogled, nije mogao da mi kaže o kojem je materijalu riječ. (Priznajem, to me je malo začudilo, jer je bio preporučen kao glavni ekspert za tu oblast.) Proveo je dodatno vrijeme analizirajući kamen i sve što mi je rekao bilo je: “Teško je reći. Radi se o nekom tipu materijala koji ima vrlo fine granule.”
znanje

Post by znanje »

dugi wrote:TV duel necu puno komentarisati, ko je gledao sve mu je jasno. Entuzijasta koji radi nesto iz ljubavi, i ima solidno znanje rasturi prof. dr. mr Zilku koja je tipicni predstavnik komunisticke skole, imas diplomu i mislis da si najpametniji.
Ne može se sud dati na osnovu samo tog mu tv pojavljivanja: amater je na prethodnom pojavljivanju u Centralnom Zatvoru na FTV prosipao gluposti poput one o "tupom žiletu koji se u piramidi sam naoštri", o "kili mesa koja se u piramidi nikad ne pokvari", o "piramidama kao energetskim ćakrama i komunikacijskom sredstvu drevnih civilizacija daleko naprednijih od naše", itd. Očito se dotični po savjetu svog tima saradnika "malko" presabro između dva interviewa pa se kod Hadžifejzovića prividno uozbiljio te zamaskirao pretvarajući se da je naučnik kog interesuju samo tehnička pitanja. Naravno, i tu se provalio: na donjem satelitskom snimku jasno se vidi da je Visočica tek prirodni dio većeg gorskog masiva, odvojen slijevanjem vodenih masa (kiše, snjegovi) s obje strane ravnomjerno, tokom miliona godina. Osim toga, ne vide se nikakve "četiri jednakopovršinske strane" što je očita glupost izdvojena iz konteksta geodetske mape koja je odrezana baš oko Visočice, a koja uostalom pokazuje (niže) da reljefnih vododjelnica (za koje amater - sasvim amaterski - zaključuje da su vještačke linije) u tom brdskom reonu ima na stotine ako ne i hiljade, pri čemu iste ne odaju ama baš nikakvu geometrijsku pravilnost.

Image
Image
Stari

Post by Stari »

Definitvno provaljivanje ....(i kolektivno pusenje na razlicitim lokalitetima u sektoru visocke opstine) ... jos uvijek nejasno cije...ce se valjda desiti na proljece. Do tad bi bilo stvarno neoprezno ici u ishitrene prognoze tipa "ma pusice ga zilka i imamovic ...osmanagicu ...na vrh piramide"....kad je jasno vidljivo da se moze desitii suprotan razvoj dogadjaja...makar ce se sve to skupa zajedno, u tom slucaju, odigravati na svjeze iskopanoj srednjevjekovnoj nekropolji (romatnicno podneblje za kolektivnu pushachinu moram priznati) a ne na vrhu jedine evropske prailirske piramide.

Ako osmanagic stvarno iskopa piramidu...desice se nesto slicno onom kad je izvjesni B.Stulic uspio snimiti prvu plocu i skonto ..."hej popusili su ovo...ma sad ima da pushe sve sto im serviram" ...I vise-manje se tako i desilo...tri albuma (jedan obicni, jedan dupli jedan tripli) u nesto malo vise od godinu i po dana...i sve je to publika popushila i zgutala.

Dakle.... spremite se, spremite ...intelektualci... na najvecu reviziju historije od zadnjeg ledenog doba pa na ovamo.
dugi

Post by dugi »

Vjerovali ili ne ja sam citao, sad ne znam gdje, bas o tim ziletima koji se sami ostre u piramidi i jos nekim stvarima koje su mi zvucale nevjerovatne. Evo slicnog texta sto sam nasao na jednom forumu.

1.Piramide su tisućama godina starije od datuma koji priznaje moderna egiptologija.Dokati za to su neupitni,ali i u znanstvenom svjetu vlada zakon primitivizma i lobija-inkvizicija koja zataškava svaku istinu.
2.Karel Drbala-radioinžinjer iz Praga je u patentnom uredu republike Čehoslovaćke 1959.god. patentirao"piramidalni oštrać žileta";pod patentnim brojem 91304.
Radi se o serijski proizvedenim i na tržište plasiranim-kartonskim modelima piramide.
Korištene su masovno u vrjeme "velike ekonomske krize" po cjeloj istoćnoj i srednjoj evropi.Primarna funkcija patenta je bila da se unutar piramide,potpuno istupljen i istrošen žilet za brijanje može preko noći naoštriti,te ga se može ponovo koristiti kao da je potpuno nov.Sa sadašnjeg aspekta zvući smješno,al tada je bila velika muka nabaviti dobar žilet za brijanje a koštao je ekstremno puno.Ta je piramida tada mnogima uštedila mnogo novca i poštedila dosta muka.Iste piramide mogu se koristiti za skladištenje:voća,povrća i sve moguće hrane.Dakle kao svojevrstan frižider s tim da se neradi o zamrzavanju,već o djelovanju na sve predmete unutar piramide,neke modernoj fizici potpuno nepoznatih energija i fizikalnih zakonitosti.
Sve stvari unutar piramide postaju dugovjećnije,što apsolutno bilo tko uz malo vremena i truda može provjeriti.Treba vam malo tvrdog kartona,škare,ljepilo,kompas i toćne mjere po kojima napraviti piramidu.Izrežite 4 komada kartona na jednakosranične trokute s omjerom baze prema stranici 15,7:14,94.Zaljepite ih tako da je visina piramide točno 10,0 cm.Postaviti je uz pomoć kompasa da su joj stranice baze sjever-jug i istok-zapad.Napravite postolje visine 3,33 cm.Staviti ga u centar baze piramide sa dužim stranicama u pravcu sjever-jug.Postolje može izgledati kao kutija šibica;na to se postolje stavljaju željeni predmeti eksperimenta.Tup žilet,komad voća,komadić sirova mesa,prazna baterija....Uvjek radi usporedbe po jedan identićan primjerak predmeta unutar piramide ostavite i izvan piramide da bi ste mogli usporediti razlike.
3.Sve moderne teorije o gradnji i porjeklu piramida su hrpa gluposti i vanvremenski idiotizmi.Kad su egipćani stigli u Egipat,piramide su tamo stajale već preko 15000 godina!Egipćani su crtali po zidovima svaku sitnicu iz svog svakodnevnog života:lov,ribolov,vjenčanja,rađanja,umiranja,odlazak po vodu,kako se žene šminkaju,koliko je faraon uhvatio robova.............................Nije li i najvećem debilu na svjetu čudno"u najmanju ruku" da nema nijedne slikice koja prikazuje kako su ti isti egipćani gradili te piramide?!!!
4.Na desetke najvećih svjetskih kompanija i instituta su pokušavali najmodernijom tehnikom i tehnologijom "skenirati" piramide u potrazi za tajnim komorama i prolazima.Rezultat je bio poražavajući:sva tehnika svjeta i svi naši znanstvenici su milijardama svjetlosnih eona daleko od mogućnosti da shvate piramide.I to vjerujte nije ni mali djelić 1-nog % šta oni neshvaćaju na ovom svjetu!
ljep pozdrav svima i uživajte.

A evo iskustva ljudi koji su to radili i probali kuci.

Oko piramida i energije da nesto dodam sto sam probao licno. Jedan drug inace zaludjen piramidama mi je pokazao jedan pokus. Ima piramidu od kartona (umanjenu, a inace istog odnosa stranica kao i Keopsova), i u nju smo stavili casu vode, a i pored nje drugu. Ovu sto je bila u piramidi smo malu podigli da bi bila priblizno u centru. Nakon 15 tak minuta probao sam vodu iz obe case. Ova iz piramide je licila na destilovanu i razlikovala se po ukusu od one koja nije bila u piramidi. Mislio sam da je autosugestija pa sam dao da probaju i drugi ukucani koji nisu bili sa nama u sobi i svi su potvrdili razliku. Nemam racionalno objasnjenje, ali sad verujem da nesto ima.
--------------------------------------------------------------------------------

Ima zanimljivih prica o piramidama! Npr. Visina Keopsove je milijarditi dio razdaljine sunca i zemlje. Tezina sarkofaga je miliontiti dio mase zemlje. Odnos visine i obima baze je 2Pi...Onda razne legende o prokletstvu prvih 20 koji udju unutra. Postoji prica da neki Eng. lord koji je zadnji (od tih 20) usao u piramidu je umro nerazjasnjeno, a u trenutku kad je umirao da je u Kairu nestalo struje na 5min. U isto to vreme u Londonu mu je umrla pudlica. Sta je sve od toga istina, sta legenda, a sta genialnost... Kazu da tko posjeti piramide, da one na njega ostavljaju zapanjujuci utisak. Mozda sam balkanac, ali meni izgledaju bolje na TV nego uzivo.

Ovi su komentari ljudi koji su isprobali ovaj experiment a ne moji, tako nemojte da me zasipate salvama pitanja. :-D
novalic

Post by novalic »

dugi wrote:Vjerovali ili ne ja sam citao, sad ne znam gdje, bas o tim ziletima koji se sami ostre u piramidi i jos nekim stvarima koje su mi zvucale nevjerovatne. Evo slicnog texta sto sam nasao na jednom forumu.

1.Piramide su tisućama godina starije od datuma koji priznaje moderna egiptologija.Dokati za to su neupitni,ali i u znanstvenom svjetu vlada zakon primitivizma i lobija-inkvizicija koja zataškava svaku istinu.
2.Karel Drbala-radioinžinjer iz Praga je u patentnom uredu republike Čehoslovaćke 1959.god. patentirao"piramidalni oštrać žileta";pod patentnim brojem 91304.
Radi se o serijski proizvedenim i na tržište plasiranim-kartonskim modelima piramide.
Korištene su masovno u vrjeme "velike ekonomske krize" po cjeloj istoćnoj i srednjoj evropi.Primarna funkcija patenta je bila da se unutar piramide,potpuno istupljen i istrošen žilet za brijanje može preko noći naoštriti,te ga se može ponovo koristiti kao da je potpuno nov.Sa sadašnjeg aspekta zvući smješno,al tada je bila velika muka nabaviti dobar žilet za brijanje a koštao je ekstremno puno.Ta je piramida tada mnogima uštedila mnogo novca i poštedila dosta muka.Iste piramide mogu se koristiti za skladištenje:voća,povrća i sve moguće hrane.Dakle kao svojevrstan frižider s tim da se neradi o zamrzavanju,već o djelovanju na sve predmete unutar piramide,neke modernoj fizici potpuno nepoznatih energija i fizikalnih zakonitosti.
Sve stvari unutar piramide postaju dugovjećnije,što apsolutno bilo tko uz malo vremena i truda može provjeriti.Treba vam malo tvrdog kartona,škare,ljepilo,kompas i toćne mjere po kojima napraviti piramidu.Izrežite 4 komada kartona na jednakosranične trokute s omjerom baze prema stranici 15,7:14,94.Zaljepite ih tako da je visina piramide točno 10,0 cm.Postaviti je uz pomoć kompasa da su joj stranice baze sjever-jug i istok-zapad.Napravite postolje visine 3,33 cm.Staviti ga u centar baze piramide sa dužim stranicama u pravcu sjever-jug.Postolje može izgledati kao kutija šibica;na to se postolje stavljaju željeni predmeti eksperimenta.Tup žilet,komad voća,komadić sirova mesa,prazna baterija....Uvjek radi usporedbe po jedan identićan primjerak predmeta unutar piramide ostavite i izvan piramide da bi ste mogli usporediti razlike.
3.Sve moderne teorije o gradnji i porjeklu piramida su hrpa gluposti i vanvremenski idiotizmi.Kad su egipćani stigli u Egipat,piramide su tamo stajale već preko 15000 godina!Egipćani su crtali po zidovima svaku sitnicu iz svog svakodnevnog života:lov,ribolov,vjenčanja,rađanja,umiranja,odlazak po vodu,kako se žene šminkaju,koliko je faraon uhvatio robova.............................Nije li i najvećem debilu na svjetu čudno"u najmanju ruku" da nema nijedne slikice koja prikazuje kako su ti isti egipćani gradili te piramide?!!!
4.Na desetke najvećih svjetskih kompanija i instituta su pokušavali najmodernijom tehnikom i tehnologijom "skenirati" piramide u potrazi za tajnim komorama i prolazima.Rezultat je bio poražavajući:sva tehnika svjeta i svi naši znanstvenici su milijardama svjetlosnih eona daleko od mogućnosti da shvate piramide.I to vjerujte nije ni mali djelić 1-nog % šta oni neshvaćaju na ovom svjetu!
ljep pozdrav svima i uživajte.

A evo iskustva ljudi koji su to radili i probali kuci.

Oko piramida i energije da nesto dodam sto sam probao licno. Jedan drug inace zaludjen piramidama mi je pokazao jedan pokus. Ima piramidu od kartona (umanjenu, a inace istog odnosa stranica kao i Keopsova), i u nju smo stavili casu vode, a i pored nje drugu. Ovu sto je bila u piramidi smo malu podigli da bi bila priblizno u centru. Nakon 15 tak minuta probao sam vodu iz obe case. Ova iz piramide je licila na destilovanu i razlikovala se po ukusu od one koja nije bila u piramidi. Mislio sam da je autosugestija pa sam dao da probaju i drugi ukucani koji nisu bili sa nama u sobi i svi su potvrdili razliku. Nemam racionalno objasnjenje, ali sad verujem da nesto ima.
--------------------------------------------------------------------------------

Ima zanimljivih prica o piramidama! Npr. Visina Keopsove je milijarditi dio razdaljine sunca i zemlje. Tezina sarkofaga je miliontiti dio mase zemlje. Odnos visine i obima baze je 2Pi...Onda razne legende o prokletstvu prvih 20 koji udju unutra. Postoji prica da neki Eng. lord koji je zadnji (od tih 20) usao u piramidu je umro nerazjasnjeno, a u trenutku kad je umirao da je u Kairu nestalo struje na 5min. U isto to vreme u Londonu mu je umrla pudlica. Sta je sve od toga istina, sta legenda, a sta genialnost... Kazu da tko posjeti piramide, da one na njega ostavljaju zapanjujuci utisak. Mozda sam balkanac, ali meni izgledaju bolje na TV nego uzivo.

Ovi su komentari ljudi koji su isprobali ovaj experiment a ne moji, tako nemojte da me zasipate salvama pitanja. :-D

ma steta sto se u piramidi ne nauci razlika izmedju dva slova..

za par godina biti ce legenda.. kako je nastala piramida.. i zileti...
znanje

Post by znanje »

Evo ga još jedan koji radije vjeruje tuđim riječima nego svojim očima. Čudni su ljudi...
_galaksija

Post by _galaksija »

znanje wrote:Evo ga još jedan koji radije vjeruje tuđim riječima nego svojim očima. Čudni su ljudi...
Radi se o jednoj ogranicenoj osobi.Pa ti ne vjerujes apsolutno ni u sta.Ti si jedan od onih koji vjeruje da je covjek nastao od majmuna.Ne vjerujes da su postojali Adam i Eva jer to vrijedja tvoje usi.Ma hajde,cekaj me sutra na drugoj temi kad je otvorim,sad necu da se prepucavam,ali pokusaj samnom sutra da se boris ,odnosno pokusajmo jedno s drugim da se borimo :D
SuperM

Post by SuperM »

Znanje izvoli
Image
novalic

Post by novalic »

woow.. sve dokaz do dokaza...

ne bi bilo lose da je istina.. bilo bi cak super..

ali..
Stari

Post by Stari »

Evo gledam ove slike ...koje se valjda na neki nacin odnose na osmangicevu tvrdnju da su brijegovi (ili piramide vidjet cemo na proljece ...valjda ) orijentisani prema stranama svijeta. Nisam stigao procitati cijelu ...knjigu o kojoj se radi ....te ne znam tacno sta to Semir u stvari tvrdi. Po ovoj zadnjoj slici su oba brijega okrenuta tako da ce prije biti da bridovi (ivice) spajanja priamidinih stranica upereni u pravcu sjever-jug odnosno istok -zapad....ako Semir stvarno tvrdi da su bas STRANICE (a ne bridovi tj choschkovi) tih nekakvih piramida okrenute u pravcu strana svijeta ...onda je fulao za ciglih pi/4 radijana. Jel ima neko ko je stvarno 100% siguran u to sta Osmanagic u tom pogledu u stvari tvrdi?

Ako je mislio na coskove ...onda nije fulio puno...ovako odokativno ili ofrlje sto bi nas narod rek'o. Nego kako je to slucaj sa ostalim , stvarnim piramidama ... kako su one okrenute , postoji li uopste neko pravilo u tome kako covjek , kad se daje u poduhvat izgradnje piramide u prailirskom arhitektonskom stilu ...istu treba okrenuti? Jel joj vrata trebaju gledati prema hilandaru...ili kibli...ili vatikanu?....ne zajebajem se ni najmanje. Fakat kako su okrenute latinoamericke odnosno africke piramide?
dugi

Post by dugi »

znanje wrote:Evo ga još jedan koji radije vjeruje tuđim riječima nego svojim očima. Čudni su ljudi...
Ja lijepo rekao nemojte mene prozivati za ovo sto je neko drugi napisao a vi opet :-)
Dobri moj znanje imanje, ti ocito nisi skontao bi da sam ja samo prenio tudja iskustva u koja i sam sumnjam.
Ti imas tako kritican stav prema svemu sto ti je nejasno da ti to suzava vidike, opusti se malo.
Za razliku od tebe ja nisam kategorican i ne kazem da je nemoguce jer nisam probao ostriti zilete u piramidi. 8)
Sta si to ti vidio svojim ocima vezano za ovu temu :shock: pa imas takav stav :x prama svemu i svakome ko ne misli kao ti
SuperM

Post by SuperM »

Ako je mislio na coskove ...onda nije fulio puno...ovako odokativno ili ofrlje sto bi nas narod rek'o.

Stari, da li vise vjerujes Googleu ili originalnoj topografskoj karti sto se tice stranica svijeta. Pogledaj post malo gore u kojem je skenirana karta gdje su stranice 100% okrenuta prema stranama svijeta.
A-ZO

Post by A-ZO »

Ljudi moji, odlucite se konacno, o kojem brdu se radi?

Image
Last edited by A-ZO on 08/11/2005 15:15, edited 2 times in total.
SuperM

Post by SuperM »

Radi se i o piramidi sunca i piramidi mjeseca.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

SuperM wrote:Znanje izvoli
Image
Ljudi, Visočića je ona kota gdje pise Grad, a ime kote je prema drevnom gradu Visoki.

Fulate ga brate :D

I ovim crtanjem linija se jezero moze napraviti kao piramida.

Google Earth nudi prilično lošu rezoluciju kad je u pitanju Visoko.

Čak ni Grand Canyon kroz koji možete letiti i koji je prikazan u visokoj rezoluciji nije 100% vjerna kopija.

Na fotografijama Visočica stvarno izgleda kao piramida.

Djevojka mi je živjela u Visokom godinama i kaže da postoje razne legende o tom brdu.

Takođe na putu Visoko - Kiseljak nekoliko kilometara nakon Visočice postoji brdo koje narod godinama zove "piramida" !

Ima tu nešto ba.
Last edited by DaysleepeR on 08/11/2005 15:19, edited 1 time in total.
Mumija

Post by Mumija »

Znate sta, ja se obicno ne oglasavam u forumima, samo se informisem, roditelj dvoje djece, imam posao za koji sam strasno dobro placen (kao Profesor Imam ..ic. i Glumica iz muzeja zajedno, al nemam hebeni fakultet (i tako sam tuzan), ne kradem i ne bauljam po tudjem biznisu, al se kontam u marketing i prezivljavanje. Ima ovdje mnogo shaldzija, novinara, a i pametnih mozgova i razmisljanja samo sto je za zivot potrebno poredati prioritete, a ovdje pojedinci hlupaju glavu tudjim problemima. Druge, sve dok nesto konkretno (bez laganja samog sebe) ne stvoris u zivotu, od ugodnog braka, primjerne djece, karijere, iskrenih prijatelja, materijalnih dobara..itd. ako vec nemas stvari koje govore o tvojoj stabilnosti sigurno ih neces naci ovdje na forumu. Problem foruma je anonimnost, kriti se iza nicka je apsolutno luzerska svar koja omogucava pizdama da ne odgovaraju za svoje rijeci ili bivaju izrugavani radi istih. Da kojim slucajem to nije tako, pa da se moze znati ko je sa druge strane zice, (mozda i moze) pola nas se nikada nebi javilo, jer bi ja licno u slucaju da pronadju Piramidu otisao nasem nikad prezaljenom Znanju (IMAGINARNI LIK) i njemu slicnim kuci na kohvi da ga nako svjetski izmezetim. Neplasi se Znanje ja se samo salim, ali zamisli da si ti rekao nesto kao 'zemlja je okrugla' i valja ti odgovarat na zadata pitanja...dali ti imas muda za to, zapitaj se.
Provjeri hormonalni sastav u tijelu i vidjeti ces da ti fali testosterona, ako meni nevjerujes. Ne truj forum svojom depresijom. Znas kako se mjeri po starinski hrabrost, ako nemas troje ili vise djece still si pizda, gdje i sebe ubrajam.
Svaka pomoc je dobro dosla stipu cojka da kopa, a ti za pocetak kitu u ruke pa za poslom.
Jos nesto u vezi marketinga ne spominjite imena ovih pomemljelih profesora i direktorica muzeja koje je takodjer Sem iskopao samo da se zna. Da njega nije bilo ni njih nebi bilo. Kite se tudjim perjem. Sve je so simple.

Peace in the middle east an central Europe.

ja sam moro moro
Stari

Post by Stari »

Dobro je da ste to spomenuli vi koji se u zemljopis sektora visoko razumijete ocito puno bolje od ovih koji virtuozno barataju internetskim pomagalima. Sad je vec i meni jasnije ...ponesto.

A ovi mladi narastaji ....prije nego nas opet izvolite pocastiti sa vasim igrarijama na googlu...de napravite tako... da sve to drzi vodu bar malo duze od par minuta. Kraci repetitorij iz poznavanja prirode i drustva (zavicajne mape) ne bi bio zgoreg.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Evo za sve optimiste od mene.

Image

:D
Locked