Koji konkretni mnogi ljudi nemaju koja konkretna osnovna ljudska prava?
LGBT+ parada - 2023.
-
MUNAFIK
#627 Re: LGBT+ parada - 2023.
Toksicna muskost postoji samo u glavama zadrtih feminiskinja...Bloo wrote: ↑20/05/2023 18:05Osnovna prava - pravo na brak, porezne olaksice, posjetu partneru u bolnici, nasljedivanje imovine nakon smrti partnera... ta pravaMUNAFIK wrote: ↑20/05/2023 17:57
Mnogi ljudi u BIH nemaju osnovna ljudska prava tako problemi ove grupe realno bas puno i ne znace u nasoj situaciji...
Ali opet to ne mjenja cinjenicu da je taj cijeli sistem povezan, da je finansiranje svih ovih aktivista povezano i da svi manje vise dobijanu direktive iz istih centara koji ovo sve vode, finansiraju, lobiraju i kontrolisu.
I ti centri kako sada guraju pricu da ne postoje polovi i da bebe mogu birat koji su pol... i da muskarci mogu ici u zenski WC ili da u skoli musko moze ze ici sa curama u svlacionicu tako i kod nas guraju polahko i to...
Vec na nekim fakuktetima drze se predavanja o 'toksicnoj muskosti' polahko se potezu teme da musko moze biti zensko itd...
Borba za prava je sada samo paravan za promociju jednog bolesnog i degerativnog sistema vrijednosti i nacina zivota.Ta prava ima svaki heteroseksualni građanin BiH.
Toksicna muskost postoji i interesantno je vidjeti uzrocno-posljedicnu vezu izmedu toga, religije i patrijarhata.![]()
Ostalo ne bih komentarisala.
Postoje muskarci koji su losi i zli i koji drugima nanose stetu, nepravdu, bol i patnju itd... A isto tako postoje takve i žene..
Dakle generalno postoje LOSI i ZLI ljudi i nepotrebno je nesto posebno etiketirati muškost ko takvu...
Svi ljudi su skloni i dobrom losem takk da je ovo posebno izdvajanje jednog dijela muskog bica i etiketirati ga kao toksticno je sa nekim ciljem i usko je vezanosa ovom pederskom agendom.
Oni nemaju ta prava dok neki drugi nemaju pravo na rad, zdfavstvenu zastitu, jezik, obrazovanje kako bi trebalo da imaju itd...
Veliki broj naseg stanovnistva zivi u siromastvu, mnogi se raseljavaju i vec se raselili sa svojih pradjedovskih imanja radi NESIGURNOSTI... Veliki broj ratnih zlocinaca, ubica i silovatelja slobidno zive i setaju u gradovima itd...
Problemi jednog jako malog broja ljudi jer ne mogu se vjencati u pederskom 'braku' su sitnica za veliki broj ovih drugih problema... A puno vise se energije i novca i medijskog prostora trosi za isticanje LGBT ili pederskih prava.
- Bloo
- Globalna šefica
#628 Re: LGBT+ parada - 2023.
Pa ti uopste ne znas sta je toksicna muskost.MUNAFIK wrote: ↑20/05/2023 19:21 Toksicna muskost postoji samo u glavama zadrtih feminiskinja...
Postoje muskarci koji su losi i zli i koji drugima nanose stetu, nepravdu, bol i patnju itd... A isto tako postoje takve i žene..
Dakle generalno postoje LOSI i ZLI ljudi i nepotrebno je nesto posebno etiketirati muškost ko takvu...
Svi ljudi su skloni i dobrom losem takk da je ovo posebno izdvajanje jednog dijela muskog bica i etiketirati ga kao toksticno je sa nekim ciljem i usko je vezanosa ovom pederskom agendom.
Hajd prvo malo iscitaj, pa se vratimo diskusiji.
-
Hakiz
#629 Re: LGBT+ parada - 2023.
Šta bi bila toksična ženskost?
Ili to ne postoji?
Ili to ne postoji?
- Bloo
- Globalna šefica
- skrbavi-admin
#631 Re: LGBT+ parada - 2023.
samo u Međugorje - i ja cu se prikljucit.
- Edin H.
#633 Re: LGBT+ parada - 2023.
Toksična muškost je ono da muškarci ne treba da slijede parole tipa:
“Pušim, pijem, drogiram se, čini mi se popravljam se.”
“Ja sam lud, ja sam jak, ja sam Željin Manijak. Imamo muda idemo svuda…”
“Neću da budem intelektualac, hoću da opalim Vesnu Zmijanac. Ja sam Balkan boy i velik’ je...”
“Muškarac nikada ne plače”
ili da se ponašaju poput mog druga kad je na nekoj emisiji o studentima izjavio:
“Studiranje je samo pokriće za familiju i komšije, a jedini pravi business je privatni business”
i izvadio novčanik i počeo listati gutu.
Znači da ne treba da slijede očekivanja i teže moći koju im pruža novac
Da ne smiju da nazivaju žene pogrdnim imenima ako spavaju sa drugim muškarcima i ženama…
Jer navedeno nije dobro za njihovo mentalno zdravlje i društvo, nego treba da pokažu emocije poput recimo Hanke Paldum:
“Šta je ovo dragi Nedime?”
“Pušim, pijem, drogiram se, čini mi se popravljam se.”
“Ja sam lud, ja sam jak, ja sam Željin Manijak. Imamo muda idemo svuda…”
“Neću da budem intelektualac, hoću da opalim Vesnu Zmijanac. Ja sam Balkan boy i velik’ je...”
“Muškarac nikada ne plače”
ili da se ponašaju poput mog druga kad je na nekoj emisiji o studentima izjavio:
“Studiranje je samo pokriće za familiju i komšije, a jedini pravi business je privatni business”
i izvadio novčanik i počeo listati gutu.
Znači da ne treba da slijede očekivanja i teže moći koju im pruža novac
Da ne smiju da nazivaju žene pogrdnim imenima ako spavaju sa drugim muškarcima i ženama…
Jer navedeno nije dobro za njihovo mentalno zdravlje i društvo, nego treba da pokažu emocije poput recimo Hanke Paldum:
“Šta je ovo dragi Nedime?”
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#634 Re: LGBT+ parada - 2023.
Sta ti trabunjas?
Nece niko ajvatovicom paradirati a ni mekom i medinom
Zagreb je 180 svjetlosnih godina ispred sarajeva sto se parada tice
Ostavi se ti sela i zaseoka
- Edin H.
- skrbavi-admin
#636 Re: LGBT+ parada - 2023.
Sto sta ima veze, je l te to pogadja mozda? - Kad je Sarajvo sa svojih stotinama dzamija ugostilo paradu neka onda i Medjugorje, jer je svjecki centar ljudi cijelog svijeta ha ja.
-
Horcrux
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#638 Re: LGBT+ parada - 2023.
okani se ti medjugorja dole zive ljudi s kamenaskrbavi-admin wrote: ↑20/05/2023 22:36Sto sta ima veze, je l te to pogadja mozda? - Kad je Sarajvo sa svojih stotinama dzamija ugostilo paradu neka onda i Medjugorje, jer je svjecki centar ljudi cijelog svijeta ha ja.
ne prolaze ti spinovi kod njih
pravac neko bosnjacko svetiste pa tamo promovirati paradu
i posteno je da ide po broju stanovnika... hrvati zive po selima i zabitima... nema ni po americi parada na alapackom gorju i zabitima
samo veliki gradovi sarajevo zenica tuzla banja luka brcko mostar itd... dok dodju do selendri gdje žive hrvati biće 23. stoljeće
-
__Phoenix__
#639 Re: LGBT+ parada - 2023.
Sarajevo je uvijek bilo otvoren grad, neka tuca ko god koga hoce
- skrbavi-admin
#640 Re: LGBT+ parada - 2023.
ahihihihihihih jesi se upalioTruba wrote: ↑20/05/2023 22:55okani se ti medjugorja dole zive ljudi s kamenaskrbavi-admin wrote: ↑20/05/2023 22:36
Sto sta ima veze, je l te to pogadja mozda? - Kad je Sarajvo sa svojih stotinama dzamija ugostilo paradu neka onda i Medjugorje, jer je svjecki centar ljudi cijelog svijeta ha ja.
ne prolaze ti spinovi kod njih
pravac neko bosnjacko svetiste pa tamo promovirati paradu
i posteno je da ide po broju stanovnika... hrvati zive po selima i zabitima... nema ni po americi parada na alapackom gorju i zabitima
samo veliki gradovi sarajevo zenica tuzla banja luka brcko mostar itd... dok dodju do selendri gdje žive hrvati biće 23. stoljeće
-
MUNAFIK
#641 Re: LGBT+ parada - 2023.
Da citam koga?Bloo wrote: ↑20/05/2023 19:28Pa ti uopste ne znas sta je toksicna muskost.MUNAFIK wrote: ↑20/05/2023 19:21 Toksicna muskost postoji samo u glavama zadrtih feminiskinja...
Svi ljudi su skloni i dobrom losem takk da je ovo posebno izdvajanje jednog dijela muskog bica i etiketirati ga kao toksticno je sa nekim ciljem i usko je vezanosa ovom pederskom agendom.![]()
Hajd prvo malo iscitaj, pa se vratimo diskusiji.
Nekog placenog LGBT borca bez cune i slicne ublehe...
Neka hvala...
Toksicna muskost je podvala ovih laznih boraca za slobodu koji bi sve da zabrane sto im se licno ne dopada...
-
MUNAFIK
#642 Re: LGBT+ parada - 2023.
Ma nije to nikakva propaganda... Oni samo zele da se vole i te gluposti...
Samo bas glupi ljudi mogu danas vjerovati u to.
- vaučer
#643 Re: LGBT+ parada - 2023.
Pretpostavljam da je i patrijarhat bajka i da je borba za žensku jednakost nepotrebna?
-
Hakiz
- vaučer
#645 Re: LGBT+ parada - 2023.
-
Hakiz
#646 Re: LGBT+ parada - 2023.
Kada individualni slučajevi daju takvu statistiku, nešto nije dobro u pristupu individualnim slučajevima.
Je li to individualni slučajevi kažu da stvarno 80 % očeva nisu dobri djeci?
Ili je i to izraz patrijarhata, tradicionalno u patrijarhalnom društvu ženin posao je da brine o djeci, muškarčev da radi, pa ćemo djecu pri razvodu davati ženama i kada bi ih mogli slobodno dati muškarcima?
Patrijarhat pod maskom?
- Bloo
- Globalna šefica
#647 Re: LGBT+ parada - 2023.
- Bloo
- Globalna šefica
#648 Re: LGBT+ parada - 2023.
Dodjeljivanje djeteta majci kao primarnom staratelju ne znaci da ocevi nisu dobri staratelji. Žene su često primarni staratelji te takođe i podrazumijevana roditeljka. Uloga podrazumijevane roditeljke proističe iz patrijarhata. uloga primarne starateljke djelomično proizilazi i iz biologije.Hakiz wrote: ↑21/05/2023 22:07Kada individualni slučajevi daju takvu statistiku, nešto nije dobro u pristupu individualnim slučajevima.
Ili je i to izraz patrijarhata, tradicionalno u patrijarhalnom društvu ženin posao je da brine o djeci, muškarčev da radi, pa ćemo djecu pri razvodu davati ženama i kada bi ih mogli slobodno dati muškarcima?
Patrijarhat pod maskom?
-
Hakiz
#649 Re: LGBT+ parada - 2023.
Ako ćemo ravnopravnost, da vidimo, da li je ravnopravnost društveni dogovor ili biološka zakonitost. Ako je društveni dogovor, tada biologija, primarno starateljstvo su nebitni. A onda se možemo dogovoriti da omjer bude 50-50 %. Kao kvote u parlamentima i ostalo šta smo se dogovorili. Ako se ne možemo dogovoriti na 50-50, onda je težnja ravnopravnosti laž.Bloo wrote: ↑21/05/2023 22:12Dodjeljivanje djeteta majci kao primarnom staratelju ne znaci da ocevi nisu dobri staratelji. Žene su često primarni staratelji te takođe i podrazumijevana roditeljka. Uloga podrazumijevane roditeljke proističe iz patrijarhata. uloga primarne starateljke djelomično proizilazi i iz biologije.Hakiz wrote: ↑21/05/2023 22:07
Kada individualni slučajevi daju takvu statistiku, nešto nije dobro u pristupu individualnim slučajevima.
Patrijarhat pod maskom?
Bilološka zakonitost sigurno nije, u suprotnom neravnopravnost ne bi postojala. Ili bi bila mnogo manja, na nivou statističke greške.
Čim postoji, neravnopravmost je, zapravo, biološka zakonitost. Ili božija, ko u njega vjeruje. Pa, ako idemo društvenim dogovorom protiv biologije (ili boga), onda idemo u svemu. Sve drugo je nepošteno, neravnopravnost.
To šta žene hoće kao ravnopravnost je kao "obrnuti rasizam". Istorija rasizma je dovela do toga da sada u Americi imamo javno kao pravilo ogroman nesrazmjer parova u korist on crn ona bijela u odnosu na on bijel ona crna. Jer, rasizam je naše kćeri ne dati crnim muškarcima, dok je pitanje rasnog ponosa da crne kćeri ne dajemo bijelim muškarcima. Svojevrsna osveta. A ideje iz Amerike Evropljani kao poslušnici usvajaju.
I tako žene posmatraju ravnopravnost kao alat, kao osvetu muškarcima, ne žele pravu ravnopravnost.
Last edited by Hakiz on 21/05/2023 22:36, edited 2 times in total.
-
ZuzuTop
#650 Re: LGBT+ parada - 2023.
Kad je datum?
Do organizujem eskurziju iz Holandije.
Dovest cu ljepotice sa svituljcima, da se bradonje malo zbune.
Do organizujem eskurziju iz Holandije.
Dovest cu ljepotice sa svituljcima, da se bradonje malo zbune.