House of the Dragon
Moderator: _BataZiv_0809
- Herr Flick
#626 Re: House of the Dragon
Sad valja opet dvije godine čekat na novu sezonu,ali ako nista barem slijedece godine ima A Knight of the Seven Kingdoms
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#627 Re: House of the Dragon
mislim da su ukakili s ovom dvogodisnjom pauzom, ljudi se odviknu i dodje im ko neka prosjecna serija za gledanje. Ples zmajeva je jedan od najuzbudljivijih trenutaka u istoriji westerosa, steta sto su nakrcali svega a nicega. Posebno je podneblje sa kopilanima jahacima kojih je bilo i vise pa je i unutar njih izbio sukob, zna se predpostaviti koji ce biti odmetnuti. Jazuk, da su svake godine dali po 8-10 epizoda i razlozili pricu, bio bi to hit, ne ko got al bi bio gledan.
Sta god HBO producenti sad dohvate u istoriji westwrosa, upropastit ce sa ovakvim ophodjenjem. Pohlepa za novcem upropasti svaki projekt pa i onaj sa mega pricom. Jazuk jos jednom.
Sta god HBO producenti sad dohvate u istoriji westwrosa, upropastit ce sa ovakvim ophodjenjem. Pohlepa za novcem upropasti svaki projekt pa i onaj sa mega pricom. Jazuk jos jednom.
-
swanfilter
#628 Re: House of the Dragon
Zar u međuvremenu ne pocinje Knight of the Seven Kingdoms?
-
Gibraltar10
#629 Re: House of the Dragon
Da je Steven Spielberg producent opet nije moguce ovu seriju snimiti da svake godine izlazi po sezona.pici wrote: ↑06/08/2024 23:49 mislim da su ukakili s ovom dvogodisnjom pauzom, ljudi se odviknu i dodje im ko neka prosjecna serija za gledanje. Ples zmajeva je jedan od najuzbudljivijih trenutaka u istoriji westerosa, steta sto su nakrcali svega a nicega. Posebno je podneblje sa kopilanima jahacima kojih je bilo i vise pa je i unutar njih izbio sukob, zna se predpostaviti koji ce biti odmetnuti. Jazuk, da su svake godine dali po 8-10 epizoda i razlozili pricu, bio bi to hit, ne ko got al bi bio gledan.
Pogledaj behind the scenes epizode,produkcija je puno veca i skuplja nego prve sezone GOT-a.
Zmajevi su isto jako teski za napraviti ima ih puno i svi izgledaju razlicito za razliku od zmajeva od Daenerys koji izgledaju isto samo druga boja.
Najbolji primjer kolika je razlika u produkciji je kad kralj ide u lov, u GOT Robert ide u lov sa kopljem i jos 2 lika sa sobom koji hodaju kroz sumu.
Viserys ide u lov sa 50 vitezova ,satorima,kocijom itd.
- pici
#630 Re: House of the Dragon
GOT je pokopala velika halapljivost rezisera, glumaca i producenata. Po milion i po dolara svaki jaci glumac je trazio po epizodi. Zato su reducirali i vremenski preskakali epizode. Sto bi reko jedan nas reziser u razgovoru sa jednim nasim glumcem a koji se sad buni za sredstva ulaganja u kinematografiju "svaka replika se plaća".
Umjetnost nije slikanje i poziranje, tu se vrte vrtoglave cifre i kad gujca zine ihhhh. Nekada mi je drago sto ne uzimaju razvikana imena nego glumce pa skoro anonimne i koji pristaju na manje honorare samo da glume.
CGI je sada smijesno napraviti, sa AI i kvantnim kompjuterima to postaje igranje. Naravno trebaju vrsni strucnjaci al nije to vise ko prije deset, petnest godina, skup sport.
Dvije godine je mnogo pauze za razvikanu seriju.
Umjetnost nije slikanje i poziranje, tu se vrte vrtoglave cifre i kad gujca zine ihhhh. Nekada mi je drago sto ne uzimaju razvikana imena nego glumce pa skoro anonimne i koji pristaju na manje honorare samo da glume.
CGI je sada smijesno napraviti, sa AI i kvantnim kompjuterima to postaje igranje. Naravno trebaju vrsni strucnjaci al nije to vise ko prije deset, petnest godina, skup sport.
Dvije godine je mnogo pauze za razvikanu seriju.
- AleksoMKD
#631 Re: House of the Dragon
Sta znam, sada kada mi je leglo osecam se ko da mi je cela sezina bila filler.
Svakako cu gledati i sledecu no opet po inerciji.
Jedva cekam da vidim sta ce ukakiti u Knight of the Seven Kingdoms.
Svakako cu gledati i sledecu no opet po inerciji.
Jedva cekam da vidim sta ce ukakiti u Knight of the Seven Kingdoms.
- dječak sa šibicama
#632 Re: House of the Dragon
Posteno su ukrenjali sezonu, epizode po sat vremena, sve skupa jedna dosadnjikava dramica bez ikakvog specijalnog smisla.
Eto, zmajevi, wow.
I sad kao krecu bitke a kladim se da ce bar tri prve epizode trece sezone biti opet neka dosada, retrospektiva, smaranje.
Eto, zmajevi, wow.
I sad kao krecu bitke a kladim se da ce bar tri prve epizode trece sezone biti opet neka dosada, retrospektiva, smaranje.
- Ramzess Veliki
#633 Re: House of the Dragon
Narednih pet godina ce se pripremati za bitku koja ce poceti za par dana.
E vala ne cek'o ih.
E vala ne cek'o ih.
-
Kuvet
#634 Re: House of the Dragon
Vala bas su sve usrali. Danas odgledao zadnju epizodu druge sezone i nista se nije desilo. Veliki filler. Valja opet cekati, a naravno opet cu sve zaboraviti.
-
tap3ah75
#635 Re: House of the Dragon
Ja sam GOT sačekao da sve završi pa onda krenuo gledati, zapravo sam krenuo ispočetka dok je išla zadnja sezona.
Biće da će i sa ovom biti tako - ako poživim dovoljno dugo
Biće da će i sa ovom biti tako - ako poživim dovoljno dugo
- dječak sa šibicama
#636 Re: House of the Dragon
Ovakve serije vise ne vrijedi ni pustiti da zavrse pa da ih odgledas, kad procitas kritike izgubis volju i zelju.
Da nisam gledao GOT epizodu po epizodu, na kraju ne bi ni gledao nakon kritika finala, a ipak je bio strasno dobrih epizoda kroz sezone i makar je to vrijedilo vidjeti i nadati se smislenom kraju.
Da nisam gledao GOT epizodu po epizodu, na kraju ne bi ni gledao nakon kritika finala, a ipak je bio strasno dobrih epizoda kroz sezone i makar je to vrijedilo vidjeti i nadati se smislenom kraju.
- banjaluka078
- Moderator
#637 Re: House of the Dragon
Dok čekamo novu sezonu, u januaru počinje nova serija.
- banjaluka078
- Moderator
- Peacean
#639 Re: House of the Dragon
Izašla prva epizoda viteza.
- banjaluka078
- Moderator
#640 Re: House of the Dragon
Smijem se samoj sebi. Koliko scena krvi, gadnih smrti, seksa, incesta, zombija, čega sve se nismo nagledali u GoT i HoD, a ja se namrštila na scenu u kojoj on vrši veliku nuždu, kao, to je baš gadno.
OK mi je prva kao uvod, čekam ostale za neku ozbiljniju pohvalu/kritiku.
- Peacean
#641 Re: House of the Dragon
Fino su uklopili tu scenu sa muzičkom temom
Ništa uzbudljivog u prvoj epizodi, vidjećemo kako će se nastaviti.
Ništa uzbudljivog u prvoj epizodi, vidjećemo kako će se nastaviti.
- pici
#642 Re: House of the Dragon
Prodje mi epizoda prvi put do onog kad lupi glavom pa zaspa.... drugi put gledam, cekam u satoru nesta, kad samo blesanje, igranje, samo sto se ne zazvalise.... i.... prodje sve u kenjanju, lupanju glavom i glupom plesanju. Tanko.
- karanana
#643 Re: House of the Dragon
i ja sam mislio da bi mogo pederluk da se desi.
pa dobro, scenografija je fina, nista se nije desilo, ali vidjecemo.....
pa dobro, scenografija je fina, nista se nije desilo, ali vidjecemo.....
- banjaluka078
- Moderator
#644 Re: House of the Dragon
Prva je bilo dobro upoznavanje s likovima i njihovim karakterima.
Biće akcije.
Biće akcije.
- Peacean
#645 Re: House of the Dragon
Dunkan the Tall mi zvuči poznato, jesu li ga spominjali u glavnoj seriji?
- banjaluka078
- Moderator
#646 Re: House of the Dragon
Džofri je čitao u knjizi o vitezovima o njihovim djelima, o Dankanu čitave 4 stranice, pa se šprdao s Džejmijem o tome da o njemu samo piše da je ubio kralja.
Dankan je predak Briane, otud je povukla visinu vjerovatno. I gene da štiti slabe. Epizoda u kojoj ona postaje vitez ima naziv "A night of seven kingdoms".
Egg je brat meštra Emona koji je sa Džonom na zidu, a potomak je Renire iz HoD.
- karanana
#647 Re: House of the Dragon
ahaaaaa
cekaj, znaci ovaj ce ubiti kralja? ko je kralj sada? targerijen? ali to nije robertova pobuna. mozda je onaj sa rogovima baratheon, robertov dedo ili pradedo
cekaj, znaci ovaj ce ubiti kralja? ko je kralj sada? targerijen? ali to nije robertova pobuna. mozda je onaj sa rogovima baratheon, robertov dedo ili pradedo
- banjaluka078
- Moderator
#648 Re: House of the Dragon
Možda se nisam dobro izrazila, Dankan će imati jako puno poduhvata i bitaka, a Džejmijev jedini upis u knjizi vitezova je da je ubio ludog kralja.
Egg je pradjed Daenerys. Otac mu je Maekar I koji je kralj u ovoj seriji.
- banjaluka078
- Moderator
#649 Re: House of the Dragon
Nisam sigurna koja je tačno linija između njih dvojice, ali u genima je ljubav prema dernecima. 
- banjaluka078
- Moderator
#650 Re: House of the Dragon
Ova serija je smještena u vrijeme oko 80-90 godina prije GoT.