Život s roditeljima poslije 30-te ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ateista

#626 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Ateista »

Dope_Man wrote: 13/09/2023 07:57 To ne vazi za svakoga uer imas nazalost i ljude kojima su upravo roditelji napravili pakao od zivota.
Tako je, treba malo razmisljati izvan svog okvira savrsene porodice, daleko od toga da su svi roditelji dobri roditelji.
dr_Evil

#627 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by dr_Evil »

Isner wrote: 12/09/2023 17:13
E jbg, a ja sve kontao da je to urbana legenda.. :lol:
Upropastile me, poslije toga mi nije sex ako nije bilo anala :D
Isner

#628 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Isner »

dr_Evil wrote: 13/09/2023 08:30
Isner wrote: 12/09/2023 17:13
E jbg, a ja sve kontao da je to urbana legenda.. :lol:
Upropastile me, poslije toga mi nije sex ako nije bilo anala :D
Imao sam poznanika, desetak godina stariji od mene, znao fino lagati al on se uživi u bombanje i tako slikovito objašnjava da ti je milina slušati.. i zovnemo mi par piva, krene monodrama, kaže "ljudi, trpam ja trebu analno, i izvadim ga kad na hašimu stoji zrno graha, okrenu se ona i kaže "izvini - imam problema s varenjem".. :lol:
Jebo sve svoje, kad god neko to spomene ja se sjetim njega :D

Izvinjavam se za off, necu vise...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#629 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Truba »

ja sam slično slušao kopriva se obmotala oko čune

ne znam nikog da je imao analni seks osim forumaša naravno
neki su i u bolnici završili jer su bez zaštite

ja shvaćam da nisu svi roditelji idealni i da se petljaju

ali ako nisi financijski slobodan što ti preostaje

robovanje bankama >>>> razara brak
biti podstanar >>>>> razara brak
biti na katu kuće >>>> razara brak
zajednica >>>> razara brak

recite mi što ne razara brak... jer kad imaš sve obezbijeđeno sve tip top onda dolaze neke druge stvari >>>> razara brak
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#630 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Romeo 80 »

Rjesenje je da se ne zenis, tako da je i vuk sit, i ovce na broju! Brak je svakako zastarjela kategorija :skoljka:
Truba

#631 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Truba »

rjesenje je da se ne rodis
tojest da mama ima pobačaj
onda nema problema
nekome

#632 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by nekome »

Romeo 80 wrote: 13/09/2023 11:50 Rjesenje je da se ne zenis, tako da je i vuk sit, i ovce na broju! Brak je svakako zastarjela kategorija :skoljka:
Pa vala ako nema djece i ne vidim smisao... zive zajedno svakako...
xPaco1337

#633 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by xPaco1337 »

Moje rjesenje vam je, zivite sa roditeljima ako su i malo normalni tj. Imajte posao sa ugovorom za stalno i pronađite se u tome da imate karijeru da ste sigurni da ce te to raditi ostatak zivota itd...Kupi auto, obezbijedi sve, imaj ušteđevinu i onda se ženi, pravi djecu i sl. Stan manje više ako ti ostave roditelji dobro, ako ne jbg ili podstanari ili a i žena ima dobar posao može se kupiti.

Vecina nas nije potekla od bogatsva, ja sam do nedavno radio sezonki po HR pisao krv po kuhinjama, u godinu po-dvije sam rekao da je dosta, našao solidan posao u IT, kupio auto sam sebi,posvetio se da radim onom sto volim, dobio ugovor za stalno (ne znaci naravno da je to siguran posao, ali otvara nove mogucnosti). I dalje sam sa roditeljima dok jos par stvari obezbijedim i stanem na noge, nisam u 30 ali bližim se za jos neke 3 godine. Naravno niko ne zna sta se moze desit u danu mozes sve izgubit, ostat invalid ili umrijet ha ja. Ne moze se sve planirati, ali koliko moze planirajte
auspuhc

#634 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by auspuhc »

Zoooka wrote: 12/09/2023 18:56

Balkan je u qrcu
Balkan je najsiromasniji.
Ateista

#635 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Ateista »

nekome wrote: 13/09/2023 14:44
Romeo 80 wrote: 13/09/2023 11:50 Rjesenje je da se ne zenis, tako da je i vuk sit, i ovce na broju! Brak je svakako zastarjela kategorija :skoljka:
Ni sa djecom ne vidim smisao, ne prave djeca nikakvu razliku, puno i takvih slucajeva, pa cak i licni primjer.
Nikakvih komplikacija oko prijave djeteta, upisana regulatno oba roditelja u rodni list.
Nikakve benefite od braka ne vidim, a izbjegnute mnoge bespotrebne gluposti. :D
Piaty

#636 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Piaty »

auspuhc wrote: 13/09/2023 19:17
Zoooka wrote: 12/09/2023 18:56

Balkan je u qrcu
Balkan je najsiromasniji.
A ovdje nema BiH?

Pitam se, kada u BiH "dijete" napušta roditeljski dom?
dr_Evil

#637 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by dr_Evil »

xPaco1337 wrote: 13/09/2023 14:49 Moje rjesenje vam je, zivite sa roditeljima ako su i malo normalni tj. Imajte posao sa ugovorom za stalno i pronađite se u tome da imate karijeru da ste sigurni da ce te to raditi ostatak zivota itd...Kupi auto, obezbijedi sve, imaj ušteđevinu i onda se ženi, pravi djecu i sl. Stan manje više ako ti ostave roditelji dobro, ako ne jbg ili podstanari ili a i žena ima dobar posao može se kupiti.

Vecina nas nije potekla od bogatsva, ja sam do nedavno radio sezonki po HR pisao krv po kuhinjama, u godinu po-dvije sam rekao da je dosta, našao solidan posao u IT, kupio auto sam sebi,posvetio se da radim onom sto volim, dobio ugovor za stalno (ne znaci naravno da je to siguran posao, ali otvara nove mogucnosti). I dalje sam sa roditeljima dok jos par stvari obezbijedim i stanem na noge, nisam u 30 ali bližim se za jos neke 3 godine. Naravno niko ne zna sta se moze desit u danu mozes sve izgubit, ostat invalid ili umrijet ha ja. Ne moze se sve planirati, ali koliko moze planirajte
Sasvim je ok zivjeti sa roditeljima, sve dok se ne ozenis. Mozes i kad se ozenis malo na pocetku, ali nije to zivot drug.
dr_Evil

#638 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by dr_Evil »

Truba wrote: 13/09/2023 10:07 ja sam slično slušao kopriva se obmotala oko čune

Truba, i ti nekad ko da ti je 15 godina, a ne ko vrli jebac iz drzavnih institucija kakvim se inace predstavljas.

Cuj ne znas nikoga ko je imao, bolje reci ne znam nikoga ko nije imao.
Dope_Man

#639 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Dope_Man »

Piaty wrote: 14/09/2023 07:28 A ovdje nema BiH?

Pitam se, kada u BiH "dijete" napušta roditeljski dom?
Pa sigurno tu negdje kao i Srbija i CG. U svemu smo tu negdje, pa logicno da bude i u ovom. Dakle 31-32.
Ozimician

#640 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Ozimician »

xPaco1337 wrote: 13/09/2023 14:49 Moje rjesenje vam je, zivite sa roditeljima ako su i malo normalni tj. Imajte posao sa ugovorom za stalno i pronađite se u tome da imate karijeru da ste sigurni da ce te to raditi ostatak zivota itd...Kupi auto, obezbijedi sve, imaj ušteđevinu i onda se ženi, pravi djecu i sl. Stan manje više ako ti ostave roditelji dobro, ako ne jbg ili podstanari ili a i žena ima dobar posao može se kupiti.

Pa ti si onda jos mlad i dosta postigao za svoje godine, svaka cast.
Truba

#641 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Truba »

dr_Evil wrote: 14/09/2023 07:37
Truba wrote: 13/09/2023 10:07 ja sam slično slušao kopriva se obmotala oko čune

Truba, i ti nekad ko da ti je 15 godina, a ne ko vrli jebac iz drzavnih institucija kakvim se inace predstavljas.

Cuj ne znas nikoga ko je imao, bolje reci ne znam nikoga ko nije imao.
čim se ti baviš jbt

realno nikad nikog nisam čuo da je to ima niti se hvalio
eto
Truba

#642 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Truba »

Ozimician wrote: 14/09/2023 08:13

ja sam Ćito do IT :D
dr_Evil

#643 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by dr_Evil »

Truba wrote: 14/09/2023 08:42
čim se ti baviš jbt

realno nikad nikog nisam čuo da je to ima niti se hvalio
eto
Pa iskreno, o svojim sexualnim zgodama i nezgodama ne pricam nikad uzivo. Tako da niko to ne bi cuo ni od mene.

Forum je nesto drugo jer smo amonimni sto ono nekad Zvaljo rece. A ne bi ni ovdje da nije tema tako krenula.

A nerealno mi je da ti stvarno mislis da je to tabu, makar na vise tema se vecina forumasa izjasnila da su redovni korisnici :D
xPaco1337

#644 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by xPaco1337 »

Truba wrote: 14/09/2023 08:43

Pa nemam fakultet, nisam se nadao da cu raditi taj posao nikad. I nisam programer da sam bas bio u tome cijeli zivot. Bavim se dizajnom doduse od kad zam za sebe koristio sam photoshop,illustrator itd. Mogao sam ovo poceti mnogo mnogo ranije, ali nisam shvacao IT kod nas ozbiljno niti da se to moze raditi kod nas. Nesto sitno sam freelancao prije Korone uzeo neke sitnije pare za te godine 19-20 ono bilo mi je wow izvesti curu baciti pare itd...Onda došla korona sjebala i to tržište pa sam odustao zbog zasicenosti. Ali nisam nikad nikad mislio da cu raditi u IT
nekome

#645 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by nekome »

Ateista wrote: 14/09/2023 07:27
nekome wrote: 13/09/2023 14:44

Ni sa djecom ne vidim smisao, ne prave djeca nikakvu razliku, puno i takvih slucajeva, pa cak i licni primjer.
Nikakvih komplikacija oko prijave djeteta, upisana regulatno oba roditelja u rodni list.
Da ali eto kao radi neke tradicije i da se ne izopcujes pa mozda ali da ima potrebe nema osim tipa kreditne i ostale benefite
U australiji vidim cesto govore “my partner an i” a zive zajedno i imaju djecu ali razlocita prezimena.. ljudi sretni pronasli svoj mir
Ozimician

#646 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Ozimician »

Realno, cim se to spomene, sva pravila padaju u vodu.

Svaka cast momku, ali ko upadne u IT, moze u tim godinama ostvarivati sve to inace dodaj barem +10 god. ako radis virtualy bilo sta drugo.
dr_Evil

#647 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by dr_Evil »

nekome wrote: 14/09/2023 09:31
Ateista wrote: 14/09/2023 07:27

Da ali eto kao radi neke tradicije i da se ne izopcujes pa mozda ali da ima potrebe nema osim tipa kreditne i ostale benefite
U australiji vidim cesto govore “my partner an i” a zive zajedno i imaju djecu ali razlocita prezimena.. ljudi sretni pronasli svoj mir
Ne znam, izgleda da sam ja ipak sto stariji sve vise tradicionalan. Ali se u osnovi slazem, papir ili ne, nema razlike.
Truba

#648 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Truba »

xPaco1337 wrote: 14/09/2023 09:09
Pa nemam fakultet, nisam se nadao da cu raditi taj posao nikad. I nisam programer da sam bas bio u tome cijeli zivot. Bavim se dizajnom doduse od kad zam za sebe koristio sam photoshop,illustrator itd. Mogao sam ovo poceti mnogo mnogo ranije, ali nisam shvacao IT kod nas ozbiljno niti da se to moze raditi kod nas. Nesto sitno sam freelancao prije Korone uzeo neke sitnije pare za te godine 19-20 ono bilo mi je wow izvesti curu baciti pare itd...Onda došla korona sjebala i to tržište pa sam odustao zbog zasicenosti. Ali nisam nikad nikad mislio da cu raditi u IT
vi nikako da shvatite da ste iznad prosjeka i da se ne trebate spuštati u ove priče
xPaco1337

#649 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by xPaco1337 »

Truba wrote: 14/09/2023 11:53
xPaco1337 wrote: 14/09/2023 09:09

vi nikako da shvatite da ste iznad prosjeka i da se ne trebate spuštati u ove priče
Pa ima mnogo zanimanja u kojima se mozes izgraditi, nije IT jedina grana privrede. Samo kod nas ljudi vole siguricu, meljanje na jednoj poziciji cijeli zivot. Da se razumijemo nema nista pogresno u tome, samo ne mozes ocekivati bolji zivot sa tim.
manuchao91

#650 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by manuchao91 »

mnogi se i pomire s zivotom s roditeljima zbog visokoh cijena kirija i stanova i nedostatka istih
imam jarana 39 godina zivi u podrumu kod matere hahah boli ga racku ,sjedi pije,tambura po gitari

hocu rec nekom to tesko pada a nekom ne ,valjda se covjek lagano i pomiri s tim
Post Reply