Nije zajeb, kažem ti - nemam ni vremena ni para da visim na telefonu i da pravim pravnu državu.namiami wrote: ↑11/03/2022 10:11Ogroman zajebNaslovnica wrote: ↑11/03/2022 08:57 Izvini jarane ali nemam ni vremena ni para da telefonskim pozivima pravim pravnu državu.Ti nemas telefonski, neko nema vremena pa na ulici okrene glavu, neko nema vremena, pa na tenderu okrene glavu i sl.
Je li tesko odvojiti 10 minuta?
Pa i ja zovem kad mi smetaCak mi jednom bi zao sto je uz poziv stigao i pauk. Molio policiju da ga ne pomjera jer sam se izvukao iz garaze, pocetak pandemije. Kaze meni policajac nemoj biti lud, ako je parkirao ovako, neka i snosi posljedice.
"Majstori" parkiranja Vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Naslovnica
#626 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
- darius_maximus
#627 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
10 minuta?namiami wrote: ↑11/03/2022 10:11Ogroman zajebNaslovnica wrote: ↑11/03/2022 08:57 Izvini jarane ali nemam ni vremena ni para da telefonskim pozivima pravim pravnu državu.Ti nemas telefonski, neko nema vremena pa na ulici okrene glavu, neko nema vremena, pa na tenderu okrene glavu i sl.
Je li tesko odvojiti 10 minuta?
Pa i ja zovem kad mi smetaCak mi jednom bi zao sto je uz poziv stigao i pauk. Molio policiju da ga ne pomjera jer sam se izvukao iz garaze, pocetak pandemije. Kaze meni policajac nemoj biti lud, ako je parkirao ovako, neka i snosi posljedice.
Šta ti misliš, da ja vidim jedan prekršaj ili nepropisno parkirano vozilo dnevno?
Kada sjedneš u auto, u roku od 5 minuta možeš vidjeti desetine takvih.
Ljudi parkiraju po trotoarima, na ulicama pred granapima i pekarama, na trakama za skretanje u Importanne i SCC, itd.
Bukvalno na svakom koraku, da kamen baciš pogodio bi nekoga u prekršaju.
Pa ako ću ja to sve ganjati, najbolje da mi daju šapku i učine me počasnim policajcem, jer sam haman sav posao onda ja odradio, samo mi još blokić fali da zatefterim.
Jeste li vi, Boga vam, normalni?
Ima li ijedan dodatni način da policiji još olakšamo posao kako?
-
Naslovnica
#628 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Da ponovimo, mada je nekima džabe ponavljati...darius_maximus wrote: ↑11/03/2022 09:25Policija treba da radi svoj posao i bez da ih Naslovnica zove.
Zamisli kada bi ti radio svoj posao samo ako te neko nazove i zaprijeti ti da te snima.
Ako to ne uradi, ti ćeš sjediti i uživati.
Zaposliš, recimo, čistačicu u Mercatoru.
Ona umjesto da održava čistoću objekta, samo čeka da je neko nazove.
I ako je nazove, ako ne zaprijeti da snima razgovor, ona neće otići da očisti nered.
Možeš li pretpostaviti koliko dugo bi bila zaposlena.
Jedno je prijavljivanje stvari koje su vanredne.
Na primjer, neko nekoga napao u stanu do tebe, pa ti prijavljuješ da ovi hitno izađu na lice mjesta.
Ne može policija znati da se to dešava bez prijave.
Međutim, kretati se ulicama grada Sarajeva i ne vidjeti 1000000000 saobraćajnih prekršaja je ludilo.
Ako te neko treba zvati za nešto po čemu je Sarajevo poznato, vrijeme je da tražiš drugi posao.
Realno govoreći, najbolje bi bilo pozvati privatni sektor i reći ljudima da rade na procenat.
Svaka kazna, 5% tebi.
Svako bi letio da piše saobraćajne kazne, ja prvi.
Mogao bih mjesečnu platu za dan zaraditi.
- darius_maximus
#629 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Ljudi se žale kada ja loše obavim svoj posao, pa ću se i ja žaliti kada drugi loše obave svoj.namiami wrote: ↑11/03/2022 10:28 Nisam ti rekao da budes policajac, vec da prijavis ono što vidis u svom okruzenju. Ja prijavim sve ono sto je u mojoj mahali, ali i ako se zateknem negdje u gradu i utice na mene. Da to radimo svi, ne bi ti "vozao po gradu i zivkao".
Sta je alternativa? Da rade šta hoce? PA moze i to, samo se ne treba zaliti![]()
Za mene ne kaže niko: "Samo da smo više zvali i provjeravali, bilo bi bolje. Do nas je. Šta drugo i očekivati."
Jedino kada bih prihvatio da sam malouman i da neko moj rad treba stalno provjeravati, jer ne znam osnovne stvari.
Ja ne pričam o mahali i kada neko nekome zagradi garažu negdje u nekoj lijevoj ulici.
Ja govorim o udarnim tačkama u gradu, na glavnoj ulici, u jezgru grada.
Ako tu policiji treba prijava, onda komotno raspusti, jer mi ne možemo osnove savladati.
Da li vi razumijete da prijava policiji (treba da) ide za stvari koje oni ne mogu svakodnevno sami vidjeti i primijetiti?
Ne moram ih pobogu zvati za vozila koja stoje u traci za ulazak u garažu SCC-a 24 sata dnevno.
Ja stvarno ne vjerujem o čemu se ovdje diskutuje.
-
pigale
#630 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
da li ti razumijes da ovdje nema normalne drzave dok je ne napravimodarius_maximus wrote: ↑11/03/2022 10:40Ljudi se žale kada ja loše obavim svoj posao, pa ću se i ja žaliti kada drugi loše obave svoj.namiami wrote: ↑11/03/2022 10:28 Nisam ti rekao da budes policajac, vec da prijavis ono što vidis u svom okruzenju. Ja prijavim sve ono sto je u mojoj mahali, ali i ako se zateknem negdje u gradu i utice na mene. Da to radimo svi, ne bi ti "vozao po gradu i zivkao".
Sta je alternativa? Da rade šta hoce? PA moze i to, samo se ne treba zaliti![]()
Za mene ne kaže niko: "Samo da smo više zvali i provjeravali, bilo bi bolje. Do nas je. Šta drugo i očekivati."
Jedino kada bih prihvatio da sam malouman i da neko moj rad treba stalno provjeravati, jer ne znam osnovne stvari.
Ja ne pričam o mahali i kada neko nekome zagradi garažu negdje u nekoj lijevoj ulici.
Ako tu policiji treba prijava, onda komotno raspusti, jer mi ne možemo osnove savladati.
Da li vi razumijete da prijava policiji (treba da) ide za stvari koje oni ne mogu svakodnevno sami vidjeti i primijetiti?
Ne moram ih pobogu zvati za vozila koja stoje u traci za ulazak u garažu SCC-a 24 sata dnevno.
a ovo je jedan od nacina nazalost
u ovom slucaju ih moramo zvati jer drugacije ne bi radili nikako
dok se ne promjeni vlast na ovaj ili onaj nacin ministar policije komesar sefovi i sl policija ce drkati zavaljeni u autima
i tako ce i nastaviti sve dok mi sutimo
ako se pokrene pa iz titove 5 ljudi da zovne mislis da nece intervenisati?
za nedolazak uvijek ima unutrasnja kontrola mediji i sl pa da vidimo hoce li "sutra" raditi sami od sebe kao sto i treba
-
Naslovnica
#631 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Jarane, ja već napisao.darius_maximus wrote: ↑11/03/2022 10:40Ljudi se žale kada ja loše obavim svoj posao, pa ću se i ja žaliti kada drugi loše obave svoj.namiami wrote: ↑11/03/2022 10:28 Nisam ti rekao da budes policajac, vec da prijavis ono što vidis u svom okruzenju. Ja prijavim sve ono sto je u mojoj mahali, ali i ako se zateknem negdje u gradu i utice na mene. Da to radimo svi, ne bi ti "vozao po gradu i zivkao".
Dođe policajac po pozivu i zakači čestitku debilu koji je parkirao kod dječjeg tobogana.
U krugu od 50m oko njega bukvalno još 10 debila parkiranih po trotoarima i pješačkim stazama, znači blkirano.
Zar neko misli da će moji pozivi riješiti to što policiju jednostavno zaboli Q i što neće da rade svoj posao?
-
Naslovnica
#632 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Jarane, zar se nije promijenila vlast?!pigale wrote: ↑11/03/2022 10:47da li ti razumijes da ovdje nema normalne drzave dok je ne napravimodarius_maximus wrote: ↑11/03/2022 10:40
Ljudi se žale kada ja loše obavim svoj posao, pa ću se i ja žaliti kada drugi loše obave svoj.
dok se ne promjeni vlast na ovaj ili onaj nacin ministar policije komesar sefovi i sl policija ce drkati zavaljeni u autima
za nedolazak uvijek ima unutrasnja kontrola mediji i sl pa da vidimo hoce li "sutra" raditi sami od sebe kao sto i treba
-
pigale
#633 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
da i ja ponovimNaslovnica wrote: ↑11/03/2022 10:36Da ponovimo, mada je nekima džabe ponavljati...darius_maximus wrote: ↑11/03/2022 09:25
Policija treba da radi svoj posao i bez da ih Naslovnica zove.
Zamisli kada bi ti radio svoj posao samo ako te neko nazove i zaprijeti ti da te snima.
I ako je nazove, ako ne zaprijeti da snima razgovor, ona neće otići da očisti nered.
Na primjer, neko nekoga napao u stanu do tebe, pa ti prijavljuješ da ovi hitno izađu na lice mjesta.
Međutim, kretati se ulicama grada Sarajeva i ne vidjeti 1000000000 saobraćajnih prekršaja je ludilo.
Ako te neko treba zvati za nešto po čemu je Sarajevo poznato, vrijeme je da tražiš drugi posao.
Realno govoreći, najbolje bi bilo pozvati privatni sektor i reći ljudima da rade na procenat.
Svaka kazna, 5% tebi.
ajmo onda pustiti neka parkiraju
zasto uopste slikati onda?
pustimo ih da ti se parkira u kucu sta fali nemoj zvati policiju jer ne radi svoj posao
ovo vazi za sve budzetlije
neka rade sta hoce nemojte slucajno da prijavljujete da ne rade svoj posao i zaliti se sto nisu uradili ono sto im je posao neka piju kafe i sl
-
pigale
#634 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
jesu se promijenili kadrovi u svim sluzbama pa tako i u policiji?Naslovnica wrote: ↑11/03/2022 10:49Jarane, zar se nije promijenila vlast?!pigale wrote: ↑11/03/2022 10:47
da li ti razumijes da ovdje nema normalne drzave dok je ne napravimo
za nedolazak uvijek ima unutrasnja kontrola mediji i sl pa da vidimo hoce li "sutra" raditi sami od sebe kao sto i treba![]()
-
Naslovnica
#635 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Pa sada ti pišem...svojim neradom policija ih pušta da parkiraju i rade šta hoće.pigale wrote: ↑11/03/2022 10:50da i ja ponovim
pustimo ih da ti se parkira u kucu sta fali nemoj zvati policiju jer ne radi svoj posao
neka rade sta hoce nemojte slucajno da prijavljujete da ne rade svoj posao i zaliti se sto nisu uradili ono sto im je posao neka piju kafe i sl
Zapisao jednog, oko njega još 20 u prekršaju, i ništa.
- drugtito2011
#636 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Policija, da hoce raditi, mogu zaraditi 3 mjesecne plate bez imalo srkleta i napora. U nasem naselju ima solidan broj "intelektualaca" koji ostavljaju auta gdje hoce. Onda dodje HRABRA I POSTENA ILIDZANSKA POLICIJJA i ostavi cestitke na svim autima koji su nepravilno parkirani, samo su auta intelektualaca nekako zasticena od cestitki. Uglavnom se radi o sljedecim markama auta: Range Rover, Audi A6 i A8, Mercedes C i S klasa, nezaobilazni VW Tuareg i Passat, Nazalost nema nijedan PorscheNaslovnica wrote: ↑11/03/2022 10:36Da ponovimo, mada je nekima džabe ponavljati...darius_maximus wrote: ↑11/03/2022 09:25
Policija treba da radi svoj posao i bez da ih Naslovnica zove.
Svaka kazna, 5% tebi.
Last edited by drugtito2011 on 11/03/2022 10:59, edited 1 time in total.
-
pinkman
#637 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Zovi svaki dan, salji dopise pismeno pa ce doci. Budi dosadanteskeredzic_22 wrote: ↑11/03/2022 08:12Neće policija da dođe - džaba zoveš.
Unazad pet-šest godina su izlazili na svaki poziv (ne znam koji je to sistem bio interne kontrole) , sad - ne izlaze , samo ti zovi.
-
Naslovnica
#638 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Pa ne ide to tako da mijenjaš sve kadrove.
Promjenjeni su ključni igrači, nabavljena nova auta, nova oprema, uniforme, zaposleni novi policajci.
Šta se čeka, ima li kakvih opipljivih rezultata?
Koga još treba promijeniti pa da policija (koja patrolira u G7 i uredno ignoriše ono što vidi) počne kažnjavati kabadahije parkirane po pješačkim površinama i dječjim parkovima?!
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#639 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Ništa.
Niti jedna nova vlast neće suštinski barnuti u policiju dok kod tužilaštva i sudovi ne dokažu u praksi nepristrasnost , tj. dok ne padne nekoliko krupnih glava zbog korupcije i kriminala.
Riješenje je 5000 Engleza , Španaca , Italijana , Zanzibaraca koji će obavljati poslove inspektora , tužilaca i sudija za ogromne neto plate i to da se rotiraju u godinu - dvije. Postaviti novi sistem vrijednosti čak i oprostiti svim nekažnjenim iz prošlosti ali okrenuti list u funkcionisanju pravne države.
Ali ovo je utopija , mrtva.
Jednostavno smo taoci - kako ti nije jasno ?
Last edited by teskeredzic_22 on 11/03/2022 11:30, edited 1 time in total.
- darius_maximus
#640 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Čisto da bi se mi obični smrtnici nekad malo nasmijali tome kako su oni debili.pigale wrote: ↑11/03/2022 10:50da i ja ponovim
Činjenica je međutim da smo mi debili, ali čovjek se na minutu osjeća bolje.
Za budžetlije i prijavljivanje, da vidim da li dobro razumijemo osnove.
Živiš u državi u kojoj je predsjednik Vlade više na sudu zbog krađe nego na poslu.
U kojoj je član predsjedništva bio na sudu zbog ratnih zločina, ali se papirologija zagubila.
U kojoj sudije snimaju po kafanama dok dogovaraju predmete i u kojoj više najebe onaj što je snimao.
U kojoj se zna da trebaš Asima zvati ako hoćeš šta srediti.
U kojoj ti je na čelu KCUS-a osoba bez diplome.
U kojoj policajci očigledno imaju vremena šamarati po parkingu, ali ne i provjeriti nepropisno parkirana auta oko tog parkinga (šta li je ovdje odlučila ta unutrašnja kontrola?).
U kojoj su ovo sve već davno zaboravljene vijesti, jer svaki dan imaš nove bruke i sramote.
I sve se to zna, bez ikakvih prijava (iako ima i prijava).
I ti meni pričaš da trebam nešto očekivati od interne kontrole?
Misliš li stvarno, iskreno, da je to vjerovatno i da će se nešto promijeniti?
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#641 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
darius_maximus wrote: ↑11/03/2022 11:28
-
pigale
#642 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
pa svjestan sam ja toga zato i govorim zvanjem da dignu guzicu pa neka makar hoda 5 puta za 5 auta kad ne kazni odmah ostaleNaslovnica wrote: ↑11/03/2022 10:57Pa sada ti pišem...svojim neradom policija ih pušta da parkiraju i rade šta hoće.pigale wrote: ↑11/03/2022 10:50
da i ja ponovim
imam osjecaj da vi ne kontate uopste o cemu pricam nego ste shvatili da pravdam policiju
-
Naslovnica
#643 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Jarane, pravo je pitanje zašto ne kažnjava i te ostale?pigale wrote: ↑11/03/2022 11:35pa svjestan sam ja toga zato i govorim zvanjem da dignu guzicu pa neka makar hoda 5 puta za 5 auta kad ne kazni odmah ostaleNaslovnica wrote: ↑11/03/2022 10:57
Pa sada ti pišem...svojim neradom policija ih pušta da parkiraju i rade šta hoće.
imam osjecaj da vi ne kontate uopste o cemu pricam nego ste shvatili da pravdam policiju
-
pigale
#644 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
promijenio ministra i eventualno komesara i mislis da ce sve biti u redu?Naslovnica wrote: ↑11/03/2022 11:00Pa ne ide to tako da mijenjaš sve kadrove.
Promjenjeni su ključni igrači, nabavljena nova auta, nova oprema, uniforme, zaposleni novi policajci.
Šta se čeka, ima li kakvih opipljivih rezultata?
Koga još treba promijeniti pa da policija (koja patrolira u G7 i uredno ignoriše ono što vidi) počne kažnjavati kabadahije parkirane po pješačkim površinama i dječjim parkovima?!
trebaju se zamjeniti nacelnici stanica ili kako se vec zovu najvisi u "opstinskoj" policiji a ne tamo ostali isti oni koji su i juce bili i aminovali ovakav rad
evo uzmi primjer federalne policije
cegar koji se ponasa kao kabadahija se pita nesto i ocekujes da bude dobro uprkos sto je promijenjena vlast bar sto se tice kantona (znam da je to malo druga prica al poenta je da se vecina ljudi ponasa kabadahijski bio on policajac ili obicni gradjanin i to vecini odgovara
-
pigale
#645 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
1% neka se pomjeri za pocetak dostadarius_maximus wrote: ↑11/03/2022 11:28Čisto da bi se mi obični smrtnici nekad malo nasmijali tome kako su oni debili.pigale wrote: ↑11/03/2022 10:50
da i ja ponovim
Činjenica je međutim da smo mi debili, ali čovjek se na minutu osjeća bolje.
Za budžetlije i prijavljivanje, da vidim da li dobro razumijemo osnove.
Živiš u državi u kojoj je predsjednik Vlade više na sudu zbog krađe nego na poslu.
U kojoj je član predsjedništva bio na sudu zbog ratnih zločina, ali se papirologija zagubila.
U kojoj sudije snimaju po kafanama dok dogovaraju predmete i u kojoj više najebe onaj što je snimao.
U kojoj se zna da trebaš Asima zvati ako hoćeš šta srediti.
U kojoj ti je na čelu KCUS-a osoba bez diplome.
U kojoj policajci očigledno imaju vremena šamarati po parkingu, ali ne i provjeriti nepropisno parkirana auta oko tog parkinga (šta li je ovdje odlučila ta unutrašnja kontrola?).
U kojoj su ovo sve već davno zaboravljene vijesti, jer svaki dan imaš nove bruke i sramote.
I sve se to zna, bez ikakvih prijava (iako ima i prijava).
I ti meni pričaš da trebam nešto očekivati od interne kontrole?
samo ovaj 1% dovoljno je da ima nade a sve dok se ne prijavljuje jer neko tamo se izvukao jadna nam majka
ajmo onda svi odreda ko se ne slaze sa ovim okruzenjem pred kakvu ambasadu pa makar i rusku
-
pigale
#646 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
to si trebao pitati njega ne mene ili forumase
ja kad god sam vidio policajca da pise vidio sam da pise sve osim sto na motorolu provjerava tablice i sl ili na licu mjesta vozac se izvlaci mada i tad dobije kaznu
eto ne moras zvati al si mogao vidjeti ime policajca pa ga javno prozvati ovdje da mujo mujic zapisuje jednog od 30
- hopi
#647 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Ovaj pigale ima sličan stil pisanja jednog forumaša, ali nikako ne mogu da skontam kojeg. Nikako. 
-
pigale
- hopi
#649 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Ma znam, zezam se malo, skonta se odmah. Ma ok vjerovatno si na nekoj drugoj temi napisao pa nisam vidio.
-
pigale
#650 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
ok nikakva frka
poenta mog pisanja je da im pozivom makar pokvarimo ceif jer su se izvalili u fotelji i piju kafu dok gledaju zadrugu negdje u pu
a moraju poslati patrolu jer se na njihovu zalost razgovori snimaju
i posto darius nabroja sve guzonje koje nisu odgovarale nazalost
upravo na ovom sitnom buranijom obicni policajac sef smjene i sl se dokazuju glavonje da se nesto radi a ne na slicnim sebi
ps evo gledam svoj prvi post je ustvari drugi treci jer je prvi vjerovatno izbrisan od strane moderatora al nebitno
poenta mog pisanja je da im pozivom makar pokvarimo ceif jer su se izvalili u fotelji i piju kafu dok gledaju zadrugu negdje u pu
a moraju poslati patrolu jer se na njihovu zalost razgovori snimaju
i posto darius nabroja sve guzonje koje nisu odgovarale nazalost
upravo na ovom sitnom buranijom obicni policajac sef smjene i sl se dokazuju glavonje da se nesto radi a ne na slicnim sebi
ps evo gledam svoj prvi post je ustvari drugi treci jer je prvi vjerovatno izbrisan od strane moderatora al nebitno