Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
- vjeshalica
#626 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Svi su oni tepali nekome da bi radili danas sta hoce,njihove majmune treba lupat,la nek svako razmisli hoce li biti neciji pijun ili nece
- S4mpion
#627 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Pijuni smo sve dok ne budemo sposobni sami sebe operisat', do tada, ovi ljudi su nam neophodni.vjeshalica wrote: ↑15/11/2021 01:32 Svi su oni tepali nekome da bi radili danas sta hoce,njihove majmune treba lupat,la nek svako razmisli hoce li biti neciji pijun ili nece
2018 i 2019 nam je iz zemlje pobjeglo oko 620 ljekara i valjda je to bilo neko vrijeme kad smo trebali lupat' i pokazivat' silu i moć.
Ako tada nismo to uradili, šta se sad imamo folirat', najpoštenije je staviti tačku na slučaj i idemo dalje, možemo mi to.
- bavi
#628 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Bravo. Danas na kosevu zenama "na zivo deru maternice" jer nemamo dovoljno anesteziologa. A privatno 500 km da te uspava da nemas poslije trauma.S4mpion wrote: ↑15/11/2021 01:44Pijuni smo sve dok ne budemo sposobni sami sebe operisat', do tada, ovi ljudi su nam neophodni.vjeshalica wrote: ↑15/11/2021 01:32 Svi su oni tepali nekome da bi radili danas sta hoce,njihove majmune treba lupat,la nek svako razmisli hoce li biti neciji pijun ili nece
2018 i 2019 nam je iz zemlje pobjeglo oko 620 ljekara i valjda je to bilo neko vrijeme kad smo trebali lupat' i pokazivat' silu i moć.
Ako tada nismo to uradili, šta se sad imamo folirat', najpoštenije je staviti tačku na slučaj i idemo dalje, možemo mi to.
Ovo treba zaboravit, ali zahtjevati da se zdravstveni sistem uredi. Doktori po drzavnim bolnicama moraju pocet radit i imati opremu kako treba. I naravno smanjit cekanje na preglede. Evo konkretno ja sam zvala za spec. pregled u septembru , i dobila sam termin tek polovinom februara 2022 godine. Ljudi na kosevu se jos furaju na koronu, a narod pomrje od drugih stvari.
-
Sociolog
#629 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Kcerka od Suada ovog anesteziologa je bila preko 10tak godina jedna od admina na ovom forumu.
-
YouAreMyDestiny
-
YouAreMyDestiny
-
Login7777
#632 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Ah Dragan, uzima 8.000 mjesečno, već dva dana brani Sudu jarana. Smetljari.
-
emmir1
#633 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Mnogi statuti po FB povodom ove tragedije.
U suštini svi treba da šutimo od stida jer smo pridonijeli ovom truhlom sistemu.
Čak se i Haris Zahiragic javio.
Ja ne znam jel glup, lud ili samo bezobrazan.
Toliko drskosti ne vidjeh nigdje, umjesto da se sakrije u mišiju rupu on populistički komentira ovaj slučaj.
On je dio kriminalne organizacije koja je direktni krivac svega što nam se dešava i ima drskosti i hrabrosti da se javi.
Kao u mafijaškim filmovima, nakon što obave ubistvo dodju na sahranu i budu u prvom redu.
U suštini svi treba da šutimo od stida jer smo pridonijeli ovom truhlom sistemu.
Čak se i Haris Zahiragic javio.
Ja ne znam jel glup, lud ili samo bezobrazan.
Toliko drskosti ne vidjeh nigdje, umjesto da se sakrije u mišiju rupu on populistički komentira ovaj slučaj.
On je dio kriminalne organizacije koja je direktni krivac svega što nam se dešava i ima drskosti i hrabrosti da se javi.
Kao u mafijaškim filmovima, nakon što obave ubistvo dodju na sahranu i budu u prvom redu.
- madesa
#634 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
jos jedan slucaj koji su neciju smrt pretvorili u duel trojka vs SDA. Mi smo jedna najveca bagra sto postoji na ovom svijetu.
- kakotakonikako
- vjeshalica
-
Suzie Q
#637 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
namece mi se misao, tko zna koliko ovakvih "rutinskih" zahvata je odradjeno do sada, u istim uvjetima, uhodano, s istom ekipom, "na crno" pa je i sada sve ovako napravljeno, s tim sto nisu racunali da ce nesto krenuti po zlu. Vjerojatno nije prvi put.vjeshalica wrote: ↑14/11/2021 17:27 Beli nije bila svjesna da salje dijete u ordinaciju koja ne ispunjava uslove neovisno od Suada i njegove odgovornosti
Ko normalan se uopce upusta u rad u ordinacijama koje su neadekvatne, znam tvoje pisanje na drugoj temi pa me ne iznenadjuje kolicina nebuloza koje cvrljas
Isto tako, je li otvorena pandorina kutija i izlaze li na svjetlost dana cinjenice da se paralelno sa legalnim zdravstvenim uslugama, u zatvorenim ordinacijama odvijaju operativni zahvati "na crno"?
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#638 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Vjerovatno,jer i on je stari karatas.
Kako joj nick bijase?
- vjeshalica
#639 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Ne znam bogami, al znam da mu je kcerka karatasica, i da je drzo klub na Skenderiji odnosno bio trener djeci i starijem uzrastu. Crna djevojka inace.
- Dr. Kuca
#640 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Sve su to moralne kanalizacije.
- muha_sa
#641 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Još su vece moralne nakaze koji smrt malene djevojcice koriste da bi popljuvali jednu od stranaka jer je pobogu neko od doktora clan te stranke
strašno cime se služe i šta koriste za svoju bolesnu propagandu 
- Haris.ba
#642 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
To nesta novo?
Moze se reci da smo otvorili vrata pakla i stradanja kad su se doktori poceli direktno baviti politikom.
Samo su ovi danas prekucali igricu, i dalje se bave i strukom i politikom. Ovdje povik na drzavno/privatno, a nista sto se direktno bave politikom.
-
YouAreMyDestiny
#643 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Sve se svede na politiku. Trojka i SDA.
- vjeshalica
#644 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Nek neko pojasni zasto je doktoru koji zna raditi svoj posao potreban stranacki angazman i to otvoreno pokazuju?
- muha_sa
#645 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Svi koji ovdje živimo a glava mu služi za razmišljanje zna o cemu je rijec.vjeshalica wrote: ↑15/11/2021 09:46 Nek neko pojasni zasto je doktoru koji zna raditi svoj posao potreban stranacki angazman i to otvoreno pokazuju?
Samo nije ok da se to poteže na ovoj temi.
- Haris.ba
#646 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Pa zasto je bilo kome potreban politicki angazman? Ima ljudi iz ideala ili ubjedjenja krenu u politiku.vjeshalica wrote: ↑15/11/2021 09:46 Nek neko pojasni zasto je doktoru koji zna raditi svoj posao potreban stranacki angazman i to otvoreno pokazuju?
Ali, na kraju je uglavnom moc.
Kakve su sanse da neko postane direktor bez politike? Da otvori privatnu ordinaciju, a da ga ne saboritaju...
- vjeshalica
#647 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Kompleks Bogamuha_sa wrote: ↑15/11/2021 09:54Svi koji ovdje živimo a glava mu služi za razmišljanje zna o cemu je rijec.vjeshalica wrote: ↑15/11/2021 09:46 Nek neko pojasni zasto je doktoru koji zna raditi svoj posao potreban stranacki angazman i to otvoreno pokazuju?
Samo nije ok da se to poteže na ovoj temi.
- ljubicasti limun
#648 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Zato sto su vecinom ljige koje i studiraju medicinu ne da bi pomogli ljudima, vec zbog prestiza i novca i moci. Cast izuzecima, naravno, ima zaista kvalitetnih lijecnika, i u strucnom i moralnom smislu, ali za ostatak nemam rijeci. Kao ni za farmaceute (vlasnice apoteka) koji su natukli (natukle) golem novac tokom ove pandemije (a i inace) zbog bliskosti sa vladajucim politicko-kriminalnim sistemom.vjeshalica wrote: ↑15/11/2021 09:46 Nek neko pojasni zasto je doktoru koji zna raditi svoj posao potreban stranacki angazman i to otvoreno pokazuju?
Koji moralni bogalj moras biti da se bogatis i kur*cis nad bolesnim ljudima?
- ljubicasti limun
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#650 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(
Benjamin Bejtovic,Bilsena Sahman,Barisa Bejtovic- Jako fina familija bez ikakvih afera i lopovluka ( al u khurcu),googlajte.
Almir Drljevic- Verlab=medicinska mafija. Prvo izjavi da Fadilovi respiratori ne valjaju,pa odjednom nakon sto ga je neko zakitio izjavi da valjaju( na prvu toliko razvikani Verlab nije znao da izvrsi provjeru parametara kineskih respiratora a imaju monopol nad kontrolom medicinske opreme)
Suad Rozajac ce popusiti foru ako bude zakona isto kao i ova doktorica,medjutim u BiH je sve moguce,pa veoma lako i da ne bude nista od ovoga.
Ministar i premijer i ostali nesposobni politicari tek sad skontali i fol galame kako ce pozatvarati sve one koji nisu kao "legalni" a u osnovi i ovi koji bi ih kao kontrolisali veca su prdimahovina od ovih koji bi trebali da budu kontrolisani.'
Sve u svemu,prkno od drzave
Almir Drljevic- Verlab=medicinska mafija. Prvo izjavi da Fadilovi respiratori ne valjaju,pa odjednom nakon sto ga je neko zakitio izjavi da valjaju( na prvu toliko razvikani Verlab nije znao da izvrsi provjeru parametara kineskih respiratora a imaju monopol nad kontrolom medicinske opreme)
Suad Rozajac ce popusiti foru ako bude zakona isto kao i ova doktorica,medjutim u BiH je sve moguce,pa veoma lako i da ne bude nista od ovoga.
Ministar i premijer i ostali nesposobni politicari tek sad skontali i fol galame kako ce pozatvarati sve one koji nisu kao "legalni" a u osnovi i ovi koji bi ih kao kontrolisali veca su prdimahovina od ovih koji bi trebali da budu kontrolisani.'
Sve u svemu,prkno od drzave